GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Plăcinte – un brand moldovenesc de calitate bună
Lanțul de restaurante „La Plăcinte” își are originea în Republica Moldova unde conceptul a apărut în 1999. Succesul afacerii a condus la propagarea peste Prut a ideii, Bucureștiul bucurându-se acum de 7 astfel de restaurante. Pe AmFostAcolo s-a scris periodic despre unul sau altul din aceste restaurante, dar parcă de cel din bulevardul Ion Mihalache nu am citit nici o recenzie. Am să înșir eu câteva cuvinte despre acest loc de servit masa situat în sectorul 1 al Capitalei.
Restaurantul este amplasat pe b-dul Ion Mihalache nr. 96-98, beneficiază de o firmă de mari dimensiuni vizibilă de la distanță și de locuri de parcare lângă trotuar (zona este însă foarte aglomerată). Programul de funcționare este de luni până duminică între orele 10.00-22.00. Fiind vorba de o zi de duminică, chiar de sărbătoarea Floriilor, am făcut rezervare telefonică în prealabil.
Am intrat în incinta restaurantului, am fost preluați rapid de un chelner și conduși la masa deja pregătită pentru mai multe persoane. Mi-a plăcut de la început designul interior, luminos, culori deschise, obiecte decorative și mobilier din gama rustică, dar care nu exemplifică impresia de „vechi și prăfuit”. Combinația cromatică, mixul de lemn cu plante verzi decorative creează o stare de bine. Interesante sunt și corpurile de iluminat, un fel de lampioane de mari dimensiuni create din dantelă/ață. Bogăția obiectelor decorative (până și tv-ul e încadrat de o ramă de lemn), motivele populare utilizate în multe situații, tablourile cu temă rurală și muzica la un volum scăzut completează atmosfera.
Am primit meniurile standard, cel tipărit fiind în mare parte identic cu cel pe care îl găsiți online (laplacinte.ro/ro/pages/menu/49). Culorile vii și fotografiile de mari dimensiuni îți stimulează mai dihai pofta de mâncare. Pe masă, lângă suportul pentru sare, piper, scobitori și șervețele, se află și un meniu special care concentrează produsele de post. Felurile de mâncare oferite nu sunt numeroase, găsiți câte ceva din fiecare categorie culinară (ciorbe, preparate calde, grătare, garnituri, desert, plăcinte), ele reprezentând întrucâtva specificul gastronomic moldovenesc.
Ce am „gustat” noi în acea zi de sărbătoare? Păi în primul rând preparate cu pește, fiindcă în ziua Intrării Domnului în Ierusalim este dezlegare la pește (pentru cei care țin post; atenție, produsele cu pește conțin și unt, cașcaval etc.): somon copt cu cartofi și cașcaval (36 ron) și păstrăv copt, umplut cu legume trase la tigaie, mujdei și mămăligă (32 lei). Am completat cu friptură de porc cu cartofi copți și ciuperci (33 lei) și fasole verde cu cartofi trase la tigaie. Preparatele au sosit în circa 30 de minute, fierbințe, îmbietoare din punct de vedere a aspectului și delicioase în privința gustului. Porțiile deși nu par foarte mari la prima privire sunt suficient de sățioase, rămânând destul de puțin loc pentru un desert sau o plăcintă.
Desertul ales este unul specific lanțului de restaurante: „căciula lui Guguță” – o piramidă din 6 clătite umplute cu vișine (18 ron) și o plăcintă „domnească” cu brânză dulce de vaci și stafide (18 lei) + o felie de tort „Smetanik” cu smântână, miere, vișine și nuci. Dar cine este acest Guguță? Este un personaj literar, un băiețel ștrengar inventat de scriitorul de peste Prut Spiridon Vangheli în anii '70 (edituradoxologia.ro/sites ... aby_final_1.pdf). Copilul care poartă o cușmă de ciobănaș trece printr-o mulțime de peripeții, isprăvile sale fiind traduse și în limba română. Nu au lipsit de pe masă paharul de izvăr (vin fiert), latte-urile, sucul și apa.
Am petrecut aproximativ două ore într-o atmosferă relaxată, bucurându-ne de întâlnire, conversând intens și savurând produsele comandate. Prețurile nu sunt tocmai mici, dar calitatea preparatelor este excelentă. Nota de plată a sosit într-un suport interesant de lemn traforat cu siluete umane și motive populare.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 21.05.19 08:52:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sa va fie de bine! Se pare ca ospatul a fost unul pe cinste. Daca si personalul se ridica la nivelul bucatelor si a decoratiunilor din restaurant atunci, " La Placinte" inainte!
@DOINITA: Chiar că ar merge acum o acțiune de genul „La Plăcinte înainte!”, dar deja a cam trecut ora prânzului. Mulțumesc pentru ecou, a fost o întâlnire reușită în cursul căreia am mâncat preparate gustoase.
Personalul cu care am interacționat a fost amabil, zâmbitor și au răspuns promp la cerințele noastre. Deci o notă mare și pentru ei.
Numai bine!
@tata123: Mi-ai făcut poftă de Plăcinte! N-am mai fost de tare multă vreme!
Știi ce n-am fost eu atentă dacă au în meniu? Soleanka! E o ciorbă de ”adunătură” care e tare bună, mai ales după petreceri!
Să vă fie de bine!
@Zoazore: Plăcintele ar merge în orice moment al zilei Și dulci, și sărate...
Am „puricat” meniul on-line și am descoperit și soleanka, având drept componente: carne de vită, bacon, șuncă, salam crud afumat, ceapă, castraveți murați, smântână, supă de pui, sos de tomate, măsline și lămâie. Mmmm... un fel de „ghiveci”.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ