GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Copac - cârciumă de jupâni
La Copac este o carciuma in adevaratul sens al cuvantului, situata in buricul targului, Bucuresti, pe strada Pitar Mos numarul 23.
Se numeste astfel, deoarece in mijlocul terasei este un copac cu un trunchi absolut imens, cu 4 tulpini crescute din cea principala.
Am descoperit carciuma asta acum vreo doua luni, dupa cateva ore de ,,gugalit ,,. Aveam nevoie de un restaurant bun cu terasa, cu preturi decente si mancare buna, pentru o iesire de ziua mamei mele. Cum la Journey, locul unde mergeam de obicei de aniversarea ei, lucrurile nu mai stau ca pe vremuri, am ales La Copac, si am ales bine.
Se pot face si rezervari, si este bine de procedat asa, deoarece dupa-amiaza spre seara, terasa este foarte aglomerata. Se poate servi si micul dejun, carciuma pentru jupani deschizandu-se la ora 10 in timpul saptamanii, iar in weekend la 12.
Sambata si duminica se gateste in curte, la ceaune, o ciorba si un felul doi. Astazi, de exemplu, in program era o ciorba de afumatura cu tarhon (14lei) si tocana de berbecut cu mamaliga (16lei).
Ce este super dragut dupa parerea mea, ca meniul este servit in farfurii de tabla :) (In timpul saptamanii, meniul de pranz se serveste intre 12 si 16).
Ce este interesant, este meniul foarte original editat, impartit in doua: cu de-ale gurii si biodega. Meniul cu de-ale gurii pentru jupani, cuprinde felurile de mancare de pui, porc, vita, carnati, garniturile, salate diferite, sortimentele de bauturi cu cateva comentarii despre fiecare, desertul si cafelele. La capitolul desert, drept este ca stau cam prost, avand ca singura oferta clatite cu diferite umpluturi.
Biodega este meniul pentru bauturile de tip bio, asa cum sugereaza titlul: diferite tipuri de limonade, pe limba lor, lamâiată, sucuri din diferite fructe, ceaiuri (pentru fiecare dintre ele sunt descrise cateva caracteristici si utilizari, super interesant)
Noi am ales din meniul obisnuit, o portie de muschiulet de porc cu cartofi cu rozmarin, o portie de piept de pui iute la tigaie cu sos de rosii si cartofi iuti cu garnitura de salata de varza murata de ei (cu bucatele de sfecla rosie sa o coloreze frumos), paine de casa, totul stropit cu 2 beri Heineken. Am incheiat cu doua frapeuri pentru a usura digestia :D. Total 115 lei.
Concluzia este ca si de aceasta data am mancat foarte bine (portiile sunt cam mari, dar au fost dovedite in cele din urma :D), servirea a fost buna – lumea se mai plange ca pe seara se asteapta cam mult, dar nu am de unde sa stiu ca noi am fost mereu in jurul pranzului - cu siguranta vom reveni.
P. S. Data trecuta am mancat niste ficatei aghesmuiti cu cartofi iuti, extraordinari
Trimis de alba.ca.zapada in 04.09.16 19:39:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alba.ca.zapada); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@alba. ca. zapada: Woow! Cum poate s-arate p-acolo!
Ceaunele-alea și farfuriile de tablă... Super!
@Zoazore: Intamplarea a facut ca am stat fix langa ele si tot parfumul suncii afumate venea exact in nasul meu. Partea proasta a fost ca inca nu era gata mancarica la ceaun si a trebuit sa alegem din meniul obisnuit. Data viitoare voi stii ca va trebui sa vin cam pe la 1, cu rezervare prealabila, nu mai tarziu pentru ca dispare repede mancarea la ceau. In vreo jumatate de ora, felul doi, tocanita de berbect in speta era devorata de meseni...
Frumos articol.
Insa, prietenul nostru, s-a dus la toaleta, si cand s-a intors la masa, disparusera: chei, acte, bani.
Poate a fost doar un accident, cine stie. Desi prietenul lucra un pic mai incolo, pe bulevard, la un teatru care acum este inchis, ca urmare a "tragediei" (pardon! "facaturii" de la un anumit club bucurestean).
Felicitari pentru articol. Multumim.
@cristina47: imi pare rau sa aud asta, nu ma pot pronunta, la urma urmei nu poti stii daca au fost chelnerii de vina sau persoanele de la mesele vecine... nimic nu m-ar mai surprinde
@cristina47: mersi chiar nu stiu ce este superbonus, o sa citesc despre asta
@alba. ca. zapada: SB-ul =SuperBonus este cand iei 14 voturi pozitive (F. Util sau Util). Adica articolul ti-a fost apreciat de multi useri. Scrie si la voturi: ai primit 2000 de PMA. Daca apreciaza si mai multi, adica 50, vei lua ZuperBonus (ZB), care-ti aduc 20 000 Puncte de Multumire si Apreciere (PMA)
@alba. ca. zapada: Despre acest articol m-a atentionat @Zoazore, si asta pentru ca fix pe 4 sept voiam si eu sa iau masa acolo insa m-am oprit cu cateva sute de m mai inapoi (cred ca maine voi povesti despre asta) asa ca am lasat copacul pe alta data.
Informatiile tale insa imi vor fi utile (eu ajungeam cam tot pe la ora 1 asa ca probabil apucam ceva din mancarea la ceaun).
Am citit pareri pro si contra insa exista o multime de variabile care pot inclina balanta intr-o parte sau alta.
Ma bucur ca am reusit sa citesc articolul tau, felicitari, votat cu placere.
Am fost si eu astazi Din pacate, adusa, de o intamplare mai trista: Eco Doppler pentru sotul meu. vis--a vis de Copacul, o clinica infiintata in ditamai luxul caselor lui Sadoveanu, si a papagalilor din La medeleni.
Eu am ajuns la crasma asta cu recomandare, stiam precis unde merg.
Era primavara, abia se lucra la terasa, erau multe barne prin curte si baietii ce lucrau sedeau la o masa improvizata in curte la o bere.
Junior mi-a sterpelit paharul cu bere fara alcool de pe masa si s-a dus in curte sa bea cu baietii.
A venit unul sa ma intrebe daca il las sa bea si i-am aratat sticla cu 0 alcool. Era grataragiul. Apoi s-a imprietenit cu Junior si de cate ori mergeam ii dadea ciuperci la gratar gratis.
L-am intrebat apoi ce a facut cu berea mea si mi-a spus ca a facut belti prin curte.
Cred ca era prin 2015 sau 2014.
In 2016 au lucrat de zor La CopaCabana, in 2 Mai, in partea de nord, spre Mangalia. A doua parte a verii au deschis. Am avut de gand sa merg acolo saptamana trecuta dar inca nu era deschis.
Am planuri sa ajung acolo vara asta, is curioasa daca imi pune berea pe masa cu macaraua ca altfel ce-ar cata o crasma sub santierul naval... ???
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ