ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.12.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
LUNA
NOV-2017
prieteni
16 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Un ospăț regesc

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Astăzi o să vă prezint un local tematic, unde am petrecut o seară frumoasă între prieteni! Restaurantul Excalibur este situat pe strada Academiei, in imediata apropiere a Ministerului de Interne!

Este situat la subsolul unei clădiri! De la intrare, pe holul de acces ești întâmpinat de diverse simboluri medievale. Observi făclii, vitralii, platoșe, armuri, steaguri medievale, iar drept în față stă înfiptă într-o piatră, celebra sabie Excalibur.

Ei bine acest restaurant are ca temă povestea regelui Arthur cu a sa sabie celebră Excalibur, dar și cu renumiții cavaleri ai mese rotunde din castelul Camelot. De la intrare esti întâmpinat de tinere și drăguțe domnițe domnițe si ești invitat către masă pentru un festin regesc. Este preferabil să ai rezervare la acest local pentru a fi sigur de locul tău. În fundal se aude muzica tematică din acele timpuri stravechi, iar la intervale regulate de timp suntem desfătați și de un dans tematic, de către domnițe și cavaleri.

Pentru iubitorii de istorie este o buna ocazie de a intra în atmosfera acelor zile. De altfel întreaga amenajare a acestui local respectă întru-totul tematica aleasă. Așa că mesenii, vor nu vor, trebuie sa intre în atmosferă.

După așezarea tuturor mesenilor în jurul mesei a urmat studierea meniului și comanda propriu zisă. Să spicuim un pic din acesta, să vedem ce ne-ar putea face cu ochiu: sabia Excalibur, preferatul regelui Arthur, cina sir Lancelot, cina pentru Millady, cina armurierilor sau cina regelui Arthur? Greu de ales strict dupa aceste denumiri! ; -)

Ospățul din ajunul bătăliei (2 persoane) - Aripi de pui picante, pulpe de pui, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, mere, banană, roşii, castraveţi, portocale 62 LEI

Tavă pentru regi (2 persoane) - Cârnaţi, cremvurşti prăjiţi, piept de pui, bacon, cotlet, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, portocale, kiwi 69 LEI

Pentru milady cu drag - Piept de pui cu susan, cartofI regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, mere, portocale 38 LEI

Mega vegetariană: Conopidă, ciuperci, morcovi, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, ananas, banană, portocale 36 LEI

Marele ospăț al cavalerilor (4 persoane) - Doi pui grill, coastă prăjită, cârnaţi, bacon prăjiţi, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, mix de fructe, portocale, roşii, castraveţi 135 LEI

Din partea bucătarului regatului - Aripi de pui picante, ficăţei de pui în bacon, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, portocale36.5 LEI

La tabara vânătorilor (4 persoane) - Coaste prăjite, pulpe de pui prăjite, aripi de pui prăjite, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, mere, banane, portocale131 LEI

La masa regelui (6 persoane) - Doi pui grill, ficat de pui în bacon, cotlet, ceafă, cârnaţi, ciolan afumat, coaste prăjite, aripi de pui, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, portocale, banană, kiwi 279 LEI.

Ei parcă așa mai înțelegem și noi ceva! Astea sunt platouri de două sau mai multe persoane. Porțiile sunt absolut imense așa că unde scrie două persoane se pot îndestula cu siguranța cel puțin trei persoane. Prețurile sunt destul de mari, dar dacă luăm în calcul și mărimea platourilor, o să observăm că ieșim la un preț mediu.

În afară de cele prezentate mai sus, se mai pot comanda și preparate din vânat sau chiar purceluș de lapte, dar doar cu o precomandă de câteva zile.

Evident pâna la mâncare a început sa curgă, râuri, râuri băutura, fie în halbe de bere, fie în pocaluri de vin! Că așa se cuvine la curtea regelui Arhur. Veselia a fost la ea acasă, atât din cauza comesenilor, dar și a atmosferei;)

Servirea bucatelor alese a durat mai mult de cât ne-am fi așteptat. Abia după o oră trecută și ceva, au început să apară și bunătațile. Probabil încă nu prinseseră orătăniile. Sunt un pic răutacios pentru că e evident ca durează destul de mult prepararea atâtor feluri de mâncare, în așa cantități industriale!!!

Ei bine după aducerea comenzii am avut surpriza, că nu aveam tacâmuri. Aici esți invitat sa mănânci exact ca pe vremuri si anume cu mâna! Pentru cei mai simandicoși, printre care cu regret pot spune că mă număr și io, se pot cere în mod special tacâmuri. Poti să mă bați, dar eu nu suport să mănânc fără tacâmuri. Bine sper să nu ajungem ca în filmul inegalabilului Charlie Chaplin, denumit „Timpuri noi”, în care un robot să ne dea să mâncăm! ;)

Evident că nu am reușit niciunul din noi, să dovedească felul ales așa cum ne place nouă românilor. Se pare că în privința aceasta suntem încă apropiați de perioada medievală. Unii dintre noi firește! No offence! ;)

A fost o seară foarte interesantă, unde am petrecut între prieteni, la curtea regelui Arthur. Recomand acest local, tuturor mușteriilor cu chef de distracție.


[fb]
---
Trimis de robert in 29.12.17 09:39:28
Validat / Publicat: 29.12.17 10:12:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 2226 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 intrarea plină de simboluri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38450 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[29.12.17 09:52:44]
»

@robert: rog https://www.youtube.com/watch?v=47iRGcWDlPo

mulțumesc anticipat!

webmaster26
[29.12.17 10:12:00]
»

@robert: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Zoazore
[29.12.17 10:54:54]
»

@robert: Da chiar că a fost regal ospățul vostru! Pantagruelic aș putea apune! Ca element comun, cartofii regali aurii, mix de legume și măsline, iar ce mi-a plăcut a fost că vă asigura și desertil: fructe la toate felurile! 2 în 1, ca șamponul!

Să vă fie de bine! La mulți ani!

Carmen Ion
[29.12.17 10:56:30]
»

@robert: Yummy!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.12.17 11:19:54]
»

De unde avea Regele Arthur cartofi, roșii sau banane!?

Cu riscul de a părea mai cîrcotaș decît sînt, io altfel aș vedea un restaurant medieval. Nu bazat pe pui, omniprezentul (și anostul, după gustul meu) preparat din ziua de azi, ci pe vînat, rață, porumbel, iepure, oaie, pește, pîine, legume gen bob și fasole, și, dacă tot e englezesc, plăcinte cu carne, rinichi etc. Poate și „pottage”, ciorbe care se făceau prin toată Europa cîndva. Adică io la așa ceva m-aș aștepta. Dacă m-aș trezi în față cu aripi picante cu cartofi, aș zice că am nimerit la McDonalds.

robertAUTOR REVIEW
[29.12.17 11:32:31]
»

@Zoazore: ai dreptate Zoa! Mulțumim! Sărbători fericite!

robertAUTOR REVIEW
[29.12.17 11:34:46]
»

@Carmen Ion:

robertAUTOR REVIEW
[29.12.17 11:37:32]
»

@abancor: Chiar nu esti cârcotaș! Este foarte buna remarca! Și eu am observat că abundă puiul în majoritatea preparatelor, în dauna vânatului sau măcar a vitei sau a berbecuțului!

ms65
[29.12.17 12:02:40]
»

No offence!

robertAUTOR REVIEW
[29.12.17 13:34:01]
»

@ms65:

ANILU
[29.12.17 15:37:46]
»

@robert: Eu cu siguranță nu m-aș mai duce aici!!! Și asta nu din cauză de mâncare sau atmosferă ci din cauză de subsol...

Am fost acolo acum vreo 3 ani înainte de revelion, mulți prieteni, masă bogată, fără tacâmuri!!! , dar am primit la cererea noastră ????

După Colectiv am o problemă cu locațiile care nu-mi oferă siguranță, iar Excalibur se numără printre cele care-mi dă fiori când intru pe gangul acela... în rest numai de bine.

Un an nou plin de bucurii și călătorii.

La mulți ani!

robertAUTOR REVIEW
[29.12.17 16:17:54]
»

@ANILU: ai dreptate draga mea, paza buna trece primejdia rea!

Dar dacă e să îți vină sorocul, îți vine când și unde nu te aștepti!

Mersi de vizită! Sărbători fericite!

tata123 🔱
[30.12.17 10:57:38]
»

@robert: Am trecut pragul acestui restaurant cu ceva ani în urmă; observ că și-au mai îmbogățit decorurile. Meniul, în principiu, a rămas la fel (într-adevăr nu cred că regii de altădată mâncau atât de mult pui...hi, hi); identică și „facilitatea” de a mânca cu mâna și bolul cu apă și lămâie. Porțiile generoase justifică cumva timpul mai mare de așteptare.

La mulți ani!

robertAUTOR REVIEW
[30.12.17 11:29:24]
»

@tata123: La mulți ani!

mishu
[07.01.18 12:50:34]
»

@robert: Un ospat regal cu adevarat, si nu am sa repet unele comentarii pe care de altfel le-am remarcat si noi ca si tine, insa nu are rost mai ales cand este vorba de o intalnire cu prietenii.

Noi am fost acolo in urma cu un an cand am serbat ziua mamei si am luat "Marele ospăț al cavalerilor" pe care fiind 5 persoane si tot nu l-am dovedit.

Am avut si noi pe masa puse tacamuri in caz de, insa in final am mancat fara, asa, sa ne amuzam si sa vedem cum e.

Felicitari, votat cu mare drag.

robertAUTOR REVIEW
[08.01.18 08:06:16]
»

@mishu: Intr-adevar e un loc unde aș mai merge doar cu gașca de prieteni! Nu m-aș reîntoarce doar ca sa degust ceva!

Mersi frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, mishu, ms65, robert, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10755920410156 sec
    ecranul dvs: 1 x 1