GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
* NOTĂ Restaurantul apare ca ÎNCHIS
La „Horezu”, birjar!
O zi obișnuită de început de săptămână în București... iarna nu dă deloc semne de slăbiciune, zăpada ocupă încă trotuarele Capitalei, iar gerul „mușcă” nemilos obrajii trecătorilor grăbiți. Încă de anul trecut ochisem un local care prin titulatură și amenajări interioare ne putea introduce în atmosfera unui târg de altădată. Ei bine, este vorba despre Horezu Pub, un loc care încearcă să recreeze atmosfera acestui vechi orășel meșteșugăresc din superba zonă a Olteniei de sub Munte.
Amplasare. Localul este situat pe b-dul Pache Protopopescu la nr. 27, într-o clădire pe colț cu vedere spre Foișorul de Foc (str. Iancu Cavaler de Flondor), dar și de-a lungul umbrosului bulevard Pache. Horezu Pub are drept vecini Conacul Nobil Pache (chiar vis-a-vis) și Cuptorul cu Lemne (vezi impresii). O problemă în zonă o reprezintă parcarea autoturismului, străzile din preajmă fiind aglomerate și străbătute de linii de mijloace de transport în comun.
Interior. Pătrund în interior după ce aflu de pe un afiș că „Vin fiert... plec vesel. Aici sau la pachet”. Localul este împărțit în câteva zone distincte, designul interior fiind alcătuit în principal din lemn, piatră, ceramică și picturi murale. Prima imagine care îți apare în fața ochilor după ce intri este separeul care reproduce un colț din vechiul târg al Horezului: o terasă-cafenea situată în „buricul târgului”, sub balconul de fier forjat al unei case vechi. S-a reușit acest lucru prin pictarea pereților și amenajarea unui balcon real în interior. Urmează o zonă de legătură străjuită de un blidar imens prins de perete, pe rafturile căruia sunt înșirate obiecte de ceramică locală de Horezu. Barul, placat cu cărămidă aparentă, imită fațada unei case prin prezența ferestrelor-oglinzi și a unor stâlpi falși – decorul are un aer rural.
Am ocupat un loc în micuțul separeu care imită o cramă: butoaie de lemn, viță de vie cățărată pe grinzi, uși de lemn, piatră și cărămidă aparentă, pereți tencuiți brut, decorațiuni de lemn și ceramică. Sistemul de iluminat imită lămpile cu gaz de altădată. Mesele sunt din lemn, ca de altfel și scaunele, fiind acoperite cu un ștergar tradițional. Nu am așteptat decât 2 minute pentru a sosi o chelneriță (îmbrăcată într-o ie - era în ton cu profilul localului) care ne-a înmânat meniurile.
Meniul și comanda. Prezentat sub forma unei broșuri spiralate meniul se deschide cu o pagină dedicată istoriei târgului Horezu (text tradus și în limba engleză). Aflăm că … Horezu Pub aduce în București simboluri tradiționale românești, folosite în ceramica de Horezu, delicii specifice zonei și gustul mâncării preparate pe-ndelete, ca la mama acasă. Rubricile dedicate fiecărui sortiment de mâncare (platouri, de la noi d-acasă, mizilicuri, la amiază, borșuri, zburătoare, porcu' etc.) sunt însoțite de fraze haioase. Adică „E bine să începi o treabă pe stomacul plin”, „Prânz: floarea zilei, al cărui boboc este micul dejun” ori „Dacă te frigi, să te frigi cu o ciorbă bună”. Din loc în loc sunt inserate texte explicative care au legătură cu zona Horezu (de ex. Despre spirala vieții, Cocoșul de Horezu).
Am comandat un expresso lung (7 lei), un cappuccino (8 lei), o bere fără alcool (7 lei), iar din categoria Zburătoare am ales: aripioare la ceaun cu cartofi rondele (20 lei) și frigărui marinate în iaurt (19 lei). Pentru desert am preferat o porție de papanași șmecherași (14 lei). Am fost informați că pregătirea bucatelor va dura ceva timp deoarece se gătesc atunci pe loc.
Am primit în câteva minute băuturile comandate, cafeaua și cappuccino fiind servite în cești de ceramică. Timpul de așteptare până la sosirea celorlalte produse a fost de circa 30 minute. Fiind după-amiază incinta restaurantului s-a umplut circa 60%; am observat că există și „meniul zilei”, oferit la un preț de 17 lei. Mulți clienți utilizau laptopul și aveau întâlniri de afaceri la Horezu Pub.
Sosește comanda în farfurii de ceramică atât de frumos pictate; felurile de mâncare erau fierbinți, iar aranjamentul în farfurie drăguț. Porțiile au fost suficient de mari, produsele foarte gustoase, cartofii rondele delicioși. Porția de papanași (2 bucăți) am cerut-o în farfurii separate, „dulcegăria” comandată a fost delicioasă (după mine aș mai fi adăugat smântână și dulceață din belșug).
Servirea a fost promptă, chelnerița zâmbitoare și atentă permanent, nota de plată corect întocmită. Am petrecut o oră și jumătate plăcută, într-un decor rustic, specific localității vâlcene Horezu, am mâncat bucate gustoase și am putut discuta în voie, muzica difuzată având un nivel potrivit.
Am fost mulțumiți de raportul calitate-preț și vom reveni la Horezu Pub și cu altă ocazie. Saitul localului este bine ancorat în media modernă și oferă linkuri către toate rețelele de socializare sau evaluare. Puteți consulta pe horezupub.ro meniul de bază sau meniul zilei, se poate rezerva online o masă ori se poate comanda online.
Trimis de tata123 🔱 in 17.02.17 09:26:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tata123: Daca ne referim la acest loc dupa 1989, incercari de restaurant au fost multe, sub nume fel de fel, mai nastrusnice sau nu, ca de exemplu "Putin din tot", iar ceea ce este acum rezista de ceva vreme. Recunosc cinstit ca inca nu mi-am facut foarte mare curaj sa iau masa aici dar poate ca am sa incerc odata avand in vedere ca apoi in maxim 10 minute (daca merg cu spatele) ???? sunt acasa.
Daca ne referim la perioada de dinainte de, si putin dupa, aici era o coferatie minunata, unde gaseai prajituri bune si frisca adevarata. Cand aveam nevoie sa iau frisca ma duceam cat mai la inceput de program si imi placea cand apareau cu ligheanul de frisca si puteai avea ghinionul sa nu prinzi frisca, atat de cunoscuta era cofetaria.
Cat despre intalnirile de afaceri din cate stiu saptamanal se fac intalniri ale unui grup de consumatori de cafea in sistem MLM.
Felicitari pentru articol, votat cu placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ