ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.10.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
LUNA
OCT-2021
Business
2 ADULȚI
PREȚ 43 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
REEZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în București?

încărcat de pe telefon!
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 5 MIN

Ribs

TIPĂREȘTE

La Ribs am fost într-o zi mohorâtă de toamnă. Ploua mocănește. Cerul era mohorât dar pământul parcă strălucea sub apă: asfaltul, vegetația din spațiul verde, amenajările. Unora nu le place ploaia. Înainte nu-mi plăcea nici mie. Acum îmi place. Multă lume supărată. Eu, în schimb, văd viața tot mai frumoasă, mai simplă, mai ușoară. Așa și la Ribs. Nu-i mare grozăvie dar mie mi-a plăcut.

E în colț la IOR, pe Nicolae Grigorescu colț cu Constantin Brâncuși. E acolo o clădire ceaușistă care seamănă cu căminul cultural și o folosește care cum crede de cuviință. Sunt ceva magazine la parter printre care o patiserie – brutărie cu tot felul de specialități, mai luam câte ceva înainte, îmi plăceau corăbioarele (din cocă) umplute cu cașcaval sau și cu șuncă. Calde sunt foarte bune.

Nu știu cum am ajuns în clădirea asta la etaj, acum ceva timp. Există o scară exterioară orientată fix spre intersecție. Înainte era mai modestă scara asta. Acum au pus o bară din inox ce strălucește, elegant, în ploaie, printre frunze.

M-am mirat foarte când am găsit etajul, atunci, că știam clădirea asta demult dar habar nu aveam ce conține la etaj. Era mult mai frumos amenajat, mai colorat, mai inspirat, parcă și cu mai multă verdeață.

Recent, când am fost țintit, special să mănânc acolo, toată amenajarea era diferită: canapele maronii, banale, aliniate pe toată suprafața, inclusiv pe podiumul din centru, cu mese masive pe care aproape că ajungi tocmai bine să stai cu barba. Canapelele sunt joase, mesele înalte. Adevărat, mesele joase nu sunt potrivite pentru servit masa dar la Ribs cam e discrepanță între mese și canapele. În fine.

De pe scara exterioară ajungi prima dată într-un fel de terasă din beton, cu acoperiș dar fără pereți dar cu coloane. Și în zona asta sunt mese și canapele dar amenajat mai soft, mai ales acum, de când cu frigul. În vară erau mai multe. De aici treci spre interior. Nici salonul interior nu are pereți ci copertine din plastic. Sunt bine întinse și izolate și nici nu observi că-i plastic decât după ce privești cu atenție. Din cauza asta, în salon e cam răcoare dar nu ceva supărător.

Cel mai mult mi-a plăcut vizibilitatea maximă la verdeață copacilor din față clădirii, prin copertina aia transparentă. Dădea o reconfortantă senzație de deschidere spre natură.

Ribs bar & grill tre’ să fie ceva americănesc deci nu prea ai de unde alege. Asta e viziunea mea. Deci burger, paste, pizza, chips-uri, chestii. + salate. Lipsește partea de tradițional, preparate gătite și gustări calde – chiar dacă pizza e caldă și chiar și pastele – ei bine, parcă totul e o diversitate de appetizer. În schimb au pește: păstrăv, somon și dorada.

E un loc scump. Burger ul de 1 kilogram costă 65 lei. Conține jumate kil’ de carne plus altele pe lângă.

La cocktailuri stau bine. Au multe și variază între 19 și 23 lei. Au și vin fiert, 12 lei, 280 ml, nu am luat că încă nu a dat gerul. Să spun drept, nici nu observasem, abia acasă am văzut, în poze.

E un loc potrivit pentru socializare: mai mult bar decât restaurant. Dar nu știu cine mai socializează în zilele noastre. Când am intrat era pustiu. Când am ieșit, erau doi rătăciți lipiți de perete, la o masă obscură. Adevărat, nu era prea târziu dar nici devreme. E un loc pe care l-ai putea vedea deschis târziu în noapte însă mă îndoiesc c-ar mai exista așa ceva. Programul lor zice că închid la 23:45 adică să apuci să ieși din locație până se face a doua zi. De deschis, deschid la 11:00 înainte de prânz.

E un loc pretențios deși eu căutam doar un loc prietenos cu ceva de-ale gurii. Nu cred că am nimerit chiar locul potrivit și nici n-aveam chef de cocktail. Poate data viitoare iau un vin fiert. Acum am luat o salată și ceva cheps-uri făcute ad-hoc. A fost bun, nu zic.

Desert nu au astfel că m-am mutat la cofetăria de la parter pe care o știu demult dar am fost o singură dată. Am luat două prăjituri de câte 9,5 lei: Youghrt și Bianco. Și cofetăria e foarte elegantă deși minimalistă, cu doar 3 mese în interior dar vreo 4 afară. Parc-ar avea același administrator. Poate chiar au.

Pe ansamblu a fost bine, salată a fost bună și proaspătă deși conținea niște bucăți de brânză din aia bulgărească, din plastic, de 8 lei kilogramul. De-ar fi fost ceva brânză de capră mi-ar fi dat clasă. Nici măcar nu-i foarte scumpă. Dar așa...

În fine, să nu cârcotesc. A rezultat, într-un final, o după-amiază banală dar măcar sățioasă. Nu pot spune, în schimb, că rezultatul e pe măsura pretențiilor (ale lor, nu ale mele, vreau să zic). Pentru mine a fost pretențios dar ineficient.


despre SERVICII

N-am nimic de comentat de servicii, erau doi băieți, au fost eficienți, nu au deranjat.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mi-a plăcut ce am servit, proaspăt și bun dar banal, nimic wow.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Aici e delicat. Copacii mi-au plăcut maxim. Mereu fraternizez, cu natura. Treaba e: oricât de reconfortantă ar fi natura, noi trăim în clădiri, nu în copaci. De-aia omu' se simte maxim bine în cabane din lemn care e material viu și mai puțin bine în construcții din beton, limitative.

Mi-a mai plăcut deschiderea asta spre natură dar în interior era prea monoton totul și prea maro. Or fi avut un an de cacao. Măcar să fi amenajat interiorul pe tonuri de verde sau albastru. Era mai bine.

Dar pe ansamblu, dau maxim pe copaci și ploaie.


[fb]
---
Trimis de Mioritik🥂🌺 in 13.10.21 21:06:47
Validat / Publicat: 14.10.21 08:47:04
VIZUALIZĂRI: 310INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik🥂🌺); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Sub Ribs, Titan, București, bianco
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Yersinia pestis [14.10.21 21:32:30] »

Ciudat cum, de ceva timp, o dai pe Bacovia: plouă în arealul tău ca-n” Lacustră” . Pozitiv este faptul că nu te lași doborâtă de peisaj și condiții meteo, nu tresari prin somn și nu tragi puntea de la mal ci-ți declanșezi pofta de glojdeală. Asta e bine, că ne iei și pe noi cu tine, să vedem ce este și ce vrea locațiile unde se dau mâncătorii, fie ele străineze sau, mă rog, pe-acolo!

Mie, personal, nu -mi inspiră mare poftă dughenele alea care-și pun nume americănesc, când esența e cam aceeași ca la târgurile de cai: românului trebuie să-i miroase a grătar, a fum de mici și, acuma, de sezon, pastramă de oaie. Și să fie bere, multă, ieftină și rece! La store-urile americănești, se alintă o felie de piept de pui trecut pe lângă plită, cu o frunză de salată și doo picături de oțet, olecuță de oloi de măsline și, gata, ți-a scos dieta perfect sănătoasă. Vorba aia, când o să mierlim o să fim perfect sănătoși, ceea ce ar fi chiar trist!

E bine că au și o cofetărie, să crească glicemia, spun, s-avem o explicație la-ntâlnirea cu Irina, trimisa Marelui Anonim, de stabilește cum e cu demografia, adică,nah, să fim chiar sănătoși la Marea Trecere ?!

Mioritik🥂🌺scris / TELEFON [14.10.21 23:42:35] »

@Yersinia pestis: De câte nopți aud plouând? Și-aud materia plângând...

Dughene cu mici și bere îi plin la Bucur Obor și mai după colț. Am trecut recent. Am vrut must dar m-am împiedicat de pălincă. A zis că-i din Maramuu. Eu nu cred. Are maxim treij' de grade. Dar nu-i ceva despre care ar scrie cineva. Nu-s chiar de pus pe net bodega "bărbatul răcorit" care vara trage la coasă și toamna vinde-n piață, cu barba de 3 zile, gen George Michael. Tot respectul pentru munca omului dar nu-i chiar de povestit unde-și drege micii. Mai degrabă ar fi de admirat teascurile de peste drum care tocmai lucră. Zici că ești la muzeul satului. Prin vară mă păcăleau cu micii, acum nu mai...

Mă podideau amintirile cu Plaiul Lisei, Sâmbăta de Sus, Toplița, Borsec, Veverița din Izvor dar n-am chef să scriu. Doar mă 'ncearcă amintirile. Poate mă urnesc în viitor. Mă lovea nostalgia azi - ce evenimente aveam, ziceai că nu-i adevărat, câte întâmplări fantastice și nebunii incredibile... S-au dus și niciodată n-or să vină iară că nu mă-ncântă azi cum mă-ncântară povești și doine, ghicitori, eresuri...

Nimic nu mai e la fel. S-au schimbat multe și nu mai am chef de nimic. Doar banalități gen Ribs.

Și plouă pentru că plouă. Trăiesc în prezent.

Zile însorite!

Yersinia pestisscris / TELEFON [15.10.21 10:32:40] »

@Mioritica: Dacă 40 • este o febră mărișoară, la palincă discutăm de la 48 în sus ca s-avem subiect.

30 de grade e lichior, la Vaslui cu țuică de-asta, trecută pe lângă cazan, înțarcă copiii. Și nu că asta le-ar cauza!

Altfel, da, înțeleg că-n devenirea noastră spirituală tânjm și la crâșme unde au fețe de masă, eventual și spălate! Știu asta dar te-am contrazis, așa, să te necăjesc! 😛

Mioritik🥂🌺scris / TELEFON [15.10.21 11:10:47] »

@Yersinia pestis: 🙂

⭐ValentinB_88⭐ [15.02.22 12:44:09] »

Interesant locatie. Coaste bune am mai mancat la suzana ribs

https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=102174&d=unde-mancam-in-bucuresti--bucuresti

Ce-i drept nu am mai trecut de ceva vreme pe acolo dar as repeta experienta. Gusturi intr-adevar unice, cred eu, mult mai apropiate de "originalul" din state.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
⭐ValentinB_88⭐, Mioritik🥂🌺
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.14151597023 sec
ecranul dvs: 1 x 1