GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Nada Mas se afla pe strada Nicolae Golescu la nr. 16, mai exact in spatele Ateneului Roman. Este un restaurant cu specific spaniol si pentru ca mie si fiicei mele ni se facuse pofta de o paella, iar restaurantul la care mergeam de obicei cand avem asemenea pofte s-a inchis (mare pacat), am decis ca cautam altul la care sa ne simtim la fel de bine (daca vom avea noroc din prima). In plus, ea a cumparat un vaucher oferit de acest restaurant, cu care am avut parte de o reducere pentru un aperitiv, o paella si un desert; restula a fost platit la pretul afisat in meniu.
Am ajuns intr-o zi frumoasa de vara, prea devreme pentru a ne da seama de cat de aglomerat este restaurantul intr-o zi de weekend; dar cum noi eram si cu pitica familiei, altfel nu se putea.
Restaurantul este la parterul unuia din blocurile vechi ale zonei, unul care in urma cu cca. 70 de ani facea parte din mandria arhitecturala a Bucurestiului, dar la geamurile caruia acum nu mai vezi bogate draperii de catifea, nici instalatii noi de AC, ci folie de staniol. Pe strada respectiva mai sunt cateva restaurante, iar problema parcarii este rezolvata daca va lasati masina in parcarea cu plata de pe bd. Magheru (in fata fostului magazin Eva). Noi am lasat-o in Piata Amzei, care arata ca dupa bombardament; multe magazine, restaurante si cafene sunt inchise si cele mai multe vitrine sunt acoperite cu foi de hartie, de cand zona de atractie s-a mutat in centrul vechi al capitalei.
Nada Mas (nimic mai mult, in traducere) este un restaurant nou, deschis in toamna anului trecut, in locul restaurantului Biblos, care a rezistat multi ani acolo. Totul este nou nout, cu mobilier modern, cam minimalistit pentru ce ma astepatam sa gasesc avand in vedere specificul, dar macar de calitate. Fiind vara, una din vitrine era larg deschisa si se intra pe acolo, incat la prima vedere am avut senzatia de bistrou, cu nimic special; un local unde te poti duce sa mananci repejor in fiecare zi la pranz o supica sau o salata. Alaturi era si intrarea "de iarna"; simpla si neincapatoare pentru un un grup oricat de mic.
Nici decorurile nu m-au impresioanat; la fel de "art nouveau " fara prea mare lagatura cu un restaurant traditional spaniol. Am ajuns in mijlocul restaurantului si daca tot eram singurii si puteam sa ne asezam la oricare din mese am stat pe loc sa aleg; daca ramaneam mai aproape de intrare, privelistea strazii era mai degraba trista decat placuta; daca ne asezam langa un perete, decorurile erau " comune ", adica o polita cu cateva sticle de vin si cateva lumanari, sau tablouri ceramice pe pereti. A ales fiica mea o masa mai mare de colt, cu bancheta si in continuare eu asteptam curioasa partea culinara, care speram sa creasca nota generala.
Ospatarita care s-a ocupat de noi a fot amabila si de cum ne-am asezat la masa ne-a si adus meniul. Cum noi stiam exact ce doream, peste celelealte preparate ne-am aruncat doar o privire. Au primit o bila neagra odata cu acel nevinovat "nu avem " ca raspuns la solicitarea noastra de a primii trei frappe-uri. Asta nu mi s-a mai intamplat; sa nu aiba frappe, un restaurant cu fite si pretentii, desi in meniu este trecut (ar fi costat 15 lei). Ne-am uitat unii la altii mirati, si fiica mea a cerut imediat cate o limonada, ca sa nu mai am eu timp sa comentez ceva – pret 12 lei una mica sau 20 lei mare, de 500 ml. O sticla de vin costa intre 78 si 146 lei. Alte preturi vedeti si voi in fotografii.
Pretul pentru paella este intre 60 si 80 lei, mai exact; 58 lei cea vegetariana, 65 lei cea valenciana si 79 lei cea cu fructe de mare. Pe langa cea care fusese achitata deja cu vaucherul, am mai comandat inca una considerand ca portia va fi destul de mare incat sa poata fi impartita la doi. Si asa a fost; a venit intr-o tava mare, din care ar fi putut manca si trei persoane, nu doar doua. Nu stiu exact cat a costat pana la urma, dar a fost gustoasa si a avut si multa carne de pui si fructe de mare. Pana s-a facut paella, am cerut si un platou cu legume la gratar pe langa cel cu aperitive de la vaucher. Ambele au fost bune, diverse, frumos prezentate si aduse repede. A urmat paella, carei nu am sa ii reprosez decat pretul.
Din cate am vazut in meniu, cele mai multe mancaruri se prepara pe plita, in stilul traditional spaniol.
Cat am zabovit noi acolo, doar inca doua mese s-au ocupat, dar seara abia incepea pentru cei mai multi.
Concluzie; un restaurant nou, usor de gasit in centru orasului, dar care nu iti ramane in memorie cu nimic deosebit legat de aspect (desi ar trebui), cu mancarea si bautura de 4*.
Trimis de Diaura* in 25.06.12 21:30:31
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ahhh, ce pofta mi-ai facut de paella, draga mea!! O sa-mi fac chef sa pregatesc una in weekend
În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.
Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ