ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.12.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.08.08
STATUS: SENATOR
LUNA
DEC-2014
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTA MEDIE REZULTATĂ
80.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în București?

The Pub or not The Pub

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Motto: Îţi spun şi matale:
mănâncă petale
de vegetale
şi ce-o mai fi-n pomi;
mănâncă rizomi;
duminica, lisă
de muguri de tisă
şi spori de ciuperci;
fă-ţi, lunea, un terci
de hrişcă, iar joia,
nu uita soia.
Consumă-le calm
cum, frunza de palm,
girafa şi havării
ei, la Discovery ...
Dacă n-ai aşa gât,
nu-ţi rămîne decât
să te saturi cu iarbă:
n-o pune să fiarbă,
căci, până se-ntunecă,
burta o rumegă...
Iar ţie, beteagul
de câtemai boalele
şi preanerumenul,
ţi se-mproaspătă cheagul,
care face ca rumenul,
ciurul şi foalele
zise foios ,
să-ţi umble voios,
nu anevoios,
ca până acum, -
de nici nu simţi cum..
Şerban Foarţă - Rețeta fericirii

Acum câteva zile a existat o discuție despre cât de utile sau nu sunt impresiile de pe AFA. Cum trebuie să fie: mai lungi, mai scurte, să conțină sau nu informații cât mai mule despre obiectivele vizitate sau mai multe informații personale, vezi impresii. Să fie de cazare sau călătorie. Dar cele despre restaurante? Își au rostul aici? Doar există site-uri dedicate. Corect!

Pe de altă parte există și rubrica de restaurante – asta înseamnă că și aici se pot scrie impresii despre restaurante. Și asta e corect!

Apoi oprești pe cineva să nu ia la rând toate cârciumile din București? Va obține PMA-uri nemeritate în lupta dură pentru nemiloasele premii =)). Cele care îi determină pe unii pe alții să se ia la bătaie, să folosească tot felul de tertipuri în accederea la mult visatul bilet de avion sau mai știu eu ce. Sincer la întrebarea asta nu știu să răspund, bănuiesc însă că adminii au la îndemână niște criterii de regulament cu ajutorul cărora să modereze, tempereze astfel de ieșiri. Sau se pot acorda PMA-uri mai puține pentru astfel de impresii (o jumătate, o treime). Sau… Sau nu e treaba mea.

Plănuisem de vreo șase luni să mă întâlnesc cu doi vechi prieteni, cu unul din ei nemaivăzând-mă de mai bine de 8-9 ani. Dar cum diferențele de program nu ne-au permis să facem acest lucru, a rămas în stadiul de „o să”.

Amplasare

Acum că am avut programul mult mai lejer, am bătut-o în cuie și ne-am hotărât să nu mai amânăm. Planificasem să ne întâlnim la Universitate și să mergem la „Carul cu Bere”.

Adrian a sugerat că ar fi de încercat la „The Pub”. Ne-a povestit că a fost de curând și că are un concept interesant: parte din mese au tras furtunul de bere până la ele, așa încât îți poți pune singur bere și la final îți face nota pe cât ai consumat. Apoi poți să faci dedicații muzicale direct de la bordul de control de la masă, costând 1 leu melodia. Cum la „Carul cu Bere” fusesem de mai multe ori, ni s-a părut interesant să mergem la „The Pub”.

În pus era și mai aproape, fiind foarte aproape de metrou, la „coada calului” cum spun bucureștenii referindu-se desigur la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul.

La masă

Am fost întâmpinați de o ospătăriță cu bunăvoință și zâmbetul pe buze (sper că nu e pleonasm =))). Mesele cu robinet și jukebox erau de șase persoane, dar ni s-a spus că deși nu suntem decât 3 ne putem așeza fără probleme la o astfel de masă.

Cu berea a fost relativ simplu – prima dată ne-a umplut fata direct la fața locului. Puțin cam caldă mi s-a părut (chiar dacă eram în toiul iernii și afară ningea). Mesele erau așa cum le-a descris Adrian, dar mai mult, aveau 4 robinete. Un alt amănunt interesant e că se puteau crea conturi separate pentru fiecare mesean. Când am întrebat de dedicații muzicale – stupoare: jukebox-ul nu funcționa. Asta înseamnă că am pierdut jumătate de distracție. Adrian ne povestea că melodiile erau afișate pe ecranul mare, și erau trimise și topuri pe mese, țări etc. Pesemne că dacă funcționa era distractiv :))

Am pomenit de țări… Poate că aici ar trebuie pomenit că The Pub Pilsner Unique Bar, este un lanț de pub-uri deschise în: Cehia (țara de origine, aici sunt 12 pub-uri), în Slovacia 2 pub-uri și câte unul în Germania, Austria, România.

Cum unul din noi era cu mașina nu putea să bea, a comandat o ciocolată caldă. "Nu avem". Deja devenise amuzant. Jukebox nu, ciocolată caldă nu. „Dar ce aveți’ „Avem ceai verde, negru, de mentă”. „Atunci un ceai verde”. O bere la halbă Staropramen era 8 RON (în meniul de pe site 8,5 RON)

Să și mâncăm ceva

Ne-am hotărât să alegem și ceva de mâncare. Am căzut cu toții de acord că ar trebui să luăm „chestii” pe care nu le mâncăm acasă. Și tot de acord că luăm totul la mijloc, cerem 3 farfurii separate și încercăm fiecare din noi din toate preparatele alese. O parte din mâncăruri erau cu specific cehesc, mare parte din ele erau gen fast-food. Exista și pizza și paste. Am fotografiat câteva pagini din meniu. Meniul există și pe site deși sunt câteva mici diferențe între site și prețurile din restaurant.

Am ales: Inele de ceapă acoperite în aluat de bere, servite cu sosul casei BBQ si degețele de legume (12 lei – deex acestea pe site sunt 11 lei), carne de porc, marinată in bere, coaptă la foc mic (18 lei), somon în crustă de piper servit cu piure aromatizat (30 Ron) și Svíčková (25 lei) (mâncare tradițională din Bohemia din carne de vită cu sos alb, servită cu miez de pâine făcută în casă si gem de merișoare). Am vrut să alegem coaste afumate dar ni s-a spus din start că acestea nu sunt disponibile (așa am ajuns la somon de altfel).

Peste 5 minute ospătărița se întoarce și ne spune: “- Ne pare rău dar nu mai avem Svíčková”. Ne-am întristat un pic pentru că tocmai de asta eram cel mai curioși, fiind specialitatea casei. Cum însă ne așteptam la o astfel de surpriză, aveam în mânecă varianta de rezervă (ce bine e să-ți cunoști dușmanul :) ). Așa că am cerut repede cotlete de miel in crustă de muștar. Am avut noroc că pe astea le aveau, căci nu aveam și un plan C.

Mâncarea nu a fost tocmai rea, dar nici nu puteai să ai pretenții de cine știe ce finețuri culinare la un pub. În definitiv a fost gustoasă, corect făcută, cotletele de berbecuț (în număr de patru la porție) chiar erau gustoase. Porția de carne de porc marinată nu era deloc mare, pentru cei ce se îngrijorează că s-ar putea îngrășa :)).

A mai fost o fază haioasă, la un moment dat am încercat să face refresh-ul la bere dar a intrat doar spumă (pe care de altfel am plătit-o căci s-a contorizat). Așa că am rugat-o pe ospătăriță să ne ajute. Și atunci ne-a întrebat: “– Nu vreți mai bine să vă aducem bere de la bar? ”. Ba da, mai ales dacă este bere și nu spumă. Și da, era bere și încă rece. Păcat că ne-am prins cam târziu.

Amenajare

Pub-ul era frumos amenajat, distanța între mese era destul de lejeră – pentru o locație din centru era chiar destul de aerisit. Nu era nici prea plin, dar fiind perioada între Crăciun și Anul Nou, când mulți bucureșteni sunt plecați iar alții stau acasă pentru pregătiri, nu poți fi sigur că în alte perioade nu e înghesuială,

Mi-a plăcut o bibliotecă amenajată, pe ale cărei cărți erau puse pahare de bere. Așa că puteai uza fără greș de glumele cu cititul (de exemplu mai citim și noi ceva? Că doar de aceea am venit la bibliotecă). A, și am mai remarcat pisoarele care imitau butoaiele cu bere.

Concluzii

La final am întrebat de plata cu cardul. Nu a fost nicio surpriză pentru noi să aflăm că POS-ul nu funcționează, așa încât am plătit cash. Se încadra cumva în mersul general al lucrurilor de la “The Pub”

Am avut mare noroc că eram toți bucuroși că am reușit să ne întâlnim după atâta vreme încât toate disfuncționalitățile le-am luat în glumă, nu cu supărare sau nervi. Totuși au fost destul de multe, așa încât nu aș putea da mai mult de nota 8 pub-ului, chiar dacă serviciul a fost destul de bun. Se poate să fi avut noi ghinion. Eu cred că am să mai încerc o data localul dar mai peste un an așa, să aibă timp să-și revină.

Am evitat să fac alte comentarii asupra ospătărițelor, deoarece într-un ”review anterior de specialitate” :) mi s-a atras atenția printr-un PM primit că nu a fost tocmai fericită exprimarea mea la adresa ospătăriței. Nu cred că am greșit prea tare, dar nu vreau să recidivez :)).


---
Trimis de Dabator in 31.12.14 01:41:52
Validat / Publicat: 31.12.14 06:58:00
VIZUALIZĂRI: 2111INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Se văd 3 din cele 4 robinete disponibile la masa de 6. În spate (în camera închisă și cu lumină albastră) este locul unde se află butoaiele de bere care alimentează mesele.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63850 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

Dabator [31.12.14 02:23:22] »

Webmaster, te rog frumos dacă se poate: youtube. Accent din Tulcea este (a fost) o formație de rock progresiv din România. Multe din versurile melodiilor sunt de Ion Barbu, Lucian Blaga. Ar merita redescoperită, pornind chiar cu melodia de pe Club A. Destul de puține înregistrări dar merită încercat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
webmasterX [31.12.14 02:25:37] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

bogumil [31.12.14 07:26:29] »

@Dabator

Eu, care am scris şi voi mai scrie despre crâşme, apreciez review-ul tău. Sunt ferm convins de utilitatea acestor review-uri. Eu, sigur, când merg în locuri necunoscute, caut pe AFA astfel de localuri. În fond, nu vreau să dau greş şi să fac experimente pe... sănătatea mea.

Pe de altă parte, nu sunt de acord cu afirmaţia :

nu puteai să ai pretenţii de cine ştie ce fineţuri culinare la un pub

Clar poţi şi trebuie să ai astfel de pretenţii. Dar, nu în România

Uite, celebrul Tom Kerridge a deschis în 2005 un pub The Hand & Flowers, care are 2 stele în Michelin Guide, ceea ce înseamnă : "Excellent cooking, worth a detour".

Aşa că... trebuie să avem pretenţii şi să ni le facem publice, în speranţa că (şi) astfel, lucrurile se vor îndrepta.

balasa violeta [31.12.14 09:49:46] »

@Dabator - sunt binevenite aceste review-uri!

De exemplu vin in Bucuresti, imi invit copiii sau prietenii la un local mai altfel, chiar daca sunt din provincie!

In acest review amfostacolo.ro/user-foto. ... filtruIID=29260, poza 37 este elocventa si am incredere in ceea ce se scrie aici.

Localul acesta vezi impresii mi-a placut mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dan&Ema [31.12.14 09:57:11] »

Draga Dabator

Iata Superbonusul!

Foarte interesant acest The Pub daca teoria sau ce aflasesi din povesti si recomandari ai fi intalnit in practica.

Ref la abtinerea ta cu lrivire la ospatarite aici nu inteleg de ce sa fi fost penalizat ca ai prezentat lungime "mini" a tinutei acestora. Ori a comentat vreo webmasterita ori ai incalcat o regula a saitului care ar trebui schimbata.

Iti urez La multi ani! si sa ne vedem la Cioplea!

Dan

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
vega06 [31.12.14 10:05:20] »

Bun review, amanuntit si bine structurat. Felicitari.

Si uite ca isi au loc si review-urile despre restaurante si alte "mancatorii" . Pareri carcotase socoteau postarile unor astfel de impresii ca fiind neavenite pe un site de calatorii cum este AFA.

Dar si parerea mea este ca atata vreme cat te duci in vizita intr-un loc oarecare, e bine sa cunosti si niscaiva locatii unde se poate manca bine si la preturi decente, pentru ca pana la urma "constiinta trece prin stomac" si fericirea la fel (macar partial ). Ce avant sa mai ai sa te apuci de vizitat locurile pe unde-ai ajuns, daca ti-ai luat teapa la vreo bomba de 2 lei si te alegi cu vreo toxiinfectie alimentara?

La multi ani pentru noul an ce sta sa vina si distractie placuta.

Dabator [31.12.14 10:16:48] »

@bogumil: Și eu sunt convins că că impresiile despre restaurante sunt necesare.

Am fost în Alba-Iulia în iunie și habar nu am avut unde să mănânc. Singura opțiune ar fi fost Pub13, doar că avea impresii controversate. Pentru că fetei mele i-a plăcut cum sună Gotic l-am căutat până l-am găsit. Doar numele de el, nimic gotic, măcar muzica să fii fost alta, nu Inna (referindu-mă la specific, nu am nimic cu săraca fată). Și spre stupoarea mea am găsit în inima Ardealului o mâncare insipidă.

Așa că la The Pub mâncarea era totuși interesantă, și cum am spus nu tocmai rea. Mai grav e când te duci la restaurante adevărate și gustul mâncării este altul decât cel la care te aștepți, cu toate că te gândești că ar trebui să primești altceva. Repet, mâncarea nu a fost rea, le-aș fi dat 10 (dat fiind și specificul) dacă nu ar fi avut atâtea probleme "tehnice".

Dabator [31.12.14 10:26:29] »

@balasa violeta: Și pentru mine sunt binevenite, chiar cele despre București. Pentru că de mute ori mi-aș dori să merg undeva, în altă parte, decât în locurile obișnuite.

E bine să știi câte ceva dinainte, să nu te trezești cu surprize de proporții în privința servirii, a calității preparatelor sau cu o gaură în buzunar pe care să o ții minte toată viața .

Restul sunt măsuri organizatorice, căci într-adevăr, una e să scrii impresii dedicat unui oraș întreg, cu muzee, obiective istorice și alta e să scrii despre un restaurant.

Chiar și pentru mine a fost un experiment, și pot confirma că munca dedicată unuor impresii de călătorie este înzecită față de cea pentru a spune cum ai petrecut la un restaurant.

Dan&Ema [31.12.14 10:30:11] »

@Dabator:

si eu cred ca isi au rostul desi la inceputurile mele pe AFA gandeam altfel.

Ar trebui parerea mea punctaje diferentiate pentru restaurante cazare respectiv obiective.

dan

Dabator [31.12.14 10:30:31] »

@Dan&Ema: Mulțumesc pentru vizită. La mulți ani!

Asta spuneam și eu mai sus, și chiar în interiorul review-ului, poate ar trebui punctate altfel. Dar asta decid cei de administrează site-ul, plus că ar putea fi și ceva probleme tehnice în alocare diferite de note.

Dabator [31.12.14 10:36:22] »

@vega06: Mulțumesc. Trebuie să recunosc că m-am inspirat de la tine.

La mulți ani și un An Nou de excepție tuturor!

vega06 [31.12.14 10:45:00] »

@Dabator - Oau... Sunt mandru de asta.

Pai si drepturile mele de autor adica de inspirator?

Berea mea unde e?

buterfly [31.12.14 14:21:17] »

Super tare! Nu stiam de pub-ul asta desi imi fac veacul prin zona. De obicei merg la Caru cu bere. Data viitoare ma bag si pe la pub. La multi ani cu sanatate si sa ne auzim cu mai multe povestiri!

Dabator [31.12.14 14:28:47] »

@buterfly: Poate ne întâlinim pe acolo din întâmplare. Tot aș vrea să prind o dată jukebox-ul în funcțiune.

Dabator [31.12.14 15:04:30] »

@vega06: La The Pub . Poate ne strângem o dată mai mulți AFA-iști și ieșim la o cafea, bere, vin fiert, nu mai contează...

Dan&Ema [31.12.14 15:05:53] »

@Dabator:

ma inscriu

dan

vega06 [31.12.14 15:17:55] »

@Dabator -

Poate ne strângem o dată mai mulți AFA-iști și ieșim la o cafea, bere, vin fiert, nu mai contează...

Ok. Deal.

Mai dau si eu o posibila varianta. As propune pe lista de intalnire si Restaurantul - Pizzerie Elisabeta vezi impresii, acum cat e nou si nu-i aglomerat. Mie mi-a placut mult acolo. Preturi bune, mancare buna, pizza suuper si se mai si fumeaza .

Yersinia pestis [31.12.14 17:01:25] »

He, he, he, măcar cu pub-ul să fim la acealași nivel cu niște țări la al căror nivel de civilizație tânjim! Cât despre utilitățile pub-ului, ce mai contează că, mare parte din ele erau caz de tagă, fractură deschisă: tu ai spus că ați avut parte de o chelneriță frumoasă și zâmbitoare! So, ce mai vrei, bre?! Cât despre has (mâncare, pe țîgănește), în pub-uri se bea, deci, nu mai cârcotim! Altfel, da, să ai parte de un an, 2015, cu cât mai multe realizări și bucurii! Aferim!!!

Dabator [31.12.14 17:17:58] »

@căpcă1: CăpcăONE, mersi de comentarii. De cârcotit aș mai cârcoti dar mă prinde Anul Nou în offside!

La mulți ani!

papone [26.01.15 02:38:48] »

@Dabator - My friend, sper ca n-ai abandonat ideea cu iesirea la o bere sau alte chestii mai mult sau mai putin alcoolice. Ma bag si eu!

calatorul [14.07.15 20:56:26] »

Se pare ca si un articol cu o tema mai putin extinsa se poate apropia de zuperbonus.

Dabator [03.08.15 00:06:44] »

@calatorul50: Important este să fie de folos cuiva. Eu unul nu am reușit să repet vizita aici, dar încă mai funcționează...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, bogumil, buterfly, calatorul, Dan&Ema, Yersinia pestis
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.138898849487 sec
ecranul dvs: 1 x 1