GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hanu’ Berarilor Interbelic (fosta Casa Bucur) - o adevarata berarie!
In facultate, in anii inainte dar si dupa Revolutie, am fost de cateva ori la restaurantul Bucur. Era OK pentru acele vremuri, nimic spectaculos, dar acceptabil pentru niste studenti “amarasteni”. Ironia sortii, fata de acum, pe acele vremuri chiar si ca student iti permiteai sa mergi de cateva ori pe luna in carciuma! Dupa ce a fost preluat de niste libanezi (parca) si a devenit Casa Bucur, am mai fost de 3 sau 4 ori la nunti sau botezuri si nu pot sa spun ca aparusera ceva imbunatatiri.
Deoarece am biroul in apropiere si trec zilnic pe langa, am observat afisele de reclama cu noua deschidere a Hanului Berarilor, fosta Casa Bucur. Am aflat ca urmasii fostilor proprietari au reusit dupa foarte multi ani de procese sa revendice si sa castige imobilul respectiv de la fostii patroni libanezi. Chiar eram curios sa vad ce au facut, ca pe afara arata foarte bine. Si, profitand de faptul ca faceam o mini intalnire cu vechii colegi din facultate, am ales aceasta locatie, in amintirea tineretilor noastre.
Am fost foarte placut surprins cand am intrat, unde ne-au intampinat 2 fatuci foarte amabile care ne-au condus la masa. Totul este proaspat renovat, mobilierul este adecvat pentru o berarie, curatenie este exemplara, personalul este foarte tanar si binevoitor, atmosfera este foarte calda si este tipica unei adevarate berarii. Daca ar avea si muzica germana, chiar ai zice ca esti intr-o veche berarie din Bavaria. Dar stati linistiti in privinta muzicii, deoarece veti fi foarte surprinsi, dupa cum am fost si noi. In afara de muzica ambientala foarte placuta, cu toate ca era intr-o zi de joi, si-au facut aparitia niste tineri dansatori care pur si simplu au incantat audienta cu diverse dansuri, printre care chiar si vals si tango. Si ce a fost si mai frumos, treceau pe la fiecare masa si ii invitau pe toti la dans. Si s-a dansat serios, nu gluma! Nu spun, ca dupa o perioada de tras sufletul, s-a trecut pe muzica populara, cu alti tineri dansatori si cu alte reprize de dans. Amuzamentul cel mare era ca foarte multi dansau incaltati cu cizme groase sau chiar cu bocanci, deoarece la vremea respectiva era un strat serios de zapada in Bucuresti. Aveaua scuza ca nu stiau ca se danseaza, dar oricum toti se simteau bine si nu tinea nimeni cont de eticheta.
Despre mancare si bautura nu pot sa va spun prea multe. Chiar daca suntem la varsta la care am fi putut avea copii studenti, am preferat sa facem o petrecere studenteasca ca pe vremuri, si am comandat o gramada de mici, cu cartofi prajiti si totul stropit cu multa bere, bere care se serveste la metru (pt. cei care nu cunosc, se aduce o scandura de vreun metru, cu scobituri speciale, in care se pun 10 halbe de bere). Micii erau de incredere, atat ca aspect, cat si ca miros si gust (spun asta doarece eu am antecedente in ceea ce priveste micii si herpesul). Oferta de bere este destul de saraca, deoarece au numai vreo 4 sau 5 marci din ce am observat eu. In schimb, au bere nefiltrata pt. cei amatori. Mie unul nu-mi place cum arata aceasta bere, dar am baut in Germania si este foarte buna. Aici nu am comandat, deci nu va pot spune cum este.
Preturile, din ce am studiat pe meniu din curiozitate, nu sunt mari dar nici mici pt. centrul Bucurestiului, dar pentru atmosfera si pentru cum ne-am simtit merita pe deplin. Sigur voi mai reveni si recomand cu caldura Hanul Berarilor.
Foto nu am facut, deoarece eu nu ma simt in largul meu sa fac poze in stanga si-n dreapta intr-o carciuma, unde oamenii vin sa se simta bine, sau sa-si inece amarul, sau cine stie, poate sa se ascunda, si nu au chef sa fie deranjati.
Trimis de vini in 02.04.10 11:46:29
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vini); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Actualizat titlul impresiilor cu denumirea corecta actuala; site de internet: click aici
de aici aflu ca s-a numit de fapt initial "Casa Soare"", dupa numele intailor ei proprietari.
fiind un local central, unde se poate ajunge relativ usor cam din orice colt al capitalei, a fost si locul catorva 'serbari de dupa examen' din timpul studentiei mele... am mai fost odata acolo prin 1996 sau '97, cand tocmai se transformase in cazinou si mi-a lasat o impresie foaaaaarte proasta (desi inca arata bine). ma bucur (sic! ) sa aflu ca a revenit la ceea ce a fost odata. sau macar incearca.
@vini
Înţeleg că, deşi nu e ca la Johnnie Fox's Pub, ţi-a plăcut, aşa că luăm de bune aprecierile tale şi, cu prima ocazie, vom trece pe acolo.
@Dragos
Link-ul nu merge. Nu ştiu dacă e "vina" ta, sau a lui webmaster6, dar mie, când dau click pe link, îmi dă o eroare.
Pt Alba ca Zapada
Am fost iar la Hanu Berarilor si acum am pastrat bonul ca sa pot da ex de preturi:
- apa min. 10 RON/0,5 l
- berea casei 6 RON/halba
- cartofi prajiti 5 RON
- frigarui berbecut 24 RON
- gaina tanara fripta (frigarui) 16,6 RON
- mancare boiereasca 29 RON
- mititei 3,2 RON/buc
- salata ardei copti 6,4 RON
- snitel vienez 16 RON
- vinul casei carafa 21 RON
Pt 4 persoane a costat 165 RON (fara bacsis).
S-au deschis si cele 2 terase din curtea hanului si pot spune ca arata foarte bine.
De data asta nu s-a mai dansat dar muzica ambientala asigurata atat live cat si de la statie a fost de buna calitate.
Recent renovat, Hanul Berarilor merita toata atentia. Servire prompta si atenta, preparate excelente, totul proaspat si "inmiresmat" de muzica live si statie de buna calitate. Pentru cei care vor sa petreaca ore bune in Bucurestiul interbelic, acest restaurant trebuie plasat in fruntea listei. Il frecventez regulat si tot incerc sa caut ceva care sa nu-mi placa dar nu reusesc. De-asta si revin cat pot de des.
De ziua mea am facut o rezervare pt 20 de persoane la Hanul Berarilor. Din start mi s-a impus servirea unor antreuri, pentru ca altfel nu puteau face rezervare pentru atat de multe persoane.
Am acceptat cu greu. Mare prostie am facut.
Antreurile in meniul lor au denumirea pompoasa de "Cvartet de gustari calde". In realitate e o farfurie trista (pe bune, chiar te apuca tristetea cand te uiti la ea) cu cateva bulete de cascaval, cateva chiftele, cateva ciupercute mici mici mici cu o urma de branza si cateva chestii care trebuiau sa fie ficatei dar nu prea aveai cum sa iti dai seama ce sunt. Atat! 30 RON portia.
Nu prea a mancat nimeni din aceste antreuri, cel mai probabil s-au bucurat de ele chelnerii ulterior.
Apropo de chelneri, m-am rugat de ei de 4-5 ori sa dea drumul la muzica in sala, nu m-a ascultat nimeni.
Servirea a fost de "autobaza", chelnerului fiindu-i imposibil sa tina minte cine a comandat ce, prin urmare urla prin sala cine a cerut ce, iar daca nu ii raspundea nimeni lasa comanda pe o masa din zona. Un miserupism general pe-acolo.
Eu unul numai calc in acel "restaurant", localul arata bine, nu zic nu, dar servirea si mancarea lasa de dorit. Am comandat o salata, salata regala ii zice in meniu. In realitate erau doar cateva fasiute de salata, cateva de somon si 2 jumatati de rosii cherry. Cred ca au cel mai insipid bucatar din Bucuresti. Sau cine stie, fiind ora tarzie, au lasat femeile de servici sa gateasca.
Apropo, daca decideti sa ramaneti sa mancati afara, va trebui sa stiti ca veti manca orbeste, dat fiind ca lumini nu au afara, iar ceea ce se afla pe masa e o nebuloasa totala.
Pacat de amplasare si de cladire. La Hanul Berarilor gasiti mancare de cantina la pret de restaurant. Restaurantul IKEA e lux pe langa ei.
Eu nefiind obisnuit cu luxul, ador meniul de la "Berari", chestie de gust si buna-dispozitie. Recunosc insa ca nu sunt vreun gastronom cu studii ci un gurmand pofticios care prefera gaina tanara fripta chiftelutelor de la Ikea!
sa inteleg ca lucrati la Hanul Berarilor. Ma mir totusi ca Dvs. ati raspuns mai prompt comentariului meu decat au facut-o chelnerii de acolo.
Nici un gurmand nu va gasi ceva pe placul lui la Hanul Berarilor. Cat despre lux, n-am pomenit nimic legat de lux, nu ma asteptam sa primesc aur pe tava, dar nici, scuzati expresia, rahat pe farfurie cum am primit acolo. Dupa cum am zis si mai sus, mancarea la IKEA e mult peste ce se gaseste la restaurantul asta, la o fractiune din pret.
Iar buna dispozitie, chiar daca mancarea e jalnica, fara muzica si chelneri saritori nu veti gasi nicaieri.
P. S. Am adus Ikea in discutie doar ca termen de comparatie, nu fac reclama inutila.
Sa mai zic ca nu am primit bon fiscal ci doar o "nota de plata proforma"?
Stimate coleg, recunosc m-ati prins, recunosc lucrez la "Hanul Berarilor". cel putin de doua ori pe luna in weekend mai ales. Si de fiecare data comand altceva pe langa traditionalul metru de berea casei.
In orice local care serveste produse la comanda timpul de asteptare este mai mare. Am constata asta in mai multe tari si mi se pare normal. In cat timp credeti ca se patrunde bine o gainusa fripta? In 10 minute? Nicidecum.
Exista insa locatii cu care servesc produse delicioase si avand un timp de asteptare minim. Una din ele vad ca o cunoastem amandoi.
Sa trecem la muzica: tonul acesteia este cel interbelic ca si specificul localului. Prin urmare Gica Petrescu, Jean Moscopol nu lipsesc din repertoriu. cei care canta live au si ei in repertoriu muzica de cafe concert.
Intr-adevar cei care nu vor sa guste cate ceva din parfumul Bucurestiului de alta-data probabil ca nu se vor simti bine aici. Eu insa voi continua sa "lucrez" combatand criza cu armele-mi proprii.
Eu unul sunt fan Gica Petrescu & Co. Dar noi nu am avut parte de nici un fel de muzica. Era o liniste mormantala in salonul 3 unde am avut noi petrecerea. Eu vroiam muzica si atat, sa fie un background sonor, ceva. Ma simteam ca in sufragerie, acasa.
Berea la metru nu a fost chiar la metru pentru ca ospatarii au venit cu halbele in mana. Asta da mod de prezentare. Era asa de greu sa le aduca pe suportul de lemn? Mie unul imi place cum arata un metru de bere intins pe suportul acela, nu gramada de halbe aduse in brate.
Probleme cu mancarea nu am avut la nici o aniversare de pana acum, si de fiecare data am avut cam acelasi numar de invitati. NU ESTE VINA MEA ca bucataria Dvs. e subdimensionata numarului de locuri disponibile. Mai bine mi se spunea de la inceput ca nu pot sustine atat de multi invitati odata si cu asta basta.
Cat despre "cvartetul de gustari calde", era asa de greu sa le puna de la bucatarie pe un pat de frunze de salata, un morcov taiat cumva p-acolo, sa arate mai omeneste?
Foarte foarte foarte slab. Bataie de joc pe banii altora.
Mda ciudat. Ceva s-o fi intamplat, nu am vazut berea la metru decat pe suport. Asta e si tot hazul ei.
Daca cele relatate s-au petrecut asa, aveti tot dreptul sa fiti nemultumit.
O precizare. Din pacate, (sau din fericire pentru unii) bucataria nu este a mea. Fiind "angajat" doar pe post de consumator, singura mea sarcina de serviciu este sa achit nota de plata.
Mi-ar fi placut sa am si eu o astfel de sarcina de serviciu, de altfel si eu sunt "angajat" ca si Dvs. la alte localuri, mai ales la berariile de pe Lipscani, cu bere cu adevarat buna, dar care in ziua in care vroiam sa organizez eu petrecerea erau pline ochi si nu puteau amenaja o masa de 20 pers.
Pacat.
... si cum adevarul iese la suprafata ca untdelemnul, iata ca, obiectiv fiind, trebuie -cu intarziere- sa-i dau fie si partial dreptate lui catalin 10.
Ca client cu o oarecare "experienta" am avut neinspirata idee sa organizez o mica agapa la Hanul Berarilor. Am solicitat personal rezervarea unei mese de cca 20 pers. chiar persoanei desemnate special pentru astfelde ocazii. O tanara. intitulata pompos "event manager" si al carei nume este G. Zos... n. Nu-i voi da numele in clar, deoarece detest atacurile la persoana. Remarc negativ doar prestatia acelei event- managere care a fost o insiruire de minciuni si promisiuni neonorate. In fapt:
1) Ni s-a rezervat un salon dar subit am fost mutati in altul.
2) Ni s-a promis ca nu vor mai fi si alte persoane in salon ci poate doar o masa de 4 persoane pentru o scurta perioada. Cand colo, ce sa vezi? Tocmai nimerisem in toiul unei petreceri a... altora.
3) Desi tot meniul era stabilit anterior servirea a inceput mult mai tarziu si dupa nenumarate insistente, in conditiile in care rezervarea nu era facuta pana la inchidereea programului.
4) Desi meniul era clar stabilit anterior ospatarii ofereau liste de meniuri mesenilor, lasand sa sa inteleaga ca pot comanda orice.
A trebuit sa iau personal taurul de coarne si sa-i citesc acestei persoane cate ceva din "ecleziastice" si sa reorganizez totul direct cu ospatarii.
Din acel moment, in care duduia a "simplificat peisajul", trebuie sa recunosc ca totul a redevenit super-ok, asa cum stiam eu, cu servire exemplara si bucate alese. (Felicitari ospatarilor si bucatarului!)
Atentie deci, nu va lasati influentati de surasul profesional al duduii si de nr. sau de tel. facut public pe toate ofertele de revelion ale localului. Daca va doriti o zi linistita cu muzica de calitate si mancare buna, Hanul Berarilor este locul ideal, pentru oarece petreceri programate anterior... incercati in alta parte.
Buna ziua,
Nici eu nu am fost foarte fairplay pentru ca am uitat, luat cu munca, sa adaug ca la vreo sapt dupa ce am postat review-ul asta am fost sunat de catre o directoare de la Hanul Berarilor.
Doamna/Domnisoara, foarte draguta si amabila, s-a oferit sa imi returneze banii pe "Cvarteturile de gustari calde" si sa purtam o discutie la sediu in care sa ii spun exact ce nu mi-a convenit s. a. m. d. Desigur nu mi-a sugerat sub nici o forma stergerea comentariilor online.
N-am apucat sa mai ajung la dansa din cauza programului meu aglomerat. Banii oricum i-am refuzat, atata timp cat am fost de acord de la inceput cu acele antreuri, n-aveam de ce sa cer banii inapoi.
Ma bucur ca totusi cineva acolo isi da interesul. Pacat ca n-au angajati care sa dea 2 bani, caci dupa cum vad din postarea ta nu si-au schimbat naravul.
Nu stiu de ce dar am un feeling ca exact persoana in cauza, blonduta cu voce intr-adevar mieroasa si prezenta fizica agreabila a fost aceea care -mie mi s-a parut intentionat- a facut tot ce a putut ca petrecerea sa debuteze execrabil si lumea sa se uite unii la altii la mese.
Am ajuns acum cateva zile din nou la Hanul Berarilor, la invitatia unor prieteni. Chiar eram curios daca s-a schimbat ceva de ultima data cand am fost acolo. Ei bine... nu s-a schimbat nimic.
Salata Caesar e doar o ingramadire de... salata si pui la gratar + o lingurita de sos pe deasupra. Vai de fundul (sau capul) servitorului care ii aducea adevaratului Julius Caesar o asemenea salata. Prietena mea a comandat si ea o salata care... nu a mai ajuns iar eu mi-am comandat la final o placinta cu branza. Am asteptat o ora (de fapt mai mult de o ora, dar ramane asa) dupa placinta aia, i-am zis ospatarului ca nu o mai vreau, dar la rugamintile lui (mi-a zis ca o terminasera de facut cu un minut inainte, ca mi-o aduce imediat, mii de scuze, ce sa mai) am acceptat. Placinta era rece bocna cu un gust pregnant de ou statut... Dezamagitor. Daca n-ar fi locatia atat de buna, sigur n-ar mai avea nici un client. Au mare noroc cu berea... care nu e facuta de ei.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ