ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.07.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUL-2021
Solo
PREȚ 51 LEI lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în București?

Restaurante în Piaţa Floreasca; Bistro Mar-Sea Food

TIPĂREȘTE

Căldură mare mon cher! Chiar dacă termometrul arată la prânz în Bucureşti 33 grade, se resimt peste 40 iar gradul de discomfort (care niciodată nu ne-a fost explicat cum se calculează) depăşeşte 80 de unităţi. Cum şi zilele trecute a fost la fel, n-am mai fost la cumpărături, mai précis n-am mai ajuns să ies din casă până pe la 8.30-9.00, cât atmosfera era suportabilă. Şi când mă gândesc că pe vremuri trânteam uşa apartamentului la şase jumătate dimineaţa, asta după ce făceam duş, pregăteam pachetele cu gustare la şcoală pentru copii, beam nechezolul şi fumam cu soţul câte două ţigări, apoi mă fardam şi mă îmbrăcam frumos, Doamne, cum reuşeam? Deci, n-am mai ieşit din casă deloc, consumând pentru hrană din rezervele congelatorului. Nu că ar fi rămas gol, dar să umbli la aragaz pe căldura asta să găteşti, nu este o idée prea bună.

M-am hotărât să merg la un restaurant că tot mi-era poftă de un peşte.

Primii pe care i-am sunat au fost copiii. Unii erau la munte iar din ceilalţi, unul avea gardă în spital. Am sunat la trei familii prietene. Uneia i-a fost lene, alta nu ieşea pe căldură, în fine, ce a făcut din noi izolarea de peste un an jumătate din timpul pandemiei? Bine, cu toţii am mai îmbătrânit dar principala cauză e pandemia. În special pe cei mai în vârstă ne-a sălbăticit.

Am hotărât să merg totuşi la restaurant. Nu eram hotărâtă dacă mă voi aşeza singură la masă sau îmi voi lua porţia comandată acasă. Până acum nu fusesem de una singură în vreun local şi parcă era cam târziu pentru acest început.

Prospectarea

La două numere de blocul meu, pe colţul străzii este un bistro, continuat pe străduţă cu o gelaterie, un restaurant, un altul şi cu faţada pe două străzi renumitul Fish House. Înainte de a alege unde voi mânca, mi-am făcut o informare rapidă asupra lor: ce oferă şi la ce preţuri.

- Cava Bistro, cu comentarii amestecate dar la unison că porţiile sunt mici şi preţurile mari

- Game on, o îmbinare între restaurant şi sport cu o expoziţie cu vânzare de tricouri cu nume ale unor campioni consacraţi. Dumineca e închis.

- Fico, Gelato& MORE, îngheţate, prăjituri, coctailuri, vin, cafea, ceai

- Fish house, restaurant de lux, patroni fiind doi tineri croaţi. În 2018 şi 2019 a figurat în topul restaurantelor-pescării din Bucureşti. A fost câtva timp în renovare şi s-a redeschis de curând. Preţuri foarte mari. Nu era de mine. Cine ştie, poate vreodată am să le vând pontul copiilor iar ei în schimb să mă invite (vrabia mălai visează).

Peste drum de aceste localuri, la 200m de blocul meu este o clădire lungă, paralelipipedică în care pe o latură se află piaţa Floreasca. Pe latura lungă opusă pieţii, numită Agora Floreasca sunt vreo patru restaurante fiţoase de fiţe.

Aceste restaurant au terasele bine acoperite de vegetaţie. În timpul zilei şuieră vântul a pustiu dar seara se animează cu tineret (eu zic de bani gata) zona făcând concurenţă Centrului Civic dar e mai puţin aglomerată. Osho a deschis Dabeef care ca şi Vacamuu aflat pe latura mică a clădirii serveşte specialităţi de vită mai elaborate. CAU este o mică măcelărie cu băcănie şi bistro. Cea mai mare unitate de aici este Raionul Floreasca specializată în peşte şi fructe de mare aduse din Grecia. Toate aceste restaurante pe baza comenzii, livrează preparatele şi acasă în maximum două ore. Sara e un restaurant cu specific italienesc în care un burger de 300 gr costă 85 lei şi o pizza vegetariană 45 lei. Nu aveam ce căuta acolo.

Pe una din laturile mici ale clădirii este o boulangerie franţuzească şi celebrul Vacamuu- ambele cu mese afară care muşcă din trotoarul public. Pe cealălaltă latură mică sunt parcarea Agorei, o sală de jocuri şi o terasă. De aproape 20 de ani de când locuiesc în cartier am trecut de sute de ori prin faţa lor, între timp s-au închis unele unităţi, au apărut altele noi dar niciodată nu ne-am oprit cu interes

Pe cealălaltă latură lungă a clădirii sunt două supermarketuri de unde obişnuiesc să mă aprovizionez pentru a-mi asigura o plimbare dus-întors de 4-500m, un magazin de delicatesuri greceşti, altul în care-ţi dă la geam mâncare pentru acasă şi un bistro la care m-am hotărât să mănânc.

Bistro Mar - Sea Food Floreasca are o intrare comună cu a pieţei propriuzise, separarea făcându-se print- un oblon greu de metal care se trage în jos când bistroul e închis. Spaţiul disponibil e mic: o încăpere unde sunt expuse şi se prepară diferite sortimente de peşte, un salon curăţel cu câteva mese şi alte mese pe trotoar. Bistroul prepară pentru consum pe loc sau livrat acasă în max. două ore.

Îi pusesem gând rău (adică să-l vizitez) cu mult timp în urmă văzând că oferă zilnic de luni până vineri inclusiv, între orele 12-16, un meniu fix compus dintr-o supă-cremă şi o porţie de peşte cu garnitură la preţul de 39 lei. Săptămânal meniul se schimbă şi e afişat pe un panou mare pe trotoar. Din păcate, era duminică aşa că după ce am intrat am ales a la carte. Cunoştinţele mele în pescărie (să nu mai vorbim de numele felurilor preparate), sunt limitate aşa că le-am cerut o porţie de somon făcut la plită cu garnitură de legume, 51 lei, acceptabil. Ştiam că la peşte se bea vin alb dar era prea cald chiar pentru un pahar aşa că i-am întrebat dacă au bere fără alcool şi la ce preţ? ˝Avem, 14 lei doza˝. E de prisos să spun că auzind preţul m-am răcorit instantaneu. Imediat am aplicat planul B. Ce să stau singură într-un salonaş gol sau să mă plantez la o masă pe trotoar si să socializez poate numai cu mine însămi, vorbind de una singură?

-Pregătiţi-mi porţia pentru acasă. Cât durează?

-Maximum 20 minute

În cele 20 de minute, am intrat în supermarketul de alături şi cu 14 lei am cumpărat patru doze de bere fără alcool, să-mi rămână şi în următoarele zile călduroase.

Peste jumătate de oră eram acasă în papuci, mă răcorea aerul condiţionat şi savuram din somonul delicios preparat cu nişte condimente necunoscute mie. A fost o experienţă reuşită şi săptămâna viitoare am să merg la meniul fix de 39 lei.

Poate vreţi să mai aflaţi câteva amănunte despre Bistro Mar Sea Food

Bistro Mar s-a deschis oficial în iulie 2018 fiind specializat în peşte sălbatic şi fructe de mare marca Alfredo Seafood. Investiţia în activele bistroului şi fondul de rulment a fost de 200000 eu.

Câteva feluri din meniu: icre de ştiucă 100 gr 30 lei; tartar de somon Norvegia cu ceapă şi mango 45 lei; salată de ton proaspăt la grătar 47 lei; dorada la plită (400-600 gr) cu legume 55 lei. Printre specialitățile vedetă sunt tonul roșu proaspăt, doradă regală sălbatică, lupul de mare, creveții sălbatici de Argentina, pagel (doradă roz), scorpia de mare, sturion, limba de mare, calcanul, pește spadă, scoici St. Jacques, stridii, langostine, caviar, dar... vezi https://bistromar.ro/categorie-produs/peste-si-fructe-de-mare-gatite/principal/

Activitatea principală este de cattering dar meniul fix oferit la preţ acceptabil cât şi comentariile favorabile îl fac un local de reţinut şi vizitat.


despre SERVICII

Felul de mâncare comandat a fost preparat şi ambalat în 20 de minute


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Porţia mare de somon şi garnitura de legume au fost excelente


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Zonă scumpă a Bucureştiului cu multe localuri


---
Trimis de Michi in 12.07.21 17:16:14
Validat / Publicat: 12.07.21 18:42:46
VIZUALIZĂRI: 262INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Bistro Mar Sea Food, intrare prin piaţa Floreasca
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Mika [13.07.21 09:14:19] »

@Michi: Felicitări pentru că sunteți atât de tânără indiferent de vârstă!

Michiscris / TELEFON [13.07.21 09:49:38] »

@Mika: Multumesc, este destul de greu sa te menții. Dacă la tinerețe lupți sa-ti tii fizicul, la bătrânețe intervine psihicul, adică oricum ai lua-o viața e o luptă.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [14.07.21 12:07:37] »

@Michi:

Până acum nu fusesem de una singură în vreun local…

Niciodată nu este prea târziu pentru un nou început. Apreciez că ați învins această mică reținere și că în final v-ați bucurat de somonul comandat.

Și mie mi s-a întâmplat ceva asemănător, atâta doar că eu chiar am luat masa - singură - la un restaurant. Eram în Grecia, în Lefkada, împreună cu sora mea și nepotul cu familia lui. Ei și-au dorit foarte mult o plimbare cu barca închiriată, așa încât au plecat la Nidri pentru a-și duce visul la îndeplinire. Din motive personale, eu nu i-am însoțit. Am făcut plajă, iar când am înfometat m-am dus la o terasă și am comandat o porție de ton cu garnitură. Ce să spun? A te duce singur la restaurant nu e la fel ca atunci când ești într-un grup vesel, dar… viața ne rezervă și astfel de momente.

Să ne fie de bine!

Michiscris / TELEFON [14.07.21 19:16:12] »

@iulianic: La ora aceea toate restaurantele erau goale si cred ca m-aș fi simțit prost. Bine ca m-a salvat pretul exorbitant al berii

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, Michi, Mika
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.13676905632 sec
ecranul dvs: 1 x 1