GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
'LA MAMA' nu mai e ce a fost...
Revenim in Delea Veche pentru o alta zi « memorabila ».
Marturisesc ca iarna nu am mai fost aici, dar de fiecare data nu am avut ce sa reprosez.
Acum insa, pe masa, ca si in alte dati, arhicunoscutele paharute cu tuica si gustarele cu branza, sunca, ceapa si masline, dar un pic cam ofilite.
Ne inghesuim ca sa avem loc, palavragim, zambim, comandam.
Daca nu suport ceva intr-un restaurant este sculatul de la masa ca sa faci loc comeseanului sa iasa, frigul si fumul de tigara in exces (care denota o proasta ventilatie a locului respectiv).
Cat despre curent sau frig, fiind la geam, adusesera un calorifer care in final s-a stricat... , dupa care a inceput piesa in doua acte: « caloriferul si ospatarii »!
Unii dintre noi ne-am sculat de la masa pentru a face loc chelnerilor sa se ocupe de calorifer, sa il faca sa functioneze. Scoate firul, baga firul, schimba priza, pana la urma au adus alt calorifer. Dupa principiul "iarna nu-i ca vara", se pare ca proprietarii unor restaurante nu inteleg ca daca afara e frig inauntru trebuie sa fie cald!
Cam neplacut, sincer, dar urma sa sarbatorim un eveniment si am incercat sa ne calmam spiritele.
Ospatarii au uitat sa aduca garnitura cuiva, nu retinusera acest lucru si tochitura comandata de un prieten nu arata grozav...
Se spune ca « La mama » sunt portii mari, dar sunt si mici trecute in menu, deci, se face diferenta atat la cantitate, cat si la pret, nu va inchipuiti ca mancati o portie uriasa la preturi mici, ei implicit va aduc portie mare daca nu specificati.
La sfarsit am luat un tiramisu pentru copii acasa si mi-am adus aminte ca nu departe de anul trecut primisem o portie din partea casei...
In concluzie, merge sa te opresti o ora sa mananci ceva daca ti-e foame... Dar numai atat.
Trimis de magdalena in 03.02.10 08:54:42
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Webmaster , cat de utile ar fi 40 de impresii scrise de mine de genul celui de sus despre restaurantele din Craiova ?
magdalena: e al doilea tau review despre restaurante din Bucuresti; cf regulamentului, doar primul poate fi punctat, astfel ca - desi il gasesc util si pe acesta - am retras punctele de la acesta.
Cristian_h: in opinia mea, si recomandarile tale de la cele 40 de resturante ar fi chiar UTILE - mai ales ca te ghicesc gurmand, deci un observator avizat.
De retinut insa ca doar primul astfel de reveiw scris despre o astfel de locatie din Craiova va fi punctat.
multumesc pentru raspuns, sunt gurmand, insa eu nu am scris despre hoteluri ce sa mai vorbim de restaurante, mai mult, si cu asta inchid subiectul, daca prima oara cand am intrat pe acest site citeam ceva de genul randurilor de mai sus, probabil ar fi fost ultima data!
cristian_h: daca pe tine nu te intereseaza (probabil) recomandarile "de hotel" si (esti sigur?) cele "de restaurante", nu inseamna ca pe alti vizitatori nu-i poate interesa, ba chiar mult.
Ma mira aceasta lipsa de intelegere si, in acelasi timp, de toleranta fata de preferintele altora din partea ta, sincer.
No problem, si chiar am sa mai scriu, tocmai, pentru a isi face o parere si altii, nu conteaza punctele, chiar e mai bine asa ca sa nu mai sara unul si altul de fund in sus. DACA NU SE PUNCTEAZA, ATUNCI NU DERANJEAZA, asta ca sa fac si o rima.
Eu personal, cand aleg pentru prima data un restaurant, o fac dupa loc si aspect, dar nu stiu ce ma asteapta acolo.
De exemplu, cineva revoltat mi-a spus acum cativa ani ca de revelion la Jaristea au avut pe masa peste din conserva... Voi alege aceasta locatie de revelion?? Nici gand!
Si chiar rog bucuresteni ca mine, care nu alearga numai dupa puncte, sa isi dea cu parerea despre aceleasi locatii, ca sa nu fie pareri unice.
Acuma ca tot veni vorba de puncte, am si eu o intrebare, de ce la hotel Azalia nu mi s-au punctat pozele? M-a intrebat cineva de el si uitandu-ma, am vazut ca nu sunt alocate puncte. Cumva din cauza faptului ca am bagat pozele inainte de a scrie despre locatie?
cristian h, nu te inteleg, daca te intereseaza numai locurile in sine, nu si impresiile despre hotel sau restaurante, de ce nu consulti net-ul? Sunt o sumedenie de informatii! Insa despre cum a fost intr-un hotel, daca apa curgea sau nu, daca era apa calda sau nu, daca usile le luai dupa tine cand ieseai din camera, daca mocheta era imputita, daca mancarea era sub orice critica si ai facut enterocolita, asta nu prea gasesti pe alte site-uri!
Eu tot ma gandeam sa schimb locatia de la mare din vara si aseara imi picasera ochii pe hotel Berlin Golden Beach si dupa ce am citit 4 review-uri negative mi s-a facut pielea gaina si l-am taiat de pe lista! Multumesc userilor pentru ca nu mi-am stricat concediul!
magdalena, am verificat si fiecare din cele 6 poze ale tale de la Azalia au fost punctate.
Iti dau si linkul, sa verifici si tu: click aici
Multumesc (link-ul insa nu merge si nici la review nu se specifica faptul ca sunt atasate poze).
Am atasat manual pozele la review-ul tau (asta era o consecinta a faptului ca le-ai adaugat inainte de a scrie impresiile).
Le poti vizualiza in cadrul reviewului de la hotel Azalia, unde poti vedea si punctajul fiecarei fotografii.
Zi buna!
Pentru mine sunt utile toate informatiile: descrierea locurilor, descrierea hotelurilor, parerile despre restaurante, obiective turistice, etc.
Da, asa e, La mama este unul din cele mai slabe (sa nu zic proaste) restaurante la care am fost in ultimul timp. Initial (prin 2003, 2004) imi facuse o impresie buna. Aveau si paine neagra la masa, ospatarii se prezentau amabil, te simteai chiar bine. Mancarea buna, portii mari si acceptabil ca pret. Incepand din 2007, 2008 de cate ori am fost acolo am zis ca nu mai calc. Mizerie pe mese dupa ultimul client, ospatarii plictisiti si fara chef si cel mai important, mancarea imposibil de mancat.
- varza calita cu ciolan - e o ciorba cu grasime, sorici si ceva carne
- cartofii prajiti (sau cu sunca) de fiecare data plini de ulei refolosit de 10 ori sau cruzi
- puiul ori ars ori nefacut
- ciorba de burta o mesteci de zici ca e guma de mestecat
Singura prajitura buna este tiramisu. Parca si zacusca era acceptabila.
Nu as putea numi restaurant "La mama" mai degraba o cantina "la mama care NU stie sa gateasca" (a scazut foarte mult calitatea personalului sau patronii nu si-au mai dat interesul zicand ca merge si asa) - am observat ca sunt destul de frecventate in continuare (cel putin in 2008 de cand am zis ca nu mai calc pe acolo, sper sa ma tin de cuvant).
magdalena, continua te rog, sa scrii despre toate restaurantele unde mergi. Impresiile tale sunt foarte interesante.
Eu am fost chiar de curand La mama din Delea veche si nu a fost chiar asa de rau
E adevarat ca nu mai e ca altadata; adica nu ti se mai da din partea casei nimi de genul tuiculita, sunculitza, etc.
Insa esti primit destul de bine de ospatari, sunt destul de prompti.
mancarea intr-adevar are 2 marimi insa acest lucru cred ca e in folosul clientului; daca vrea sa manance mai putin pe bani mai putini, alege portia mica; nu de multe ori cand ies cu nevasta in oras aceasta doar ciuguleste din mancare, insa pretul il platesc intreg
Sau daca vrei se face pofta de mai multe chestii, poti alege portii mici si iti faci felul
Cat despre calitatea mancarii--ultima data am mancat
o tava-antreu cu de toate ; erau destule pe platou si gustoase si pareau proaspete.
ciorba de burta: e ok dar un pic lipsit de gust ; am incercat sa o dreg cu smantana, ardei, otet..hmmmm (poate nu e punctul lor forte)
un piept de pui cu sos gorgonzola si garnitura de cartofi prajiti care mi s-a parut ok; cartofii nu miroseau a ulei ranced.
profiterol la final, o imensitate gustoasa pe care nu am putut-o termina.
paine aveau si alba si neagra si chifle.
ospatarita amabila, glumeatza si destul de prompta.
am cerut limonada cu miere si o alta limonada cu zahar cu mentiunea sa-mi topeasca zaharaul initial ca sa nu-l gasesc pe fundul canii si ASA au facut.
Una peste alta...m-asi intoarce sa mananc ceva pe moment de foame !
Aha, deci acuma nici sunculita si nici tuica nu iti mai dau! Eu in review m-am referit la acest aspect, ca au inceput intr-un fel si au renuntat la ce i-a facut celebri.
Pai hai sa iesim la o cafea in Bucuresti dupa ce ne linistim cu Pastele! Si vom discuta pe forum despre acest subiect saptamana viitoare, asa, mai spre sfarsit, sa ne retragem de pe unde mergem...
PS: era vorba de ilustratia muzicala...
Hi, hi, si eu care credeam ca se pune de o intalnire! Daca webm6 nu a pus ghilimele la cafea!!
Am ajuns iar aici si ce sa spun... Asa e zoloft, au disparut "aperitivele" de pe mese, un amanunt care facea celebra aceasta locatie.
Fripturile de regula sunt arse la suprafata si nefacute in interior. Nu luati vita!
Ospatarii te vad dupa o juma de ora ca ajungi la masa si comanda vine dupa o ora... si sunt cam ametiti, nu stiu, nu fac fata, nu sunt platiti, cine stie.
Masa o debarasezi singur... , din cand in cand, punand pe vreo masa alaturata goala ce nu iti mai trebuie.
Paine neagra mai au si tiramisu si profiterolul sunt bune. Asta daca apuci sa le mananci si nu mori inecat in fumul de tigara, datorita unei proaste ventilatii.
am fost de cateva ori pana acum la restaurante; desi acum ceva ani era printr favoritele mele, a decazut complet: mancarea e din ce in ce mai slaba calitativ (ultima data i-am rugat sa-mi incalzeasca o ciorba pe care o primisem calaie), pentru nota de plata astepti circa 10 min, probabil ca e greu cu softul asta, ospatarii nu stiu regulile de baza, preturile nu reflelcta nici pe departe calitatea
in concluzie: nu mai merg
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ