ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.03.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PRETOR
LUNA
DEC-2012
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Taverna Sarbului - o stea cazatoare

TIPĂREȘTE

situare: bd/ Tipografilor nr. 31, intre Casa Presei Libere si bd. Poligrafiei, in apropierea parcului Herastrau.

Taverna Sarbului din Sinaia ca si locatie mi-a placut foarte mult acum 4 ani. In Bucuresti am mai fost acum 2 ani, vara, e drept si mi-a mai scazut din entuziasm. in urma acelei vizite. Dar cum omul e supus greselii...

In decembrie 2012 am avut niste prieteni in vizita cu care ne-am gandit sa iesim la un pahar de vorba si nu numai... Din varii motive, mai aproape de zona unde locuim, tanand cont ca si vremea ne era usor potrivnica am hotarat sa mergem la Taverna Sarbului., care nu prea mai este chiar a... sarbului. Dragan Caronovic fondatorul primei locatii din Sinaia dar si a altora...

Rezervarea, caci e musai sa faci rezervare, suntem in lumea civilizata doar, am facut-o in dimineata respectivei zile, specificand ca dorim la parter o masa de 4 persoane, daca se poate intr-unul din asa-zisele separeuri. In taverna fumatul este interzis.

Nu pot spune ca zona este foarte frumoasa caci sinele de cale ferata din imediata apropiere nu arata foarte civilizat. Mi s-a parut un peisaj dezolant.

Parcarea este oarecum supravegheata de un paznic si se efectueaza pe ambele parti ale bd. -ului, adica chiar langa restaurant dar si pe partea opusa a locatiei intr-o parcare "amenajata" indoielnic. Nu sunt mijloace de transport pana in zona, asa incat se ajunge exclusiv cu auto din dotare sau per pedes... pentru cei care vin mai ales din Casa Presei Libere la masa. si sunt destui.

In momentul rezervarii ni s-a specificat ca nu se accepta plata/card, fara nici o explicatie suplimentara. Am fost foarte uimita, pentru ca sincer in restaurant erau destui straini veniti poate la pomul laudat... sau care fusesera invitati. Oricum nu mi se pare normal la un restaurant cu pretentii si rulaj atat de mare sa nu se poata plati/cardul.

Intrarea in restaurant nu este iarna cu nimic spectaculoasa. Poata vara sa faca o impresie mai buna pentru ca are terasa amplasata in fata tavernei, cu un mic loc de joaca pentru copii si putin spatiu de miscare.

In micul hol de la intrare 2 tinere dragute si primitoare ne-au intampinat si apoi ne-au condus la masa. Nu exista garderoba, doar eram la taverna, iar hainele substantiale de iarna au fost atarnate pe cuierele din lemn, gen pom sau cuierele improvizate pe langa mese. Sigur este taverna, dar nu mi s-a parut prea aspectuos.

In dreapta se afla grupurile sanitare. Ei, aici extrem de curat, aparate ultra moderne de uscat mainile, toalete cu scaune care se inlocuiesc dupa folosire, muzica in surdina, conditii de meditatie... aproape ca nu-mi venea sa ma intorc in taverna.

Si totusi sa ma intorc la incinta tavernei. Parterul spatios, are mese de dimensiuni mai mici pe mijloc si mese de 8-10 persoane pe lateral intr-un fel de separeuri numite precum La Macelaru", "La Selaru", "La Dogaru", pe fundal un semineu nu foarte spectaculos si deschiderea spre bucatarie.

O scara interioara urca la etaj unde spatiile sunt aceleasi, insa zona este open space.

Mobilier de taverna, lemn mahon cu scaune si banci similare. Mesele destul de austere, fara decoratiuni de sezon desi era mijlocul lunii decembrie si sarbatorile bateau la usa.

Ceva muzica moderna se auzea de la etaj, oricum era muzica total inadecvata perioadei si locatiei, macar sa fi fost ceva... Goran Blegovici.

Ospatarii usor dezinteresati, nu foarte amabili, fara prea multe politeturi, coplesiti de renumele capatat al tavernei nu s-au ostenit in mod deosebit. Chiar mi s-a parut ca ii lovise pe toti apatismul si se miscau usor in reluare...

Meniurile prezentate frumos in culori vii te indeamna sa alegi.

Mancarea este in general clasica, cu aspect si continut destul de greu al bucatariei taranesti, nu cu multe rafinamente elaborate. Oricum am simtit o mare diferenta intre gustul mancarii din taverna din Sinaia si cea din Bucuresti. O fi oare bucatarul pricina???

Exista meniuri pentru mic dejun, posibilitatea de a comanda la pachet si o gama mare de meniuri fixe, asa numitele meniuri ale zilei, sau bussines lunch... (se servesc intre orele 12-17). Nici unul dintre ele nu este sub 34,8 lei, iar cel mai scump este de 44,8 lei, in conditiile in care contin o ciorba si felul 2 cu o salata, fara bautura sau cafea, fara desert. Chiar si meniul vegetarian costa 34,8 lei. Oricum taverna are un sait generos care va poate fi de folos in cazul in care va hotarati sa mergeti acolo. Eu una nu voi mai experimenta locatia.

Consumatia noastra a fost alcatuita dintr-un platou pentru 4 persoane denumit -gustare nationala si care a cuprins; zacusca sarbeasca (prost facuta cu sos de rosii ieftin), aspic, salata picanta cu branza, rulada de piept de pui umplut., sorici, masline. S-au baut 30 ml. de slibovita sarbeasca, si 2 campari orange. Soferul s-a sacrificat cu o apa plata.

Lipia costa 3,9 lei a fost calda si buna.

S-au mai comandat apoi legume la gratar - 22,8 lei, putine si prost facute, o salata de ardei copti total neaspectuoasa si nici gustoasa 12,8 lei.

Cotletele de berbecut (2 portii) - 38,8 lei/portia, picante, bune dar nu indestulatoare. au fost aduse calde.

Calcanul la cuptor in sos de vin cu legume- un fel de plachie de peste, gustos, prezentat frumos intr-un vas de ceramica - 19,8lei

Eu am fost cea mai castigata caci specialitatea gourmandului - a fost o portie generoasa de friptura de porc, pregatita cu mirodenii, foarte gustoasa si aspectuoasa -28,8 lei.

S-a baut o sticla de vin 3/4 la 90 lei. Oricum toate vinurile erau scumpe, cel mai ieftin fiind 75 lei.

La capitolul deserturi ne-am retinut caci placintele din menu nu ne-au indemnat sa le savuram.

Informativ, fara a va plictisi as vrea sa va dau cateva preturi. Ciorbele intre 12,8-15,8 lei, un piept de pui la gratar -36,8 lei, un peste la gratar -100 gr. incepe de la 19,8 si merge spre 48,8 lei, o garnitura de cartofi natur 8,8 lei, o salata incepe de la 8m8 si ajunge pana la 16,8 lei.

Va las sa hotarati daca veti merge la Taverna Sarbului din Bucuresti si va doresc tuturor pofta buna.

PS. il rog pe web daca poate sa introduca o melodie Goran Bregovici, macar pe AFA sa o ascult daca in taverna nu s-a cantat. multumesc


[fb]
---
Trimis de amero in 07.03.13 20:20:40
Validat / Publicat: 07.03.13 21:31:16
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6122 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Taverna Sârbului / intrarea, usor obscura in taverna si totusi era in ajunul Craciunului, fara ornamente, fara lumini specifice...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

iulian68
[08.03.13 04:41:56]
»

@amero: Sa fiu iertat, eu unul as fi mers acolo, dar asta pana sa citesc cele consemnate de tine. Preturile mi se par exorbitante, cam la dublul celor din restaurante "cu staif", asta pentru ca peste tot, "ciupeala" se scoate din bauturi, nu din mancare... Treaba lor... Altfel, eu stiam ca Marius Tuca are amestec in afacerea cu tavernele sarbului, si stiu asta de la cei foarte multi care circula prin casa presei. Casa de langa taverna, de fapt lipita de ea, este chiar a sa, de aici si glumele ca tine afacerea din scurt!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ameroAUTOR REVIEW
[08.03.13 08:24:23]
»

@iulian68: buna dimineata

ai dreptate si am si spus ca "proprietarii" s-au schimbat, banul e... stii cum se spune -ochiul dracului.

da, preturile nu au acoperire sub nici o forma.

eu una, pe acolo nu mai trec decat poate daca ma invita cineva caruia vreau sa-i fac... paguba.

Krisko
[08.03.13 10:01:47]
»

Nu este un bulevard, restaurantul e localizat pe Str. Tipografilor (nr. 31).

Zona lasa in mod sigur de dorit, spatii virane, depozite, cladirea neterminata din complexul Flora, vile, destul de pestrit...

Mijloace de transport in comun (331,112) se gasesc pe B-dul Poligrafiei (~500m).

Michi
[08.03.13 22:12:07]
»

Nu stiu pana [unde] se poate merge cu nesimtirea si jecmaneala in privinta preturilor.

Suntem la Sinaia si cum umblam mult, zilnic ne oprim sa bem o cafea. Am ajuns sa intreb fara rusine "La D-stra cat costa o cafea?" -- 2.5, 4, 6, 8 lei aceeasi Jacobs, aceeasi cantitate, uneori fara lapte si lipsa indulcitor. Sus la Cota 1400 unde ar trebui sa fie spor de inaltime costa 3.5 lei, impecabil servita.

In locul fostului Romtelecom in centru s-a deschis Taverna lu' Zorba. 65 lei meniul zilei fara bautura.

Despre Taverna Sarbului din Sinaia numai de bine. Am fost asta vara cu niste prieteni si ne-a costat pe toti patru 220 lei dandu-ne si la caserola ce n-am putut manca din portiile enorme. E adevarat ca nu s-a baut decat bere si apa minerala.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.03.13 23:21:45]
»

@Michi:

In locul fostului Romtelecom in centru s-a deschis Taverna lu' Zorba. 65 lei meniul zilei fara bautura.

65 de lei „meniul zilei”?!? păi asta în general e între 10 și maximum 20 de lei (în funcție de stelele unității); la 65 de lei, mănânci doi oameni la restaurant... Sigur n-ai uitat o virgulă? că de când cu leii ăștia noi, cam toată lumea mai greșește din când în când...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michi
[09.03.13 00:04:29]
»

@Dragos: Absolut sigur. Era afisat la intrare. E adevarat ca aparea si un aperitiv complet, supa-crema sofisticata, un fel doi la alegere din trei si tot la alegere desertul, din doua. Nu am intrat nici sa luam o cafea ca probabil spargea lista pe care am dat-o mai sus. Inteleg sa platesc cat face dar nu sa mi se puna mana in buzunar si sa fim luati de fraieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.03.13 09:05:57]
»

@Michi: Da, am zarit si eu sambata trecuta taverna asta, insa nu am intrat... Dar Dragos are dreptate, la pretul asta... e cam mult definit ca meniul zilei...

Si... da, Taverna Sarbului Sinaia e peste cea din Bucuresti

ameroAUTOR REVIEW
[09.03.13 11:53:51]
»

@Michi: buna ziua, aveti dreptate cu preturile astea halucinante si variabile.

am intrat si pe sait tavernei din Sinaia si am vazut si acolo ca s-au schimbat preturile, poate numai bucatarul sa fie acelasi, macar gustul preparatelor sa fie altul.

oricum, eu voi traversa pe celalalt trotuoar cand mai trec prin zona...

ameroAUTOR REVIEW
[09.03.13 13:50:48]
»

@Krisko: corect si multumesc, dar 500 m pe zloata si cu banii luati... in fine, orice experienta se plateste.

Krisko
[09.03.13 22:34:27]
»

@amero: Ai dreptate, nu arata deloc grozav zona, mai ales iarna.

Flaviu
[17.05.15 19:41:48]
»

@amero -

Săru'mâna!

Am fost astăzi la acest restaurant. Mie mi-a placut. Bun, eu nu sunt vreun mare cunoscător în ale preparatelor culinare dar servirea, ambianța, curățenia din restaurant și din grupul sanitar, m-au mulțumit. Prețurile, din ce am văzut eu, nu sunt nici mici dar nici exagerate. E drept, nu am plătit eu.

În legătură cu plata, prietenii noștri au plătit cu cardul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ameroAUTOR REVIEW
[17.05.15 19:57:58]
»

@Flaviu - buna seara si multumesc ptr. ecou.

Au trecut 2 ani de la ultima mea vizita si poate ca s-au mai schimbat in bine lucrurile, sincer, chiar ma bucur daca asa ar fi. Inteleg ca are si un alt patron localul, poate a venit cu imbunatatiri.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, Flaviu, iulian68, Krisko, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07594108581543 sec
    ecranul dvs: 1 x 1