ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.08.09
STATUS: PRETOR
LUNA
JAN-2016

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Pe unde am mai mancat si mi-a placut

TIPĂREȘTE

Pe unde am mai mancat si mi-a placut:

1. Restaurant Damascus Palace – bd Basarabiei 98

Restaurantul este cu specific arabesc si este pozitionat pe bd. Basarabiei, fix vizavi de intrarea in Arena Nationala.

Localul nu exceleaza prin decoruri, ci prin mancarea buna, serviciile prompte si fara cusur, portiile mai mult decat indestulatoare si preturile decente.

In restaurant se fumeaza (deocamdata!), dar nu se serveste nici un fel de bautura alcoolica.

Cam nasol cu fumatul acolo; cand sunt aproape toate mesele ocupate, e fumaraie mare, pentru ca nu stau bine deloc cu ventilatia.

De obicei, primesti din partea casei muraturile si desertul.

Ce-am mancat/baut si ne-a placut:

- Aperitive:

.= humus simplu (10 lei), sau cu muguri de pin (15 lei) sau cu carnita de vita; fara sa exagerez, mi se pare cel mai bun humus pe care l-am mancat in restaurantele cu acest specific

.= lahmacun (10 lei): pentru cine nu stie, este un fel de pizza orientala (o au si turcii), cu blat foarte subtire, cu carne de vita/oaie si care se serveste cu patrunjel tocat, ceapa tocata si lamaie; iar lahmacun atat de bun am mancat doar intr-o locanta din Istanbul si la o rulota stradala din IStanbul

.= salata Fatoush (12 lei): salata cu rosii, castraveti, ceapa, salata verde, crutoane din lipie prajita, sos de rodii; salata a fost fara cusur, echilibrata la gust, legumele proaspete, iar crutoane din lipie super crocante

.= salata Tabouleh (muuuult patrunjel, rosii, ceapa, bulgur, menta, sos de rodii)

.= labneh: crema de iaurt libaneze, cu putin ulei de masline si menta

- feluri principale: kebab cu ciuperci, Adana kebab, Kebab kafta si cam toate felurile de kebaburi :); cam toate sunt amestecuri de vita cu berbecut si vin insotite de lipie, legume coapte si orez sau cartofi prajiti; orezul este gen bulgur si este asezonat cu sofran so un praf de scortisoara; este absolut demential!

Portiile sunt mari si trebuie sa ai stomac zdravan ca sa faci fata si aperitivelor si unui fel principal. De asemenea, am testat si aici unul din felurile mele preferate: ras asfur-ul de vita. Este un fel de mancare cu carnet de vita sau de pui, ceapa si sos de rodii… acrisor deci! Recomand si cotletele de berbecut, extrem de fragede si gustoase!

- La deserturi nu am ajuns niciodata sa comandam ce am fi vrut, pentru ca nu mai incapea nimic; desertul free pe care ti-l ofera ei este cam de 1 portie la 4 persoane, asa de gust; noua ne-a servit o data niste mini baclavale (cate 1 buc/persoana) si o data Kachtalia (un fel de budinca de lapte, cremoasa, aromatizata cu o apa de trandafiri)

- De baut: sa nu ratati ayranul care, chiar daca este ambalat si nu facut de ei, este foarte bun; de asemenea, recomand si limonada cu apa plata si miere, foarte buna. Pentru doritori: ceai negru, cafea buna si narghilea.

Nu uit sa mentionez si lipiile, care nu sunt foarte, foarte bune si intotdeauna fierbinti. (2 lei/bucata lipie de dimensiuni medii, suficienta pentru o persoana mancacioasa)

Din meniu nu lipsesc insa nici preparate clasice, intalnite in toate restaurantele: ciorbe (de burta, vacuta, ), snitel, cascaval pane, cateva feluri de pizza, pui, peste etc

Muzica ambientala cu specific oriental este la un volum decent, iar plasmele montate in colturile salonului sunt puse pe Mute.

Asa cum am spus, serviciile sunt deosebit de atente si prompte (adus meniuri, preluare si onorare comanda bauturi si mancare, debarasare, schimbat scrumiera etc).

Daca as face un top al restaurantelor cu specific oriental, as plasa localul pe un binemeritat loc intai, inainte de Piccolo Mondo, Ali Baba, Divan, Coin Vert, Naser.

Se incadreaza in categoria restaurantelor fara fite, in care te duci doar pentru o mancare buna; daca locuiti in zona si sunteti fan bucatarie orientala, nu-l evitati!

Au si un site, destul de nereusit; mai degraba doar pentru comenzi, fara date de contact sau alte detalii; de aceea, zic ca mi se pare cam nereusit.

2. Restaurant Bucatarasul cel dibaci

Localul este situat destul de ascuns, pe strada Olteni nr. 3, in zona Piata Unirii, in spatele noului Tribunal, langa Barfly.

Este amplasat intr-o casa veche, boiereasca, cu camere inalte; decorul este minimalist, inca placut ochiului: mese de 4 persoane, destul de mititele, fete de masa in carouri, tablouri interesante pe pereti, lampadare in colturile camerelor.

Am fost acolo de curand pentru prima data si am ramas foarte placut impresionata.

De cand am intrat si pana am iesit am fost singurii clienti; fiind perioada de imediat dupa Sarbatori, probabil ca lumea era fie cu bugetul subtiat, fie trecuse pe dieta cu ierburi si salate :)

Meniul este variat si am ramas surprinsi cand am aflat ca aveau chiar TOATE felurile din meniu, chiar daca localul era gol. De regula, mie mi-e cam frica de restaurantele cu meniu variat, pentru ca ma gandesc ca n-ai cum sa le ai pe toate bune si proaspete… dar se pare ca, dupa restaurant Camizo despre care am mai povestit pe aici, aici am gasit a doua exceptie.

Ce am mancat si ne-a placut:

- Ciorba de vacuta si supa de pasare cu taietei; ambele gustoase, cu legume si carne din belsug

- Snitel de curcan cu sos de cascaval + cartofi prajiti – foarte bun, crocant, sosul de cascaval o nebunie

- Muschi de vita cu sos gorgonzola+cartofi la cuptor cu rozmarin: muschiul a fost extrem de fraged, chiar daca a fost gatit mediu, exact asa cum am cerut si mi-l doream, mi-a placut mult!

- Muschi file de porc: gustos si suculent!

- Tigaia bucatarasului cel dibaci: o tocanita cu carne+legume si mamaliguta; foarte buna si aromata!

Singurul minus a fost ca nu aveau salata de ardei copti, dar m-am multumit cu una de muraturi asortate, care au fost fix pe gustul meu!

Portiile sunt mari, iar preturile le consider accesibile; astfel, pentru: 2 ciorbe, 5 feluri de principale, 1 desert, 2 freshuri de portocale, 3 limonade, 4 ape, o sticla de vin, am platit aprox 230 lei fara bacsis

Avand in vedere ca eram singurii clienti din restaurant, servirea a fost ireprosabila :)

In local se fumeaza.

Site-ul este bine pus la punct, vad ca au si meniuri de pranz la preturi prietenoase; de asemenea, livreaza si la domiciliu: bucatarasul.ro/?page_id=12.

Recomand restaurantul cu drag, pentru iesiri cu consoarta sau mici agape.

3. Taverna Marelui Paharnic

Desi n-ai zice dupa nume, restaurantul are specific grecesc; este situat pe bd. Ion Mihalache, langa piata Domenii si-l recunosti usor dupa culorile alb-albastru ale fatadei.

Este destul de nou, deschis in 2014, pe locul vechiului restaurant al pietei.

Am fost de multe ori aici, incepand chiar de cand l-au deschis; are si terasa la strada, pe colt cu strada Alexandru Constantinescu, loc foarte agreabil in sezonul cald, chiar daca esti aproape de traficul intens de pe bulevard.

Mesele au fete de masa alb-albastre si peste ele binecunoscutele servete de hartie + cleme contra vantului, pe care le intalnesti la tavernele din Grecia.

Pe langa felurile de mancare grecesti consacrate, au si ceva preparate italienesti; la pranz au meniul zilei, de 20 de lei, in care ai ciorba, fel principal si un desert; si paine de casa! Portii nu foarte mari, dar indestulatoare, mai ales ca ai si desert.

Probabil ca e cea ma buna varianta calitate/pret din zona; eu am job-ul in zona si nu gasesti meniuri la banii astia.

Preturile sunt destul de mari, dar mancarea a inceput sa-mi placa mai mult aici decat la taverna Kostas, de exemplu. Calamarul umplut cu feta mi se pare cel mai bun mancat vreodata, chiar mai bun decat am mancat la greci. Calamarul este proaspat aici, la fel si o parte din sortimentele de peste si fructe de mare.

Servirea este ok, iar mancare vine relativ repede, chiar daca localul este aglomerat; in interior se fumeaza si stau cam prost cu ventilatia, in special cand e aglomeratie mare.

Am observat o marire a preturilor; la inceput, ca sa-si atraga clientela, aveau preturi decente; apoi incet-incet au inceput sa scumpeasca.

Asa cum spuneam, preturile sunt mari; iar daca iei si un peste sau fructe de mare proaspete si eventual 1-2 sticle de vin, atunci pregateste-ti serios buzunarul!

Exemple preturi:

- Calamar proaspat umplut cu feta (preferatul meu!): 54 lei (fara garnitura, salate sau altceva)

- Gyros la farfurie: 35 lei

- Spaghete cu fructe de mare: 35 lei

- Spaghete bologneze: 32 lei

- Tzatziki: 14 lei

- Placinta cu portocale: 18 lei

- Vinul casei: 36 lei/litru

- Haloumi la gratar: 22 lei

- Pulpa de miel la cuptor+cartofi: 40 lei

- Buiurdi: 28 lei

- O apa 300 ml = 7 lei

In unele zile spre finalul saptamanii au muzica live; nu am fost niciodata, nu stiu cum e.

Chef este Gilda M, o romanca si stiu ca de relativ curand au deschis o locatie si in parcul Comana.

Aici mai multe detalii: tavernamareluipaharnic.ro/meniu

Pentru cele 3 locatii, notele ar fi:

Damascus Palace: 9.5/10

Bucatarasul cel dibaci: 9/10

Taverna Marelui Paharnic: 8/10


[fb]
---
Trimis de Chloe in 08.01.16 17:09:13
Validat / Publicat: 08.01.16 17:43:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1745 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.285884141922 sec
    ecranul dvs: 1 x 1