GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
* NOTĂ Restaurantul apare ca ÎNCHIS
Surpriza numită 'La Garaje'
- Sigur domnule, e gratis! zice barmanul.
- Gratis??!?!?! Si cat costa o friptura mare si gustoasa si o sticla cu vin?
- Un leu! , zice barmanul.
- Un leu?!?!?! Unde e patronul acestui local? intreba clientul.
- Sus, cu nevasta-mea! zise barmanul.
- Ce naiba face sus cu nevasta-ta? intreba clientul
Barmanul raspunse: - Acelasi lucru pe care il fac si eu cu afacerea lui, aici, jos, in bar!”
Sper că nu-i cu supărare, dar inspirat de colegul Safta Radu m-am gândit să încep acest articol cu un mic banc. Sper că e binevenit! Dar să revenim la oile noastre.
De 17 ani stau în zonă și am trecut aproape zilnic pe lânga acest local situat pe strada Valea Oltului, din București și niciodata nu am avut impulsul. să intru în el, ca să servesc masa.
O fi denumirea neinspirată care nu m-a atras deloc sau intrarea nu foarte atragătoare? Nu știu n-am nicio idee. Cert e că dacă nu eram invitat într-o seară, la un eveniment muzical, de către bunul meu prieten Adi Manolovici, probabil ar mai fi trecut mult si bine până aș fi intrat aici.
Adi a organizat un eveniment rock alături de Vocea României Tiberiu Albu. Cum sunt un mare iubitor al muzicii rock, iar pe mica scenă improvizata a acestui local urmau să urce și să ne încânte unul dintre cei mai mari chitariști ai României (Adi Manolovici), dar și vocea României (Tiberiu Albu), nu aveam cum să ratez așa ceva. A fost o seară de excepție, un recital incredibil. Dar o să mă opresc aici, pentru că acest articol este despre cârciumă și nu despre eveniment.
Cu această ocazie am descoperit și eu acest mic local de cartier, situat în apropierea casei mele. Este un local drăguț, cu niște oameni foarte primitori, unde ai parte de o atmosfera relaxantă.
Meniul nu este extrem de variat, dar porțiile sunt mari, iar preparatele delicioase. Prețurile sunt decente așa că pe mine m-au câștigat de client.
Noi am servit un gordon bleu așezonat cu o porție de cartofi prăjiți absolut delicios, o pizza „La Garaje” foarte bună după spusele companionului meu, iar fetele au consumat două salate, cum altfel, „La Garaje”?
Ce putem comenta când totul este așa cum trebuie? Mâncarea a fost servită destul de repede de către chelneri binevoitori, iar gustul acesteia a fost mulțumitor pentru toți comesenii.
Să mai spun că localul are o sală principala de vreo 100 de locuri si una mai micuță pentru maxim 30 de persoane. Pe timp de vară se poate stă foarte bine la terasa din spate, unde este o adevărată oază de verdeață.
Din ce m-am interesat si eu pe ici pe colo, lucrurile nu au stat așa de bine dintotdeauna la acest local. În urmă cu câțiva ani localul se indrepta încet dar sigur spre faliment, așa ca proprietarii au apelat la serviciile unui chef bucătar, pentru ai învăța cum să gestioneze afacerea.
Ei bine în scurt timp acesta a identificat problemele și a încercat să le remedieze. El a corectat fluxul de lucru din bucatărie, a propus un nou meniu mult mai apropiat de cerințele consumatorului. Astfel el a reusit să aducă un suflu nou, a reusit să reîmprospăteze imaginea acestui local de cartier. Astfel acest local a devenit mai atractiv și a reînceput să câștige clientela.
Evident daca se păstrează același trend pe noi ne-a câstigat de clienți. Deja am repetat experiența la acest local, tot cu ocazia unui eveniment special, de data asta de muzică folk, unde ne-au delectat Vasile Mardare, Adi Beznă, dar și un prieten drag, Cristinel Dohatcu, un mare iubitor al muzicii folk, dar și o tânără speranță de doar 62 de ani. Îl admir ca dupa ieșirea la pensie și-a descoperit această vocație și are și curajul să urce pe scenă!!!
Și organizarea acestor serate muzicale sau a unor seri de stand-up comedy, arată deschiderea la nou. Mă bucur că patronii de localuri au depășit perioadă în care credeau ca pot câștiga doar de pe urma nunților și a botezurilor și eventual a parastaselor.
Un local trebuie să fie viu și să se adapteze cerințelor locuitorilor din zonă. Se pare ca cei de-aici au înțeles acest lucru. Bravo lor! Poftă mare celor ce aleg să le calce pragul! ; -)
Trimis de robert in 24.10.17 09:57:16
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog: https://www.youtube.com/watch?v=C_hVsbv8fZg
mulțumesc anticipat!
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
La rândul lui, colegul Safta Radu a fost inspirat de alţi useri să înceapă unele review-uri cu un banc, ideea nu e rea atâta timp cât bancul e unul decent, în limita bunului simţ.
Extrem de interesantă şi de tentantă combinaţia asta muzică - mâncare, ce poate fi mai frumos ca atunci când mergi la un local pentru a lua masa, să ai parte şi de un eveniment muzical de calitate?
Să vă fie de bine şi să repetaţi isprăvile de genul ăsta.
@robert: Iar colegu' @Zoazore a vrut sa voteze de doua ori, adica si pentru Adi Manolovici (n-a cantat si-n Cargo?)
Au fost inspirati patronii de-au raspuns cerintelor. Puteau sa lase lucrurile asa, pierdeau si faceau altceva. Probabil ca-s si ei tineri si s-au mobilizat repede.
P14 e de mare efect, dar P10 m-a castigat!
@Zoazore: nu a cântat in Cargo, ci in alte trupe, dar cel mai mult solo.
Mersi frumos colega!
P. S. Nu-s tineri, ba chiar din contra! ; -)
Felicitări pentru review, mi-ai trezit amintiri frumoase, pentru că - având serviciul în zonă - era un loc unde ne duceam de multe ori (onomastici, Ziua Femeii, etc. -mai ales! ), și unde am petrecut multe ore frumoase! Sănătate și toate cele bune!
@robert: Mulțumesc pentru pont.
E bine de știut.
Să vă fie de bine.
@robert: Desi articolul nu are sonor, citind si vazand pozele parca simteam atmosfera si auzeam bucuria celor din local si cantecele care insufleteau acea atmosfera.
Un articol minunat, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Ce frumos le spui tu! La complimente este number 1 ești fără egal!
Multumesc din suflet!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ