GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nopti orientale, pline de mister in Centrul Vechi! - Restaurantul Adeline
Miercuri seara m-am intalnit cu prietenii de pe AFA la restaurantul Morgan La Dud, joi am fost la filmul "Minte-ma frumos!" si dupa aceea am mancat ceva specific asiatic iar vineri, am fost la restaurantul "Expression Caffe". Sambata seara am mers la restaurantul Adeline!
Este un restaurant in Centrul Vechi, strada Blanari nr. 9, telefon XXXX, Website: Restaurant Adeline. Program de luni pana duminica, intre orele11.00- 00.00. Rezervarea am facut-o de miercuri, pentru ora 19, sambata.
Bucataria restaurantului este libaneza, o bucatarie apreciata, usoara si sanatoasa, se bazeaza pe o traditie veche. Anticii fenicieni parasind tarmurile marii si stramutandu-se in munti, au fost nevoiti sa se adapteze noilor conditii de viata. Intalnim si influente din perioada cruciadelor, influente otomane si egiptene.
Retetele specific libaneze folosesc carne de vita, de oaie si de pui. Se bazeaza pe fructe, legume, peste proaspat si fructe de mare. Modul in care este servita mancarea este cunoscut sub numele de "mezze".
Pe langa prospetime si diversitate, popularitatea mancarii libaneze se datoreaza simplitatii si aromelor exotice.
Imi pare rau ca nu m-am dus la restaurantul libanez pe 22 noiembrie cand este ziua nationala a Libanului, tara care si-a castigat independenta fata de Franta in 1943.
Am studiat locatia, am aflat ca in zilele de miercuri si joi, sunt si dansatoare orientale!
Copii au comandat un platou libanez, compus din tabouleh, hummus, melemen, aripioare picante si frigarui. Eu si sora sotului, am ales cate-un meniu oriental ce cuprindea: hummus cu miel, labneh si lipii. Ca desert am luat baclavale. S-a baut ayran , apa si sucuri naturale.
Acum voi incerca sa va spun cate ceva despre fiecare fel.
Hummus este o pasta de naut care se pune la inmuiat o noapte. Tabouleh sunt legume tocate marunt cu un sos din ulei, pasta de susan, zeama de lamaie, usturoi zdrobit. Labneh este o crema de iaurt, este un "dip" delicios.
Am fost binedispusi, toti mancam pentru prima data mancare libaneza, ne amuzam teribil trecand de la unul la altul farfuria, ghicind fiecare cate-un ingredient. Mancarurile au un gust extraordinar si nume incalcit... Am mai recunoscut pe platou, orez Basmati in sos de rosii, salata cu patrunjel, salata de castraveti cu iaurt, cuscus cu seminte puternic condimentat cu chimen si curry, masline, ceapa verde, stafide, alune crude si nuci caju crude, ardei gras, ardei iute si ce-o mai fi fost.
Desertul a incununat aceasta masa delicioasa! La final am fumat narghilea.
Va recomand cu caldura mancarea libaneza!
Localul placut, muzica ambientala, masute mici, scaune incomode.
Am intrat pe [un sait cu recenzii de profil], am citit cateva cronici si mancare libaneza se mananca mult mai bine si-n alte restaurante cu specific.
Am fost nemultumiti de faptul ca masa noastra a fost in apropierea toaletei, ne venea cateodata un miros nu tocmai placut.
Trimis de balasa violeta in 20.11.12 22:56:21
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Restaurante, terase bucurestene" (deja existentă pe sait).
@balasa violeta: Felicitari pentru periplul relaxant care a continuat dupa seara de miercuri pana la sfarsitul saptamanii! Te-am cunoscut vesela si optimista, dar cu narghileaua in gura nu mi te-as fi inchipuit.
@iulianic, nu crede tot ce vezi! Alexandru ne-a presat, am tusit pana n-am mai putut. Vroiam sa fumeze sora sotului, sa-i facem poze si sa-i aratam la bunici, dar n-a fost chip. Am pus poza cu drag si sa va binedispun, sa va fac ziua frumoasa!
Multumesc pentru cuvintele frumoase!
Articolul a "primit" o ilustrație muzicală în ton cu specificul restaurantului - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Dacă autoarea preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugată să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM).
Ce bine ca am citit rew. multumesc pentru descriere, poze si o informatie buna, incerc sa fac o rezervare pentru maine caci este 22 noiembrie si fiind ziua nationala, joi si dansatoare probabil ca va fi antrenant.
felicitari
@ webmaster, multumesc pentru melodie!
@amero, multumesc si distractie placuta!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 [Restaurant Grafitti UrbanFood] Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti — scris în 15.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ