GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Noul Sole d’Italia
Desi in titlul acestui articol scrie “sole”, acum cand m-am pus pe scris, afara la Bucuresti, ninge pentru a doua oara in acest inceput de iarna. Bine, fulguie! Ce misto! Da, mie imi place iarna si zapada pentru ca o asociez cu ziua mea de nastere aflata la final de noimebrie si imi amintesc in copilaria mea de multe ori era zapada la final de noiembrie si daca nu se nimerea sa fie chiar de ziua mea, cu siguranta pana la ziua mea trecea prin Bucuresti cel putin un episod cu zapada, ceea ce in ultimii ani buni nu s-a mai intamplat.
Sole d’Italia este un restaurant situate in sectorul 6 din capital, foarte aproape de resedinta mea, pe Soseaua Virtutii, in zona Lujerului, pe breteaua de langa pasaj, vis-a vis de Sir si vecin cu Trattoria Roz Café.
Peste an acest local dar si vecinul sau au fost inchise. M-am intrebat: faliment, ramane o ruina in zona, sau doua? M-am gandit si ca unul din proprietari a cumparat si a doua locatie (mai era acolo si o patiserie valabila). Au trecut lunile si s-a redeschis Noul Roz Café vezi impresii. Sole ramanea insa inchis. A mai trecut ceva timp si au inceput amenajari si la Sole si de curand s-a redeschis si Noul Sole d’Italia. Nu era asa aspectuos ca vecinul, dar am citit niste review-uri despre acesta, proaspete si referitoare la perioada de dupa redeschidere si era o lauda convingatoare referitoare la bucatele servite.
Cu o saptamana inainte am facut rezervarea ca sa nu am surprize pentru ca data dorita de mine era in weekend-ul cu Sfantul Andrei si 1 Decembrie. Am optat pentru o masa de 16 sambata la pranz. Am fost trecut in caiet. Nu mi s-a cerut avans.
Am ales ca masa noastra sa fie pe una din laturile (evident interioare!) ale restaurantului.
Initial am vrut sa optez pentru cina dar mai aveam o invitatie deschisa si ma asteptam sa mai vina inca una, asa ca pranzul a fost invingator.
Vine ziua si ora cu pricina, adica ieri. Ca initiator al invitatiei m-am prezentat cu cateva minute inainte de ora h. Intamplator am intrat simultan pe usa cu unul din oamenii restaurantului, care era un sef, cel putin pe tura respectiva. Ne-a identificat si ne-a invitat la masa, la mese de fapt. Era insa alta amplasare decat cea aleasa cand am facut rezervarea. Mesele indicate erau in centru, in prelungirea intrarii, si doream sa fim cat mai retrasi pe de o parte ca si grup, pe de alta nu in usa, motiv de protectie suplimentara cel putin pentru copii.
M-am suparat ca nu erau pregatite mesele in zona aleasa cand am facut rezervarea, am si comentat explicit si am vrut sa plec sa vad daca gasim liber la vecini, desi presupunea un inconvenient organizatoric vis-à-vis de invitati, o bajbaiala.
Ema m-a convins scurt sa ramanem, cativa baieti au asezat / unit mesele de pe latura dorita de mine si am trecut peste acest episode.
Am inceput insa cu stangul!
Meniul era subtirel bine, cu putine pagini si optiuni fata de majoritatea restaurantelor. Mi-am asumat aceasta si am considerat ca se va compensa cu gusturile bucatelor pe care le vom consuma, care ne vor satisfice.
La capitolul pizza este o pagina intreaga, la paste si penne, iar vreo doua pagini. Subtirelul se refera insa la bucatele mai neaose, mai d-ale noastre. Aici era o singura optiune cu pui, una singura cu porc, doua cu vita, ceva cu peste, trei supe, zero ciorbe.
Nu este o critica, pentru ca este un restaurant care se doreste sa fie considerat cu specific italienesc.
Preturile sunt mari sau usor peste medie. Pizzele 550 gr 27 la 34 ron, bruschete 250 gr la 18 ron, antipasti in jur de 30 ron, supe 350 gr la 14 – 15 ron, salate fel principal la 350 gr in jur de 30 ron, limonade 400 ml 16 ron, freshuri 250 ml 14 – 18 ron, beri de la 7 la 13 lei, majoritatea la 330 ml.
Berea recomandata de aceasta “casa” este total ne-italieneasca, dar una care mie imi place mult si nu ratez nicio ocazie sa o consum cand sunt prin judetele majoritar maghiare. Este vorba de Csiki Soer cu 6% alc vol, la draught de 400 ml si care costa 11 ron.
Toata lumea a laudat bucatele consummate, unii au tinut sa exprime acest feedback explicit, ceea ce este un plus pe care il scot corect in evidenta. Eu m-am delectat cu o bucata de muschi de vita in sange spre mediu cu garniture de cartofi prajiti moi, care se topeau in gura. Delicios, exact pe gustul meu. Si mai multe csiki soer.
La sfarsit nota de plata pentru o masa cu 13 adulti, 2 copii si un bebe care nu se pune la numaratoarea meniurilor, in care doar un oaspete a consumat un fel intai, toti un fel principal si bauturi, fara desert de la ei, a insumat 980 ron, plus spaga 100 ron, care nu a fost ceruta explicit cum am auzit recent in alta parte, ci a fost acordata in virtutea obiceiurile balcanice.
Am platit nota cu cardul si tipsul cash.
Nu a excelat. Acum parerile sunt influentate de asteptarile fiecaruia si comparatiile pe care le face fiecare. Au fost si mentiuni ca bucataria se misca incet, dar eu personal nu sunt atat de exigent pentru ca am dat 15 comenzi diversificate simultan si mai erau oaspeti in restaurant, numarul acestora fiind in crestere pe perioada serbarii noastre.
Chelnerul a venit la masa insa destul de prompt oridecateori a fost chemat si a mai trecut prin preajam sa arunce un ochi astfel ca masa sa fie ok, parerea mea.
Totusi, daca restaurantul se umple la capacitatea maxima, cred ca timpii de asteptare pot creste deranjant.
Era sa omit sa povestesc cum arata Sole d’Italia dupa redeschidere dpdv decorare. Nu am prea multe de relatat, caci nu impresioneaza, nu atrage cu ceva anume. Ma astept sa mai fie imbogatite decorurile.
Vara restaurantul oferta un spatiu exterior, o terasa, e drept insa la strada. Delimitarea acestui spatiu este decorata cu rame de usi si geamuri vechi, o idee nastrusnica, nonconformista. Ramane de testat si la vara. Cateva poze sper sa completeze descrierea mea zgarcita a decorurilor.
Este greu sa trag linie. M-a deranjat mult faza cu amplasarea initiala a meselor in alt loc decat cel agreat. Am fost la un capat de ata de a pleca inainte sa ne asezam! Meniul scurt, dar foarte, foarte gustoase bucatele servite. Si cam scump. Spuneti Dvs ce nota sa dau eu acum?
Pofta buna, numai de bine! Si Hai Romania!
PS:
Sa imi scrieti daca v-a placut imaginea cu tortul. Gustul va spun eu a fost delicios. DELICIOS! La multi ani!
Trimis de Dan&Ema in 01.12.19 09:30:04
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dan&Ema:
La mulţi ani fericiţi, Dane!
”Sa imi scrieti daca v-a placut imaginea cu tortul. Gustul va spun eu a fost delicios. DELICIOS!
Sunt convinsă că a fost delicios
Nu m-am putut abţine să nu mă uit şi la poze, deşi am fost cam neinspirată, acum înainte de masa de prânz
Din pozele cu tortul decorat cu cifrele 1 şi 5 deduc că ai împlinit 15 ani Mulţi înainte! Poate oi gusta şi eu din tortul de la majorat . Totuşi berile cu 6% alcool consumate nu prea cadrează cu grupa de vârstă, nu crezi?
Later
La o privire mai atentă am observat şi diplomele AFA. Ideea mi se pare SUPER!
La multi ani!
Mi-ai placut mai mult tu, decât cifra scrisă pe tort, asta indiferent de cum vrei să citești vârsta.
Să fiți sănătoși cu toți și să vă bucurați unul de altul.
Îmbrățișare imensă pentru toți 4!
@Dan&Ema:
Ce vârstă frumoasă, Dane! (am și uitat de când am trecut prin ea! ) La muuuulți ani! , să fii sănătos și iubit, să te bucuri de familia ta frumoasă, să ai numai bucurii!
Cunosc locul cu „pricina” - și nu-i vorba de pricina schimbării rezervării inițiale - ci chiar de locul unde se află restaurantul, că este la doi pași de unde stăm noi.
Prețurile sunt cam mari, ce-i drept,....... daaaar, dacă mâncarea v-a plăcut, parcă s-a mai dus din supărarea de la început!
Tortul arată „trăznet” și cred că a fost și gustos.
Felicitări și - încă odată - „La mulți ani, Dane! ....... dar și ȚIE, Românie!(că-i 1 dec.)
P.S. Dacă nu sunt prea indiscretă, poți să-mi spui dacă tortul este făcut în casă, sau l-ai comandat la vreo cofetărie?!
Multumesc tuturor pentru urari! La multi ani si voua azi de ziua Romaniei! Numai de bine! Si sa ne vedem sanatosi! Multumesc!
@nicole33:
Tortul trebuia initial sa fie altul si sa fie surpriza. Am avut totusi posibilitatea sa aleg tipul tortului: Tort de ciocolata cu cirese si migdale. Surpriza a fost ca a gfost invelit intr-o imagine cu diplomele AFA si trofeele castigate la AFA. Cand are aceasta conotatie sentimentala si gustul celor enumerate, nu putea fi decat unul din cele mai gustoase torturi mancate vreodata, fara sa stau sa fac vreun clasament.
Multumesc pentru urari, am intrat pe 16 ani sau pe 25 cum mi-au spus alti user-i dragi, sa fim sanatosi si sa ne bucuram!
Multumesc mult pentru ecou si comentarii. Numai de bine!
@adrianbogdan:
Multumesc de urari si ecou si imbratisare! Te imbratisam si noi cu mult drag! Numai de bine!
@doinafil:
La multi ani si voua, dragi vecini!
M-am bucurat de ecoul tau exuberant, ma bucur de anii impliniti, suciti sau nesuciti!
Despre tort am scris intr-un ecou mai sus si am rugat-o pe Ema sa iti dea detalii despre firma ca sa nu fac reclama pe aici.
A fost de exceptie, de mare calitate, in adevaratul sens al cuvantului!
Numai de bine, sa ne revedem mereu voiosi. Ma bucur ca petrecem si o vacanta impreuna in caravana de la anul!
Numai bine!
@Dan&Ema: La mulți ani alături de cei dragi! Tata mai merge pe munte!?
@mprofeanu:
Multumesc de urari!
Si raspuns afirmativ ref la tata. Tocmai ce am discutat o posibila tura viitoare cu el. De iarna caci la munte s-a albit decorul!
Numai de bine! ????
@Dan&Ema:
Dane, abia acum, după comentariile de mai sus am observat imaginile de pe tort, cu diplomene Afa! Îți urez să obții mai multe, după viitoarele review-ri pe care le vei posta aici!
Am mai observat ceva în poze, ceva ce mi-a plăcut „la nebunie”: copiii de pe tricou care - îmbrățișați - zâmbesc și-ți spun „Tata, te iubim! ” Să-ți trăiască! Sunt sigură că este cel mai de preț „cadou” de ziua ta!
@Dan&Ema: La mulți ani! Frumos mod de a decora tortul - imaginea unei pasiuni.
Am observat și eu că s-a redechis restaurantul Sole d*Italia de lângă Pasaj Lujerului. Am trecut de mai multe ori prin zonă, mai ales seara, și mi s-a părut mult mai gol decât „colegul” de alături: Roz Cafe. E bine dacă gustul bucatelor a compensat restul problemelor.
O iarnă frumoasă!
@Dan&Ema: La multi ani, copil frumos!
Bine ca macar ti-ai luat buletinul! Anul trecut, dar l-ai luat!
Inedit decor pentru tort! Esti un copil precoce! Atatea diplome la 15 ani! Sa fii sanatos, uriasul meu minunat!
Am trecut si eu asta vara prin Sole. Pe terasa e foarte frumos seara si nu-s tantari. Merita o incercare. Au si paturici.
La Multi Ani Dane! Chiar nu stiam de Sole, chit ca trec aproape zilnic prin zona, asta probabil pt ca m-am obisnuit doar cu Roz. Însă e bine de stiut, mai ales de la cineva ca tine! ????
Poza care mi-a placut tare mult e însă aceea cu tortul lui Dănuț, puștiul ăla de 15 ani! Doar ca nou, când am avut 15 ani, sigur aveam 15 lumânări obișnuite înfipte în tort! ????
@Dan&Ema: La mulți ani! Cât mai multe călătorii și drumeții pe munte!
@tata123:
Copiii au comandat pizza si au spus ca este altfel decat se asteptau si mai buna decat cea “romaneasca”.
Inclusiv Denisa care e foarte “selectiva” la mancare, a laudat-o! Emi si el!
De afara e incomparabil in umbra vecinului, la mancate stau categoric mai bine, nu ca diversitate, dar ca apreciere a gustului.
Multumesc de urari! Numai de bine! ????
@iulian68:
Acasa am improvizat un tortulet din cateva prajituri si in ele am infipt 15 lumanari. Dar spre deosebire de cele stiute de tine din copilarie, acum erau din cele cu “autoaprindere”, asa ca iti trebuie tehnica sa le stingi.
Si eu am ignorat terasa pana a trebuit sa caut o rezervare si mi-au placut parerile altora despre gusturile bucatelor.
Multumesc de lectura si ecou, numai de bine! ????
@Mika:
Multumesc, Mika! Si tie la fel.
Sper sa avem o sansa buna sambata asta. Si poate descoperim “hair ice”!
Doar de bine! ⛰
@Zoazore:
Ca noi am vorbitara si la telefon asa ca tacan mai putin la tastatura.
Poate facem la vara / primavara o intalnire mini la terasa cand vii pe la Capitala. Ce spui?
Acum cunosti sectoristii din 6. Cum ti s-au parut?
Sa te faci repede bine si sa fii in forma la campionatul mondial editia anuala din martie.
Unde o fi oare la anul?
Numai bine! ????
@Dan&Ema: Apai sa fii sigur ca anunt CAND voi veni (nu daca, ci cand!) Ca mi-e grozav de dor de voi!
Sectoristii din 6 sunt grozavi! de fapt, TOTI AFA-istii sunt grozavi! Nici nu conteaza de unde-s! Da, vom vorbi la Campionatul Mondial 20-20! Cum multumita tie am mai dat o sansa pizzeriei DODO, cre ca si Sole merita o sansa! Ca nu deoratiunile de pe pereti conteaza, ci bucatele! Si au un fresh de... logic, nu? ... zmeura...
Vedem, vorbim. Prin mai-iunie e frumos!
Acum ca ma stii sadicuta, din ce era confectionat tortul?
@Zoazore:
Se numeste
Tort de ciocolata cu cirese si migdale.
????
@Dan&Ema: Uffff, mereu bâjbâi prin urmă pe aici. La mulți ani sănătoși chiar și mai târziu și mii de km de drumeții alături de tata.
@Aurici: Multumesc de urari! Sunt bineprimite oricand! Numai binr! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ