ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.10.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
OCT-2014
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
87.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în București?

... pentru convorbiri, pentru cină, la Hanul lui Manuc!

Ilustrație video-muzicală
Pasărea Colibri - Hanul lui Manuc
TIPĂREȘTE

Revenit din locuri mai reci, fiul meu a propus o „reuniune de familie” în centru, iar ajunși aici, a decis că Hanul lui Manuc (de fapt, Manuc Bistro, mai exact) e locul cel mai potrivit. Și cum vremea a fost frumoasă, în ciuda datei din calendar, am decis tustrei să stăm afară pe terasa din curtea interioară.

Am intrat pe ușa din față, dinspre Splai, am trecut pe lângă ceva ospătari care ne-au ignorat cam total (nici „bună ziua”, nici -- BIP --, parcă eram invizibili!) și am ieșit în balconul de deasupra curții interioare a hanului. Aici, majoritatea meselor erau pentru doi, dar am reușit să aflăm și una ceva mai încăpătoare. După un timp relativ scurt de așteptare, a venit și o ospătăriță să ne întrebe de sănătate.

Ne-a adus și trei meniuri (mai bine luați și smartfonu' cu voi, că e și pe net - că ei nu prea au destule).

Am ales ce vom bea (o sticlă de vin alb și câteva de apă) și până ni le-a adus, am decis și componența mâncărurilor: trei ciorbe și un platou pentru patru persoane (Platoul mofturoșilor). Must, din păcate, nu mai aveau; păcat, pastrama de berbecuț ar fi fost mult mai bine „primită” pe beregățile noastre.

La scurt timp a venit și primul fel - bun, gustos, dar... cu o mică eroare (și aia tocmai la mine - cum altfel?) am primit altă ciorbă decât comandasem. Rădăuțeană în loc de haiducească... mda, asta e! am mâncat-o pe aia, n-am avut chef să mă mai „contrez” cu fătuca aia. Sincer, mie chiar nu mi-a plăcut. Fătuca, nu ciorba! avea glume de doi lei cu noi, ne luase pe toți la „pertu”, chestii d-astea. Să fie la ei acolo, mie NU îmi plac.

A venit apoi și felu' doi - care a ocupat tot centrul mesei. Am primit fiecare câte o farfurie și puneți-vă copii friptane și cartofi prăjiți cât puteți mânca! Și dă-i și luptă, și dă-i și luptă... și tot degeaba, că a trebuit să luăm și la pachet (ferice pe cățeii de la serviciu!)

Fiind între noi și povestind una-alta, seara a trecut repede și plăcut. Dar nu mulțumită personalului de la prăvălie, ci pentru că a fost mâncarea bună, vinul ghiurghiuliu și ambianța plăcută.

Sper că domnul Cantacuzino, actualul proprietar, va face ceva și în privința personalului, nu doar a renovării moștenirii sale (foarte reușită, în umila mea opinie).

A venit la final și nota de plată - corespunzătoare locantei, adică destul de piperată. Pentru serviciu, eu n-aș fi lăsat mai nimic; norocu' lor cu fi-miu, că-i mai darnic...

Dacă suportați ospătarii mai slab calificați și sunteți însoțiți de familie sau prieteni ca să nu fiți deranjați de purtarea lor, parcă l-aș recomanda și altora. A! și luați și ceva bani la voi, că doar vedeți prețurile!

PS WM, cu respect, aș dori ca fond muzical melodia lui Baniciu, de la Pasărea Colibri - Hanul lui Manuc. Mulțam,


---
Trimis de Dragos in 23.10.14 22:20:03
Validat / Publicat: 24.10.14 02:13:41
VIZUALIZĂRI: 2073INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX [24.10.14 08:05:11] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.10.14 09:30:10] »

@Dragos - Cu treabă sau la plimbare, am trecut de mii de ori pe lângă Hanul lui Manuc. De fiecare dată am întors capul admirativ spre zidurile sale, dar niciodată nu am fost acolo la o masă, la o gustare sau măcar la o cafea. Văzând în Hanul lui Manuc mai mult un monument istoric, i-am admirat din poartă curtea interioară şi scările care duc la etaj, am citit inscripţiile de lângă intrare şi am plecat mai departe.

O aniversare în familie sau o întâlnire cu un grup de prieteni trebuie să fie foarte plăcute acolo, în acel cadru cu iz de istorie.

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.10.14 10:51:04] »

Adevăr grăit-ai...

Tudor-Cristian [24.10.14 12:08:29] »

@Dragos - Felicitări pentru review, am fost şi eu acolo, ultima dată acum câţiva ani. Ce vreau să spun este că problema asta, cu personalul care trebuie să facă servicii, în general vorbind, este o problemă ce ţine de mentalitate... Ospătarii, în special, dar şi unii vânzători la magazine, nu se comportă ca şi cum menirea lor e să facă un serviciu clienţilor de pe urma cărora îşi iau salariul. Este o meserie cu un anumit specific, aceea de a face servicii şi mulţi nu înţeleg că meseria lor presupune ideea centrală de a-i mulţumi pe clienţi, nicidecum invers. Iar dacă nu pot face faţă, să-şi schimbe meseria, că nu i-a obligat nimeni să-şi aleagă o carieră sau alta... Am ajuns să ne minunăm când lucrurile se întâmplă normal!

F2A1C [24.10.14 13:14:08] »

@Tudor-Cristian - In ultima vreme n-am prea apucat sa mai citesc reviews, dar inca urmaresc cu interes capitolul "restaurante bucurestene".

De Hanul Manuc am mai auzit, in repetate rinduri, ce s-a scris mai sus. Toate astea in timp ce la vreo 50 de metri in fata lor e un City Grill, unde - ca si in celelalte doua CG in care am intrat - iti multumesc ospatarii ca ai intrat in restaurant, ca ai facut comanda, ca ti-au adus mincarea (la fiecare fel, da?), ca ti-au adus nota, ca ai platit si ca pleci.

Si da, am ajuns sa ma minunez ca se intimpla asa. E normal?

dorgo [24.10.14 14:02:35] »

@Dragos - Felicitari pentru review, vad ca ai prins dragoste pentru localurile Bucurestilor de azi si alta dat', dar stiai ca "dragostea nu e decat o salata cu ceva sare in plus? "

https://www.youtube.com/watch?v=dwyvECABYq4

Parca ai mai scris odata despre acest han, cu ceva mai mult har, era un rw. excelent, de (sau dupa un) pahar. De fapt ce mi-a placut la acest review acual al tau internet-ic? E, ca printe farfurii si linguri, ne-ai trimis si 3 link-uri in care e mai mult text decat in review-ul propriu-zis, nimic de zis, poate era bine sa lasi doar linkurile...

A propos, la "Laptaria lui Enache" n-ai ajuns? O gasesti mai jos...

https://www.youtube.com/watch?v=hv3dguJz2H8.

Sau pe strada Popa Nan? E spre Hala Traian, de la Foisor pana-n Piata Vitan, locuri boeme cu cateva taverne, covrigarii si frizerii, in care insesi atmosfera iti cere, dupa o bere, sa scrii poeme si alte prostii...

https://www.youtube.com/watch?v=1CK7x5dJfhI?

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.10.14 14:24:29] »

@F2A1C: și ceva mai sus, pe Calea Victoriei, e Caru cu Bere (e drept, ține tot de CG) unde personalul te trateazâ cu același respect. Și or mai fi...

F2A1C [24.10.14 15:49:04] »

@Dragos - Am ajuns si la Caru cu Bere (dupa ce-am citit pe-aci )

Mi-au placut mai mult micii de la CG, mai mult berea si torturile de la CB, dar astea-s alte povesti (si, in acelasi timp, alternative de preferat HM din punctul meu de vedere; cind e vorba de restaurante, tin cont si de prezentare, nu doar de continut).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, F2A1C, iulianic, Tudor-Cristian
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.116250991821 sec
ecranul dvs: 1 x 1