[Hanul 'La Barieră'] Muzeul Satului in floare! Poftiti la han, sub razele de soare!
Astazi m-am reintors la Muzeul Satului din Bucuresti, dupa multi ani. Am sa va povestesc despre vizita in sine, in alt articol, fiindca, vizita a fost lunga, pe parcursul a catorva ore, adica de la 11.00 pana la 18.00. Si cu ghid, si fara ghid.
A trebuit sa mancam undeva, si am mers la singurul han din incinta muzeului. Am fost avertizati ca e scumpicel. Oricum, concurenta nu are. Daca ti se face foame, ori iesi din complexul muzeal, ori mananci "la han".
Eu nu as fi ales varianta hanului, insa alta, nu exista.
Ulterior, am citit ca "Hanul “La Bariera”, cunoscut si sub numele de “La Francu”, este un han specific zonei Valenii de Munte, o frumoasa regiune colinara care face legatura intre Valea Prahovei si Buzaului. Hanul este construit in sec. al XIX-lea, fiind un renumit loc de popas. In memoria locala se pastreaza amintirea unei calatorii a domnitorului Alexandru Ioan Cuza care ar fi poposit la acest han. Hanul a fost transferat in anul 1990 in incinta Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” (sursa: muzeul-satului.ro/servici ... anul-la-bariera).
Colega mea citise ca "Hanul “La Bariera”, te asteapta cu mancaruri alese traditionale romanesti si bio, gatite cu pasiune si pitoresc, ca in bucataria de la tara, servite in vesela populara autentica, facand parte din cultura si spiritualitatea romaneasca. "
Asadar, am gasit o masa libera. La orele 13.30 toate mesele erau ocupate. Am vazut o masa care s-a eliberat. Cine a fost mai "sprinten" de picior, a prins-o! Adica, colegele mele! Vive la jeunesse!
Pana ce a venit cineva sa ne dea meniul, a fost mai complicat. De doua ori a strigat colega mea, in limba romana: "se poate sa ne-aduceti 3 meniuri, va rog! " A 3-a oara, am cerut eu "meniul, va rog! ", tot in limba romana.
Preturile mi s-au parut neprietenoase, inca de la prima vedere, "din strada", cum se zice: o limonada 15 lei, o bere draft, 8 lei, o placinta 12 lei (din aceea patrata, cum se vinde la patiserie, cu 2,5 lei).
Cand au sosit "meniurile" am vazut ca nu ma inselasem... preturile nu erau prea prietenoase.
Am comandat: Bulz; 22 lei, si o bere draft Ursus (8 lei). Colega mea a cerut o ciorba de legume (10 lei), acrita cu bors, si i-a dat sa guste si colegei noastre, fiindca la ei nu exista "bors". Anais, a cerut mamaliga cu branza, cu smantana: 19 lei. A gustat din Bulz-ul meu si a hotarat ca are gust mai bun decat mamaliga ei cu branza si cu smantana. Si a mai cerut o portie de orez cu legume (pilaf sarbesc), pe care nu a putut s-o manance. Voia, initial, legume la gratar, dar, nu aveau. Nu aveau nici ciorba de perisoare, nici de fasole cu afumatura.
Oferta nu era cine stie ce. Mai aveau mici, la 4 lei bucata, cartofi prajiti la 8 lei portia (aratau bine). Micii nu aratau grozav, nu stiu unde ii pregateau ca nu era miros, fum de mici, asa cum e obiceiul in Muntenia, cand iesi la un mic, si la obere.
Placinta comandata, nu o manca nimeni, din cate am vazut.
De precizat, ca muream de sete. Nu mi-am adus o sticluta de apa, ca s-o umplu, la fantanile din incinta muzeului), si cand m-am asezat la masa, am cerut mai intai ceva de baut: o sticla de apa, o halba de bere, o limonada, orice. A zis ca nu poate, pana ce nu facem toata comanda. Neobisnuit! Nicio apa, nimic!
Nu am mai vrut, nici cafele, nici clatite. Au intarziat cu nota de plata. Deja se mutase directia soarelui, nu existau umbrele. Si ne-am ridicat de la masa, ca sa mergem s-o asteptam pe colega noastra care se dusese la toaleta si a trebuit sa stea la coada, la o singura toaleta pentru tot hanul.
Am lasat banii pentru nota de plata pe masa (+ pourboire, nu stiu de ce...). Cat am asteptat-o pe colega noastra, ne uitam la masa noastra: carnetelul cu banii nostri nu fusese ridicat. S-a mai asezat un chinez care a abaut o bere, la coltul mesei. Bere, adusa in mana, de la bar, imi inchipui. Apoi s-a instalat o familie, la masa respectiva. Tot nu fusese ridicat carnetelul cu banii, nici, debarasata masa. Noi am plecat mai departe. Concluzia: Niciodata nu vom mai reveni acolo sambata. Este prea aglomerat, servirea lasa de dorit, meniul nu este foarte diversificat.
Trimis de cristina47* in 01.04.17 22:12:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina47*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ