GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Delicioase coaste la jar într-un loc neașteptat – Grivița Pub & Grill
O invitație cu ocazia unui eveniment special ne poartă în apropierea Gării de Nord, într-o zonă de tranzit oarecum. Nimeni nu bănuiește ce se ascunde în spatele ferestrelor fumurii, într-o clădire de patrimoniu, restaurată nu cu mult timp în urmă.
Pe Calea Griviței nr. 130, la parterul clădirii de epocă ce e lipită de noua construcție a hotelului Eurohotels, se află Grivița Pub & Grill, un local cu un concept modern care mi-a plăcut de la prima privire.
Puțină istorie. Zona Polizu-Berzei-Buzești reprezenta un colț năucitor de reprezentativ pentru vechiul București. De o parte din vechile clădiri îmi aduc și eu aminte, chiar de filme chinezești vizionate la fostul cinema Feroviarul ori la Dacia (ce cozi erau la bilete!). O mare parte din acest București a dispărut la început sub loviturile buldozerelor comuniste, apoi sub cele ale utilajelor „democratice”. Grivița Pub & Grill se află în clădirea fostului Hotel Grivița, pe locul restaurantului de la parter. În vremurile interbelice aici funcționa Hotel Bratu, o unitate de cazare modestă dar confortabilă, pentru oameni nepretențioși. Aici a locuit o perioadă chiar George Enescu, într-un apartament închiriat cu trei camere și pian; de asemenea, soprana Haricleea Darclee se pare că și-a petrecut la Hotelul Bratu ultimii ani de viață. Construcția din 1905 a trecut printr-un proces de restaurare și consolidare, fațada ornamentată arată bine acum, acoperișul de tablă și feroneria balconului au fost refăcute.
Design interior. Spațiul interior se întinde pe ambele laturi ale clădirii (Polizu și Berzei) unite de o cameră circulară situată pe colț, cu vedere spre Gara de Nord. Aripa dinspre Calea Griviței cuprinde barul, spațiul de grill și o serie de măsuțe situate la fereastră. Aripa dinspre Polizu, cu vedere spre frumoasa clădire a Școlii Naționale de Poduri și Șosele (1885-1886), este amenajată cu măsuțe colorate și se pretează pentru organizarea unor evenimente private. Ce atrage atenția în acest local? Tablele amplasate în diverse locuri pe care sunt scrise cu creă albă diverse „aforisme” haioase, dar și imagini reușite, lichenii ce cresc pe pereți, scaunele transparente de plastic. Grivița Pub & Grill este locul unde cojile de arahide se simt bine pe podea, nu te apostrofează nimeni dacă dai cojile pe jos.
Exemple de înscrisuri pe table: „Poți să trăiești fără bere, dar nu merită! ”, „Știi cum te simți atunci când începe să nu îți mai pese? MINUNAT”, „Alcoolul nu rezolvă problemele, dar nici dacă bei lapte nu vei scăpa de ele… ”, „Bărbatul este un lux, nu o necesitate, așa că nu toate femeile și-l permit! ”, „E bine să lași băutura. Dar să nu uiți unde! ”, „Stingând lumina altuia, în mod sigur nu vei străluci mai tare! ” etc.
Meniu. Specificul cumva american al localului a conduc către un meniu simplu și clar, axat doar pe burgeri și preparate la jar. Am mâncat niște coaste de porc la jar delicioase și un pui asemenea. Știu că imaginile conduc către gânduri „necurate”, dar ele vor exemplifica mai bine decât descrierea în cuvinte. Berea draft la borcane-halbă e rece și completează fericit produsele fripte pe jar. Cartofii și salata sunt incluși în prețul preparatului; pâinea cu semințe era caldă.
Recomand acest local pentru atmosfera și preparatele sale. Servirea a fost promptă, timpul de așteptare destul de scurt, prețurile rezonabile.
Trimis de tata123 🔱 in 15.08.16 18:34:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am prins primul vot si-mi pare bine. Foarte interesant locul si ti-e clar ca o sa-l incerc.
Cred ca pe langa meniul in sine decorul face toti banii, umorul fiind la loc de cinste.
Acum nu pot spune ca nu sunt de acord cu multe aforisme.
Iar o portie de coaste asezonate cu bere e oricand binevenita la masa mea.
Iar pe tine te pedepsesc pentru acest articol cu un vot acordat cu mare drag.
@tata123: Frumoasă locație și accesibilă pentru noi.
Am reținut se mănâncă bine, servicii bune dar din descrierea locației am înțeles că nu dispune și de o terasă.
Să vă fie de bine.
Toate cele bune.
Stau de vreo zece minute învârtindu-mă în jurul cozii şi aşteptând ca cineva să dea votul nr. 13, pentru ca eu să dau superbonusul. Nu-i nimic, am să pun şi eu o piatră cu al treisprezecelea vot.
Ar mai fi de spus că tot în cartier, pe str. Polizu regele Carol I a înaugurat în 1886 prima clădire a Politehnicii sub numele de Sc. de Poduri şi Şosele care a costat 80000 lei. Acolo am învăţat şi eu dar nu în 1886 ci mai aproape. Dacă o să vă spun că în anul I l-am avut prof. pe celebrul chimist Gh. Spacu, că la Geometrie Descriptivă am învăţat cu fiul lui N. Iorga şi chimia organică am făcut-o cu marele savant C. D. Neniţescu cel prigonit de to´aşa o să spuneţi că să merg la muzeul de arheologie că acolo mi-e locul.
Ura! Cât mi-am scornonit amintirile şi am scris, a apărut votul nr. 13 aşa că am onoarea să-ţi acord eu superbonusul.
@Michi - Mulțumesc pentru aprecieri. Renumiți profesori ați avut... alte vremuri, altă educație.
Corpul A din Școala Națională de Poduri și Șosele încă își păstrează măreția de altădată; fostul ministru Nicolae Noica a publicat o monografie interesantă dedicată acestei instituții de învățământ.
Deosebită este și clădirea veche a Spitalului „Gh. Polizu”, un vechi hotel construit după planurile arhitectului Ion Mincu, aflată în apropierea localului Grivița Pub & Grill.
@mishu și @ANILU - Mulțumesc, designul interior al localului e deosebit și mâncarea bună.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ