ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.03.2011
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.01.11
STATUS: SENIOR
LUNA
MAR-2011
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

In cautarea Cavalerilor - Restaurant Excalibur Castel

TIPĂREȘTE

Prezentul Review descrie o noapte cu tenta medievala, petrecuta in cadrul Restaurantului Excalibur (Castel) – Zona Universitate (str. Academiei 39-41)

-------------------------------------------

O seara de sambata, o seara speciala, o seara in care dadeam imaginare file inapoi, inapoi in vechile timpuri si plecam in cautarea cavalerului pierdut. Trebuia sa fie pe undeva pe aici. Atmosfera din jur ne indemna sa credem cu maxima convingere acest fapt.

Paseam pe covorul sangeriu, uitandu-ne cu ochii mari in jurul nostru, unde admiram steagurile mangaiate de vantul care le face sa para vii. Coridorul de piatra ne primea printr-o racoare atat de fireasca, intiparindu-ne si mai mult ideea de timp medieval, de atmosfera mistica.

In capatul coridorului privirea ne-a fost furata de copia sabiei Excalibur, infipta in piatra, sabie apartinand legendarului Rege Arthur.

Intram in Castel si brusc ne vin in minte imaginile tavernelor regesti pe care le vedeam doar in filme sau prin file de povesti.

Mesele sunt din lemn masiv, scaunele tot de lemn cu spatarul foarte inalt, usor incomode as putea spune.

Peretii sunt decorati cu torte de fier, cu steaguri avand insemne regesti, fiecare reprezentand simboluri ale vremurilor apuse. Vitraliile spun si ele felurite povesti in culori.

Chelnerii, prin prestanta si tinuta, amintesc de vechii cavaleri din curtile regesti. Nici domnitele nu lipsesc din peisaj, ele iesind in evidenta prin eleganta simpla a tinutei lor.

Toata atmosfera din jur imi amintea de Sighisoara Medievala. Aceleasi zambete, aceeasi muzica, aceleasi porturi …

Pasii nostri s-au oprit la masa rezervata, de 14 persoane. Ce poate fi mai frumos, decat tu…alaturi de prieteni, sa-ti serbezi aniversarea intr-o astfel de atmosfera. Pe fundal, melodii irlandeze vechi, ne rasfatau simturile si emotiile.

Vesela era din ceramica de culoare maro inchis, prezentand insemnele “Excalibur”. Totul parea pregatit cu migala. Nici un detaliu nu lipsea din medievalul pe care-l simteam.

Dupa ora 21.00 cavalerii si domnitele din curtea regeasca au pornit dansul, sub privirile admirative a celor prezenti. Ritmurile puternice, cu influente haiducesti ne faceau sa tresarim de pe scaune, sau sa batem ritmic cu picorul in podeaua de lemn. Nu puteai ramane indiferent acestei atmosfere.

Ospatul … pai ospatul, trezeste poftele si celui mai nepofticios om de pe pamant. La masa noastra de 14 persoane, au poposit cuminti, doua platouri de catre 4 si 6 persoane. Titlurile pe care le purtau vorbeau de la sine. Cel de 6 persoane: “La Masa Regelui”, la pretul de 239 Ron continea: Doi pui grill, ficat de pui invelit in bacon, cotlet, ceafa, carnati, ciolan afumat, coaste prajite, aripi de pui, cartofi regali auriti, varza, mix de legume, masline, rosii, castraveti, portocale, banana, kiwi. Iar cel de 4 persoane, ”Marele Ospat al Cavalerilor” avand pretul de 119 ron, cuprindea: doi pui grill, coasta prajita, carnat prajit, bacon prajit, cartofi regali auriti, varza, mix de legume, masline, mix de fructe, portocale, rosii, castraveti. Este important de mentionat ca aceste doua platouri de 6 persoane, respectiv 4, au fost suficiente celor 14 persoane prezente, ba mai mult, chiar a mai si ramas mancare. Mancatul cu mana, fara furculite ne-a facut si pe noi sa ne simtim ca facand parte din acest firesc medieval. Pentru altii mai pretentiosi, in acest Castel se poate savura si carne de vanat sau alte si alte specialitati vanatoresti. Iar cu fiecare secunda trecanda, carnita devenea din ce in ce mai putina si noi din ce in ce mai dolofani …

Alaturi de minunatele si gustoasele bucate, carafele de vin rosu si alb au intregit peisajul regal. Carafele erau de 1 l la pretul de 35 Ron. Si iarasi, cu fiecare secunda trecanda, vinul devenea din ce in ce mai putin, iar zambetele noastre din ce in ce mai largi si senine. De obrajii rosii nici nu mai zicem …

Muzica medievala s-a oprit si-n tot castelul rasuna cantecul de “La multi ani! ” ca doar era ziua ta…Tu, o domnita…eu, un cavaler… aici, in Castelul Excalibur.


[fb]
---
Trimis de private_rayen in 06.03.11 13:45:40
Validat / Publicat: 06.03.11 14:43:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7006 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (private_rayen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in Castelul Excalibur
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster
[06.03.11 14:34:45]
»

Liniile pe care le folosesti, in editorul de text, fac ca review-ul sa arate tare labartat... Foloseste rogu-te mai putine!!!

celeste
[06.03.11 15:55:42]
»

La multi ani sarbatoritei... am fost acum o luna la Excalibur dar la cel din Kogalniceanu si nu pot sa spun ca am fost foarte incantata.

private_rayenAUTOR REVIEW
[06.03.11 16:33:52]
»

Aici servirea a fost ireprosabila. Am facut rezervare telefonica. Nu au fost neintelegeri. Mancarea foarte foarte foarte buna. Cum am mentionat... au asigurat si fondul sonor cu - la multi ani - sarbatoritilor, plus un tiramisu cu artificii. A fost o seara minunata si recomand acest restaurant.

celeste
[06.03.11 16:49:45]
»

Eu am fost cu sotul meu, cu fiica si cu prietenul fiicei, am facut rezevare cu o zi inainte dar ghinionul nostru a fost... o ospatarita plictisita de viata (nu avea mai mult de 23 de ani), a fost ok totul mai putin atitudinea ei, mai erau cateva mese la care tot ea servea si... respectivii aveau aceeasi... nemultumire.

webmaster13
[06.03.11 16:50:44]
»

Domnite frumoase sunt, bucate alese din belsug... lipseste muzica ca sa prinda cavalerii curaj!

Am atasat melodia de mai sus!

Se poate schimba!

magdalena
[06.03.11 19:43:55]
»

Si noi am mancat aici de o aniversare si ne-a placut tare mult! Merita!

Noi am ales "La masa regelui ", care era compus din cartofi prajiti, doi pui gril cu susan, bacon, cotlete si ceafa de porc, carnati, ciolan afumat, coaste prajite, aripi de pui, varza cruda, mix de legume, masline, rosii, castraveti, felii de portocale, bucati de kivi, pere si o banana!

Am mai vazut si alte minunatii pe la mese, dar nu puteam sa luam totul...

Acest review mi-a facut pofta sa mai merg inca o data!

cosminp
[07.03.11 08:45:05]
»

inca un sadic in prezentari gastronomice.

cred ca ma voi pregati si eu pentru o escapada in acest loc medieval.

ARTEMIZA ADINA
[07.03.11 09:43:25]
»

dupa ce am citit accest review ma simt de parca as fi fost si eu pe acolo, pacat ca sunt la serviciu iar pe calcultorul meu nu pot asculta si melodia atasata! Frumoasa atmosfera, si pozele sunt comentate tare interesant si amuzant!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ARTEMIZA ADINA, celeste, cosminp, magdalena, private_rayen
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081893920898438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1