ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.06.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
LUNA
JUN-2021
Prieteni
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

50 - adică Antique?!!

TIPĂREȘTE

Cu mâna pe inimă mărturisesc că în momentul când am rezervat o masă la Restaurantul Antique nu m-am gândit că denumirea ar fi putut avea vreo legătură cu evenimentul sărbătorit, și anume 50 de ani de la absolvirea școlii generale.

Nu râdeți ????, v-am povestit în urmă cu câțiva ani că am reluat legătura cu prietenii din copilărie după 39 de ani! Și că - surprinzător poate - ne-am simțit excelent împreună, și de atunci obișnuim să organizăm ieșiri mai mari sau mai mici o dată sau de două ori pe an.

Iar cea de anul acesta nu putea fi cu niciun chip ratată, fiind o aniversare rotundă.

Așa că subsemnata, fiind fostă șefă a clasei????, m-am autoînsărcinat cu organizarea întâlnirii, formând un grup pe WhatsApp pentru stabilirea datei și orei și alegând apoi restaurantul, principalul criteriu fiind apropierea de Alma materul nostru primar-primordial, recte Școala Gimnazială nr. 79, unde intenționam să ne strângem pentru câteva poze, pentru a ne deplasa apoi per pedes la restaurant.

N-a fost să fie, vremea neobișnuit de urâcioasă pentru luna iunie ne-a obligat să renunțăm și să ne dăm întâlnire direct la Antique, unde fiecare din cei 9 magnifici a ajuns cum a putut pe o ploaie torențială: cu taxiul (cine a găsit), aduși cu mașina de soți îndatoritori (cazul meu????) sau cu transportul în comun.

Abia atunci, ajunsă în fața restaurantului, mi-am dat seama că numele său poate fi interpretat, la o adică, drept o aluzie la vârsta noastră, a participanților la reuniune. După care m-am zis: „Om fi noi boșorogi, dar chiar antici - nu! Poate așa... cam de prin Evul Mediu timpuriu...” ????????????

Acum, trecând la fapte, acesta fiind totuși un review despre o cârciumă din București, și nu prilej de divagări nostalgico-lacrimogen-voioase, vă pot furniza următoarele informații practice:

Adresa: Strada Leon Vodă nr. 19, sector 4

Site: restaurantulantique.ro sau pe FB

Program: zilnic 10-23 (deși sunt convinsă că se poate prelungi la cerere).

Se fac și livrări la domiciul prin aplicația takeaway.com.

Mijloace de transport în comun: autobuzele 116,313,381; troleibuzele 73,74,76; tramvaiele 23,27; metrou stația Piața Unirii.

Localul e situat într-o zonă centrală neobișnuit de liniștită, aflată la intersecția a două artere intens circulate, bulevardele Dimitrie Cantemir și Mărășești, în spatele ambelor, pe o străduță cu sens unic și cu șanse de găsit loc de parcare. Pour les connoiseurs, un punct de reper este fostul restaurant Budapesta, renumit pe vremuri, transformat acum, din păcate, în sală de jocuri... ????

Strada Leon Vodă e mărginită de clădiri cu un singur nivel sau maxim 1-2 etaje, frumușele și bine întreținute. Unele din ele sunt foste case boierești atent restaurate. Este și cazul Antique-lui, o construcție P+2 despre care presupun că dateză din perioada interbelică. Este în formă de L: restaurantul funcționează la parter, etajele fiind ocupate - din câte am înțeles de la chelneri - de către proprietari, care sunt greci.

Ei, poftim, asta da surpriză! Meniul consultat pe net înaintea rezervării nu mă trimisese deloc cu gândul la gastronomia grecească, singurul element care trădează originile proprietarilor fiind intrarea cu fronton și coloane, alături de firma „Antique Steakhouse” . Dincolo de acestea se află terasa, de mici dimensiuni, cu vreo 10 mese. Evident, acolo am fi vrut și noi să stăm, numai că n-am avut noroc de vreme bună...

Tot pe terasă am remarcat cuptorul la care se prepară cărnuri la proțap (cu condiția comandării cu 1-2 zile înainte) și pizza, care nu se servea la momentul vizitei noastre, cuptorul nefiind pus în funcțiune. Pe polița din fața cuptorului, câteva obiecte decorative drăguțe, iar alături niște ghivece cu plante. Pe zidul opus, o placă mare de alamă reia denumirea localului, în timp ce lângă intrare e barul bine asezonat. Ce rău îmi pare că n-am putut sta afară, doar ne-am strecurat printre reprizele de ploaie pentru fotografii și la câte o țigară...

Înăuntru sunt două saloane, fiecare cu câte patru mese de șase persoane - e un local mic și foarte intim. Decorul cam opulent, după gustul meu, cu perdele grele și detalii aurite care nu-mi plac, dar adevărul e că nu prea am dat atenție, prinsă în discuții, rememorări și râsete cu lacrimi; am remarcat totuși câteva litografii și acuarele pe pereți și televizoarele cu plasmă. Am vizitat și toaleta - foarte curată!

Cât privește meniul, l-aș cataloga drept internațional, cu accent pe cărnuri la grătar, dar altfel suficient de bogat: startere, ciorbe și supe, salate, paste, preparate din pui, pește și fructe de mare, porc, oaie și mai ales vită, aceasta fiind specialitatea casei și totodată recomandarea chelnerilor. A fost și alegerea majorității comesenilor, în diferite variante - mușchi, flank, coaste, însoțite de garnituri din cartofi țărănești sau baby, legume la grătar, ciuperci gratinate. Toți colegii au fost încântați de gustul cărnii de vită, și trebuie să-i cred pe cuvânt, căci eu am optat pentru tortelloni cu sos de smântână și parmezan - delicioase pastele????. Mi-a plăcut și platingul la toate felurle servite.

Prețurile mi s-au părut decente, nici mici, dar nici mari: supe-ciorbe cam 12 lei, pastele între 29-36 lei, preparatele de pui 27-37 lei, peștele 34-42 lei, fructele de mare 34-37 lei, porcul 29-59 lei, vita 36-79 lei, în timp ce pizza cu diametrul de 32 cm costa 31-37 lei. Am apreciat și marea varietate de garnituri, sosuri și salate.

Desert n-am mai apucat să comand, căci alerta de cod portocaliu primită pe telefon ne-a alungat pe toți după vreo patru ore și jumătate, însă grozav m-ar fi tentat cel cu „explozie de nucă” - chiar eram curioasă ce gust are și cum arată, mai ales că meniul nu e însoțit de fotografii.

Evident, o mâncărică, oricât de bună, alunecă mai bine pe gât udată. La Antique, vinul casei alb/rosé sau roșu e 35 lei/l; eu l-am testat pe cel rosé - ușurel și zglobiu, adică OK pentru un „priveghi” prelungit la câteva ore și - în plus - nedătător de migrene. În deschidere m-am regalat cu un gin tonic (12 lei) și pe undeva pe la mijlocul petrecaniei am băut un espresso (8 lei). De reținut pentru cei interesați, că oferta de băuturi cuprinde și bere (inclusiv la halbă).

Alte detalii despre meniu și prețuri puteți afla consultând cele câteva poze postate de mine, dar mai ales site-ul restaurantului.

Partea mea de consumație a fost 70 de lei, și mă declar mulțumită atât de preț, cât mai ales de gust. ????

Și o notă de 10 cu felicitări pentru serviciul foarte prompt, prestat cu zâmbetul pe buze de două fătuțe sprintene, prietenoase și drăguțe. Ce-i drept, în afara mesei noastre - mare și rotundă -, frumos aranjată dinainte, am văzut intrând în local doar alți patru clienți, care păreau „de-ai casei” .

Ceea ce nu mă miră, Antique nefiind genul de local „la vedere” , zgomotos și aglomerat, ci mai degrabă unul intim, cunoscut mai mult de oamenii din cartier. Este deschis de abia un an și în peisajul gastronomic atât de turbulent al Bucureștiului, nu știu ce șanse de viață lungă are...

Eu îi urez succes: pentru noi, „anticii” absolvenți ai unei școli de 8 clase din apropiere, a fost alegerea perfectă! ????


despre SERVICII

Serviciu foarte prompt, comportament ireproșabil


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncăruri gustoase și arătoase


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Zonă liniștită, se poate sta pe terasă fără grija gazelor de eșapament

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 19.06.21 16:52:36
Validat / Publicat: 19.06.21 18:05:40
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 520 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Cei 9 magnifici!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

k-lator
[19.06.21 21:20:03]
»

@Carmen Ion: Ce fruumos... foarte rar am auzit de întâlniri cu foștii colegi din școala generală. Felicitări pentru aniversarea cifrei rotunde și pentru inițiativă!

Mi-a plăcut clădirea care adăpostește restaurantul, obiectele decorative de la cuptor, dar și interiorul. Atmosfera pare foarte plăcută, iar dacă și compania este de soi, atunci nimic nu poate să strice o întîlnire la acest local.

Sunt curioasă dacă or avea și seri cu muzică live. La alte restaurante grecești din București, există obiceiul ca o mică formație de greci autentici să te încânte cu muzică tradițională și nu numai.

Toate cele bune, sănătate și multe întâlniri de suflet!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[19.06.21 21:36:52]
»

@k-lator: Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

Într-adevăr, suntem un caz mai puțin obișnuit, cu întâlnirile cu colegii de școala generală, cu atât mai mult cu cât după absolvire ne-am despărțit, numai o parte dintre noi alegând liceele Gh. Șincai și Ion Creangă din apropierea casei. Eu, de pildă, am urmat un liceu unde nu am avut niciun coleg de clasă din școala generală.

Totuși, la revederea după 39 de ani!!! , am fost șocați să constatăm că încă mai avem multe în comun - în afară de amintiri, desigur...

Ca fapt divers, și cu colegii și mai ales colegele din liceu păstrez legătura, nu și cu cei din facultate.

Restaurantul Antique: și mie mi-a plăcut clădirea, chiar dacă treaba cu frontonul și coloanele mi s-a părut nițel forțată, având în vedere că localul nu e cu specific grecesc. Dar, mna, patronii or fi având și ei nostalgii...

N-am idee dacă au seri cu muzică live, și cu atât mai puțin muzică grecească. Pe site-ul lor cred că am văzut una sau două poze cu o formație, dar nu știu detalii.

În orice caz, mâncarea a fost excelentă și la prețurile rezonabile, locul e liniștit și totodată central - ceea ce-i mare lucru pentru București -, iar atmosfera întâlnirii noastre a meritat categoric înotul prin bălțile de ploaie la întoarcerea acasă.

nicole33
[19.06.21 21:48:39]
»

@Carmen Ion:

Să vă fie de bine!

Recunosc că am fost puţin invidioasă când am citit de revederea cu colegii din generală. Eu nu am fost la fel de norocoasă ca tine, participând doar la o singură întâlnire la 10 ani de la terminarea liceului şi niciodată cu colegii din generală sau din facultate.

Îmi place locaţia ultracentrală aleasă inspirat de tine, îmi place şi ce am văzut prin poze, cărnurile colegilor tăi fiind mai tentante pentru mine decât pastele tale.

Păcat că vremea nu a ţinut cu voi. Terasa arată tare trist cu mesele udate de ploaie, dar poate fi o variantă interesantă într-o zi cu soare

Carmen IonAUTOR REVIEW
[19.06.21 22:15:54]
»

@nicole33: Da, n-am avut noroc de vreme bună și n-am putut sta pe terasă, așa cum făcusem rezervarea. Dar poate că vom face o mini-întâlnire AFA acolo când o răsări soarele și în București...

Locația e bună, mâncarea a fost gustoasă, deci ar fi OK.

Mersi de vizită, ecou și vot.

doinafil
[20.06.21 12:45:55]
»

Să vă fie de bine și s-o mai comiteți și la alte aniversări!

„Om fi noi boșorogi, dar chiar antici - nu! Poate așa... cam de prin Evul Mediu timpuriu...” ????????????

Bună gluma, mi-a plăcut! Din poză păreți muuuult mai tinerei, pe bune!!!

Felicitări pentru inspirata alegere, dar și pentru frumosul obicei de-a vă aduna și sărbători întâlnirile! Este verificat și de mine faptul că: prietenia cea mai sinceră și mai tranică își are începutul în copilărie!

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[20.06.21 13:02:18]
»

@doinafil: Mersi frumos, Doina!

Ce încântată sunt că măcar părem mai tineri

mprofeanu
[20.06.21 13:08:33]
»

@Carmen Ion: Ce bine arată totul! Mă bucur că v-ați întâlnit iar, frumoase și neprețuite amintiri! O ieșire deosebită, mie mi-a plăcut ancadramentul de la intrare, în poză pare a fi rama unui frumos tablou!!

Ce bine arată felurile de mâncare servite, prețuri bune pentru capitală! Să vă fie de bine și cu repetiție! ????

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[20.06.21 20:43:54]
»

@mprofeanu: Mulțumesc pentru urări, și eu sper că vor urma alte întâlniri cu prietenii mei din copilărie

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.06.21 20:56:33]
»

Frumoasă întâlnire! Să aveţi parte de multe altele, în anii care vor urma!

Cunosc bine această zonă, locuiesc destul de aproape de restaurant. N-am mâncat la Antique până acum dar mi-a plăcut descrierea şi ceea ce am văzut în poze... În această clădire frumoasă, cu parfum de epocă, au fost mai multe restaurante în ultimii 10 ani, dar niciunul n-a avut viaţă lungă. Ultimul care şi-a închis uşile a fost un restaurant interesant, cu specific găgăuz, probabil singurul de acest fel din Bucureşti. "Conacul găgăuz"se numea şi aş fi pus pariu că va rezista multă vreme. N-a fost să fie, poate Antique va fi mai norocos...

O vară frumoasă, cu soare şi călătorii plăcute!

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[20.06.21 21:27:58]
»

@Floria: Eu locuiesc de 40 de ani in cu totul altă parte a orașului și de când m-am pensionat, nu mai am drum prin zona in care am copilărit. Păstrez însă amintiri frumoase de pe Magistrala Nord-sud, așa cum i se spunea atunci bulevardului Dimitrie Cantemir, ca și de pe străduțele din apropiere sau din Parcul Libertății (Carol).

Nu am știut că in clădirea de pe strada Leon Vodă nr. 19 au funcționat alte restaurante - cel gagauz chiar mă intriga.

Sincer, mi-e greu să cred că Antique nu-i va împărtăși soarta: nu are dever și probabil că puțină lume știe de el.

Asta e, se pare că noi am avut noroc să ne bucurăm de o după-amiază plăcută, in ciuda ploii, cu mâncare și băutură bune și mai ales cu amintiri frumoase și multă veselie.

Mulțumesc pentru vizita, ecou și vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, doinafil, Floria, k-lator, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.80280709266663 sec
  ecranul dvs: 1 x 1