GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul St. George – atmosferă specific ungurească!
Atunci când am primit invitaţia unor prieteni de a petrece o seară plăcută într-un ambient cu specific unguresc nu am mai stat pe gânduri şi am acceptat pe loc invitaţia, cu gândul la zilele minunate petrecute în Budapesta de ziua mea şi în amintirea croazierei de neuitat pe care am făcut-o.
Nu pot spune că mă aşteptam la ceva anume, dat fiind că nu mai călcasem pragul unui astfel de restaurant nici în Budapesta, unde am mâncat la o terasă sau pe vapor şi nici în altă parte.
Restaurantul St. George este amplasat chiar în centrul vechi al capitalei, pe o stradă cu multe amintiri pentru mine, respectiv pe str. Franceză.
Încă de la intrare am fost plăcut impresionată de decorul cald al acestuia, care parcă ne invită în casa cuiva, dat fiind unul foarte primitor.
Deşi un restaurant micuţ, beneficiază de suficienţi ospătari care mişună în jurul tău pentru a-i solicita ori de câte ori ai nevoie, timpul de aşteptare fiind minim. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost ospătăriţă care ne-a servit în marea parte a timpului şi care era supărată pe lume, judecând după mimică... Poate avea o zi proastă, ce să zic...
Nu făcusem rezervare înainte, însă judecând după aglomerarea acestuia începând cu orele 19.00, într-o zi de vineri, am dedus că data viitoare o să fac programare pentru că riscam să nu găsesc o masă liberă.
Ne-am aşezat la o masă de patru persoane în apropiere de bar şi până la venirea ospătarului, dar şi a băuturilor am încercat să mă familiarizez cu locul şi să admir ceea ce vedeam. Perdele şi draperii elegante înfrumuseţau ferestrele, iar obiectele de ceramică şi borcanele cu murături îmbogăţeau decorul, tema aleasă fiind rustică, chiar dacă perdelele erau luxoase.
Toate acestea se vedeau încă din stradă, în contrast puternic cu clădirea dezolantă care găzduieşte restaurantul la parter.
Din decor mai fac parte tablouri interesante dispuse din loc în loc pe pereţi, foarte multe cu fructe, care se găseau şi ca atare prin coşuri, însoţite de sticle de vin, astfel că întreaga atmosferă să transmită îndestulare.
Barul era foarte bogat, chiar pot spune că nu am mai văzut un bar aşa îmbelşugat ceea ce făcea să te gândeşti că totul era din belşug şi aşa a şi fost.
După ce am luat apă, suc, limonadă cu miere, bere şi vin, a fost momentul să vină şi porţiile de mâncare, pe care le-am ales studiind meniul îmbrăcat în piele. Ceea ce am ales noi:
-Salată de ton ce cuprindea atât ton, cât şi salată verde, roşii, castraveţi, porumb şi ceapă roşie. Să nu vă imaginaţi că era o sălăţica... Era o salată uriaşă într-un castron imens, care cu greu ar mai fi înghesuit şi altceva prin stomac..., cel puţin pentru mine, nu şi pentru prietenul nostru care a savurat tot ceea ce a primit!
-Fâşii de pui cu legume picante;
-Pui a la “Matra”, pe care l-am savurat eu şi care era pui cu ciuperci, bacon gratinat şi caşcaval şi a fost deosebit de gustos;
-Friptura ţigăneasca, pe care a luat-o soţul meu şi a fost un cotlet de porc cu usturoi şi bacon;
-Fileuri de pui cu sos de ciuperci;
-Cartofi ungureşti, luaţi de mine, doar nu era să mănânc la un restaurant unguresc altfel de preparate! ;
-Cartofi cu rozmarin la cuptor foarte gustoşi.
Mâncarea a fost servită în farfurii albe cu floricele, mai aparte faţă de farfuriile tipice de pe la restaurante, cred că tradiţionale pentru unguri.
Ba chiar lângă bar se afla un bufet cu veselă de acest gen, care mi-a adus aminte de bufetele cu veselă ale Împărătesei Sissi din Palatul Hofburg din Viena, unde am văzut astfel de exemplare.
Pâinea a fost de casă, iar desert nu a mai încăput deşi aveau o ofertă tentantă... Meniul poate fi consultat pe site-ul oficial: stgeorge.ro/meniu-desert.html
Tot ceea ce am mâncat noi şi prietenii nostri a fost gustos şi original, pentru că restaurantul se laudă că preparatele sunt pregătite cu mirodenii şi ierburi ungureşti şi nu îi pot contrazice, pentru că gustul mâncării a fost aparte. Preţurile sunt şi ele pe măsură gustului, adică ceva mai mari.
Dacă asta ar fi tot şi ar fi fost suficient, dar mâncarea a fost acompaniată de muzică lăutărească pe măsură, încât chiar mi-am adus aminte de mica mea croazieră pe Dunărea dintre Buda şi Pesta, unde am trăit un moment similar!
De la muzică ungurească, au trecut şi la cea românească şi nu se putea, evident, fără o vioară pe lângă urechile noastre ca şi când băieţii ar fi venit acolo numai pentru noi...
Atmosfera este una foarte plăcută şi caldă, ai senzaţia că ai lăsat Bucuresti-ul departe şi că te-ai teleportat în altă epocă pe tărâm unguresc!
Trimis de magdalena in 04.12.11 16:46:41
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Aş dori acest videoclip http://www.youtube.com/watch? v=G11hBjd9eME
Mulţumesc!
Punctele standard au fost retrase conform Regulamentului, depasindu-se limita (orientativa) de 5 reviewuri /an din localitatea de domiciliu si imprejurimile apropiate. Articolul poate fi votat simbolic +/- 1 pc.
Am fost si eu asta vara. Aveam rezervare, intr-o sambata. Cand am ajuns, pe la 8 seara, eram singurii clienti Mai tarziu, a mai aparut un cuplu...
In mare, mi-a placut, a fost dragut, nu iesit din comun, dar, totusi, un pic ma altfel.
Nu mi-a placut ca nu puteau oferi o parte din vinurile unguresti din meniu... Ne tot bagau pe gat din sticlele alea insirate in PO4, care-s la peste suta de lei bucata...
Si nu mi-a mai placut atmosfera de dupa miezul noptii de pe Selari, colt cu Franceza. Bautura si betivi, droguri si drogati, "fetite" si "fetitoi" etc. Sigur, nu e vina restaurantului, da' iete de ce n-as mai merge eu, de exemplu...
@crima, atmosfera aceea de care vorbesti este valabila, cred eu, pentru ca nu m-a prins miezul noptii pe acolo, pentru toate restaurantele din zona...
O alta problema pentru centrul vechi este vechimea cladirilor. Chiar in ziua in care am fost noi a izbucnit un incendiu la o cladire din apropiere, care mai avusese o problema similara si cand am iesit din restaurant era fum...
Noi am avut o sticla de vin pe la 40 de lei, nu mai stiu sa spun ce fel de vin ca nu sunt fan si nu am retinut. La capitolul asta nu am memorie, dinainte sa gust ceva...
Intr-adevar, multe vinuri sunt la peste 100 de lei bucata, iar preparatele se invart undeva la cca 30-40 lei/portie.
Nu este un restaurant ieftin deloc, dar e de preferat decat o "bomba" cu preturi 30% mai mici.
@magdalena... n-aveau in meniu si gulaş cu boia in sos de ceardaş cu piper?
@dorgo, nu stiu sa-ti zic, dar sotia prietenului nostru este unguroaica si spunea ca face mereu gulas si ca nu a venit la restaurant sa manance gulas...
Dar daca stii tu sa prepari, am un sol in Tg. Mures acum si ii poti da la pachet sa imi aduca!!
Accept si alte variante..., deserturi, ceva... Sau o carte cu dedicatie??
Cand ajung si eu in Tg. Mures sunt convinsa ca o sa ma inviti la cel mai bun gulas din oras!
P.S. Un gulas unguresc bun am mancat in .... Cehia, dar nu la restaurant . Cel pe care l-am mancat in Budapesta nu prea m-a convins.
nu stiu ce e "cerdas" dar stiu ca gulas au pentru ca isi ia sotul meu de fiecare data cand mergem.
Ce-mi placea la un moment dat era puiul in sos de usturoi de care am intrebat ultima data cand am fost (dupa o absenta de vreun an) si mi-au zis ca nu au asa ceva. Cred ca era mai noua chelnerita. Eu sigur am mancat de cel putin doua ori acest fel.
Imi place foarte tare desertul somloi, desi am citit undeva pe pe net ceva de genul "este o porcarie facuta din pandispan, sarlota la plic, nuci, stafide, frisca la spray si f. putin toping de ciocolata". Mie tot imi place
@miha t, te rog sa imi spui cum este desertul acela ca tare am fost curioasa sa il incerc...
somloi =cateva gramezi/guguloaie formate din pandispan si o crema de cacao. Au gust puternic de esenta de rom, au cateva stafide iar pe deasupra frisca si toping de ciocolata.
În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.
Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ