ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.03.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.08.09
STATUS: PRETOR
LUNA
MAR-2012
prieteni
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Restaurant 'Lacrimi si Sfinti'

TIPĂREȘTE

Restaurantul “Lacrimi si sfinti” este situati in centrul vechi, pe str. Sepcari nr. 16 si il are ca proprietar pe Mircea Dinescu.

Localul are dimensiuni destul de generoase, fiind situat pe 2 nivele: parter si demisol.

Asa cum se auto-caracterizeaza pe site, este un “restaurant romanesc atipic cu o bucatarie moderna/contemporana, care reinventeaza mancaruri de demult, cu ingrediente locale, organice”.

Trebuie sa recunosc ca ambientul este unul placut; pornind de la decoratiunile deosebite si atent lucrate si terminand cu muzica ambientala veche lautareasca, totul este placut ochiului si urechii. Mai au si muzica live, de genul tarafului Mambosiria, insa nu au fost in seara in care am fost noi.

Am inteles ca cei care au contribuit la decorarea restaurantului mai au in portofoliu locatii deosebite, ca Atelierul Mecanic sau Papiota.

Am ramas placut impresionata in special de decoratiunile populare impecabil realizate din piese lego…neobisnuit si inventiv in acelasi timp!

Tot meniul graviteaza in jurul “brandului” Dinescu:

- tablita de la intrare in care ni se prezinta “Ce a gatit azi Dinescu”

- vinul “Pantera Roz” din podgoriile lui Dinescu

- supa din rosii de Maglavit

- “porc de pe frontiera”

- salata de vinete din mosia lui Dinescu

Ce am comandat:

- platou Port Cetate (ca aperitiv, cu diverse preparate gen lebar, slaninuta, salam uscat, babic etc), toate de casa, insa putin cantitativ, citeva feliute din fiecare produs imprastiate pe un platou muuult mai mare decit era cazul;

- prepelita de duminica (2 prepelite mici la o portie, cu un sos de miere si cu mazare caramelizata); destul de neinspirata asociere de dulce cu dulce; mai ales ca am avut proasta inspiratie sa luam si o salata “revolutionara”, formata din sfecla, ceapa coapta cu mar …si asta dulce!!!

- salata de iarna (cu ridiche neagra, grapefruit, portocala, seminte de dovleac, stafide si chimen); senzationala alaturare de ingrediente, foarte buna!

- rata muta cu varza calita; aici s-a intimplat sa nu vedem ca rata are drept garnitura varza calita si am cerut ospatarului o salata de varza acra :). Ospatarul nu ne-a atras atentia, cum ar fi fost normal, asa ca ne-am trezit cu rata muta + varza calita + salata de varza acra :)

- un porc de frontiera; asta nu ne-a mai fost adus nici in ziua de azi! :) pe motiv de ospatar…distrat, ca sa ma exprim elegant.

Cu parere de rau, nu am ajuns si la deserturi, desi erau ispititoare, chiar si cu numele: “cornulete senzationale”, “placinta sincera”, “tort cu de-o fi”, “inghetata uimitoare”, “serbet discret”

Servirea:

- slaba rau!

- 3 sau 4 ospatari care ne-au deservit masa si care habar n-aveau pe ce lume sunt

- greu de tot cu debarasarea

- si mai greu cu adusul diverselor (o apa, o bautura, o scrumiera etc)

- am cerut la un moment dat niste boia pentru salata de varza; boiaua n-a venit, in schimb ne-am trezit cu Dinescu la masa care ne-a zis ca n-are boia si ca ne da un amestec de condimente naturale, super speciale, facut de ei special etc etc; ne-a laudat amestecul ala de zici ca ne dadea cel putin trufe!

Preturile:

- medii spre mari, raportat la zona si la mincarea in sine: 7 lei o apa, 35 lei un litru de vin Pantera Roz (chiar piperat asta!), 46 lei prepelita cu garnitura, deserturile in jur de 17-19 lei portia, 14-16 lei salatele antreu, 8 lei salata de varza, 39-60 lei felurile principale. 8 lei o cafea. 7 lei o sticla de Cola de 0.25 l

Desi n-am plecat prea placut impresionata de acolo, cred ca l-as mai incerca o data, in primul rand pentru a gusta si alte feluri de mancare si in special pentru deserturi.

Poze nu am reusit sa fac, in schimb le puteti vedea pe cele de pe site-ul lor: lacrimisisfinti.com


[fb]
---
Trimis de Chloe in 29.03.12 17:23:43
Validat / Publicat: 29.03.12 18:55:19
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9341 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[30.03.12 18:41:03]
»

Intamplataor, zilele trecute imi povestea o amica, cum a petrecut o seara la acest restaurant. A fost o seara speciala, doar cu invitati (directi si indirecti) ai dlui. Dinescu. Chiar si intr-o asa seara, spunea ca servirea a fost slabuta din cauza putinilor ospatari fata de numarul clientilor.

In schimb si ea a fost incantata de mancare. Orice fel de mancare cu carne avea un gust deosebit dat de baitul in care fusese carnea tinuta.

M-ai facut curioasa si sper sa ajung cat mai curand acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055162906646729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1