Trattoria Buongiorno Lido - după... 40 de ani!
Cam multe cârciumi am vizitat în vara asta, dar despre destul de puține am apucat să scriu...
Așa... în legătură cu titlul: de ce „după 40 de ani? ” Simplu: pentru că atât a trecut de când am absolvit liceul și în vara asta am reușit să ne revedem o bună parte dintre foștii colegi.
Adunarea am făcut-o în curtea liceului (nu am putut intra înăuntru - se pare că se corectau lucrări dintr-a doua sesiune de bac), apoi am pornit-o agale spre parcul Icoanei, unde petreceam adesea o parte dintre „orele de curs” pe vremea liceului. Nu aveam nimic rezervat sau plănuit în ceea ce privește localul unde urma să ne depănăm amintirile și împlinirile din cele patru decenii de când nu ne văzusem.
Prima oară am încercat la Gargantua (în Grădina Icoanei). Aici am dat peste un ospătar cam... „cu capsa pusă” ca să spun așa. Una peste alta, era clar că acolo nu am fi avut parte de o seară relaxantă, așa că am căutat în continuare. La Casa Universitarilor era un eveniment privat, deci - pas. Apoi cineva de pe stradă ne-a sugerat trattoria Buongiorno. Păi... hai acolo, că e la doar câțiva pași!
Și iată-ne pe toți intrând la terasa mai sus-pomenită. Foarte frumos aranjată, cu mobilier confortabil și curat dar mai ales cu un personal de nota 11.
Fiind noi mai mult cu chef de vorbă decât de altceva, am cerut mai ales de băut (bere, vin, mojito... de toate). Pe măsură ce treceau orele (cât de repede trece timpul când ești cu oameni dragi!), ni s-a făcut și foame.
Am avut astfel ocazia să vedem cum sunt preparatele lor - mă rog, o parte dintre acestea, mai exact pizza. Am ales vreo cinci sau șase feluri, pe care le-am împărțit între noi. Și toată lumea a fost mulțumită de gustul lor.
Am fost lăsați „într-ale noastre” pââână mult după ora oficială de închidere - ni s-a cerut doar înaintea acesteia o ultimă comandă și achitarea notei de plată (pt. a-și putea închide casa).
===
Și pentru că ne-a plăcut rău de tot cum ne-am simțit aici, am făcut și o repetare, peste vreo două săptămâni, când un alt coleg plecat în Canada ne-a vizitat țara pentru o scurtă vacanță.
Și cum-necum, iar am făcut-o lată, de am ajuns acasă pe la 4 dimineață, a doua zi...
Evident că îi recomand călduros!
PS poze cu de-ale gurii n-am apucat să fac, iar cu „împricinații” - nu fac obiectul saitului. Așadar, vă pun doar una - să nu creadă careva că n-amfostacolo!
Trimis de Dragoș_MD in 11.11.18 17:23:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Dragos: Woow! Tare frumos trebuie c-a fost de-ai ajuns tu la 4 dimineață! Să vă fie de bine! Deci ești de acord că dacă ești cu prietenii, trece timpul mai repede?
Repetirul tot aici?
@Dragos: Am fost acolo! Acum câțiva ani, tot prin noiembrie! Era o conferință pe la Palatul Regal, eram cu o prietenă, amândouă cazate la Ambasador (unde am stat în camera cea mai mică din toată viața mea turistică!). Seara, flămânde, de la știință. Unde să mâncăm?! Buongiorno pur și simplu ne-a ieșit în cale. Țin minte și acum pastele alea!! Cu smântână, pui și ciuperci. Și vinul roșu, sec.
@Zoazore:
”Repetirul tot aici?
Desigur! doar că într-o formulă (echipă) puțin diferită.
@crismis:
”Am fost acolo... tot prin noiembrie!
bravo! doar că noi am fost prin septembrie (scrie la caseta tehnică).
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ