GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În vizită la Cocoșatu
Într-una din zilele de TTR, am fost invitat de un prieten la masă, undeva în zona de nord a Bucureștiului, aproape de Romexpo. Nu doream ceva foarte sofisticat gen MasterChef, eram în căutarea unei ciorbe calde și a unor mici foarte gustoși a căror aromă o simțisem timp de două zile la Târg, la grătarele amenajate acolo pentru participanți, dar de care nu am avut timp să poposesc. Nu cunoșteam deloc restaurantele din zonă pentru a putea alege ceva, însă prietenul meu a înțeles exact ce ne dorim și ne-a recomandat un restaurant aflat în imediata apropiere a Aeroportului Băneasa, pe stada Neagoe Vodă nr. 52. Pentru cei care doresc o localizare cât mai exactă, coordonatele GPS sunt următoarele:
Lat: 44.494448 Long: 26.082433
Este vorba despre restaurantul “La Cocoșatu”, de a cărui faimă auzisem atât de pe siteul de suflet AmFostAcolo, cât și din presă, se pare că ajunsese vestit datorită micilor extrem de gustoși care se prepara aici de către Nea Sandu, alias Cocoșatul.
Patronul restaurantului nu mai există, s-a sinucis în urmă cu aproape doi ani din motive pe care nu le vom cunoaște niciodată, însă micii preparați aici continuă să încânte clienții care trec pragul restaurantului și să-i aducă în pragul nebuniei pe cei care locuiesc în apropiere, totul în administrarea soției și a copiilor care au preluat afacerea.
„La Cocoșatu” este deja un brand în materie de mici, foarte multe personalități ajungând aici pentru a gusta micii lui Nea Sandu grătaragiul, a cărui rețetă a ajuns să fie vânată de foarte multe restaurante, dar care este păzită cu foarte mare strictețe, fără a fi sub nici un motiv divulgată. Nici măcar lui Ilie Năstase care este un client fidel al restaurantului
Se spune că micii Cocoșatului ajung în țări precum Canada sau Israel semipreparați și congelați, iar foarte mulți care cumpără de aici mici, preferă să-i achiziționeze gata făcuți, pentru că, spun ei, gustul acestora nu este același ca cel de pe grătarul lui Nea Sandu.
Am ajuns foarte repede de la Ramada Parc, unde am fost cazat, parcarea am găsit-o surprinzător de goală, după faima de care se bucura restaurantul, însă acest lucru era excelent pentru noi. Ne-a îndrumat un băiat unde să parcăm, mă gândeam că acest serviciu este taxat, așa cum se întâmplă prin centrul Bucureștiului, însă spre surprinderea mea, nu ne-a fost cerută nici o taxă.
Am pășit în restaurant, lăsând în dreapta grătarele pentru clienții care comandă pentru acasă, am sesizat câteva persoane așteptând răbdătoare la acea coadă, încă de acolo mirosul micilor puși pe grătar m-a cucerit. Am ales salonul din dreapta la recomandarea prietenului nostru, din câte mi-am dat seama există trei saloane și două terase, una interioară și una stradală, deschisă în sezonul cald.
Capacitatea saloanelor este de 120 de locuri iar a teraselor de 200 de locuri, Există câte un bar care deservește saloanele și terasele, iar fondul sonor este asigurat de muzică românească
Nu am așteptat foarte mult până a sosit ospătarul cu meniurile, de fapt nu știu de ce le-a adus, noi fiind croiți pe mici și câte o bere. Însă cu această ocazie am descoperit o mulțime de preparate oferite clienților, de la ciorbe în diferite compoziții și până la mâncăruri sofisticate cum ar fi „Tigaia picantă” – specialitatea casei, formată din mușchi de vită, file de porc, piept de pui, ciuperci, ardei gras cu mult sos picant, sau „Mușchi de vită Elegance” format din mușchi de vită înfășurat în bacon, servit cu ciuperci proaspete și pulpă de roșie.
Da, noi am comandat mici cu cartofi prăjiți „a la Cocoșatu”, salată de murături, castraveți în oțet și ardei iute, eu am mai comandat o ciorbă de văcuță, pe care o servesc oriunde cu plăcere mai puțin în Constanța, iar gazda noastră care ne-a invitat acolo, s-a răsfățat cu o salată bulgărească care mi-a făcut și mie cu ochiul. O veți vedea în poze.
Treptat mesele s-au ocupat, au apărut clienți care au luat și la pachet, n-am avut mult timp la dispoziție să cercetez mai atent locul, deoarece ospătarul nostru s-a prezentat prompt cu ciorba de văcuță, fierbinte și foarte aromată. Pâinea foarte proaspătă, am înțeles că este livrată din apropiere de mai multe ori pe zi, a fost nevoie să cerem supliment, fiind pe jumătate pui de ardelean, consum multă pită zilnic.
M-a surprins rapiditatea cu care se învârteau ospătarii prin salon, nu doar la masa noastră, numărasem vreo 8 fete și băieți care alergau în permanență de la o masă la alta. Nici masa noastră nu a „scăpat”, nici bine nu am terminat ciorba că ospătarul a adus pe un platou cei 16 mici comandați împreună cu cartofii, întregi, făcuți la cuptor cu unt și sare, două platouri micuțe cu murături, eu nu doream ardei iuți, iar prietenul meu nu dorea castraveți murați, murături preparate acolo și o farfurie „bulgărească” cu salată, din care s-ar fi înfruptat cu siguranță două persoane.
Toate aceste bunătățuri au fost stropite cu bere de cea mai bună calitate și Santal, dacă îmi amintesc bine, din piersici.
În loc de desert, care oricum nu mai încăpea pe nicăieri, ne-am delectat cu câte un expresso mare, care părea totuși cam micuț, însă oricum eram prea plini pentru a mai comenta ceva.
Prețul micilor este de 3,20 lei bucata, cei 20 de bănuți fiind muștarul aferent, ciorba de văcuță a costat 10 lei, însă a fost extrem de gustoasă și foarte proaspătă, salata bulgărească a costat 15 lei, iar porțiile de cartofi cocoșați au valorat pe notă 18 lei. Diferența până la 200 de lei a constituit salatele de murături, băuturile si tips-ul pentru o servire ireproșabilă – mai puțin cafelele unde am un semn de întrebare.
În final, vă recomand din suflet acest restaurant, puteți petrece clipe minunate alături de prieteni, iar preparatele de la Cocosatu satisfac cele mai exigente gusturi în materie culinară
Pentru a vizualiza online oferta lor, puteți accesa site-ul oficial:
restaurant-lacocosatu.ro/index.html
Vă doresc poftă bună dacă ajungeți acolo. Eu, AmFostAcolo!
Trimis de pepsi70ro in 10.04.13 19:16:30
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Trebuia să-ți dau un vot negativ! Păi eu tocmai ce am trecut la regim spartan de legume, fructe și... fără sare... Frumos este?
Lăsînd gluma de o parte, am savurat și eu cu mare plăcere micii de aici în urma cu mai mulți ani... cred că vreo 3-4... Da, este un loc de must see în București. Categoric!
si eu Am Fost Acolo o data si ma bucur ca impartasim aceleasi impresii. Si micii sunt ,,la mare inaltime'' dar nici cartofii aceia nu se lasa mai prejos. Interesant este ca in toamna cand am trecut prin zona am vazut la prajit mititei tot un... cocosat. Recomand si eu locul.
"Cocoşatul" de la grătar e acelaşi, cel care s-a sinucis era patronul.
Cocoşatu' este Nea Sandu (Andrei Alexandru), artizanul micilor, iar patronul care s-a sinucis s-a numit Ion Oiţă.
Interesant este că în pliantele de prezentare apare patronul Oiţă ca şi cum ar exista. Şi într-adevăr există în inimile celor care lucrează acolo.
@pepsi70ro: dom'le sa stii ca are dreptate johnnyredlabel, ar trebui un vot negativ pentru acest articol. Pai tocmai acum, in plin scandal al carnii de cal dar si in Postul Pastelui, sa veniti cu asemenea ispite
Norocul meu a fost ca am citit aceste randuri imediat dupa ce am luat masa, dar parca tot imi vine sa pun mana pe telefon si sa fac o comanda de cativa mititei.
Si acum sa redevin serios. Intr-adevar micii facuti acolo sunt faimosi si sunt fericit ca ma numar printre miile de oameni (sau zecile de mii, cine stie?) care au avut privilegiul sa manance acest preparat.
Sincer imi pare rau ca nu pot vota de doua ori acest articol, merita din plin. Felicitari!
@daniel_72: Mulţumesc, Dacă faci comandă, trimite şi la Constanţa câţiva.
@pepsi70ro: Măi, să fie! Stau în Bucureşti de atâţia ani şi trebuie să aflu de la un constănţean ce buni mici se fac la noi? Am trecut pe listă restaurantul "La Cocoșatu". Mulţumim, domnule @pepsi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ