GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Gusteria - "Bucate cu Dichis"
În București, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, nr. 7, discret, cu o mică terasă în fața intrării, la parterul unui bloc, se află un local cu un nume mai… altfel: Gusteria. Nu e suficient să citești ceea ce scrie deasupra ușii pentru a-i descoperi numele adevărat. Trebuie să ai ceva înclinații pentru enigmistică, dar specificația "Bucate cu Dichis" este cea care te face să-ți încetinești pasul. Tăblița postată pe trotuar, atrage și ea atenția trecătorului înștiințându-l că Gusteria își așteaptă oaspeții și cu meniul zilei.
Marți, 27 noiembrie 2018, după ce am petrecut câteva ore vizitând Muzeul Naţional "George Enescu", apoi încă ceva timp plimbându-ne prin oraș, meniul zilei de la Gusteria ne-a atras până într-atât încât ne-a făcut să trecem pragul localului. Ce era la oferta zilei? Cremă de legume, Ciorbă de pui, Pârjoale, Șnițele și Desert. Amănunte urma să aflăm în interior. Tot înainte de intrare, postate pe gard, erau câteva file din meniu care - în română și engleză - informează asupra specialităților și a prețurilor practicate la Gusteria Boutique Bistro. Dintru început remarcăm că localul oferă preparate "De la rotisor", "De la pășune", "Din grădină", mic dejun (până la ora 11.00), prânz și cină cu mai multe feluri de garnituri. Preparatele de bază au prețuri destul de mari, dar, asta e numai părerea noastră. Pentru o mai bună idee privind prețurile și diversitatea mâncărurilor și a băuturilor oferite de Gusteria Boutique Bistro, cei interesați pot accesa site-ul localului. După ce am fost acolo, în încercarea de a afla mai multe, eu l-am accesat și iată ce am citit:
Povestea noastră începe acum mulți ani în urmă când, în călătoriile noastre în lung și-n lat am dat de gusturi nemaiîntâlnite și experiențe culinare desăvârșite.
Am găsit rețete meșteșugite și îngrediente de care ne-am îndrăgostit și am vrut să le împărtășim cu toți cei dragi. Așa s-a născut Gusteria, locul unde te poți bucura de savoarea ciolanului crocant bavarez stropit din belșug cu bere rece cu care ne mândrim și putem să afirmăm cu tărie că e (probabil) cel mai bun din București. Prețuim fiecare preparat și astfel bucatele noastre sunt gătite timp lung la foc lent pentru a păstra gustul tradițional de odinioară.
Sala de servire din interior nu este prea mare, dar este atent decorată. Pereții sunt capitonați cu imagini din orașe vechi, cu clădiri din piatră cu ferestre cu obloane inundate de flori. În afara meselor pentru două sau pentru patru persoane, un dulap de bucătărie în stil retro, pictat, în care sunt mai multe sticle și cutii metalice cu rol - cred - numai decorativ, completează în mod fericit aspectul interior. În partea opusă intrării se află barul și un alt bufet de bucătărie, cu mult mai mare, pe care sunt instalate aparatele pentru prăjit, cele pentru prepararea ciorbelor, precum și vesela și tacâmurile.
Ciorbele se servesc fierbinți și sunt aduse la masă în niște boluri cu tortițe, ca niște cratițe de mici dimensiuni. Pe ele scrie SOUP, asta ca să nu fie nici o îndoială.
Noi am intrat la Gusteria Boutique Bistro pentru meniul zilei care ni s-a părut atrăgător. Fiind destul de frig afară, se înțelege că o ciorbă caldă nu putea decât să ne ademenească. Despre meniul zilei, câteva cuvinte. Acesta se servește până la ora 16.00, include o ciorbă, un fel de bază și un desert, iar prețul este de 27 lei/meniu. Ciorba poate fi comandată și separat (12 lei/porția), de asemenea, felul de bază poate fi comandat separat, fără ciorbă (15 lei/porția).
Noi am optat pentru meniuri complete: Ciorbă țărănească de pui, Șnițel de pui cu piure și Desert - soțul meu și Supă cremă de legume, Pârjoale cu piure și Desert - eu. Desertul a fost unul și același pentru toate variantele de meniu și a constat într-o bucată de plăcintă cu mere. De la început a fost adusă pâinea (o bucată de baton) și crutoanele pentru supă.
Pentru stimularea poftei de mâncare soțul meu și-a comandat un păhărel cu palincă și mai târziu un pahar cu vin Muscat.
Prețuri? De astă dată e foarte simplu de scris despre prețuri. Un meniu (cu orice ciorbă la alegere, cu orice fel de bază tot la alegere și cu unul și același desert - plăcinta cu mere) - 27 lei, Palinca - 17 lei/50 ml și Vin Muscat - 10 lei/250 ml.
Servirea a fost rapidă, iar personalul agreabil. De altfel, nu era foarte aglomerat atunci când am ajuns noi acolo. Am observat însă că veneau obișnuiți ai localului care comandau, mâncau și plecau repede, unii cu câte ceva la casoletă. Nu știu dacă se fac și livrări la domiciliu sau la adresă.
Plata se poate face atât cash, cât și cu cardul.
Și o mențiune importantă: toaletele se află dincolo de bar, cu ieșire pe ușa din spate într-o curticică interioară, iar după vreo câțiva pași parcurși sub cerul liber, intri pe o altă ușă taman la locul căutat. Acesta este singurul inconvenient mai ales pe timp de iarnă grea. În rest, totul curat, civilizat, OK.
Trimis de iulianic in 30.11.18 19:42:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic: Și-un delicios SB pentr-o locație ”cu dichis”, frumoasă și eleganta.
Să vă fie de bine și LA MULȚI ANI!
@Zoazore: Mulțumesc! La mulți ani și ție și tuturor celor dragi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ