GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Asa si noi ca fetele, de ziua noastra... rendez-vous la Excalibur...
Doamne, ce ti-e si cu vremea asta!... In loc sa ne bata Primavara in geam fie cu cateva raze mai blande, mai calde sau mai timide de soare... sau cu cateva degete de ploaie…ne-a biciuit teribil baba Iarna, care si-a trimis din nou trupele sale infinite de stelute argintii, reci si jucause pe fetele noastre…care ne-au intrat cu tupeu si in ochi si in nari, de abia mai puteam sa vedem sau sa respiram…ca sa nu mai zic, de frigul si vantul transformat in viscol autentic ce si-a facut iara de cap prin Bucurestiul unei zile de martie.
Si cand mai exact? ! Taman de 8 martie, pe seara, cand eu impreuna cu draguta de Trandafir1970 ne-am planuit un rendez-vous in oras, asa, ca fetele…Sa ne “tratarisim” si noi impreuna cu fetele noastre la un restaurant din Bucuresti, unde Trandafirasul mai fusese si alte dati. Ea a fost deschizatoarea “portii” fermecate de la acest ‘asezamant” cu aer medieval din buricul orasului – restaurantul medieval Excalibur.
Acesta se afla pe b-dul Kogalniceanu nr. 3, imediat dupa statia de trolebuz sau de autobuz de la P-ta Kogalniceanu, pe partea stanga cand vii de la Universitate.
Acest restaurant este un loc unic in Bucuresti. De cum am vazut “blazonul” de la intrare, i-am zis fiica-mii ca trebuie sa fie ceva deosebit. Iar cand am si intrat pe o poarta grea, din lemn masiv si am coborat pe niste trepte undeva in subteran printr-un hol ingust…parca intram cu adevarat in alte vremuri uitate de Timp. Peretii din caramida, decorul medieval ce te intampina inca de la intrare, semi-intunericul luminat doar foarte discret, sunt specifice unui castel medieval. Iar cand am ajuns practic in restaurant, ne astepta in liniste o atmosfera calda, cu o tenta autentica medievala; o domnita-ospatarita, imbracata intr-o rochie lunga, de catifea bordo sau un cavaler-ospatar, in haine cu o pelerina tot rosu-bordo si cu o vesta lunga in stil de zale. Ne-am intalnit imediat si cu Trandafiras si fetita ei.
Am dat repede o raita cu ochii de jur-imprejur; mese mari, din lemn masiv, luminate discret de cate o lumanare, scaune, unele stil taburet sau majoritatea banci lungi tot din acelasi fel de lemn, peretii din caramida, decorati cu sabii si steaguri sau picturi pe tavane, cu imagini de lupte sau diferite figuri de ostasi medievali, piatra de pavaj de pe jos, toate acestea mi-au dat impresia unui loc unde se imbina excelent si placut medievalul cu rusticul si cavalerescul. O muzica discreta ne acompania placut. Numai noi, musterii, aduceam aminte acestui loc, ca apartinem Prezentului, al vietii noastre de fiecare zi…a unui cotidian banal…intr-o zi de primavara in calendar dar cu adevarata fata de iarna…
Masa era pregatita cu farfurii din lut, cu sevetele, o lumanare groasa ce "domnea" intr-un sfesnic din fier forjat, singura sursa de lumina, doua boluri mici cu doua feluri de mujdei si un bol mare tot din lut, plin cu apa si cateva felii de lamaie. Trandafiras mi-a explicat prezenta bolului: era pentru a ne spala pe maini fie inainte de masa, in timpul sau dupa ce serveam masa.
Habar n-am avut ca nu vom avea tacamuri. Tot ghidusa noastra Trandafir ne-a spus ca daca dorim, ne pot aduce si ustensilele de mancat, dar aici este un obicei al locului de a manca cat mai original. Adica fara tacamuri. Excelenta faza…si inedita...
Am ales, asadar, pentru inceput ceva bauturi: fetele au luat cate un lipton ice si un fresh de portocale, ce au costat 6 lei respectiv 9 lei.
Dar pentru noi, fetele din liga intai, comanda a fost mai “fierbinte”…deh, la iarna ce se pusese afara, ne trebuia un “incalzitor”…Si, uite-asa, ca am comandat, in rasete chiar zgomotoase, chicoteli gajaite din partea fetelor si zambete ale ospataritei; eu un cocktail “Orgasmul domnitei” ce a costat 18 lei, iar Trandafir nu s-a lasat mai prejos si a comandat imediat “Sex la castel”…caci doar era ziua noastra, nu? Acesta a fost tot 18 lei. Dar sa te tii pe “probat” de la fiecare; fii-mea zice la un moment dat: “Haide, mami, da-mi si mie sa vad cum este!... ” Si cand a gustat, i-a placut, zau asa…ca a tot “tras” din paiul meu…Zice: "Mmm, este foarte bun!... " Deh... cum sa nu-i placa? !... Alte rasete puternice. Iar voia buna si buna dispozitie pusesera deja stapanire pe noi, de la mic la mare...
Bine, cocktailurile nici nu erau tari; am si intrebat la inceput din ce este facuta fiecare bautura; a mea era din wiskey cu frisca lichida si ceva fructe, foarte gustos si racoritor, iar a lui Trandafir era din vodka si fresh de portocale. Dupa ce se facusera fete-fete cand le-am comandat, acum pustoaicele tanjeau la coctailurile noastre. Dar zau ca bune au fost…Cand am iesit, pe drum, fii-mea zice la un moment dat: “La inceput mi-a placut mai mult, apoi a inceput sa se cam flescaiasca…” (frisca se dispersase de tot...). Alte rasete s-au iscat in zapada…
A durat ceva pana sa ne aduca marea comanda de infulecat ce a fost o “Tava pentru regi”, pentru 2 persoane, vezi-doamne, dar…Dar cand a venit ditamai platoul de lemn plin cu cartofi auriti, peste care s-au aruncat din belsug carnaciori, cremwursti prajiti, piept de pui si cotlet prajit, dar si bacon; apoi pe margini tava era garnisita cu salata de varza cruda, mix de legume cu ceva masline, castraveti si rosii…Ne-am zis: “maica, acu’ sa ne vedem daca putem manca tot…”. Si cu gherutele, uite asa, usurel, usurel, am reusit sa dovedim cam tot ce era pe platou…A fost prima oara in viata mea si a Gloriei cand ne-am folosit doar de degetute pentru a manca. Si zau de n-a fost excelent de gustos si foarte distractiv. Tava pentru regi a costat 56 lei. Parca traiam intr-o scena cu ospaturi din filme de la curtea vreunui rege tare gurmand si ospitalier...
Cu povesti, rasete, glume, cu grupuri formate din femei ce tot veneau si petreceau de Ziua Femeii, timpul a trecut iar noi am "exterminat" cu brio aproape tot de pe platoul de lemn.
Ei, acum sa trecem la desert; eu cu fii-mea am luat o Melba, adica un bol mare de inghetata cu fistic si ciocolata, cu multe bucati de fructe, piscoturi si frisca din belsug. A costat 12 lei. Iar Trandafir si Misha au luat Specialitatea casei cu mac, un fel de "paine dulce" de ciocolata, cum a categorisit-o fetita lui Trandafiras. Tot cu multa frisca, buna si asta, ce a costat 8 lei. Ele si-au luat fiecare cate o portie, dar greu au reusit s-o devoreze…
Am mai comandat 2 sticle de apa plata... culmea, sticla era din sticla, la 0, 33 ml si a costat doar…5 lei una.
Am povestit, am ras, am facut poze, fetele s-au mai jucat si ele…si Timpul asta nemilos a fugit repede-repede. Si a mai trebuit sa si plecam. Afara, Iarna-si pusese bine de tot mantia ei cea lunga, pufoasa dar si friguroasa peste tot Bucurestiul. Strazile luceau feeric a infinite stelute albe cazute din cerul intunecat…Ne-am luat la revedere unele de la altele, cu promisiunea s-o mai facem si alta data…poate mai la vara. De ce nu? !...
Recomandarea mea este sa nu ratati acest restaurant, cel putin o data merita incercat. Cu siguranta nu veti regreta niciun moment petrecut acolo. De la atmosfera calda si primitoare, la gazdele amabile, pana la merindele si bauturile pe care le veti comanda. Dar ceva foarte important: trebuie sa faceti rezervare cel putin cu o saptamana inainte. Si poate un inconvenient pentru cei carora le este foarte foame; comanda dureaza in jur de o jumate de ora. Dar timpul trece repede in companii placute.
Inchei prin a va ura (din nou) “Pofta buna! ” si “Sa va fie de bine! ”… Si v-am povestit toate acestea, pentru ca si eu, precum multi altii, AmFostAcolo!!!
Cu mult drag, Ileana
PS1. La multi ani! pentru toti ce aveti nume fara sfinti in calendar. (Carmen, Diana, Dan, Sorin, Cornel... hei, sa ne traiesti!!! etc... Este ziua voastra astazi... la mai mare!... Ah, si aveti mare grija cum "absorbiti" cele 44 de pahare... sa fiti cuminti dar mai ales... sa fiti iubiti!!!
PS2. Trandafiras, te astept cu completari, dar si cu poze. Asa ca, la treaba...
Trimis de ileanaxperta* in 09.03.10 08:02:41
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ileanaxperta*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ati ajuns pana la urma!!! Da, frig mare....Noi am fost ocupati toata ziua...si apoi cu copii, cand cu unul, cand cu altul, cand cu amandoi....Greu, nene Iancule!
Sa vina caldura, ca primavara nu pot spune, ca a venit, dar uite-o, nu e! Asa, putem iesi la o terasa si cu pitica....
Ma bucur pentru voi ca ati reusit si sper ca eram si eu pe acolo...
magdalena, ne-am gandit la tine, te-am si pomenit, n-ai sughitat?!...Stiu cum este cu copii si daca mai sunt si mici, te tin legat acasa...pana cresc si se fac mari. Dar timp trece f. repede, ai sa vezi...
De-abia astept sa facem un "repetir" mai la vara...impreuna cu toatele...
La multi ani, domnite mandre,
s-aveti parte de iubire,
sanatate, fericire,
si zile cu soare multe!
As fi vrut sa fiu cu voi
cand era cheful in toi,
sa ciocnim cu voie buna
multe cocktailuri impreuna.
Bine totusi c-am vorbit
si la telefon v-am auzit
chiar de v-am invidiat nitel
pentru festinul de la castel.
Sper totusi ca sa veniti
de ziua marilor sfinti
la pensiunea diminetii
sa ne veselim cu totii,
sa facem un repetir,
cum ar spune trandafir…!
Acu', ca am mancat si eu, pot sa stau sa scriu si sa citesc despre mancare. punctez cu maxim de puncte review-ul tau, fiindca stiu ca locatia merita. Am fost si eu la Excalibur in Tg. Mures (vezi rw. meu).
Dupa sugestia fetei care ne-a servit, am luat "Din partea bucatarului", consider eu ca este potrivit pentru copii (fata mea adora aripile de pui). Am savurat delicioasele aripi de pui crocante (am rugat sa nu fie picante) stropite cu un mujdei delicios de usturoi, ficatel de pui prajit invelit in felii de bacon afumat, care si-au lasat aroma peste ficatel, la care s-au adaugat gustosii cartofi aurii.
ca desert, am luat tiramisu - mie mi s-a parut cel mai bun tiramisu si clatite cu inghetata - o bunatate.
Bravo, fetelor! Ferice si de cele mici, cu asa mame simpatice si "de viata". La multi ani si "la multe voturi"!
Iar tu, draga Krondia, esti un talent, o adevarata "poetesa"...
Mi-a placut... deci, am votat!
Bravo voua feteleor, distrati-va, astazi este randul nostru...parca 40 de pahare? Oricum mi-ai facut o pofta teribila cu pozele tale ,"tava pentru regi", este excelenta, n-ai idee, au si servici de catering pana in Constanta?
Pana una alta, un vot ca pentru ziua femeii, chiar daca azi este ziua noastra.
La multi ani ! cu sanatate
Sa-aveti fetelor in toate,
Sa beti....sa va veseliti
Si la noi sa va ganditi.
Si cand o mai faceti " lata",
Sa fim si noi laolalta
Sa fie gasca mai mare
Sa avem pofta de mancare,
Si sa bem un paharel...
Sa ne ametim nitel.
Sa va fie de bine si sa ne traiti multi ani sanatoase!!!
Similar restaurantul Camelot din Timisoara, probabil mai mic si nici nu e nevoie de rezervare, cu observatia ca aici se serveste un aperitiv din paine prajita cu doua feluri de untura (rosie si alba) evident cu rondele de ceapa rosie. Totul din partea casei.
Partea hazoasa e ca inainte de a incepe, ospatarul aduce fiecarui musteriu o babetica (se leaga dupa gat ca si cele pt. copii) pe care o pune personal clientilor. dlmptp.
Mi-ai lasat gura apa cu bunatatile de la restaurant!!! Vai mie!!
Eiii, treba cu fisticul mi-a ramas in cap!
Vad ca v-ati cam facut de cap, singurele... n-a aparut nici un cavaler in peisaj? cu sau fara armura? Doar fantoma lor???
Ma bucur ca ati fost si voi alaturi de noi, chiar daca doar in gand si in simturi. Conteaza mult mai mult decat o prezenta "inerta". Pt. fiecare dintre voi am tras cate un pai...chiar daca au atentat si puicutele noastre.
Cam da, ne-am facut oarece de cap...caci de buzunare si-au facut de cap coctailurile, tava pt. rege si deserturile. Noi totusi am fost extrem de cumintele si am "executat" tot ce-am comandat. Doar eram domnite din AFA (aratoase, focoase, afectuoase. Scuze, dar n-am gasit alte rime...dar se potrivesc, nu??? ha ha ha). Iar cavaleri nu prea au aparut in peisaj, fiind numai femei. Chiar ne-am amuzat ca tot veneau numai grupuri de femei si ne-am zis: ia uite ce excelent, cum petrec femeile de ziua lor! Bravo noua, femeilor ca mai reusim si noi sa evadam din cotidian...si reusim sa furam timpului cateva farame doar pt. noi.
Sper ca data viitoare sa fim in formatie cat mai numeroasa.
Va multumesc pt. aprecierile voastre ce fac totul pt mine. Numai bine tuturor!
A fost foarte frumos; in ciuda vremii de afara, atmosfera a fost foarte "incinsa" (sa fi fost din cauza "afrodisiacelor" cu alcool? ). Cu ileanaexperta nu te plictisesti niciodata-cand da drumul povestilor de calatorie, ar trebui sa stai muuult si bine sa asculti cum povesteste, cu harul ei binecunoscut si de voi... Noi cred ca am spart gheata, aratandu-va prima prietenie legata-deja ne facem planuri de concedii impreuna-! Si, bineinteles ne asteapta alte minunate feluri de mancare sa le testam-"gulas de tabara in paine", sau"ciorba de fasole cu ciolan afumat", ca desert-"globul vrajitoarei acoperit cu zapada", totul stropit cu un "pina MyLady"...
Multumesc@ileanaexperta, am petrecut o seara pe cinste, dar stii am o vorba: mai vreau un repetirrrr!!! (amatori??? ) Ai un vot de la mine!
Atasez si eu niste poze, dar as vrea, daca se poate sa ramana la ileana, nu la mine, si rog a nu se puncta! Multumesc frumos!!!
Te salut cu respect! Am auzit de locul asta... fata mea a fost acolo impreuna cu prietenii si m-a amenintat cu repetarea figurii.
Felicitari!
Da,rezervare trebuie facuta inainte,mai ales daca este pentru week-end.Din cte stiu eu,muzica live nu exista,vorbesc de locatia de peKogalniceanu, dar nici cea de la Academiei nu cred ca are .Pofta buna!
Având în vedere că locația din Kogălniceanu a fost închisă, articolul a fost arhivat!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ