BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cherhana La Parfene – Un bun popas pe malul lacului la Tâncăbești
Nu știu cum vă descurcați voi pe canicula asta în bucătărie... ce știu este că mie îmi este foarte greu... se anunță din nou caniculă, este duminică și de obicei este zi de pește, gătit oricum... bun să fie... :p așa că am combinat o plimbare pe meleaguri prahovene cu pauza de prânz la Tâncăbești, pe malul lacului la Cherhanaua La Parfene.
Dacă o cauți pe Google îți va spune cum să ajungi la cherhana, iar eu vă voi spune cum am ajuns noi.
Am ajuns în Tâncăbești dinspre Periș, și din DN1 am făcut dreapta pe prima stradă de lângă lac și am mers până în parcarea locației, aproximativ 1 km.
Deci, de oriunde veniți reperul este intersecția DN1 cu drumul de Periș din Tâncăbești.
Generoasă parcarea și plină când am ajuns noi în jurul prânzului. Am urmat indicatorul de intrare și am ajuns direct pe terasa de pe malul lacului unde ne-a întâmpinat o domnișoară drăguță.
Am avut noroc de o masă liberă chiar dacă nu am avut rezervare... iar domnișoara ne-a condus până la masă...
Până am descoperit noi puțin locația, tânărul de ne-a servit ne-a aranjat masa cu tot ce trebuie...
Pe lângă terasa mare amplasată direct pe lac, mai este un salon mare și unul mai mic, înconjurate pe două laturi cu câte un rând de mese, sub copertine la umbră.
Toaletele sunt curate, parfumate și cu toate cele necesare.
Am primit imediat meniurile și ne-am hotărât repede ce vom mânca.
Dar pentru început am comandat ceva de băut, eu o bere și șoferul o limonadă. De mâncare am comandat câte un borș de pește iar fel principal o porție de saramură de crap și una de aripioare de pui cu cartofi prăjiți și sos.
Meniul este destul de bogat și variat, predomină preparatele din pește dar și din por sau pui.
Porțiile sunt suficient de mari... bolurile de ciorbă par mici dar sunt exact cât trebuie... iar prețurile sunt pe măsura calității și cantității produselor... Și ca să vă faceți o idee vă dau câteva exemple, borș pește 17 lei, saramura crap 42 lei, cea mai ieftină bere este 9 lei și un pahar cu limonadă costă 14 lei.
Toată consumația noastră a costat 133 lei și am achitat cu cardul.
Lângă terasă există un loc de joacă pentru copii.
În jurul lacului sunt locuri amenajate pentru doritorii de pescuit, dar și foișoare sau mese la umbra sălciilor pletoase unde se poate servi masa.
De la masa unde am stat aveam vedere spre lac dar și spre un foișor unde un grup de prieteni pescari stăteau la masă la un pahar de vin cu undițele aliniate pe malul lacului... nu știu dacă prindeau pește dar după atmosferă clar se simțeau bine...
Ne-a plăcut foarte mult locația, mâncarea a fost gustoasă, atmosfera plăcută și răcoroasă, personalul foarte amabil și atent.
Recomand Cherhanaua La Parfene celor ce ajung prin zonă și vor o masă gustoasă pe maul lacului la răcoare, cu mențiunea că ar fi bine să faceți rezervare ca să fiți siguri de o masă liberă, cel puțin în zilele de sărbătoare sau de la sfârșitul săptămânii... așa ne-a recomandat și nouă domnișoara de ne-a primit...
Să ne fie de bine și toate cele bune!
despre SERVICII
Personal amabil și bine organizat.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Amplasarea locației pe malul lacului este un avantaj mai ales vara.
Trimis de ANILU in 09.08.21 16:50:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Carmen Ion: Mulțumim Carmen!
Să știi că te-am pomenit duminică pe traseul nostru prahovean... Noi cu atlasul rutier urmăream traseul, corelat cu obiectivele de pe Google și la un moment dat am trecut peste pârâul Provița... ocazie cu care ne-am uitat să vedem unde este localitatea... eram departe... !!!
Să auzim de bine!
@ANILU: Un super bonus meritat. Îţi mai recomand cherhanalele Victoriţa pescăriţa, Zexe de pe Sofia, Sea Food din Floreasca şi popas Diana din Belciugatelele. (unde ai fost) Deşi acasă nu-mi place să gătesc peşte la restaurante îl prefer, mai ales vara. La Zexe am fost de curând, au un mod de a-l prepara ieşit din comun. Acolo trebuie încercate şi prăjiturile după reţetele originale de pe vremuri pe care le consumau Take Ionescu, Regina Carmen Sylva, George Enescu care au un gust pe care nu-l mai întâlnim atzi.
@Michi: Mulțumesc Mama Michi pentru recomandări dar mai ales pentru vizită și ecou!
Ne place peștele și mai ales gătit de alții și când mai este și gustos... ce-ți poți dori mai mult...
Sănătate și toate cele bune!
@ANILU :
”Nu știu cum vă descurcați voi pe canicula asta în bucătărie...
Gătind cât mai puțin și evadând ori de câte ori se ivește ocazia. Și dacă nu se ivește, o facem noi să se ivească.
Foarte binevenite locațiile de genul celei descrisă de tine! Natură, peisaj și mâncare bună. N-am fost încă la Cherhanaua "La Parfene", dar am luat notă cu atât mai mult cu cât acolo se servește și pește, preferatul nostru vara.
Să vă fie de bine și să mai aveți parte de astfel de ieșiri frumoase (și gustoase) !
@iulianic: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!
Când descoper locații cărora merită să le trecem pragul le recomand și aici pe AFA.
Aragazul îl deschid mai rar când este caniculă și încerc să evadăm cât mai des... drept dovadă acum sunt la Brașov (soțul lucrează aici), avantaj eu... mai răcoare și mai plăcut.
În rest numai de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 [Restaurant A la Turca [Balotești]] Restaurant A la Turca Balotești - sau cum să reușești să mănânci o shaorma uscată în jumătate de zi — scris în 23.04.24 de Adina - addcont din BUCURESTI - nu recomandă
- Mar.2024 [Indy’s Restaurant, Vidra (IF)] La Indienii de la Vidra – bun de tot! — scris în 08.04.24 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Trattoria Ti Amo Brănești [Pasărea]] Ti amo — scris în 17.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Ekko lounge & restaurant] De evitat — scris în 12.07.22 de ux125904 din VOLUNTARI [IF]
- May.2022 [Trattoria Roz Cafe [Dudu, Chiajna]] Trattoria Roz Cafe – atmosferă și savoare — scris în 15.06.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Bistro Sara [Otopeni]] Sara perche ti amo -- SARA Bistro Otopeni — scris în 14.05.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant La Iancu [Otopeni]] O seară în familie -- La Iancu Otopeni — scris în 01.05.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ