REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu prea Ok la Ok Deli
Dacă ar fi fost după mine, în vecii vecilor n-aș fi ales un restaurant din zona Floreasca-Primăverii, unul dintre cele mai scumpe cartiere din București (dacă nu cel mai cel). Dar cum să refuz o invitație?!! Și încă una adresată chiar de ziua mea de către un fost coleg de liceu, care promisese cu ceva vreme în urmă că „dă o bere”în urma unei dispute (civilizate, vă asigur) pe Facebook pe teme politice.
Nu insistați, că n-o să vă divulg mai multe... ;)
Pot doar să vă spun (ca să nu-mi iasă vorbe :) ) că nu a fost o întâlnire în doi, căci ni s-au alăturat alte două colege de școală, așa că am întrunit numărul maxim de 4 (patru) persoane la o masă permis în epoca coronavirusată, faza de relaxare pe țară...
Locul a fost propus - evident - de inițiatorul întrunirii, client fidel, din câte am înțeles, nu de alta, dar locuiește în apropiere. Iar data stabilită nu a fost de ziua mea - când aveam alte planuri -, ci în weekend, la ora 6 după-amiaza.
Deci Ok Deli Restaurant.
Adresa: Strada Lt. Av. Șerban Petrescu nr. 34 (colț cu Str. Av. Popa Marin), sector 1. Deschis zilnic 12-24. Site: pe FB
Cum am ajuns? Foarte simplu: cu autobuzul 182, luat din fața blocului în care locuiesc, care m-a depozitat în mai puțin de zece minute în stația Sala Lucian Grigorescu - mai cunoscută drept Sala Floreasca, situată pe o altă stradă cu nume de aviator, Radu Beller, pe care circulă și autobuzul 282.
Întâmplarea face ca să cunosc bine zona, căci liceul la care am învățat se află la două stații de autobuz mai încolo, spre Bulevardul Barbu Văcărescu. Mi-a făcut așadar plăcere să revăd Parcul Floreasca, îngrjit, cu iarba tunsă regulamentar și plin de trandafiri, de care mă leagă amintiri frumoase din vremuri de demult...
Of, e cazul să termin cu nostalgiile! :(
Revenind la lucruri mai actuale și mai serioase, vă informez că am traversat strada Radu Beller, am făcut câteva poze Sălii Floreasca și am pornit agale pe strada Aviator Popa Marin, mărginită de genul acela de case cochete care fac faima cartierului. Iar la prima intersecție, pe partea stângă, am dat cu ochii de Ok-ul căutat. Dacă veniți cu mașina, veți găsi parcare fără probleme în față sau pe o arteră apropiată.
După cum v-am mărturisit chiar în debutul acestui review, când coleguțu’a propus locul și am aflat locația..., am avut o oareșce strângere de inimă. Păi când zici Dorobanți-Floreasca-Primăverii plus Ok Deli, mintea te duce, nu-i așa, la o chestie simandicoasă și al naibii de scumpă...
Aiurea!
N-am idee de ce proprietarul a ales un asemenea nume, care nu are nicio legătură cu specificul localului, și anume românesc, cu toate că pe pagina de Facebook apare „specific est-european”. I-auzi!
Când am văzut cum arată cârciuma (căci ăsta, zic eu, e un termen mai potrivit decât acela, prea pretențios, de restaurant), inima mi-a revenit în partea din stânga a pieptului și am răsuflat ușurată. După înfățișare, mi-a fost clar că n-o să-mi las acolo o jumătate din pensia lunară. :( Până la urmă nu am lăsat nimic..., colegul, dragul de el, achitând întreaga consumație. Nu că ne-am fi nărăvit noi la cine știe ce, dar orișicât...
Deci, Ok Deli ăsta e o construcție de lemn care nu se încadrează deloc în peisajul urban elegant al împrejurimilor. Fiind poziționat pe colț, terasa sa se întinde pe spațiul deținut pe cele două străzi care se intersectează aci, fiind deci destul de măricică. Decor 0 (zero), nimeni nu-și bătuse capul cu chestia asta, doar mese de plastic sau lemn, cu scaune de plastic sau de lemn, așezate așa, mai răsfirat, potrivit normelor în vigoare, sub niște umbrele mari inscripționate, dintr-acelea oferite gratuit ca reclamă de diverse firme, de obicei de băuturi alcoolice și nealcoolice.
Atmosfera m-a dus cu gândul la anii ’80, poate din cauza minimalismului în design, salvat numai de teii parfumați de pe stradă, poate a doamnei blonde vârstnice care ne-a servit. O fi fost proprietăreasa? Habar n-am. Oricum, e genul acela de local fără pretenții unde intri în speranța că vei mânca bine și ieftin, fără să te aștepți la cine știe ce sofisticării.
Primul lucru care m-a deranjat a fost lipsa măștii la personalul format, din câte am observat, din numai două doamne, cea blondă de care v-am zis, plus una ceva-ceva mai tinerică.
Al doilea lucru a fost servirea proastă. La recomandarea călduroasă a colegului, am cerut toți patru același lucru: câte doi mici cu cartofi prăjiți, lângă care ne-a fost adus un coșuleț cu patru chifle și un borcan cu muștar, prezentat exact așa, în ambalajul original...
Deși nu erau foarte mulți clienți (majoritatea, presupun, obișnuiți de-ai casei), mâncarea ne-a fost servită după o jumătate de oră iar chelnerița a mai tânără ne-a întrebat: „Cine a comandat doi mici? ”=)) Ăla eu... ăla eu... La debarasare a scăpat pe jos mai întâi șervețelele, apoi niște tacâmuri. Iar la un moment dat, am fost nevoită să mă scol de la masă ca să o caut pe sus-numita și să îi cer să ne aducă a doua tranșă de beri - se pitise în interior, la răcoare... Și colegei care comandase Santal de piersici i-a adus suc de portocale.
Micii au fost foarte buni, nimic de zis, iar cartofii erau în porții mari dar dintr-aceia gata tăiați și congelați. Am mers pe mâna colegului și nu am cerut meniul, așa că nu știu dacă au, de fapt, așa ceva;cert e că nu m-am interesat. Mea culpa!
Studiind post-factum informațiile despre Ok Deli pe net, am aflat că e prezent de ceva timp în zonă, s-a deschis probabil prin 1992 sau așa ceva, și că la început a fost foarte apreciat de vecinii din cartier pentru mâncarea de casă gustoasă. Mai mult decât atât, se pare că ar fi fost vizitat de personalități mai mari sau mai mici din show business, dar și de regele Mihai și prințul Nicolae.
Pe un site cu profil gastronomic a fost blagoslovit cu recenzii proaste, în timp ce pagina de Facebook a cârciumii abundă în comentarii laudative: sunt pomenite ciorbe de burtă, supe cu găluști, coaste de porc, șnițele de dimensiuni colosale, tort cu bezea și ciocolată, urzici cu mămăliguță, deși colegului, care a poftit mămăligă în loc de chifle, i s-a spus că nu au...
Trăgând cu ochiul la celelalte mese, am remarcat că toată lumea comandase mici cu cartofi prăjiți. Deci nu știu ce să zic;ce-i drept, am înțeles că micii de aici sunt faimoși, dar te pomenești că în ziua aceea nu aveau nimic altceva în meniu.
Senzația mea e că Ok Deli a decăzut și nu mai e ce-a fost cândva.
Cât despre prețuri, mi s-au părut relativ decente: mici 3,50 lei;porția de cartofi prăjiți 7 lei;chifle 1,20 lei;bere Heineken, Silva, Carlsberg la sticlă (nu au la halbă) 12 lei;sticla mică de apă gazoasă 6 lei;suc Santal 7 lei.
Am „vizitat”și toaleta (curată dar nimic deosebit, poate cam înghesuită), ocazie cu care am văzut cum arată și interiorul: e la fel de anost ca și terasa. Singurul meu regret a fost acela că, neavizată fiind, nu am căutat pe pereți fotografiile cu regele Mihai și prințul Nicolae.
Am petrecut trei ore la Ok Deli într-o companie foarte plăcută, discutând despre cărți, filme și călătorii, trei dintre subiectele mele favorite. Prinsă în conversație, am și uitat să fac poze farfuriilor cu mici și cartofi :(, dar dacă sunteți curioși, să știți că cele de pe Facebook sunt veridice.
Compania foștilor mei colegi m-a făcut să mă simt bine, și nu localul, pe care nu îl recomand. Nu atât din cauza mâncării, care a fost destul de bună, sau a prețurilor - acceptabile, ci mai ales pentru serviciul prost și aerul general de delăsare. Cred că în București există alte cârciumi de cartier cu prețuri asemănătoare sau mai mici, unde proprietarii își dau mai mult interes.
La reviewul ăsta parcă ar merge un cântec mai vechiuț. Ce ziceți de „Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”al lui Florin Bogardo? Că tot e vremea acestor superbe flori. Și fără nicio legătură cu politica. Vă jur! ;)
Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube
despre SERVICII
Timp mare de servire, lipsă de profesionalism
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Oferta limitată, din câte se pare
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Cartierul este unul dintre cele mai elegante din București
Trimis de Carmen Ion in 14.06.20 11:50:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Lamurit, nu voi calca pe acolo, inspiratie la urmatoarea alegere! Numai bine! ????
@Carmen Ion:
”Întâmplarea face ca să cunosc bine zona, căci liceul la care am învățat se află la două stații de autobuz mai încolo, spre Bulevardul Barbu Văcărescu.
la acelasi lucru m-a dus si pe mine gandul avand in vedere ca am frecventat aceeasi zona, si de cate ori trec prin zona imi aduc aminte din anii in care bantuiam parcurile pe acolo.
Cat despre celelalte, nu am sa cometez, doar gustul bun al micilor nu poate sterge celelalte impresii si cred ca doar intalnirea cu prietenii a salvat situatia.
Felicitari, votat cu mare drag, succes intr-o noua intalnire intr-o alta locatie.
@Carmen Ion: Cred că în București există alte cârciumi de cartier cu prețuri asemănătoare sau mai mici, unde proprietarii își dau mai mult interes.
Aici îți dau dreptate! Vezi amfostacolo.ro/restaurant ... mp;umID=1488 și răposata La Barca (am aflat cu tristețe că s-a desființat! A murit de Coroana asta!) amfostacolo.ro/restaurant ... ti&umID=101
Dar nu cred că a contat ce și unde ați mâncat / băut! Faptul că v-ați întâlnit a contat! Berea și micii au fost așa, ”un parplezir”.
Că nu e decorată terasa... bine că măcar este curată. Prefer așa decât kitsch!
Să vă fie de bine și poate mai repetați o întâlnire așa frumoasă, dar în altă locație!
@Dan&Ema: E posibil să fi nimerit noi intr-o zi mai proastă, cu meniu subțire și chelnerita netrezita din somnul de după-amiază...
@mishu: Da, am urmat același liceu, tu la câțiva ani după mine, așa încât cunoaștem amândouă zona. Micii au fost buni și având în vedere compania, de restul nu prea mi-a păsat
@Zoazore: Terasa e curată dar ar fi putut să ascundă mai bine scaunele în plus din față, ca să nu te impiedici de ele la intrarea spre toaletă. Ce carcotasa sunt!
Cu scuze pentru omisiune / întârziere
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@Carmen Ion: Cunosc cârciuma, ai dreptate asta este. Mergeam cu ani in urmă in pauza de masă la o ciorbă de burtă sau altceva, se mânca bine. ba, am fost și după program la o bere, de vreo două ori. E drept că nu am mai fost pe acolo de ceva timp, e posibil să nu se mai mănânce așa bine iar personalul să fi uitat regulile bunei serviri. Important este că ai avut o zi plăcută in compania foștilor colegi!
@Mika: Mulțumesc pentru vot și ecou. Eu am șters Ok Deli de pe listă...
Draga mea! Ok Deli a fost un local foarte animat până prin 2015. Au murit patronii, treptat, au murit administratorii, treptat, a încăput pe mâna unei rude a proprietarilor. Tot ce a câștigat, această rudă, a tocat cu propria familie, îndepărtând, treptat, angajații și ducând de râpă restaurantul, devenit cârciumă. Când ați mâncat la OK, localul era vândut (?) noului patron. De fapt, nu a dat niciun ban, după întocmirea actelor, din motiv de pandemie și lipsa clienților. In fapt, tot ce câștigă dadea pe băutură. A fost dat afara de pe teren, de nepotul proprietarului terenului, pe motiv de neplată a chiriei de ceva ani. Nu a avut cui să-i vândă construcția, iar tot ce se afla in interior a fost dus la noul OK, de pe Beller. Vreau sa spun că, in afara de mici, nu mai e nimic din ce a fost, pentru că nu mai e nimeni dintre cei ce au fost. O lume apusă, loc pustiu.
@Hürrem: Nu am știut povestea. Am aflat lucruri noi. Mulțumesc pentru informații
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ