GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Plăcut la Santorini!
Vineri, o zi caldă și teribil de aglomerată, toată lumea se grăbea, care spre casă, care spre ieșirile din capitală. La cumpărături, nebunie. O zi pe care am petrecut-o de dimineață până seara departe de casă, cu multe treburi stresante de rezolvat. Dar o întrebare scurtă avea să-mi aducă puțin zâmbet de plăcere: - unde ne întâlnim? - păi nu vrei să luăm o gură de Santorini că-i în drumurile noastre? Ei na, cine nu vrea la Santorini!! Așa că, zis și făcut, fiecare pe drumul lui spre Santorini! Ajung prima - avantajul de a călători cu metroul. Da, cu metroul dar doar la restaurantul bucureștean Santorini din zona Piața Muncii, păi ce credeați, că am eu noroc de Grecia autentică?
Era o zi atât de frumoasă că m-am oprit la terasă deși mă tenta și interiorul. Am ales o masă undeva mai în spate, la umbră. Un ospătar a și venit cu meniurile așa că n-am rezistat și am comandat o porție de tsatziki cu pâine caldă, plus o limonadă cu frunze proaspete de mentă. După puțin timp apare și soțul meu. Până să se hotărască ce vrea ca fel principal, comandă o tirokafteri, picantă după cum o lăuda, de fapt am gustat și eu puțin. Mulțumit, așa cum este de cele mai multe ori și la greci.
Între timp terasa s-a golit de străinii pe care i-am găsit acolo și ospătarii au debarasat rapid și au întins alte fețe de masă de unică folosință peste cele de pânză. Sincer, eu ador acest obicei al grecilor de a pune fețe de masă de unică folosință, sunt sigură că nu a pus nimeni coatele pe ele înaintea mea. Ne-am hotărât și am comandat, eu o porție de halibut gril iar soțul caracatiță umplută cu spanac și brânză. Inițial eu am vrut o saramură de dorada dar ospătarul mi-a atras atenția că porția poate fi de 500 g sau pe aproape așa că m-am reorientat, programul ce-l aveam până seara nu-mi permitea așa porție mare.
Prepararea a durat undeva la 20 minute, timp în care am studiat puțin pergola și decorurile de pe ziduri, peisaje din insula Santorini dar și măgărușul ce părea că se uită la noi. Au venit și alți clienți, surprinzător tot străini, deci localul este cunoscut. Până am plecat noi, terasa s-a golit, oamenii comandau, consumau și plecau repede.
Odată venite farfuriile cu bunătăți, însoțite de suficient de multe felii de lămâie astfel că nu am fost nevoiți să cerem suplimentar, am trecut la lucru cum s-ar spune. Halibutul meu bun și fără probleme. Caracatița, deși este un preparat mai pretențios, a fost bine făcută și delicioasă umplutura. Acum eu nu mă omor după acest animal acvatic, prefer pe Ghiță cel cu patru picioare dar la gustat chiar mi-a plăcut. Garnituri n-am dorit și nici desert, așa cum soțul a sacrificat ciorba din motive lesne de înțeles, având în continuare o după amiază încărcată.
Nota de plată, nu foarte mică dar pentru că meniul lor este ușor de accesat de pe net și noi bănuiam cam pe unde bate, a fost 130 lei. Se poate plăti atât cash cât și cu card. Ne-am asigurat că ospătarul vine să-și ia banii de pe masă, nu de alta dar într-un moment de neatenție a personalului, un “maidanez biped” a abordat un cuplu de străini care, să scape, i-au întins rapid 5 lei. A fost neplăcut așa că dacă mergeți, alegeți o masă mai în spatele curții.
Ospătarul amabil mi-a dat voie să fotografiez în interior - acolo era doar o masă ocupată. Mie mi-a plăcut interiorul, de altfel și terasa. În local frumoasele acorduri grecești se auzeau mult mai bine decât afară unde zgomotul străzii le acoperea. Am aflat că au la sfârșit de săptămână și seri de muzică greacă live, de obicei atunci se intră doar cu rezervare sau, după cum ne-au recomandat, e bine să nu venim fără un telefon în prealabil.
Meniul restaurantului Santorini nu l-am fotografiat pentru că este pe pagina lor de facebook, este mereu actualizat. Pot să spun însă că prețul ciorbelor de 300g variază de la 11 lei cea de legume la 19 lei cea de pește și ajunge la 24 - 29 lei cea de somon, respectiv crema de creveți. Salatele sunt variate, de la cele simple până la cele cu pește în diverse combinații iar aperitivele la fel, cel mai scump - 49 lei - este platoul rece Santorini de 600 g, cu diferite feluri de pește, icre, măsline, brânză, unt. Au destule preparate de pește - întrebați ospătarul cum sunt porțiile la gramaj - creveți, fructe de mare și scoici dar au și câteva feluri, puține, de preparate de carne precum coaste de berbec sau souflaki, musaca, cârnați grecești. Prepară la comandă minipiza sau alte aranjamente și gramaje pentru copii.
Lista băuturilor alcoolice n-am studiat-o și din câte văd acum, aceasta nu este pe pagina lor.
Restaurantul este într-o casă veche recondiționată pe bld. Mihai Bravu nr. 209, aproape de stația de metrou Piața Muncii, nu are parcare proprie iar programul este de la 10 dim. la ora 23.
Este un restaurant ce s-a deschis la 1 decembrie anul trecut, cred că încă au ceva de lucrat la capitolul personal și spun asta pentru că atunci când am intrat în tavernă, singură, ospătarul mai grăsuț ce stătea pe scaun la o masă cu un prieten de vorbă, m-a studiat cam impertinent, din cap până în vârful pantofilor, străduindu-se să-mi arate că e foarte mirat. M-am făcut că nu-i observ lipsa de profesionalism. Am avut însă parte de un alt ospătar foarte amabil și gata să ne dea mai multe informații de cât era nevoie, am fost foarte mulțumiți de el. Sper că și el de noi.
Un loc curat și frumos, mai ales interiorul, calm în îmbinarea albului cu albastrul grecesc, cu piatra ce dă impresia de autentic, cu decorurile simple dar atât de plăcute, un loc unde mi-aș dori să revin într-o seară, să ascult muzică grecească live și să încerc măslinele pane și chiftelele de dovleac cu feta, feluri pe care eu recunosc că nu le-am găsit pe listele tavernelor grecești autentice pe care le-am colindat.
Webmaster, dacă se poate te rog Youtube.com/watch?v=uFbUwDndsg
Trimis de elviramvio in 17.04.17 16:13:51
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@elviramvio: Start vot! S-ar spune ca suntem oarecum destul de ghiftuiti cu bucatele de Paste, insa citind articolul tau nu am putut sa nu inghit in sec. pozele inca nu am indraznit sa le deschid, insa descrierea insotita de fondul sonor m-a cam dus la plimbare.
Ce altceva as mai putea spune in afara de, felicitari, votat cu mare drag? O sa-ti spun si dupa ce vad pozele ????
PS - Am vazut si pozele, foarte frumoase si cred ca vara este si mai placut sa fii acolo mai ales seara pe racoare
@elviramvio: Hristos A Înviat! Adevărul e că și pe mine m-ai păcălit: am crezut că faceți Paștile la greci! Dar nu, au venit grecii aici!
Să vă fie de bine!
@mishu:
Chiar asta imi doresc, o seara acolo cand au si muzica live. Fondul sonor la masă a fost chiar melodia pe care am cerut-o, interpretarea desigur că era alta.
Si chiar nu glumesc, masline pane inca n-am mancat, bănuiesc însă că sunt bune! Si nici chiftele de dovleac cu brânză!
Este un loc plăcut, mult mai bun decît vecinul tău despre care am scris mai înainte.
@elviramvio:
Nu stiam ca avem si noi Santorini-ul nostru. Mi-a placut ca ne-ai alimentat apetitul pentru Grecia, ca deschis era deja de cateva saptamani perioada in care am stabilit vacanta de vara in Grecia.
Felicitari pentru articol si incursiunea in Santorini-ul bucurestean.
Locul arata fain si e bine de stiut.
@Zoazore:
Adevărat a Înviat!
A fost neprevăzut, dacă aveam de gând serios să-i trecem pragul, sigur mergeam sâmbătă seara și fără mașină.
Iar cu Paștile la greci, nu învârti cuțitu-n rană, aveam invitație în Thasos, la gazda noastră dar obligații de familie ne-au ținut aici. E un vis vechi să merg la greci de Inviere dar undeva într-un sat mai puțin turistic. Poate că o dată, cândva, ajung și acolo.
@Dan&Ema:
Mulțumesc. Poate că facem o mică întâlnire în vară, noi aici sigur vom reveni, este accesibil fiind și metroul aproape, plus că ne-a plăcut servirea, e drept că seara este mai aglomerat dar nici noi nu vom fi pe fugă ca vinerea trecută. Un client -soțul - a suferit nu pentru el ci pentru bietul calamar că l-a înecat în limonadă așa că v-a fi nevoit să-și spele păcatul cumva!
@elviramvio: Cum, fătucă, n-ai mâncat tu chifteluțe de dovlecei cu brânză?
Noi am fost de Înviere în Corfu, într-o bisericuță mică, dar cochetă. A fost frumos, dar te-aș lăsa pe tine să apreciezi slujba. De cântat, am cântat noi, românii!
@Zoazore:
Corfu are un farmec aparte, este o sărbătoare a Învierii foarte spectaculoasă pe care desigur că-mi doresc să o trăiesc. Dar este o sărbătoare venețiano-greacă. Eu îmi doresc întâi un Paști grecesc autentic, acolo unde măcar pentru câteva ore oamenii ies în stradă cu rude, prieteni și petrec grecește, doar ei. Încă sper, încă visez sătucul acela!!! L-am ratat anul ăsta dar sper!
@elviramvio: Hristos a înviat! M-ai dat gata cu "plecarea ta în Santorini" şi, mai ales, cu videoclipul care pune sare pe rană! Până voi pleca în Grecia mai e destul, aşa că un asemenea articol nu face decât să-mi facă dorul şi mai puternic şi-o dorinţă de vacanţă greu de ostoit!
Din câte văd, şi tu cauţi şi chiar găseşti în Bucureşti locuri ce te poartă pe meleaguri elene!
Felicitări, mi-a făcut mare plăcere să citesc articolul, să văd videoclipul şi să ascult minunatul ritm de sirtaki!
@irinad:
Adevărat a înviat!
Desigur că le și caut, acesta însă este și puțin în drumurile noastre dar fiind relativ nou deschis, tot am amânat până l-am nimerit pur și simplu de nevoie sau mai bine zis de foame. Bănuiam eu că îți dau emoții dar anul ăsta nici gînd de Santorini, doar o Grecie mică în toamnă, sper!
@crismis:
Să te audă cine trebuie și să ajung anul ăsta acolo, oriunde dar Grecia să fie! Dacă da, te invit la o masă la Santorini... în capitala noastră!!!
@elviramvio: He, he!... Vin, cum sa nu?! In Santorini sa nu vin io?!
Ai sa ajungi in Grecia, ai sa vezi!
@elviramvio: Foarte interesantă recomandare, voi tine cont de ea. Am trecut săptămânal prin zonă dar nu am avut habar de acest loc.
Merge și o mini întâlnire acolo
@krisstinna:
Chiar merge bine o mini. Seara de vara cred ca este placuta.
@elviramvio: Ce colţ frumos de Grecie ai găsit tu în vinerea Paştelui, când toată lumea aleargă care încotro, cum bine ai spus şi tu.
Santorini în Bucureşti, arată foarte bine, nu ştiam acest local.
Este adevărat că este departe de mine, dar cum tu ai spus că este aproape de metrou, ajung foarte uşor.
Mă bag şi eu la o mini/maxi întâlnire dacă aranjaţi ceva.
Astăzi am citit articole numai despre Grecia, mi-e dor, vreau să vină vara, dar cred că mai avem de aşteptat după cum se anunţă vremea.
Să vă fie de bine.
Toate cele bune.
@ANILU:
Multumesc, sa-ti fie bine si tie!
Este aproape de metrou si cred ca cel mai bine este de intalnit intr-o seara spre vara, sa fie cald si sa stam lejer afara.
Nu sunt un gurmand al turismului culinar, dar impresiile și locul mi-au plăcut... rezultând și PMA rotunjit. Chiar arată bine, și interiorul și preparatele. Fototapetele însă cred că forțează nota de autenticitate și poate că ar fost mai nimerit ceva mai simplu, dar mai aproape de adevăr.
@Lucien:
Multumesc pentru tot. Eu și sotul iubim să mancam printre localnici prin zonele pe unde colindam - aici localul cat s-ar stradui nu atinge o taverna autentica din cine stie ce satuc din Grecia și nu sunt rea dar asta e realitatea. Dar pentru Bucuresti e buna, sper sa nu-mi schimb parerea cand vom merge doar din placere, acum a fost pe mare fuga si pur si simplu de foame. Peisajele la prima vedere asa par dar stand la masa, am avut un sentiment de liniste.
Drumuri frumoase sa ai! Ca o veni ea si vara!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ