ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUN-2024
Prieteni
PREȚ nu știu
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant Valahia - Pucioasa

TIPĂREȘTE URM de aici

Restaurante cu numele de 'Valahia' sunt în multe orașe românești. De-a lungul vremii, eu însămi am avut ocazia să vizitez câteva dintre acestea. De astă dată, în câteva cuvinte, aș vrea să prezint unul dintre ele, poate nu cel mai cunoscut, poate nu cel mai frumos, dar - fără îndoială - unul dintre cele mai populare din județul Dâmbovița. Se află în orașul Pucioasa, pe Bulevardul Trandafirilor, nr. 30, vis-à-vis de Colegiul Național 'Nicolae Titulescu'.

Nu știu dacă în condiții obișnuite aș fi fost tentată să scriu despre Restaurant Valahia din Pucioasa, dar pentru că împrejurările au fost ceva mai aparte, acum vreau să povestesc despre modul în care servesc masa seniorii veniți în grup să viziteze meleagurile dâmbovițene. Așadar, pentru că a fost o excursie organizată de o agenție turistică, cu costuri calculate, negociate și incluse în totalitate în prețul micului circuit, nu vă așteptați să redau în detaliu prețurile preparatelor care au alcătuit prânzul nostru, cu meniu prestabilit, valabil pentru întregul grup. Pentru acestea, precum și pentru ceea ce mai poate oferi Restaurantul Valahia din Pucioasa, consultați meniul publicat pe site.

După ce vizitaserăm Mănăstirea Stelea din Târgoviște și Muzeul de Etnografie - Pucioasa, mai pierzând apoi ceva vreme prin Parcul central (ocazie cu care am revăzut Pensiunea Turistică PARC - gazda noastră de acum 9 ani, acum închisă, părând părăsită), la ora 12.00 eram așteptați la masă. Ora mesei a fost fixată foarte devreme - zic eu - pentru o masă de prânz. Chiar și așa, pentru că era prea devreme, am străbătut pietonal, la pas de pensionar în zi de vară toridă, distanța de peste 1 km din parc și până la restaurant.

Pe partea dreaptă a străzii, venind dinspre centru, remarci deodată o clădire pe care scrie 'Valahia - Restaurant, Terasă, Piscină'. 'Organizăm mese festive, nunți, botezuri' ceea ce ne-a făcut să concluzionăm că este un local cu o capacitate mare. Și noi eram mulți. Aproape 50 de persoane.  

Servicii

Programul de funcționare afișat pe ușa de la intarea în sala mare a restaurantului, pe o simplă filă A4, menționa: Luni orele 08.00 - 16.00 și Marți - Duminică orele 08.00 - 24.00, diferit de programul de funcționare afișat pe site: Luni - Duminică orele 09.00 - 23.00.

Tot pe site sunt afișate și modalitățile de efectuare a plății - numerar sau cu card.

În privința serviciilor site-ul informează că Restaurant Valahia - Pucioasa este dotat cu aer condiționat, oferă Wifi gratis, are mese în aer liber și parcare auto (dar eu nu am văzut-o). De asemenea, restaurantul organizează evenimente private, pune la dispoziția clienților Meniul zilei (de Luni până Vineri, 20 lei/meniu) și face livrări la domiciliu (de Luni până Vineri între orele 09.00-16.00).

Poate că tot aici ar trebui să adaug faptul că toaletele se află la demisol, coborând un rând de trepte la care ajungi pe lângă bar și pe lângă intrarea în bucătărie. Atenție să nu te lovești de fetele care intră și ies în viteză, încărcate cu farfurii!

Gastronomie (Bucătărie & Masă)

În sala mare a restaurantului, cu mese mari și cu geamuri acoperite cu perdele, am fost primiți și invitați să luăm loc la mese. Pe mese așteptau coșulețe cu chifle (foarte proaspete și gustoase), precum și apa plată - câte un pet de 0,5 l/persoană. De îndată, din bucătăria situată dincolo de bar, a început să sosească primul fel din meniul nostru de prânz.

Ciorba de perișoare - gustoasă, fără a fi picantă, hidratantă și binevenită într-o zi caniculară ca cea în care ne aflam noi la Pucioasa, bineînțeles că a strârnit comentarii. Nu critici, doar comentarii. În grupul alcătuit din persoane (în special doamne) cu oarecare experiență în bucătărit, am auzit pe cineva spunând: 'Trebuia mai mult zarzavat', iar eu am completat - în gând, doar pentru mine - '... și puțină verdeață care i-ar fi înnobilat aspectul'.  

Felul de bază - Șnițel din piept de pui cu piure și salată de varză proaspătă care a solicitat din plin asezonarea cu ulei, oțet, sare și piper. Eu nu am făcut asta. Mi-a plăcut așa cum era. Mi-a plăcut și șnițelul care era foarte bine făcut, în schimb nu mi-a plăcut și nu m-am atins de piure decât pentru a-l gusta. Deși în general îmi place acest preparat (eu însămi îmi fac adesea, acasă), piureul de la Restaurant Valahia - Pucioasa avea un gust și o culoare ceva mai aparte, fapt sesizat și de ceilalți comeseni care au comentat, dar l-au consumat.

Și pentru că seniorii sunt seniori, iar afară era prea cald, neispititor pentru plimbare, după masă nimeni nu se mai dădea dus. Ca să nu mai spun că masa s-a prelungit atât cât a fost cu putință. S-au solicitat băuturi aperitive înainte de masă, apoi bere, iar pentru că desert nu exista (s-ar fi așteptat prea mult pentru papanași sau pentru clătite), prânzul a fost încheiat cu cafea. Toate acestea au fost comandate și achitate de fiecare în parte. Dar ceea ce este specific seniorului - la masă sau nu - vorba lungă și veselia din nimic ne-a însoțit pretutindeni.

Locație și Împrejurimi

Despre locație am spus tot ceea ce puteam eu spune. Necunoscând prea mult împrejurimile, în legătură cu acest aspect pot spune că tot centrul orașului cu obiectivele sale ar putea constitui interes pentru cei care vizitează orașul Pucioasa și se ospătează la Restaurantul Valahia.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 28.06.24 09:08:46
Validat / Publicat: 28.06.24 10:17:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PUCIOASA [DB].

VIZUALIZĂRI: 609 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Pucioasa - Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29300 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[28.06.24 10:36:42]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

doinafil
[28.06.24 17:05:25]
»

Văzând poza cu ciorba, la fel am comentat și eu! (tot în gând

'Trebuia mai mult zarzavat', iar eu am completat - în gând, doar pentru mine - '... și puțină verdeață care i-ar fi înnobilat aspectul'

Piureul de cartofi cred că avea acea culoare de la bulgărașii de savoare pe care i-au pus în apa în care au fiert cartofii. Eu însămi fac așa acasă!

Ar mai fi trebuit completat prânzul cu ceva dulce, de ex. cu clătite, care se fac mai repede decât papanașii, părerea mea! ... și... ca de obicei, ... mulți  

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Pucioasa?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075313091278076 sec
    ecranul dvs: 1 x 1