ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.06.2025

BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mulțumit, mici obiecții

Surpriză de proporții

TIPĂREȘTE

De multe ori surprizele plăcute vin când nu ai mari așteptări!

Piața HORECA s-a dezvoltat foarte mult în București și împrejurimi, răspunzând practic cererii existente. Pentru bucureșteni nu este o surpriză să afle că cea mai dinamică zonă este Militari Residence, cartierul cât un municipiu, aflat (paradoxal!) în satul Dudu, comuna Chiajna.

Am mers împreună cu prietenii la Unicom Lounge (fost Zocalo), repet, fără mari așteptări, doar discutăm de un restaurant dintr-un sat din România, nu? 😉Restaurantul are sală interioară și terasă, care poate deveni fie total închisă, fie total descoperită, atât acoperișul, cât și 2 laturi sunt retractabile.

Ca să începem treaba, am luat ceva de răcoreală, erau cam 30 de grade afară, un cocktail, o bere draft, limonadă și surpriza a început să se contureze - Mojito a fost în top 3 ever!

Am început cu un mix de bruschette (3 platouri X 4 buc. fiecare), care au fost suficiente pentru 6 persoane, după care fiecare a comandat ce l-a îndemnat stomăcelul și ochiul! Toată lumea a apreciat produsele, eu nu pot să spun decât despre ce am avut eu în farfurie, Dorada mediteraneană, cu fructe de mare și sparanghel - delicioasă! Am continuat cu o porție de papanași biluțe (6 buc), cu care a trebuit să mă lupt puțin!

Stropeala pentru pește a fost un vin alb de la DFR și anume Arrogance, cupaj de fetească albă și tămâioasă românească, excelent!

Concluzia: când treceți prin satul Dudu, poate faceți o oprire și la UNICOM LOUNGE, o să vă placă! Mai ales că, dacă dați un ochi pe meniu, o să vedeți prețurile sunt decente!

Unicom Lounge – Cine gustă se convinge!

Trimis de Marelte in 10.06.25 13:01:46
Validat / Publicat: 10.06.25 14:56:01
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 82 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marelte); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P10 Paste cu fructe de mare
Puteți VOTA acest articol:

2 ecouri scrise, până acum

doinafil
[11.06.25 00:05:31]

Vorba ta! N-ai crede că într-un sat (Dudu.com. Chiajna) vei găsi așa delicatețuri!

Am o nepoată care locuiește în Militari Residence de vreo 7 sau 8 ani și - cine știe - poate când voi merge pe la ea am să trec și pe la acest Unicom Lounge, (este foarte aproape de ea) restaurant care promite să se facă remarcat! S-a construit și se construiește într-o veselie în zona aia. Când s-a mutat ea acolo, era cam la marginea satului. Acum văd că s-a extins mult, spre vest!

Felicitări pentru articol și... așa cum fac întotdeauna când scriu ecouri, îți trimi virtuali, desigur!

P.S. Și....totuși, m-am uitat pe Google Earth, iar centura Bucureștiului include și Militari Residence, cu com. Roșu și satul Dudu.....

MarelteAUTOR REVIEW
[11.06.25 07:20:50]

@doinafil: E o zonă ciudată, Iuliu Maniu e la câteva sute de metri, dar doar zona adiacentă acestuia face parte administrativ din București! Dezvoltarea urbană din Militari Residence a fost și este haotică, străzile mai mici nu au trotuare, acum se face canalizare, la ploi mai consistente se inundă aproape tot, etc. Și totuși, cifrele neoficiale spun că acolo trăiesc aproximativ 100.000 de oameni!

Dar, pe partea de restaurante stau bine, pe aceeași stradă mai sunt 3, bine cotate! Semn că românul a crescut pretențiile când e vorba de ieșit la restaurant!

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în împrejurimile Bucureştiului?: