82351 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Munții Ciucaș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.09.2017
DE
Avatar Aurici
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 19.04.13
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
150 LEI
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

De la Cabana Vârful Ciucaș (1595 m) la Vârful Ciucaș (1954 m) într-o frumoasă zi de toamnă


Ar trebui să continui despre Scoția, dar mă uit la vremea de afară și parcă n-aș lăsa să scriu despre o escapadă de toamnă la anu’... și la mulți ani. Și dacă toamna este lungă și frumoasă poate inspir pe cineva care ar vrea să evadeze pentru o zi din București (dar nu numai).

La jumătatea lui septembrie, un week-end care se voia administrativ s-a dus pe apa sâmbetei, pentru că mi s-a părut mai important să profităm de vremea frumoasă și să ieșim din casă, chiar și pentru o zi. Nu este prima dată când procedăm așa, iar să ne lăsăm duși de val, ceea ce cred că este valabil și pe aici, este ceea ce ne place cel mai mult.

Dar încotro s-o apuci într-o dimineață dacă seara, când te-ai culcat, te gândeai doar la treburile de pe lângă casă pe care le aveai de făcut a doua zi? În cazurile astea întotdeauna este „spre mama”, indiferent că repetăm locurile, pentru că îi mai zicem și ei bună-ziua când ne întoarcem spre casă. Așa că am ales și de data asta Cheia.

Un ochi aruncat foarte rapid pe net în căutarea unei alternative la drumeția de la Muntele Roșu de care nu ne-am săturat, dar voiam totuși o schimbare, ne-a adus în atenție Cabana Ciucaș (devenită Vârful Ciucaș), de care uitasem cu desăvârșire în ultimii ani. Cu vreo 15-16 ani în urmă, am umblat mai mult prin zonă și unul din trasee ne-a dus de pe Culmea Gropșoarele la Cabana Ciucaș, pe atunci o ruină.

În graba noastră am reținut doar că o nouă cabană a fost redeschisă circuitului turistic începând cu vara lui 2011 și că aveam un drum forestier până acolo, care părea bun pentru că am văzut o poză cu o mașină chiar în fața cabanei. La restul ne mai gândeam și pe drum. Așa că am pornit încrezători că ajungem cu mașina până la cabană și de acolo să facem un traseu pentru că știam că sunt unele destul de scurte și avem timp.

Drumul până la Cheia, pe care îl știm ca pe ochii din cap de-acuma, a fost oarecum lejer la dus și ca întotdeauna aglomerat la întors, în zona Vălenii de Munte. Dă-i Doamne ca lucrările pe care le-am tot văzut pe drum să ne aducă și vreo bandă în plus nu numai piste de biciclete pentru că loc este suficient. Măcar pe anumite zone. Am ajuns destul de bine până la Cheia cu o escală la Izvorul lui Burebista pentru apă, dar nu ne mai oprim acolo, pentru că nu știu ce fel de izvor este acesta cu apă atât de caldă.

Pentru drumul forestier spre Cabana Ciucaș am ieșit din DN1A, spre Brașov, imediat după ce am trecut de Cheia și drumul către Cabana Muntele Roșu, chiar în dreptul Fabricii de Apă Keia. Acolo sunt primele mașini parcate și tot acolo un indicator pentru cabană de 5 km dar și avertizarea că drumul forestier care merge pe firul Văii Berii, nu este recomandat pentru autoturisme. Chiar acolo, din DN1A și cât vedeai în față drumul se vedea foarte bun, destul de larg, cu pietriș și fără gropi/șleauri... Ne-am mirat de avertizare dar aveam să ne convingem destul de repede că da, pe Valea Berii nu poți ajunge până la cabană decât cu mașini cu tracțiune 4*4 și cu garda destul de sus. Până la urmă trebuia să ne dăm seama că doar trebuia să ajungem la 1595 m altitudine, nu aveam cum s-o facem pe un drum drept.

Acuma, după experiență, pot să spun că sunt 3 variante să ajungi la Cabana Vârful Ciucaș:

- cu mașina proprie dacă nu vă este prea milă de ea și este 4*4, cu garda mai sus

- pe jos și am văzut mașini lăsate în diferite puncte începând chiar de la intrarea pe drumul forestier

- contra cost, 15 lei/persoană/pe sens, cu o mașină de teren pusă la dispoziție de cabană

Cam până la Fântâna Nicolae Ioan, care să zic că o fi pe la jumătatea drumului, poți ajunge cu mașina. Apoi drumul devine din ce în ce mai rău, mai abrupt și serpentinele sunt din ce în ce mai strânse, așa că este de preferat să-ți lași mașina pe aici dacă nu ai una 4*4.

Fântâna Nicolae Ioan poartă numele presedintelui Asociatiei Turistice Romania Pitoreasca, cea care a construit prima cabană Ciucaș și este un izvor al Teleajenului. La prima noastră vizită el arăta altfel dar am înțeles că fântâna, sau izvorul, a fost reconstruită, chiar de câteva ori. În orice caz apa este foarte, foarte rece și bună. Am profitat și noi de faptul că eram cu mașina și am umplut toate sticlele pe care le-am găsit. Un pic mai jos de fântână pornește din Valea Berii traseul care merge la Cabana Muntele Roșu pe care l-am făcut și noi altădată.

Nu sunt pentru a merge cu mașina pe drumuri de munte, dar pe drumul acela forestier nu prea mi-ar plăcea să merg pe jos. Este pietruit, circulau destul de multe mașini care ridicau praf, iar mai departe puțin a devenit și mai rău, panta abruptă și pietrișul îngreunând mersul, mai ales la coborâre. Faptul că este în pantă nu mă deranjează, doar că drumul este destul de dezolant, nu ne-a inspirat chef de drumeție. Dar este o variantă. Totuși noi am ținut să nu ne irosim forțele pe drumul ăsta și să ne bucurăm de o drumeție de la cabană. Am ajuns cu un Duster până sus, l-am lăsat înainte de ultima curbă și am urcat 7-8 minute pe jos, ultima pantă.

Noua cabană Vârful Ciucaș (1595 m) ni s-a arătat după cotitură, destul de mare acum, cu 2 etaje și mansardă, construită din lemn și piatră, iar decorul în care se află este foarte frumos. Cabana este împrejmuită cu un gard de lemn și are niște intrări interesante pe două din laturi și de asemenea, o intrare în clădire, la fel de interesantă, printr-un butoi. Odată intrați în curte am văzut niște măgăruși care erau deliciul copiilor, băncuțe, leagăne, gazon și extrem de mulți oameni.

În spatele ei se mai vede încă o clădire mai mică și aveam să aflăm că acum cabana este compusă din Vila Mare și Vila Mică și că amândouă asigură aprox 80 de locuri de cazare la tarife diferite pentru week-end vs de restul săptămânii, în camere de 2,3, 6 locuri sau apartamente, toate cu baie proprie. Tarifele pornesc de la 120 pană pe la 290 lei/noapte cu MD. Am găsit și un restaurant cu specific românesc plin ochi, motiv pentru care nici nu am putut să fac poze. Noi n-am zăbovit prea mult pentru că ne-am propus să facem unul din traseele scurte de aici și voiam să ne oprim la întoarcere.

Chiar în spatele cabanei sunt indicatoare, iar pentru un traseu scurt am avut de ales între:

- Vârful Ciucaș (1954 m), 1 ¼ ore sau

- Șaua Tigăile (Tigăile Mari - 1852 m), 1 ½ ore.

și am ales Vârful Ciucaș, marcaj bandă roșie pentru că nu am mai fost.

Cabana este așezată în golul alpin din Munții Ciucaș și este lesne de înțeles că aici bate vântul, mai ales printre stânci, deci îți recomand să fii pregătit pentru vânt și să te bucuri de orizontul care se deschide din fața cabanei. Cât vezi cu ochii formațiuni stâncoase specifice masivului Ciucaș, pietre spălate cum le spune soțul, spectaculoase, cu forme și denumiri ciudate.

În week-end-ul nostru vremea a fost superbă pentru plimbare. În București au fost 32 de grade iar acolo sus erau mai puține, dar tot foarte cald, am fost în pantaloni scurți și maieu. Totuși ne-am furat-o pentru că vântul ne-a păcălit și ne-a dat senzația de bine, numai că seara am ajuns acasă roșii ca racii din cauza soarelui arzător.

Pot să vă spun că traseul spre Vârful Ciucaș (1954 m), marcaj bandă roșie, este foarte ușor imediat cum pleci de la cabană, până la mica baltă de unde se adapă animalele, dar și după aceea încă o porțiune și devine mai greu un pic într-o porțiune cu grohotiș pe care aveam s-o resimțim mai mult la coborâre. Porțiunea nu este lungă însă, de fapt nici traseul nu este prea lung. Dar o să vă dați voi seama mai bine din poze dacă vi se potrivește sau nu.

Cum am zis relieful este stâncos și foarte rar poteca urmează prin pâlcuri de copaci. Pe traseu am întâlnit destui plimbăreți, mulți copii și un peisaj spectaculos. Sus, chiar pe vârf, este un mic platou de unde ai o vedere extraordinară spre vama Buzăului, Brașov, lacul Săcele dar și spre vârfurile ascuțite sau rotunjite din jur și cum am avut noroc de vreme bună și senin am avut noroc și de priveliști extraordinare, ceea ce a făcut să zăbovim și noi destul de mult pe platoul acela.

De sus ne-am întors la cabană pe același drum dar mai există o potecă, un drum mai lung care merge prin spatele Cetății Tigăilor și avantajul ar fi că te scapă de grohotișul acela, dar și că mai schimbi peisajul. Noi ne dădusem întâlnire cu niște prieteni la cabană și voiam să ajungem în timp util, dar data viitoare o să schimbăm și noi.

Pentru că nu știam chiar sigur unde ajungem când am plecat dimineața de acasă ne-am luat cu noi și păturica de picnic și ne-am aruncat în rucsăcel chiftelele și brânza cu roșii din frigider. Așa că la un moment dat ne-am oprit într-o poieniță și am mâncat, după care am lenevit la soare, iar soțul a profitat și și-a adunat câteva semințe de ienupăr pe care le folosește la prepararea ginului.

La întoarcere ne-am oprit la cabană, am pus păturica pe pajiște și pentru că foame nu ne mai era am luat o bere și o cafea și ne-am ridicat când am început să simțim frigul. Ne-a părut rău că nu ne era foame pentru că la intrarea în cabană este o terasă care era plină ochi de oameni care mâncau tot felul de bunătăți. De asemenea, restaurantul cu specific românesc, destul de mare, era și el plin, ceea ce ne-a dat de înțeles că mâncarea trebuie să fie bună. Dar o să vă spun eu, pentru că sperăm într-o dată viitoare cât de curând.

Ar mai fi de spus că nu am avut semnal la cabană și nici pe traseu cu mici excepții. Abia sus, în vârf, era un locșor unde am putut să dau un telefon.

Înainte să plecăm din Cheia ne-am oprit la Terasa Nicos din centrul stațiunii, spre hotelul Zăganu unde ne-am întâlnit cu prietenii care n-au mai urcat la cabană și au mâncat acolo. Am mâncat și noi un tiramisu foarte, foarte bun și am băut o limonadă ca să nu ocupăm masa degeaba și pot să spun că terasa era plină, iar prietenii noștri au fost încântați și de ce mâncaseră și de preț, așa că dacă n-aveți altă opțiune puteți să vă gândiți și la Nicos dacă ajungeți la Cheia.

Sper ca pozele să vă convingă că merită să ajungeți la Cabana Vârful Ciucaș unde puteți petrece un timp foarte plăcut și vă puteți bucura de plimbări în jurul ei, sau chiar mai departe.

---
Impresii încărcate de Aurici in 27.09.2017 07:22:55

Validat / Publicat: 27.09.17 09:22:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2099

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  59800 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[27.09.17 09:39:32]
» mesaj pers

   @Aurici: Citind articolul aveam un deja-vu, trecand prin Cheia am aflat ca este frumos la Cabana Ciucas dar ca drumul este greu pana acolo insa se poate sa fii preluat de o masina contra cost.

   Iar de luat masa de pranz, gazda ne-a fost terasa Nicos de care povestesti si asta la recomandare.

   Mancarea a fost ok, am avut o mica problema care insa nu era vina lor.

   Nu am reusit inca sa povestesc despre aceasta terasa dar stiu ca lume era destula si existau si acei client care isi comandau la pachet.

   Traseul mi se pare minunat si nu chiar neaccesibil asa ca trebuie sa il trec la favorite si sa mi-l pun in plan.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Aurici
[27.09.17 12:26:35]
» mesaj pers

   @mishu: Drumul nu este așa greu dar din punctul nostru de vedere nu este prea plăcut ca să-l faci pe jos. Dar există varianta cu 15 lei cu mașina cabanei, care nu este așa o sumă, așa că îți doresc să ajungi, este extrem de plăcut acolo.

   Noi am ajuns din greșeală la terasa Nicos dar ne-a plăcut tiramisu ăla, iar prietenii care s-au ghiftuit acolo au fost extrem de mulțumiți și de bucate și de preț.

   Zi bună, mulțumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[27.09.17 13:48:25]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    =

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[27.09.17 15:56:23]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc mult, web, zi frumoasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[27.09.17 19:03:03]
» mesaj pers

   @Aurici:

   Foarte, foarte fain!

   O idee de toamna foarte buna.

   Ati avut vreme superba. Peisajele din Ciucas imi sunt dragi sicu imboldul primit de articolul tau ma voi "reactiva" si in Ciucas unde poate fi o alta experienta inedita pentru Emi.

   Drumul de creasta / platouin Ciucas e foarte usor. Pentru cei ce vor sa urce mai putin se poate intra traseu si dinspre Pasul Babarunca. Tigaile din Ciucas si celelate babe, mosi si turnuri imi sunt dragi.

   Ultima data cand am fost pe aici, cabana era lipsa.

   Pun la favorite si ma incumet si eu in curand intr-acolo.

   Felicitari pentru poze si articol!

   🌲⛰

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[27.09.17 20:20:45]
» mesaj pers

   @Aurici: Te admir pentru puterea cu care faci traseele montane! Da, avem o țară frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[28.09.17 15:54:02]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:Merci, Dane, pentru vizita. Si pentru mine Masivul Ciucas este preferat pentru ca ai orizontul la picioare permanent. Si la fel imi plac mosii si babele si relieful acela stancos. Si n-am nici o teama ca ma intalnesc cu ursul pe traseu, cu toate ca asa te intampina Cabana Ciucas, cu un panou informativ ca pe acolo circula ursul brun. Daca-i toamna lunga si frumoasa si noi speram la un repetir pentru ca n-am mancat la cabana si am ramas cu mirosul ala de mancare buna in cap. Trebuie sa ma conving ca-i buna sau nu si voiam sa ajungem si la Tigai.

   @Zoazore: Si eu te admir pe tine pentru cum gasesti mereu cuvinte calde pentru toata lumea si ma faci sa-mi fie rusine ca eu ajung rar la ecouri si la fel de rar scriu.

   Stii tu ce se spune ca repetitia este mama invataturii. Asa fac si eu cu mersul, cu traseele..., cu toate. E mult pana transmiti neuronului ca poti, restul nu e nimic complicat.

   Avem tara frumoasa, da. Sa speram ca o s-o descoperim cat mai mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[28.09.17 20:00:22]
» mesaj pers

   @Aurici:

   Superb!

   La ce-i spuneia Zânei, eu zic să-i dai zor acum cu drumețiile, vine o vreme când nu mai ai semnal către neuron și nu poți acuza telefonia mobilă! 🤣

   Frumoase trasee iti alegi si asa este, avem o tara frumoasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[28.09.17 23:06:10]
» mesaj pers

   @elviramvio: Știu că vine o zi... și sper să fie cât mai îndepărtată. Până atunci iau exemplu de la oamenii în vârstă pe care i-am întâlnit în drumurile mele, din ce în ce mai mulți, și vreau să cred că voi fi unul ca ei până cât s-o putea de târziu.

   Dar lui Zozo nu-i spuneam gratuit. Ea are vârsta când ar mai putea, dacă ar vrea, sau dacă i-ar plăcea, pentru că traseele pe care le mai prezint și eu pe aici nu sunt grele, chiar dacă așa pare și atâta vreme cât nu suntem la vreo competiție, fiecare merge în ritmul lui și se poate opri când simte că nu mai poate. Trebuie să-ți placă forma asta de mișcare însă și aici într-adevăr putem fi diferiți. Pentru mine, să mă scol dimineața și să-mi las treburile baltă pentru o drumeție, este plăcerea supremă.

   Aș vrea să mai spun că o escapadă din asta nu este nici costisitoare. Plimbarea asta ne-a costat 150 de lei, dar cred că nici atât. Benzina până la Cheia ne costă sub 100 de lei și a mai fost o bere și o cafea la cabană și un tiramisu la Nicos. De mâncat, am mâncat chiftelele și brânza cu roșii din traistă, am băut apă de la izvorul Teleajenului și nu are legătură cu banii, ci cu plăcerea de picnic.

   Sper că am oferit argumente suficiente încât Zozo a noastră să ne transmită cât mai curând de pe un traseu din țara asta atât de frumoasă.

   Săr'na pentru vizită, plimbări plăcute în toamna asta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- liviu49
[05.10.17 18:39:11]
» mesaj pers

   @Aurici: Am citit articolul, am vazut pozele si dintr0o data m-a cuprins nostalgia. De ce? Pentru ce de aproape 40 de ani (1980) nu prea am mai calcat prin locurile acelea. Sigur au mai fost cateva drumuri scurte la Cheia, Muntele Rosu, dar pe Ciucas, de loc. Acum regretele sunt tardive, dar cel putin am bucuria ca au mai ramas destui turisti adevarati care nu se multumesc sa se plimbe cu masina de colo-colo, prin munti, laudandu-se apoi ca au fost pe munte. Daca aveti ocazia, nu pregetati sa urcati pe munte, pentru ca nu stiu ce poate fi mai frumos decat sa ajungi in varf si sa admiri peisajele din jur.

   Eu am cam inceput sa-mi iau adio de la drumetii pe munte, pentru ca nu prea mai pot convinge pe cineva sa ma urmeze pe munte. Neavand masina, excursiile mele au fost facute cu rude sau prieteni cu masina, dar s-a subtiat numarul celor dispusi sa ma ia cu ei la munte. Nu de putine ori am plecat pe poteca, pe munte si am ramas singur, dupa un sfert de ora, maxim cateva zeci de minute. Si cum au fost nevoiti sa ma astepte sa ma intorc, nu prea mai sunt clientul lor, decat pentru a vizita manastiri, eventual pesteri, sau locuri unde nu e de cocotat pe munte. Dar asta e!

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Aurici
[06.10.17 13:49:09]
» mesaj pers

   @liviu49: Nu prea îmi place starea care răzbate din acest ecou. Nu stiu de ce ne scade apetitul de a face unele lucruri, odată cu vârsta. Am mai spus pe aici că eu sunt cea mai tinerică din grupul nostru, ceilalți au în jur de 60 de ani sau peste și am făcut cu ei, de curând, Canionul lui Stan, un traseu care nu-i chiar așa ușor. Numai că toată lumea vrea, asta e tot ce contează, după părerea mea.

   Așa este, nu vreau să pierd ocaziile de a merge cât mai des pe munte. Am citit odată ceva care mi-a rămas în cap, pentru că este atât de adevărat: "Nu cucerim muntele, ci pe noi înșine". Și vă doresc să mai aveți parte și dvs pentru că prea tânjiți după munte.

   Numai bine, călătorii plăcute și dvs!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- liviu49
[15.10.17 19:52:47]
» mesaj pers

   @Aurici: Problema mea nu este lipsa de dorinta de a merge pe munte, pentru ca maine dimineata, daca ar depinde numai de mine, as pleca pe munte. Eu daca nu am masina depind de dorinta cuiva de a ma lua cu el in excursii. De acum baietii au 40 de ani, au masini, au copii la randul lor, au cercul lor de prieteni, iar eu ii incurc in excursii. Pentru ca eu ar trebui sa fiu legat pentru a nu urca pe munte, ori sa vizitez obiectivele turistice care m-ar atrage, preocupari diferite de ale lor. Asa ca, vreau, nu vreau, trebuie sa inghit in sec si sa citesc articolele scrise de altii pe AFA. Doar asa mai calatoresc si eu.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Drumul forestier până la cabană nu a fost prea îmbietor pentru noi, așa că am ajuns cu mașina până sus, chiar dacă în general nu suntem de acord cu asta. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906066">Şterge vot</a></div><span id="v9906066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Drumul forestier până la cabană nu a fost prea îmbietor pentru noi, așa că am ajuns cu mașina până sus, chiar dacă în general nu suntem de acord cu asta.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Pe la jumătatea drumului Fântâna profesorului Nicolae Ioan, președintele Asociației Turistice România Pitorească -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906067">Şterge vot</a></div><span id="v9906067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Pe la jumătatea drumului Fântâna profesorului Nicolae Ioan, președintele Asociației Turistice România Pitorească
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Ultima pantă, înainte de cabană, am urcat-o și noi pe jos. În ultima parte a drumului cam așa sunt pantele. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906068">Şterge vot</a></div><span id="v9906068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Ultima pantă, înainte de cabană, am urcat-o și noi pe jos. În ultima parte a drumului cam așa sunt pantele.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Dar a meritat drumul. Cabana Vârful Ciucaș, 1595 m. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906069">Şterge vot</a></div><span id="v9906069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Dar a meritat drumul. Cabana Vârful Ciucaș, 1595 m.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Cabana Vârful Ciucaș, am intrat în curte. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906070">Şterge vot</a></div><span id="v9906070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Cabana Vârful Ciucaș, am intrat în curte.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] În spatele cabanei indicatoare pentru trasee mai lungi sau mai scurte. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906071">Şterge vot</a></div><span id="v9906071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] În spatele cabanei indicatoare pentru trasee mai lungi sau mai scurte.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Noi am ales spre Vârful Ciucaț și cam de aici am pornit spre el. În spate se vede Cetatea Tigăilor. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906072">Şterge vot</a></div><span id="v9906072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Noi am ales spre Vârful Ciucaț și cam de aici am pornit spre el. În spate se vede Cetatea Tigăilor.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Poteca urmeaza rar printre copaci. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906073">Şterge vot</a></div><span id="v9906073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Poteca urmeaza rar printre copaci.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Cetatea Tigailor. De aici urmeaza si un pic de efort. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906074">Şterge vot</a></div><span id="v9906074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Cetatea Tigailor. De aici urmeaza si un pic de efort.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Dar nu merita, ca sa vezi asa ceva? -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906075">Şterge vot</a></div><span id="v9906075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Dar nu merita, ca sa vezi asa ceva?
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Sau asa? Stanca mare cred ca este Turnul lui Goliat, sper sa nu gresesc. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906076">Şterge vot</a></div><span id="v9906076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Sau asa? Stanca mare cred ca este Turnul lui Goliat, sper sa nu gresesc.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Ce peisaje au alte tari si noi nu? -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906077">Şterge vot</a></div><span id="v9906077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Ce peisaje au alte tari si noi nu?
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Partea mai grea a traseului. Mai mult din cauza grohotișului decât a pantei. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906078">Şterge vot</a></div><span id="v9906078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Partea mai grea a traseului. Mai mult din cauza grohotișului decât a pantei.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Zona cu grohotis, dar nu este prea lunga. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906079">Şterge vot</a></div><span id="v9906079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Zona cu grohotis, dar nu este prea lunga.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Ultimul asalt pana la varf. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906080">Şterge vot</a></div><span id="v9906080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Ultimul asalt pana la varf.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Vârful Ciucaș, 1954 de m. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906081">Şterge vot</a></div><span id="v9906081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Vârful Ciucaș, 1954 de m.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Vedere spectaculoasa spre Vama Buzaului de pe micul platou de pe Varful Ciucas. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906082">Şterge vot</a></div><span id="v9906082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Vedere spectaculoasa spre Vama Buzaului de pe micul platou de pe Varful Ciucas.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Inapoi printre stanci. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906083">Şterge vot</a></div><span id="v9906083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Inapoi printre stanci.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Si pe langa doua babe si un mos care stau la sfat... -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906084">Şterge vot</a></div><span id="v9906084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Si pe langa doua babe si un mos care stau la sfat...
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Inapoi spre cabana, alaturi de multi altii. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906085">Şterge vot</a></div><span id="v9906085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Inapoi spre cabana, alaturi de multi altii.
foto Aurici [27.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Iar peisajul ne incanta tot drumul. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906086">Şterge vot</a></div><span id="v9906086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Iar peisajul ne incanta tot drumul.
foto Aurici [27.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Inca o data prin grohotis si am scapat. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906087">Şterge vot</a></div><span id="v9906087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Inca o data prin grohotis si am scapat.
foto Aurici [27.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Gata cu efortul. De aici doar plimbare placuta spre cabana. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906088">Şterge vot</a></div><span id="v9906088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Gata cu efortul. De aici doar plimbare placuta spre cabana.
foto Aurici [27.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Potecile din Ciucas, raiul biciclistilor. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906089">Şterge vot</a></div><span id="v9906089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Potecile din Ciucas, raiul biciclistilor.
foto Aurici [27.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Masa la care am fi vrut sa facem un picnic. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 27.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av906090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv906090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=906090">Şterge vot</a></div><span id="v9906090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(906090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f906090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e906090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Masa la care am fi vrut sa facem un picnic.
foto Aurici [27.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.26226401329 sec