GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sole d’Italia - Virtutii Militari
Simt nevoia sa scriu din nou despre restaurantul Sole d’Italia desi am mai facut-o aici vezi impresii. De regula scriu despre restaurante dupa ce le trec pragul de mai multe ori. Nu stiu daca am scris insa despre o locatie de 2 ori. Acum insa sunt necesare niste upgrade-uri relevante fata de articolul anterior.
Pe scurt: Soseaua Virtutii, in dreptul Pasajului Lujerului, pe bretea, vecin cu Roz Café.
Acces recomandat cu tramvaiul 41, autobuzul 178, metroul M3 sau pe jos si mai bine, mult mai bine cu Uber-ul.
Data trecuta v-am povestit de un “incident” la capitolul rezervare. Acum trebuie spus ca am ajuns sa rezervam la Sole d’Italia pentru ca la vecinii Roz Café nu au vrut sa faca rezervare, le merge prea bine.
Mentionez ca este vorba de o cina intr-o zi lucratoare de februarie.
Rezervarea a fost ok. Am ales o masa in dreptul cuptorului de pizza cu vedere la televizorul aplicat pe peretele opus intrarii.
Mancarea a fost prezentabila si gustoasa. De data aceasta am comandat antricot de vita mediu grilluit, care a fost deosebit de gustos si facut asa cum trebuie. Era presarat cu rosii cherry, parmezan si ruccola. S-au mai comandat pizza margarita cu sunca si pizza diavola, appreciate la superlativ, penne siciliene, altele. Toti au apreciat gustul bucatelor.
Bautura a fost insa criticata de toti cei ce au optat pentru nealcoolice. Limonada cu soc era cu socul lipsa, limonada de capsuni era o dulcegarie calda si lesioasa, vizibil rezultata din prafuri. Am fost avantajati cei care am baut bere. Aici reamintesc de Csikisoer, una din berile mele favorite.
Data trecuta am apreciat preturile ca fiind putin mari. Vin cu o rectificare sau o detaliere. Berile sunt ok la 6-7 lei, mai putin Csikisoer care e 11. Scumpa, dar buna! Ieftina si foarte buna este carnea vita, care este la preturi de 30-40 lei. De fapt cam toate felurile principale se reagsesc in acest segment de pret, care pentru pui inseaman scump, pentru vita si peste ieftin.
Servirea la masa a fost buna, nu excelenta, dar nici nu pot spune ca m-a deranjat ceva flagrant. Comenzile s-au adus corect, intr-un timp rezonabil, debarasarea s-a facut cand era cazul, ospatarita mai venea din cand in cand si noi mai plusam cu un rand de bere sau ceva. La final cand a fost vorba de bani, am fost pusi intr-o situatie neplacuta.
Patania de la final a fost asa. A venit nota, scorul ok, corect. Am cerut sa platim cu cardul. O data cu optiunea asta a inceput “smecheria”. Ospatarita, apoi chipurile un tip mai sefulet, au venit pe rand sa ne convinga ca din motive tehnice, pentru ca au inchis incasarile cu cardul, trebuie sa platim cash.
Ghinionul lor “au fost doua”. 1 – nu aveam cash. 2 – eram la masa cu o prietena care lucra la o banca si care a explicat ca tehnic se poate incasa si dupa ce au inchis etc etc.
In plus conform legii sunt obligati sa aiba POS si sa accepte plata cu cardul.
Intelegand cum se pune problema, dupa deliberari telefonice cu alt sef al lor, au acceptat plata cu cardul.
Carnea de vita foarte buna si ieftina, berea CsikiSoer foarte buna si scumpa. Sucurile / limonadele praf, manacarae gustiasa.
Roz Café-ul vecin se umple ochi in fiecare seara, este cautat pentru atmosfera super si pentru punerea in valoare a restaurantului, dar sufera la calitatea bucatelor si sunt cu nasul tot mai sus, s-au ajuns.
Sole d’Italia are un plus la mancare, dar lipseste atmosfear si decorul atractiv de la vecini.
In plus au tinut s-o faca de oaie prima data cu rezervarea, iar acum la palat cu cardul.
Acest din urma gest si felul cum au pus problema ii depuncteaza serios in evaluarea mea.
Numai de bine, papa bun si alegeri inspirate! Pofta buna!
Trimis de Dan&Ema in 28.02.20 22:52:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dan&Ema:
Te (vă) pup, Dane! Chiar dacă trec foarte des pe lângă cele două locuri despre care ai povestit, nu știu de ce
dar nu mă „trage ața” să intru și să fac o rezervare!
Poate și pentru că anul trecut, la „Roz Cafe” - care „geme” de clienți, după cum spui în acest articol, și nu vrea să mai facă rezervări - am fost mai mulți AFA-iști anul trecut acolo și una din comenzi (pește) era - olfactiv - de neatacat, poate că prețurile erau mai mari decât s-ar fi cuvenit pentru un local de cartier, cu terasă la stradă, nu știu!
Cu articolul tău chiar „mi s-a luat” să mă mai gândesc la o viitoare rezervare!
Asta nu înseamnă că nu îți apreciez articolul și că nu îl votez - cu drag - ca de obicei!
@doinafil:
Sarut mana, Doina! Te (va) pup! De la distanta, adica pe undele netului, sau virtual, e lipsit de riscuri de korona. ????
Pentru mine e o contradictie cu aceste 2 terase.
Roz Cafe e full seara de seara si suntem in februarie. Atmosfera este punctul lor forte. De pestele de la intalnirea AFA-ista (mini) de cartier vad ca ai punctat. Am mai avut experiente negative cu ei ref la mancare si la servire. Dar e full. E o chestie care arata foarte misto, foarte in tonul asteptarilor tinerilor. E si luminata, si decorata, are si ospararite dragute si device-uri de sunat de la masa chiar daca nu se grabesc sa raspunda la chemari.
Nu stiu daca e bine sa spun, dar am testat niste tipuri de palinci pentru intalnirea AFA si apoi am bagat o bere de sete, asa ca scap si alta constatare. Clienti fideli ai acestui local sunt si niste persoane uf! Hai ca tac! Tac!
La Sole d’Italia mancarea este evident mai buna. Cu minus pentru nealcoolice. Managementul e cel care strica. Asta e convingerea mea. Cand faci ceva gresit, ca se intampla, trebuie sa stii s-o dregi si sa te manifesti pro client ca un minus sa poate transforma in plus, dar aici tine de directia pe care o da seful. Daca acesta e pe tepuiala, atunci angajatii executa.
Pentru noi cele 2 raman terasele de la coltul strazii care raman posibile optiuni pentru situatii de avarii. Dar doar pentru acestea.
Altfel mai bine mananc peste drum la Dodo’s Pizza chiar daca e alta categorie.
Numai de bine! Pe curand! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ