GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Covrigăria Georgiana
Covrigăria Georgiana (una din ele) se află fix lângă restaurantul oriental Dristor kebap, pe lângă Piața Delfin din cartierul bucureștean Pantelimon. Acest restaurant este deschis non stop și asta îmi place mult.
Am mâncat de multe ori la acest restaurant și mereu am mâncat bine. Avem abonament la ciorbă de linte – eu niciodată nu’s în stare să fac ciorbă de linte – nu reusesc să o pasez că-i cam tare și mereu ajunge salată de linte – astfel că ramane varianta cu restaurantul pentru că ne place mult.
Mai știu niște locuri cu ciorbă de linte bună – o să povestesc dar tre’ să mergem la vânătoare de poze întai – sigur, toate locurile cu ciorba de linte sunt locații orientale.
Acești orientali nu se dezmint deloc. Toate restaurantele orientale au personal… oriental – cum altfel? Ori turci ori arabi.
Sincer, nu știu dacă la Dristor kebap sunt turci sau arabi dar mâncarea este delicioasă.
Este fast-food doar pe jumatate.
După ce intri și îți alegi masa, te duci la caserie să plătești, după ce îi spui fetei ce dorești, ea îți dă bon cu care faci doi pași stânga la tejgheaua cu bucate, dai bonu’ la baiat și-i spui în ce fel dorești să îți mixeze felurile plătite după care teoretic pleci la masă și-ți aduce cineva tava dar de obicei o iei chiar tu că o monteaza rapid.
Dar mâncarea este foarte bună, mereu proaspătă, mereu delicioasă.
Oferă platouri deja montate cu fulgi de carne – pui sau vită – așa cum arată și la șaorma, garnitură – cartofi prajiti sau orez - și salată. Dacă în loc de salată este o varietate de iaurt atunci se numeste iskender – am mâncat o dată, este foarte bun. Prețurile variază – cam 28 – 35 lei, în funcție de mărime, există platou mic sau mare. Un platou mare este cam mult pentru o persoană. Eu îi spun platou că mi se pare mare dar de fapt este o farfurie, o porție…
Se poate comanda salată separat – 5 lei – mixtă și îți pune ce legume vrei. O porție de cartofi prăjiți este 6 lei. Vine cu sosuri – toping sau separat.
O ciorbă de linte este 10 lei și este mare și foarte bună. De fapt este cremă, nu ciorbă. Vine împreună cu o pâinică din partea casei și cu un bol cu câteva măsline, lămâie și ceva ardei iuți micuți sau mai măricei, tot din partea casei. Înainte puneau și un bol cu smântână lângă ciorbă, ultima dată nu am regăsit, poate mi-ar fi dat dacă ceream. E o porție mare pentru o persoană.
Din ce-mi amintesc au și ciorbă de burtă, și asta bună.
Au și prajituri orientale, baklava, mahalabia și tot felul de alte ciudățenii de ale lor.
De băut – apă, sucuri și ayran – 4 lei.
Înghețată – 3 lei mică, au și porumb fiert dar nu știu prețul.
Mi-a plăcut mereu stilul oriental de a mânca.
Dar cel mai mult mi-a plăcut aici ceaiul. Este specificul lor oriental, este din partea casei, poți să bei cât vrei doar că trebuie să ceri, n-au inițiativă să-ți aducă.
Vesela nu-i de plastic deși pare fast food, afară de faptul că este pe tavă, restul e foarte elegant.
Opulența orientală se exprimă chiar și într-un fast food – ia uitați ce candelabru în P05!
Scaunele sunt foarte confortabile, le-au schimbat de vreo trei ori în doi ani, sunt și mese cu scaune, sunt și mese cu canapele confortabile, era una pe colț unde îmi plăcea mult să stau și uneori o și găseam liberă.
Acum mai nou au canapele acoperite cu țesatură cu motive orientale.
Oamenii ce mănâncă acolo sunt majoritari români dar ocazional poți vedea foarte bine și făpturi din orientul apropiat și numai femeile folosesc hainele lor tradiționale – am vazut – bărbații sunt îmbrăcati în stil european, nu am văzut nici măcar unul îmbrăcat în haine tradiționale dar nici vreun român îmbrăcat în haine tradiționale n-am văzut – nici bărbat nici femeie :D
Dacă te aștepți să te poți trage de șireturi cu personalul nu vei reuși asta, sunt toți sobri și stau la locul lor, oferă distanță dar și impun – mergi să mănânci nu să faci conversație cu angajații – așa-i la ei…
Este deschis non stop și asta îmi place mult. Dar deschis și funcțional, nu vezi diferența între noapte și zi, la orice oră intră lume și mănâncă. Ultima dată am intrat pe la 23:30 și am iesit pe la 2:00 noaptea. A fost cool că ziua era zăpușeală… noaptea era bine, mâncai confortabil. Și la 4:00 – 5:00 dimineață dacă mergi e la fel…
Aveam și tv deasupra capului (pentru mine – inutil) că de obicei stăm la prima masă din vitrina :D – peretele spre stradă este din sticlă, la fel și cele două uși de acces.
O să mai mergem acolo când o mai veni vremea…
Îmi place atmosfera de acolo, nu mă deranjează nimeni, e relexant, mâncarea e bună și locul confortabil.
Incheiere
Zoazore @danaeldreny: Da, chiar! O idee bună! Trimite-l pe Luca în documentare la o covrigărie (dă-i-l și pe Junior, ca fotoreporter) și vei obține un articol savuros!
Trimis de danaeldreny* in 07.07.17 01:26:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danaeldreny*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
@danaeldreny:
Tocmai ma pregateam sa inchid pe aici cand ai deschis tu covrigaria de la care iau covrigi cu stafide! Urmeaza si azi!
Dristor kebap este pe lista noastra, cel din Colentina in special, multi ani a fost doar cel din Dristor. E o poveste intreaga cu locatiile lor, familie, certuri ca in orice afacere dar pe noi ne intereseaza doar papica, buna in general!! Ei uite ca ceaiul nu l-am incercat, mi-ai dat de lucru!
@danaeldreny: Si-ai obtinut un articol savuros, dar mi-ai tras si-o tzapaaa! Scrii "Covrigăria Georgiana " in titlu si descrii Dristor Kebap in continut. Musai sa faci invers acum! Oricum, te-ai scos cu P29-P31!Si-n P10 am vazut o urechiusa.
La Dristor, fast food-ul, cand s-a deschis, avea personal roman. Mie nu-mi plac fast food-urile (doar cartofii prajiti), asa ca n-am mai dat p-acolo!
@danaeldreny: Da' covrigu? Unde-i covrigu? ca ma gandeam la una si am citit alta .
Nu sunt de obicei adepta Fast-food-urilor insa uneori le mai calc pragul din diferite motive, fie de pofta, fie pentru ca sunt singurele accesibile la ore tarzii si rapide in a manca ceva decent (atat produsul cat si pretul)
Imi place ca te-ai tinut de cuvant si m-am bucurat sa il revad pe Luca.
Felicitari, votat cu mare drag.
Uite ca imi ploua in gura acum!!! Si desi e inca dimineata, as manca o ciorbita buna.
Am fost si eu la Dristor Kebab Pantelimon, si am incercat ciorba de burta, care este foarte gustoasa.
Nu stiam de ceai. Buna informatie. Pe caldurile astea, in Orient se consuma ceai cald. Or sti ei ce-or sti. Dar ceaiul lor este bun oricand, indiferent de sezon.
Dridtor Kebab Colentina, (sau Kebap: cum s-o fi scriind...) are si teresa. Si acesta este deschis non-stop. Hai ca ma duc azi pe-acolo sa beau un ceai si sa consum o ciorbita de linte.
O zi buna!
@Zoazore: Nu știu nimic de tzapa dar am executat comanda
@mishu: Covrigu' e în coadă la câni, peste graniță Adevăru' este, uite, nu m-am gândit să trag în poză și covrigu' da' se poate adăuga , na, alt motiv să umblu la vânatoare
@elviramvio: Acum am înțeles unde-i Ilfovu'pe hartă
@danaeldreny: Te-ai scos cu P29-31! Măăă tot uitam după covrig, da' nici câini nu văzui!
@Zoazore:
Povestea cu personalul românesc e așa: n-ai cum să faci mâncare orientală cu personal românesc! N-ai cum și gata! Simplu. Tehnic ai cum da’ iese cacialma și se duce bisnisu’ pe apa sâmbetei.
De ce?
Mâncarea, ca și religia, nu este o chestie tehnică, se face cu suflet. Românii pot să facă mâncare românească. Arabească nu. Punct. Simplu.
Din timp în timp mă apucă să mănânc oriental.
La Dristor Kebap e cam jumătate oriental.
Mâncare cu adevărat orientală se poate găsi la unele restaurante – unde obligatoriu bucătaru-i oriental (apropiat arab sau turc), poate fi cam hâtru si cu o alură fioroasă (sper să n-am necazuri că am scris asta …) da’ să știe despre ce este vorba în propoziție.
Există restaurantul Ali Baba la Piața Muncii care oferă și mâncare arăbească și mâncare românească dar e o varză totală, un fiasco, nici mâncarea românească nu-i românească nici aia arăbească nu-i arăbească,
Nici una nu-i bună.
@Zoazore: Restaurante cu mâncare arăbească sau turcească bună sunt câteva, eu știu pe la Piața Domenii vreo două – acolo mănânc bine mereu - mai sunt vreo două pe lângă Pache și sunt mai multe în Colentina, mai ales după ce se termină blocurile, spre Voluntari.
Treaba nu era de povestit aici dar mno, de veni vorba, asta-i! Mâncare arăbească bună și gratis se găseste în multe locuri din București, la moschei, în fiecare vineri la prânz (care e duminica lor) și o lună întreagă, când e ramadam, zilnic, la apusul soarelui, la aftar.
La moschee la masă are acces oricine, nu tre’ sa fii musulman pentru asta, vin des femei creștine și se știe evident că-s creștine, este suficient să te imbraci decent. Pur și simplu te duci, îți iei mâncare și mănânci.
O moschee este pe malul Lacului Tei – e o clădire cu vreo două etaje si cu curte. Acolo au des miel cu orez care este foarte bun si la restaurant e scump. Aici mănânci stând la masă.
Altă moschee este pe Bulevardul Colentina, după capătul busului 253 și înainte de Careffour, vis-à-vis, este la etajul întâi într-o clădire care are la parter restaurant. Aici mănânci stând pe jos ca la picnic.
Mai e una turcească unde Bulevardul Colentina întâlnește Șoseaua de Centura, sub pod, pe dreapta, și aici mănânci stând la masă.
Și mai e una în Grozăvești, vis-à-vis de campus, după Dâmbovița.
Și mai e și-n Crangași și nu mai știu.
În alte țări nu se mănâncă la moschee, doar la noi. Avem o țară bogată!
@danaeldreny: O bogăție de informații, care mai de care mai suculentă! Recunosc, sincer, n-am avut curaj să gust mâncare orientala. Poate, odată, ne-om întâlni să mă duci și pe mine unde zici tu că se mănâncă bine!
@Zoazore: Daaa, și eu mă gândeam la asta! Și eu m-aș duce... N-am mai fost de mult și chiar m-aș duce
@elviramvio: Și mie tot covrigii cu stafide îmi plac
Interesant de aflat bârfe de familie, la capitolul can can (dar nu-i obligatoriu)
Cu ceaiul ăsta gratis e o poveste, ține mult de cultura lor, ei sunt mai tupeiști decât noi – aproape că-i o obligație socială să-și țină rangul (și să aibă tupeu), la fel aproape că-i o obligație socială să bei ceai pe un’ te duci și lor nu le este jenă să ceară cum uneori ne este nouă că pe noi ne ține bagajul de bun simț…
@danaeldreny:
Am avut inspiraţia să trec de titlul derutant al articolului şi mi-a plăcut ce am citit. Nu ştiam de existenţa acestei locaţii care arată nesperat de bine în poze şi probabil şi în realitate.
Asta nu înseamnă însă că nu sunt familiarizată cu meniul de la Dristor Kebap din locaţia originară, cea din Dristor , încă de la începuturile acesteia. Cu toate acestea, mereu am luat mâncarea la pachet, fie din lipsa timpului fie din lipsa unui loc de parcare .
”Dacă în loc de salată este o varietate de iaurt atunci se numeste iskender – am mâncat o dată, este foarte bun.
Iskender Kebap este unul din preferatele mele. L-am descoperit prima dată la un restaurant turcesc din zona Tei în urmă cu mai bine de zece ani. Ulterior am aprofundat problema cu ocazia numeroaselor vizite în Turcia .
Cel mai bun este cu carne de oaie sau mix vită+oaie.
În afară de iaurt mai conţine şi sos de roşii şi bucăţi de lipie. Are avantajul că este mult mai puţin picant decât alte feluri de kebap.
@nicole33:
”Poate, odată, ne-om întâlni să mă duci și pe mine unde zici tu că se mănâncă bine!
Te bagi, tiza?
@Zoazore:
”Te bagi, tiza?
Oricând, ştii bine . Poţi conta pe mine.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ