ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.04.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 10.06.15
    STATUS: SENATOR
    LUNA
    APR-2017
    colegi

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    50.00%
    Nici nemulțumit, nici mulțumit
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    50.00%
    Nici nemulțumit, nici mulțumit
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    75.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    [Hanul 'La Barieră'] Muzeul Satului in floare! Poftiti la han, sub razele de soare!

    TIPĂREȘTE

    Astazi m-am reintors la Muzeul Satului din Bucuresti, dupa multi ani. Am sa va povestesc despre vizita in sine, in alt articol, fiindca, vizita a fost lunga, pe parcursul a catorva ore, adica de la 11.00 pana la 18.00. Si cu ghid, si fara ghid.

    A trebuit sa mancam undeva, si am mers la singurul han din incinta muzeului. Am fost avertizati ca e scumpicel. Oricum, concurenta nu are. Daca ti se face foame, ori iesi din complexul muzeal, ori mananci "la han".

    Eu nu as fi ales varianta hanului, insa alta, nu exista.

    Ulterior, am citit ca "Hanul “La Bariera”, cunoscut si sub numele de “La Francu”, este un han specific zonei Valenii de Munte, o frumoasa regiune colinara care face legatura intre Valea Prahovei si Buzaului. Hanul este construit in sec. al XIX-lea, fiind un renumit loc de popas. In memoria locala se pastreaza amintirea unei calatorii a domnitorului Alexandru Ioan Cuza care ar fi poposit la acest han. Hanul a fost transferat in anul 1990 in incinta Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” (sursa: muzeul-satului.ro/servici ... anul-la-bariera).

    Colega mea citise ca "Hanul “La Bariera”, te asteapta cu mancaruri alese traditionale romanesti si bio, gatite cu pasiune si pitoresc, ca in bucataria de la tara, servite in vesela populara autentica, facand parte din cultura si spiritualitatea romaneasca. "

    Asadar, am gasit o masa libera. La orele 13.30 toate mesele erau ocupate. Am vazut o masa care s-a eliberat. Cine a fost mai "sprinten" de picior, a prins-o! Adica, colegele mele! Vive la jeunesse!

    Pana ce a venit cineva sa ne dea meniul, a fost mai complicat. De doua ori a strigat colega mea, in limba romana: "se poate sa ne-aduceti 3 meniuri, va rog! " A 3-a oara, am cerut eu "meniul, va rog! ", tot in limba romana.

    Preturile mi s-au parut neprietenoase, inca de la prima vedere, "din strada", cum se zice: o limonada 15 lei, o bere draft, 8 lei, o placinta 12 lei (din aceea patrata, cum se vinde la patiserie, cu 2,5 lei).

    Cand au sosit "meniurile" am vazut ca nu ma inselasem... preturile nu erau prea prietenoase.

    Am comandat: Bulz; 22 lei, si o bere draft Ursus (8 lei). Colega mea a cerut o ciorba de legume (10 lei), acrita cu bors, si i-a dat sa guste si colegei noastre, fiindca la ei nu exista "bors". Anais, a cerut mamaliga cu branza, cu smantana: 19 lei. A gustat din Bulz-ul meu si a hotarat ca are gust mai bun decat mamaliga ei cu branza si cu smantana. Si a mai cerut o portie de orez cu legume (pilaf sarbesc), pe care nu a putut s-o manance. Voia, initial, legume la gratar, dar, nu aveau. Nu aveau nici ciorba de perisoare, nici de fasole cu afumatura.

    Oferta nu era cine stie ce. Mai aveau mici, la 4 lei bucata, cartofi prajiti la 8 lei portia (aratau bine). Micii nu aratau grozav, nu stiu unde ii pregateau ca nu era miros, fum de mici, asa cum e obiceiul in Muntenia, cand iesi la un mic, si la obere.

    Placinta comandata, nu o manca nimeni, din cate am vazut.

    De precizat, ca muream de sete. Nu mi-am adus o sticluta de apa, ca s-o umplu, la fantanile din incinta muzeului), si cand m-am asezat la masa, am cerut mai intai ceva de baut: o sticla de apa, o halba de bere, o limonada, orice. A zis ca nu poate, pana ce nu facem toata comanda. Neobisnuit! Nicio apa, nimic!

    Nu am mai vrut, nici cafele, nici clatite. Au intarziat cu nota de plata. Deja se mutase directia soarelui, nu existau umbrele. Si ne-am ridicat de la masa, ca sa mergem s-o asteptam pe colega noastra care se dusese la toaleta si a trebuit sa stea la coada, la o singura toaleta pentru tot hanul.

    Am lasat banii pentru nota de plata pe masa (+ pourboire, nu stiu de ce...). Cat am asteptat-o pe colega noastra, ne uitam la masa noastra: carnetelul cu banii nostri nu fusese ridicat. S-a mai asezat un chinez care a abaut o bere, la coltul mesei. Bere, adusa in mana, de la bar, imi inchipui. Apoi s-a instalat o familie, la masa respectiva. Tot nu fusese ridicat carnetelul cu banii, nici, debarasata masa. Noi am plecat mai departe. Concluzia: Niciodata nu vom mai reveni acolo sambata. Este prea aglomerat, servirea lasa de dorit, meniul nu este foarte diversificat.


    [fb]
    ---
    Trimis de cristina47* in 01.04.17 22:12:51
    Validat / Publicat: 01.04.17 23:24:20
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

    VIZUALIZĂRI: 2896 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina47*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P08 Muzeul Satului, azi...
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14850 PMA (din 17 voturi)

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [01.04.17 23:23:50]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079312086105347 sec
    ecranul dvs: 1 x 1