EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un prânz pentru pelerini la restaurantul Da Vinci - (Albert) - Blejoi
Eram de la ora şapte dimineaţa în autocar, văzusem patru mănăstiri, de fiecare dată cu ritualul: coborât usor din maşină- străbătut aleea până la biserică- vizitat, ascultat explicaţiile unui preot- închinat- fotografiat-urcat greu în autocar- mers 15-2o de minute- coborât la altă mănăstire şi d´a capo. Nu ne luasem mâncare de acasă decât două felii de cozonac şi apă, nici nu servisem micul dejun, aşa că în apropiere de Ploieşti am văzut la propriu stele verzi. De foame. Tortura mare a fost că atât eu cât şi însoţitoarea mea aveam date de pomană de la mănăstirea Pareta, cea cu minunea despre care am scris v. aici -- câte un pahar mare cu colivă, oferită de măicuţe. Noi eram 40, mai erau şi alţi credincioşi în biserică, îmi închipui că au fiert 4-5 kg de grâuşor pentru atâtea porţii. Am făcut digresiunea special pentru că de mai multe ori am fost tentate să atacăm coliva, am rezistat cu greu, pentru că ne hotărâsem s-o păstrăm ca desert pentru prânzul de la restaurant.
Cum până seara mai aveam trei mănăstiri de vizitat, pauza de la ora două în Ploieşti pentru luat masa a fost mai bine decât binevenită. Am oprit cam la marginea oraşului la unul din localurile firmei Da Vinci care în Ploieşti are trei restaurante:
-La bloc, un sitcom în Piaţa Mihai Viteazul no 110
-Albert, din bdul Republicii no 967, numit şi ˝la Blejoi˝ lângă Mall
-Bobâlna, pe strada cu acelaş nume la nr. 52
Localul la care am oprit era cel din bdul Republicii, cunoscut înafară de Albert şi La Blejoi după numele cartierului în care este amplasat. Specificul este italienesc dar noi românii suntem adaptabili aşa că ghida ne-a spus că putem comanda orice. Autocarul ne-a descărcat în faţa restaurantului care avea o grădină micuţă în faţă şi apoi a plecat pentru că nu avea loc de parcare. Am intrat într-o sală mare la parter, destul de ocupată la ora aceea dar am fost poftiţi să urcăm scara pentru că rezervarea ni se făcuse la etaj.
Ce înseamnă instinctual primar al foamei! Eu care fac fasoane la 3-4 trepte de urcat, zicând că nu pot, acum n-am zis nici pâs! am escaladat scara îngustă în serpentină trăgând cu putere spre mine balustrada, gata-gata să fiu bună de plată pentru că aduceam pagube materiale restaurantului. Şi la etaj eru mulţi consumatori cu excepţia unui şir de 7-8 mese libere. Acolo erau cele rezervate din timp pentru noi. Mesele erau lungi de câte opt persoane şi ni s-a spus să ne asezăm cum vrem şi cum putem, că se va face câte un singur bon de masă. Iniţial am strâmbat din nas dar când am văzut ce repede a venit o chelneriţă tânără şi zâmbitoare să ne ia comanda, ne-am înveselit. Din cei opt, şase am scos paharele cu colivă pe masă în timp ce alţi doi se uitau cu jind la noi ˝că-şi mâncaseră coliva˝ cam ca în balada greerele şi furnica.
Nu pot să nu fac o remarcă: numai două persoane au comandat mâncare de post, alţi doi au făcut compromisul cu peşte iar patru, printre care eu şi însoţitoarea mea, fripturi de porc, nene! că ne pusesem singuri diagnosticul de hipoglicemie cu cădere de calciu şi tremor de mâini- zi-i domle foame, că asta era! Eu aveam scutire de post din cauza vârstei, aşa că nu nu mi-am făcut probleme că aşi face vreun păcat.
După ce chelneriţa ne-a adus în câteva minute băuturile reci pentru hidratare, a venit cu meniul. Incredibil de ieftin. Probabil porţiile sunt liliputane a gândit cârcotaşa din mine. Surpriză! Erau mari şi cu preţuri mici. De ex. doamnei de lângă mine i-a adus o porţie mare de crap la grătar cu mămăliguţă şi mujdei, numai 34 lei şi o alta care postea, a servit o supă de legume cu 10 lei. Incredibil! Şi asta în plină inflaţie pe 26 noiembrie.
Cum ne era şi sete, noi două, am comandat fiecare câte o bere fără alcool, Stela Artois, 330 ml (2x12 lei) şi câte un cotlet de porc a 200 gr, câte două bucăţi mari în farfurie (2x22 lei). Uitându-ne la mesele din jur şi văzând cât de pline erau farfuriile cu garnituri, am comandat doar o porţie de cartofi prăjiţi dată pe din două (1x 8 lei), idem la salata de varză (1x 6 lei). În total m-a costat 82 lei, cu bacşis 90 lei. Normal că am plătit eu, că fără Florica, cine m-ar fi ajutat la urcat şi coborât din autocar, cine mi-ar fi ţinut bastonul cât fotografiam şi m-ar fi condus noaptea până la uşa apartamentului de acasă? De colivă ce să spun? Delicioasă, cu multă nucă, arome, cu zahăr pudră deasupra şi natural cu tradiţionala ˝bomboană de pe colivă˝.
Abia după ce ne-am săturat am aruncat o privire asupra sălii. Foarte luminoasă, mobilier de lemn băiţuit, pe pereţi litografii din capodoperele lui Da Vinci (în fine, se potriveau ca nuca în perete dar dacă patronul era ˝telectual şi om de artă˝, ce să-i faci? Am fotografiat chiar o Mona Lisa. Pentru echilibru pe alt perete erau agăţate instrumente muzicale într-un aranjament frumos. Seara venea o formaţie cu solist care anima atmosfera. La toaletă, cu toată aglomeraţia din sală, era foarte curat.
După ce am terminat de mâncat şi ne-am mai odihnit niţel am coborât mai greu scara în serpentină nereuşind nici de data asta să disloc balustrada pe care o trăgeam spre mine cu forţă. Autocarul era parcat pe o străduţă laterală, ne-am luat locurile, am aţipit vreo 10 minute şi hai jos! la mănăstirea Turnu de Prahova. Înafară de Turnu mai aveam încă două de vizitat:mănăstirea Pissiota şi Tigăneşti dar la ultima n-a coborât nici jumătate din autocar (nici noi) pentru că nu era luminată nici aleea, nici intrarea în biserică şi la şapte seara nu vedeai unde să pui piciorul.
Revenind la restaurantul Da Vinci Blejoi de pe bdul Republicii no 967, nota 10 e prea mică pentru rapiditatea cu care am fost serviţi, preţurile foarte mici şi mâncarea gustoasă. Felicitări şi ghidei care se pare că are o tradiţie să ducă acolo grupurile pe care le organizează.
despre SERVICII
Lăsând la o parte foamea care e un factor pozitiv, serviciul a fost impecabil ca rapiditate şi atenţia care ni s-a acordat întregului grup
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Dacă ţin seama şi de preţurile mici şi de porţiile mari şi gustoase, totul a fost de nota zece.
Trimis de Michi in 18.12.22 12:17:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PLOIEȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [Terasa Laurentiu Grill & Pizza [Bucov]] Un Prânz Copios în Parcul Bucov — scris în 10.10.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 [Restaurant Da Vinci / Albert] Dragobetele sărută fetele la restaurantul Da Vinci din Ploiesti (II) — scris în 26.02.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant-Pizzerie Jinx] 13 pentru JINX — scris în 20.08.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Taverna grecească Dionysos] La „grecii” din Ploiești – Taverna grecească Dionysos — scris în 21.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Bulevard Pub OK (ex Boccaccio Ristorante)] La Bulivar — scris în 27.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Restaurant-Pizzerie Jinx] Restaurant Jinx - totul conform asteptarilor — scris în 15.11.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Casa Seciu [Boldești-Scăeni]] Ca pe Dorobanti la Casa Seciu — scris în 07.09.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ