GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Caru cu Bere - intre istorie si kitch
Anul trecut, in luna august, s-a nimerit ca nasii mei de botez sa vina in vacanta in Romania exact cand au implinit 35 de ani de casnicie.
Evenimentul trebuia sarbatorit si s-au gandit sa mergem la Caru cu Bere, mai ales ca auzisera ca a fost renovat si redat circuitului comercial.
Marturisesc ca nu prea frecventez carciumile din Bucuresti (gatesc acasa: lol), insa de Caru cu Bere auzisem lucruri frumoase.
Pozitionarea si arhitectura mi-au placut la nebunie. Interioarele cu intretaierile de arcade pe plafoane si picturile l-ar putea include in categoria monumentelor si ar scoate bani frumosi daca ar pune taxa la intrare ca la muzeu. Ca restaurant, insa, mi-a lasat un gust amar.
Preparatele erau bune, portii generoase, traditionale romanesti, de la ciorba de fasole, pana la papanasi cu dulceata si smantana, cu conditia sa ajunga pe masa calde. Noi le-am primit sleite. De exemplu, eu am comandat carnati de Plescoi si n-am putut sa-i mananc pentru ca erau tari, opinca. Am cerut o apa carbogazoasa, am primit una plata, am rugat s-o schimbe, o astept si acum.
Chiar pe masa noastra (masa VIP cica) era dozatorul de bere care picura intr-una si din cauza caldurii era un miros de bere statuta. Cam asta era mirosul care te intampina chiar de la intrare, dar intr-o berarie nu poti cere sa miroasa a apa de roze.
Muzica prost aleasa, din repertoriul international si cam nepotrivita pentru un local care se vrea traditional romanesc, era data atat de tare ca abia ne auzeam intre noi la masa. Oare de-asta nu mi-a mai adus ospatarul apa?
Reprizele de program artistic de cate 20 de minute "dansuri populare romanesti", dansuri latino" si "dansuri de societate" au intregit atmosfera de kitch, mai cu seama ca era plin, iar la usa se adunasera "spectatori" ad hoc. Dintre acestia multi asteptau sa se elibereze o masa si se facuse o coada ca in fata cluburilor pe care le vedem in filmele americane.
Trimis de almona in 17.02.10 12:16:20
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (almona); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Asa cum inteleg eu lucrurile, acum o cina la acest vestit restaurant intra la categoria " o data in viata... sa nu ma fac de ras ca nu am calcat si eu pe acolo". Pacat ca nu se mai poate pleca dupa o seara petrecuta acolo, deplin multumit. Din fericire eu am prins si vremuri bune care mi-au lasat amintiri placute.
La mine a fost prima oara si asta la insistentele lor pentru ca au vrut sa-l vada renovat.
Daca eu am pus partea de kitch, te rog pe tine, cand ai timp, sa ne povestesti despre vremurile lui bune.
almona, parca ai scris cu cuvintele mele, pe bune, este intocmai si parerea mea despre acest local, restaurant e mult spus. Intru cu totul de acord.
Ieri am mancat iar la " Carul cu bere". Eram un grup mai maricel si am comandat fiecare cate un " meniu de pranz", asat ca sa fim siguri ca totul merge repede, noi fiind intr-o pauza la un curs.
Totul a fost ok. Mancarea multa si buna, iar curajosii au luat si cate o bere. Eu nu am indraznit, caci riscam sa adorm la curs.
Au un meniu special (de fapt mai multe) pentru pranz; meniurile poarta nume mai medievale; al sticlarilor, al armurierilor, al calfelor si desigur al berarilor. Fiecare cuprinde o ciorba, un fel doi cu carne, garnitura si salata si un desert. Si costa cu tot cu bacsis, 25 lei. Mi se pare mai mult decat rezonabil.
Colegii cursanti care nu erau din Bucuresti, au fost foarte incantati, iar " proful" care nu este roman , a apreciat foarte mult restaurantul.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2025 [Grand Cafe Van Gogh] Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh — scris în 25.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant La Mama / Universitate] La Mama - nu chiar ca la mama acasa — scris în 23.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Ramore Fresh Food - Viilor] Burgeri și Bombardieri de la Ramore... — scris în 20.01.25 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Noua, bucătărie românească] O seară de neuitat — scris în 30.12.24 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Derby Pub & Restaurant] O petrecere de familie şi prieteni la Pub & Restaurant Derby — scris în 22.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Ventto Pizza & Caffè] Ventto Pizza & Caffè – Când ţi-e poftă de pizza — scris în 18.12.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ