GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La terasa cu ochii spre munti, bere si mancare – Terasa Nicos, Cheia
Ca doar nu o sa vizitam diverse locuri frumoase si sa nu ne gandim putin si la ce facem la pranz. Asa cum v-am povestit, dupa ce am plecat din Brasov spre Slanic Prahova, admirand drumul si peisajele (in fine la drum am comentarii, nu despre serpentine carora le-am facut fata, mai greu a fost cu TIR-urile care erau o multime) — am ajuns in zona Cheia unde am vizitat Manastirea Cheia, Muzeul Francisc Rainer si Muzeul “Flori de mina”.
Ne informasem la Muzeul Francisc Rainer despre un loc bun de luat masa si ne-a fost indicata o locatie insa in asa un hal incat atunci cand am ajuns acolo ne-am pomenit in fata unei sarade:
“Nu mergeti la primul, adica la Nicos, mergeti La Butuci, adica a doua terasa” adica foarte simplu de altfel. Am ajuns la locul faptei si prima terasa se numea La Butuci iar a doua Nicos. Acum, ce sa facem, nu era sa ne intoarcem la muzeu sa mai cerem lamuriri suplimentare (ne-am gandit ca am mers noi din sensul gresit =)), ne-am ghidat dupa numarul de clienti astfel incat am ramas la Nicos, si n-a fost rau.
A mai fost un argument care ne-a dat de inteles ca asta e terasa, ni s-a spus ca La Butuci nu au pizza, pe cand la Nicol au :), ca si cand noi mergeam sa mancam pizza.
Sa nu va asteptati sa gasiti o terasa wow dar nici bau, este un loc amenajat cu pietris, unde sunt amplasate mese din lemn si bancute tot din lemn (insa solide, nu din genul la care sa-ti fie frica sa te asezi), exista si umbrele iar interiorul nu l-am vizitat ca nu era cazul.
Normal, afara foarte cald, primul lucru pe care l-am facut dupa ce am primit meniurile a fost sa cerem berea (cu si fara alcool), care era rece si aburinda, asa ca a fost mai mult decat bine venita, dar si o limonada pentru sot.
Asa cum am spus deja, terasa nu este cine stie ce minunatie, insa este decenta si din ce am vazut avea clienti permanenti (turisti sau nu) si care veneau sa manance aci sau comandau la pachet (mai ales pizza). Locul este insa placut deoarece este destul de linistit si te simti relaxat mai ales daca alegi sa stai cu fata spre munti.
Comanda a constat in: ciorba de vacuta si snitel cu cartofi natur si salata de varza (sotul), mama ciolan cu fasole boabe (gatita simplu ca acasa, deci gustoasa), iar eu o rulada de pui cu cartofi piure.
Singura problema la comanda a fost reprezentata de salata de varza care nu era buna, varza fiind amara. Am cerut alta care era insa la fel asa ca ne-am lasat pagubasi (si normal nici n-a fost taxata).
Ne-am incheiat masa cu cate un espresso, asa ca relaxare. Nota de plata a fost 125 lei pe bon, adica decent.
Si daca pe mine nu ma credeti, vin cu un plus de argument. @aurici a mentionat aceasta terasa in acest articol - si chiar daca a fost o oprire scurta a fost ok.
Trimis de mishu in 10.11.17 09:20:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHEIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu:
Am stat in cumpana daca sa citesc sau nu la ora asta, mai ales ca am tras doar o ocheada spre poze, fasole cu ciolan, stii ca n-am voie, de ce faci asta ☹? Acum fie, o dată merge!!
Chiar ma gândeam că dacă ai oprit în cheia, trebuie să fi mancat undeva si problema ma interesa (am un drum in zona curand, cu interese)
O zi frumoasa!
@elviramvio: Multumesc frumos de vizita si aprecieri, este un loc unde poti manca fara fite si fara vreo toxinfectie alimentara .
@mishu: De cate ori am trecut si noi pe aici. Imi amintesc de Emi la vreo 5 ani, eram si cu bunicii, si trebuia sa ii dam preocupare sa nu se plictiseasca pana aduceau mancarea comandata. Cu scobitorile cerute special in acest scop, scria numerele in ordine de crescatoare si cand depasea un prag, de ex 100 spunea “mira-te bunicule! ”. A ajuns pe la optsute si ceva pana au servit mancarea.
@Dan&Ema: Cred ca daca pateam asta cand ajungeam pe la 300 maxim cred ca ma ridicam si plecam. Asteptarea a fost decenta avand in vedere ca era doar o domnisoara si nici noi nu eram pe fuga. Pentru mine in continuare ramane "traumatizant" si referinta negativa etalon pentru minerestaurantul din Sighetu Marmatiei.
Si cred ca atunci cand Emi avea 5 ani, ospatarita noastra era eleva .
Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Așa este, și nouă ne-a plăcut. Tiramisu a fost demențial, iar prietenii care au mâncat acolo și felul 1 și felul 2 au fost foarte mulțumiți și n-au dovedit porțiile.
”terasa nu este cine stie ce minunatie
- dar poate fi genul de terasă pe care o cauți vara în zone precum Cheia. Sau cel puțin noi așa am perceput-o. O să mai insist la primul drum la Cheia, să vedem care este a doua impresie și cum este și mâncarea pentru că noi am mâncat doar dulce și am băut. Iar ce văd și în farfuriile voastre arată îmbietor.
Numai bine, week-end frumos!
@Aurici: Ai dreptate, locul poate fi ceea ce iti doresti intr-un loc ca acesta, doar ca nu este pretentios si daca mergi fara mari asteptari poti avea parte de momente placute. Daca as reveni la Cheia as alege tot terasa aceasta.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Bueyyy, de ce zici că nu-i frumos acolo? E așa intimă și drăguță...
Și la câți ”rulotiști” sunt p-acolo, e și normal să aibă clienți!
Bine că decorul nu se mănâncă! La cât morcov e p-acolo, zici c-a fost ”Anul Morcovlui”!
@mishu: Am văzut terasa, am trecut pe lângă ea. Dar noi eram la prietenii noștri cazați, nu am mâncat la terase. Dar, e bine de reținut, pentru o pizza e o idee bună.
Să vă fie de bine! Mâncarea arată bine, porții mari, poarta interesantă, peisajul mirific, mă bucur că v-a plăcut.
Și te credem pe cuvânt dar chiar și așa, e plăcut să citești și poveștile altora
Ați avut plimbare frumoasă la Cheia, o idee inspirată pentru o călătorie nu prea lungă, pentru extrasezon tocmai bine, aerisirea de întreținere
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant La Butuci] Restaurant 'La Butuci' - Cheia — scris în 14.08.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 [Restaurant 'Butoiul vesel'] Un popas bine venit — scris în 18.07.24 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant-terasă pensiunea Nico's] Restaurant Nicos - Cheia — scris în 07.12.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant 'Butoiul vesel'] La Butoiul Vesel - „Perfect pentru familia mea!” — scris în 16.10.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Păstrăvăria Crasna Boghiri [Măneciu]] „Plus” cu „minus” poate da uneori „plus” – Păstrăvăria Crasna Boghiri — scris în 19.11.21 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant 'Butoiul vesel'] Mâncare bună, oameni minunați! — scris în 27.04.21 de oana_hoza din SLOBOZIA [IL] - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Restaurant 'Butoiul vesel'] Experienta culinara deosebită! — scris în 21.02.21 de MariaParvu din BUCUREșTI - RECOMANDĂ