ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.04.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
LUNA
FEB-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 6 MIN

Templul Soarelui

TIPĂREȘTE

La Templul Soarelui am ajuns maxim spontan. Doar treceam pe la foișor și mi-a atras atenția amenajarea ce se vede din stradă. Oare ce o fi acolo? Era și ora cinei. De multe ori fac așa. Decât să fac o programare peste ceva zile când habar n-am ce voi face sau unde voi fi sau ce chef voi avea, mai bine așa. Am avut situații când făceam rezervare de azi pe mâine pentru că mă invita cineva și a doua zi să nu mă prezint pentru că chiar nu aveam chef să merg acolo. De data asta a fost invers: văzut, călcat.

Prima dată a fost aspectul vizual: Templul Soarelui! Wow! La foișor! Wow! Oare chiar strălucește soarele oriental până la București? Wow! Se vedea clar că este restaurant chinezesc după decoruri și aspectul porții. M-a lovit curiozitatea: se încadrează în peisaj? Nu prea. Cum naiba? E chinezărie (nu peiorativ). Noi suntem europeni. Dar e atractiv așa cum e, cel puțin pentru mine. Arată bine? Daaa... Cum altfel?

Adevărul e că arată super bine. Când pui piciorul peste limita porții, de pe trotuar în curte, prima ajungi pe terasă, între două rânduri de mese lungi, din lemn și cu streașină deasupra. În capătul opus al terasei este toaleta dar la stânga, pe la mijlocul terasei, este intrarea în clădire, cu ceva trepte de urcat, puține. Prima e un hol mic și deschis ce dă într-un hol mai mare, cam pătrat, ce face joncțiunea între cele două saloane ale restaurantului care nu sunt prea mari dar sunt foarte frumos amenajate. Încă din primul mic hol ne întâmpină tot felul de decorațiuni asiatice iar în holul mai mare, fix în partea opusă intrării, într-un colț, e o statuie cât un om real ce întâmpină vizitatorii. Cred că-i Buda, parcă-mi amintesc. Și în celălalt colț e un chinez nervos din bronz ce vrea să dea de pământ cu un obiect ce-l ține deasupra capului. Cred că de-aia păstrează distanță fata de mai încolo – tot de bronz – că ține palmele deschise în față, spre toată lumea, parcă a apărare. Uite, acum scriu și abia așa îmi dau seama de ce era fata aia din bronz așa speriată că mai târziu au venit mușterii și, sincer, și pe mine m-au speriat cu limbajul lor. Eu știu doar că am văzut masa lor pregătită pentru multe persoane și cu scaune diferite și, strategic, am ales celălalt salon dar asta nu a ajutat pentru că încăperile erau dispuse liniar și puteam să-i și văd nu doar să-i aud. Astfel, am luat la cunoștință despre istoria multor familii. Când am intrat eu, locul era pustiu. Mă miram: o fi deschis, n-o fi deschis? Deschis era, evident, dar erau ei pregătiți de mușterii? Era fix ora 18:00 că am a poză cu ceasul de la foișor. M-am învârtit prin săli, fix timp destul să fac poze. Îmi plăcea ce văd și dacă tot nu era nimeni... Mai bine pe furiș decât să întreb că cine știe în ce conversație intru... Nu mai știu dacă m-au prins cu telefonul în mână dar s-au purtat bine cu mine.

La servire era o fată și un om de bine, amândoi echipați cu tunici chinezești foarte înflorate și colorate, foarte frumoase și fata avea și pantaloni de la Decatlon. Am apreciat că oamenii ăștia sportivi îs prietenii mei.

Un salon avea 3 mese aranjate, altul 4. M-am așezat cu fața la fereastră, cu vedere la foișor. Pe masă mă aștepta un tratat culinar de grosime apreciabilă. No, amu-i de studiat, zic. N-am avut multă vreme c-a și venit fata.

- Adu tu ceva de-ale gurii că eu m-apuc amu’ de studiat documentație.

Nu mi-a trebuit mult să mă hotărăsc. Am găsit repede ceva legume – fasole verde – buuun! Dar și ceva ciuperci. Ajunge atât, să nu exagerăm.

- Ceva de băut?

- Un vin discret, ceva?

- Doză,

200 ml, mor or les. 25 de lei. La magazin e 6 lei. Dar și crâșma e frumoasă, ce să zic? Se respectă.

Hrana mi-a plăcut, nu zic. Am servit cheepsuri: ba fasole verde, ba ciuperci (feliuțe) stropite ușor cu vin. De bune, erau bune, nu zic dar cumplit de sărate. Mie mi-a plăcut însă n-a dat prea bine la sănătate că vreo 3 zile, rinichiul tot încerca să-mi spună lucruri. Schimbasem obiceiul de tradițional românească și nu prea mi-a picat bine deci am decis să mă hazardez mai ușor la experiențe noi.

Între timp studiam meniul. E o adevărată monografie vizuală cu multe poze color unde și-o bucată crudă de ceva arăta mai impresionant decât Michelangelo în vremurile lui bune. Aveam ce admira. Zic de crudități că după mijlocul monografiei am ajuns la poze cu produse crude. Mă uitam cruciș. Fata își făcea de lucru pe lângă mine cu doza de vin. N-am putut să mă abțin:

- Serviți piept de pui crud?

Eram fascinată de obiceiurile astea asiatice. Fata mi-a explicat că toate cruditățile astea se serveau alături de un platou cu sos și cu un bol de ulei încins la mijloc ce era întreținut fierbinte de o sursă de încălzire dispusă dedesupt astfel încât îți preparați singur hrana, precum strămoșii noștri la foc sau, venea bucătarul și făcea asta în locul tău iar bucata proaspăt rumenită era apoi tăvălită prin sos. O fi, nu zic. N-aveam chef să încerc. Mai au o chestie care se numește "furnici în copac" dar nici la astea nu mă trăgea inima deși mi-a plăcut cum sună.

În altă ordine de idei, seara a fost deosebită și instructivă, nimic de zis, mi-a plăcut aspectul locului, meniul, oamenii casei (mușterii mai puțin), originalitatea, conversația, informațiile – cum că ideea cu amenajările vine de la doi frați din India care așa au gândit ei locația asta – și putea chiar să fie o seară perfectă. Sincer, dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut meniul care chiar m-a lăsat tablou. Așa mi-a plăcut de nu mă puteam opri din făcut poze. Cred că nici nu am spațiu alocat să le pun pe toate aici.

De frumos, a fost frumos dar nu mai merg că m-au zbârlit vecinii.


despre SERVICII

La servicii nu-i nimic de comentat, oamenii sunt simpatici, cooperanți, empatici, profi, m-am înțeles bine cu ei.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Pfai de mine... La subiectul ăsta e mult de scris, chiar prea mult pentru mine... Este gastronomie selectă asiatică, multe feluri de orez cu multe feluri de condimente, legume, sushi - în multe variante, tot felul de combinații cu tot felul de sosuri, dulci - acrișoare, picante, condimentate în fel și chip, combinații aiuristice, paste în cele mai bizare feluri și câte și mai câte și tot felul de deserturi bizare.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

E plin de clădiri vechi în jur și trafic corespunzător unei intersecții cu rond central. Poate fi arhaic dar eu, sincer, preferam să fiu într-o pădure (reală), sincer, decât în mini-jungla asta urbană pe care, uneori, o suport.


[fb]
---
Trimis de Mioritik in 01.04.22 22:16:12
Validat / Publicat: 02.04.22 01:07:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 430 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P27 Scuze, asta nu trebuia să fie aici... ????
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14400 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[02.04.22 15:38:48]
»

@Mioritik????????: Am trecut pe langa acest restaurant de nenumarate ori, insa nu am intrat niciodata pe acest motiv

De frumos, a fost frumos dar nu mai merg că m-au zbârlit vecinii.

, care am inteles ca sunt destul de des pe acolo. Am sa caut insa o ora mai normala (adica mai de pranz).

Mie imi place mancarea chinezeasca, insa mai greu cu comandaul, in marea majoritate a ocaziilor (adica cat am fost in China), altii au comandat.

Ma gandeam la ce spuneai cu carnea cruda si felul in care era gatit. Din experienta mea China, 2 feluri erau ultra cunoscute in China, unul in nordul Chinei (sa zicem zona Beijing) unde este cunoscuta si apreciata "rata de Pekin", respectiv sud (sa zicem zona Shanghai), unde este cunoscut "Hot Pot". Cam spre asta seamana ce spui tu. Hot pot inseamna o supa calda (care e adusa la masa intr-un vas si mentinuta la fierbere), poate fi si o supa de rosii, si poate fi (cred) si ce ai mentionat tu. Aceasta supa poate fi la comun pentru mai multe persoane la masa, sau individual. Separat se comanda ingredientele crude, care pot fi legume sau carne, taiate foarte subtire, si pui din ele in supa si le scoti gatite in cateva minute. Separat ai un sos simplu sau am incercat si de susan, iei bucata de carne/ leguma gatita cum am spus mai sus, o dai prin acest sos si o mananci. Nu pot spune ca este felul meu preferat, mai ales cand vasul cu supa e la comun, si toata lumea isi baga betele acolo si apoi in gura, tu pui o bucata de ceva in supa si e pomenesti ca ti-o ia altcineva, sau tu iei o bucata introdusa mai de curand si u e gatita bine... in fine.

Mai am o curiozitate, nota de plata arata 83 lei, tu spui ca ai platit 75 lei. Ai avut discount? M-am uitat si eu pe preturi si cam astea sunt in general, asa ca asta este din pacate daca vrem sa ne facem si aceste mici placeri, insa uneori ne mai sustin starea de bine, si mai ales la un restaurant asiatic, unde sa avem cele necesare acasa cred ca este mai scump.

Sa-ti fie de bine, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[02.04.22 16:23:44]
»

@mishu: Nu am avut discont, doar nu mă ajută memoria. Eu 75 îmi aminteam, așa-mi intrase în cap, nici nu m-am mai uitat pe bon. Așa trăiesc eu, mai mult intuitiv decât rațional, mai mult subiectiv decât obiectiv. Sincer, nu credeam că se uită cineva vreodată peste bonurile postate sau peste pagini de meniu deși am avut surpriza să citesc comentarii despre subiect, astfel, n-am insistat mult cu exactitatea și verificările, am scris mai mult din memorie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[02.04.22 18:22:13]
»

@Mioritik????????: Ei, nici eu nu ma uit de obicei pe bonurile altora, de multe ori nici pe ale mele , insa retinusem din articol ca paharul de vin era 25 asa incat ramaneau 50 lei pentru celelalte 2 farfurii si imi dadea cu virgula, dar m-am lamurit.

Raman insa la convingerea ca daca vrei mancare asiatica, e mai bine sa mergi la un local si sa te bucuri ca iti gateste altcineva. Sa iti fie de bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[02.04.22 18:45:11]
»

Mulțumiri ????

Da, asta cu gătitul este corectă.

Cu bonul, eu am reținut așa: 25, 25, 25, mai simplu. De fapt era 25 [vinul, asta știu (aproape ????) sigur ], 28, 29 sau cam așa ceva - chiar și acum mi-e lene să calculez ????,

De fapt nu era despre mâncare, nici măcar despre prețuri - deși mi-a părut scump (cam prea) ci despre curiozitate, adică hai să văd alte culturi. Da, e ceva - wow ce fain dar nu mai vreau. Tot mai bună e mămăliga. Suntem altă specie - cel puțin eu. Îmi place să explorez dar pentru timp scurt. Apoi vreau acasă. Adevărat că excesele afectează.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elenaadinaPHONE
[03.04.22 10:28:22]
»

Da, interesant și frumos restaurantul, mâncare diversificată.

De reținut!

????????

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[03.04.22 16:12:13]
»

@elenaadina: ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, Mioritik, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088402986526489 sec
    ecranul dvs: 1 x 1