ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
NOV-2010
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Revedere la Caru' cu Bere

TIPĂREȘTE

Aşa cum vă povesteam (click aici), aseară am fost oaspeţii faimosului restaurant "Caru' cu bere" (click aici), acum parte componentă a lanţului City Grill (click aici). "Francezul" tocmai fusese cu vreo două zile mai înainte acolo şi a fost plăcut impresionat, aşa că am fost de acord să îl însoţim ca să meargă încă odată acolo.

"Caru’ cu Bere, o adevarata legenda vie si totodata una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului, a fost deschis pentru prima data in 1879 in vechiul han Zlatari si, dupa 20 de ani, s-a mutat in Strada Stavropoleos, unde il putem intalni si astazi. Un rol important in istoria Carului cu Bere l-a avut Nicolae Mircea alaturi de familia lui, originara din Medias. Acesta a reusit de-a lungul anilor sa faca din Caru’ cu Bere unul dintre cele mai iubite locuri de distractie ale Bucurestiului.

Beraria din Strada Stavropoleos este un loc incarcat de traditie unde fiecare obiect are propria poveste. Este unul dintre putinele locuri ale Bucurestiului unde parca nu s-a schimbat nimic, iar arhitectura aminteste celor care-i calca pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odata micul Paris. Picturile murale, vitraliile si balustradele sculptate sunt elementele distinctive ale berariei. Spiritul petrecerilor de alta data este prezent si in ziua de azi, atmosfera amintind de exuberanta Bucurestiului de la inceputul secolului XX."

Am ajuns pe la 19:30 şi localul era deja cam plin. Încă de la intrare suntem întâmpinaţi de nişte fete draguţe: "Bună seara! Aveţi o rezervare?" "Nu, dar am dori să luăm masa aici, dacă se poate..." "Sigur că da, vă rugăm să luaţi loc la bar şi să serviţi ceva, până se eliberează o masă".

Aşa că am reuşit să ne 'alipim' barului (şi acesta relativ aglomerat!) şi până să ne bem cana cu vin fiert pentru care ne hotărâserăm, a venit o (altă) fătucă să ne anunţe că, dacă suntem de acord, are o masă pentru noi în zona de fumători. Am acceptat, ce să facem, mai ales că unii dintre noi mai pufăie...

În ciuda aglomeraţiei, aş îndrăzni a spune că ospătarii s-au mişcat relativ repede cu aranjatul mesei, împărţirea listelor meniu (făcute asemeni unor tabloide) şi preluarea comenzii. Ni s-au reîmprospătat băuturile (vin fiert şi bere), apoi a venit după un interval rezonabil de timp şi mâncarea. Cum unul dintre noi comandase şi un fel de mâncare tip aperitiv rece (fasole bătută), a fost servit înaintea noastră, iar imediat ce a terminat, ni s-a adus tuturor comanda.

Eu am vrut să încerc (şi am şi făcut-o) ciorba de fasole cu afumătură în pită, cu ceapă roşie... mmmm... un deliciu! Păcat de ea, că a fost pusă într-o chiflă improvizată, nu într-o pâine cu coaja groasă şi tare cum ar fi trebuit. (şi cum a fost aia mâncată la Sighişoara click aici). Dar una peste alta am fost mulţumit. Amicii au luat unul cârnaţi la grătar cu varză călită, altul mici cu cartofi ţărăneşti, altul caşcaval pane... Toată mâncarea a fost în cantităţi suficiente şi foarte gustoasă. Vinul fiert - delicios! un cabernet sauvignon roşu ca sângele, aromat cu scorţişoară şi numa' bun să ne dezlege limbile. Şi berea lor, făcută după reţeta proprie, secretă, de mai bine de un secol, la fel de bună! curgea la vale pe gât pe nesimţite...

În timpul ăsta, pe o mică suprafaţă din centrul localului, au cântat şi au dansat un ansamblu folcloric, apoi nişte dansatori de 'latino'... Cam tare muzica, dar antrenant, nimic de zis, iar dansurile executate chiar profi... Nu mai spun că, după programul lor, treceau printre mese invitând şi mesenii la dans! (nu şi pe noi, din păcate... cred că păream prea moşi)...

Încet-încet, vremea a trecut, în mod plăcut, evident, şi a trebuit şă ne ridicăm de la masă. nu înainte să achităm nota: 200 de lei, la 5 persoane, cu tot cu 'pourboir'.

Ce mi-a mai plăcut aici: faptul că mulţi dintre clienţi erau străini! Şi se vedea pe ei că se simt bine, unii fiind cu siguranţă nu la prima vizită aici.

Cred că şi eu voi reveni, cu iubi sau cu copiii, sau... cine ştie? !

Oricum, recomand călduros localul (cu excepţia celor ce vor să cineze într-un loc liniştit - aici nu este aşa ceva!) - răsfoind meniul am văzut că au şi meniuri pentru studenţi şi pensionari (ieftine şi bune), oferă şi reduceri... Chiar merită!!!

Vă las să priviţi câteva poze, imediat ce vor fi fost validate.


[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 25.11.10 21:03:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3715 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Caru' cu bere - AmFostAcolo, la bar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 9204 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

celeste
[25.11.10 21:56:14]
»

Votul 4 cu drag de la mine pentru un loc in care m-am simtit intotdeauna bine alaturi de cei dragi... scuze pentru ecoul anterior dar net-ul in seara asta imi face feste.

webmasterXY*
[25.11.10 22:31:51]
»

Poate o astfel de muzică se cânta pe vremuri acolo...

Sanziana
[25.11.10 23:23:18]
»

pai si de abia acu il citesc? pai numai ce m-am intors de la Bucuresti ( ( ( ( ( (

david
[26.11.10 00:18:22]
»

Am ajuns pe la 19:30 şi localul era deja cam plin. Încă de la intrare suntem întâmpinaţi de nişte fete draguţe: "Bună seara! Aveţi o rezervare? " "Nu, dar am dori să luăm masa aici, dacă se poate... " "Sigur că da, vă rugăm să luaţi loc la bar şi să serviţi ceva, până se eliberează o masă".

M-as bucura enorm sa gasesc un asemenea comportament, si la alte restaurante din Romania care se cred de "top".

La urmatoarea vizita in Bucuresti, trebuie neaparat sa ajung la acest restaurant iar dupa cum arata, nu cred ca voi fi dezamagit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[26.11.10 00:26:34]
»

@david, şi eu sper să-şi menţină standardele! zău că merită. până să intre în "City grill", a încercat şi fie-mea să lucreze acolo într-o vară... n-a reuşit să reziste decât vreo câteva zile...

ca la majoritatea impresiilor ce le scriu eu pe aici, şi în cazul ăsta pentru mine a fost o 'revenire'; după vreo circa 25 de ani... pe vremea studenţiei, amfostacolo de vreo 2 ori să serbăm ceva examene luate. era o "bombă". da' avea bere! lucru rar în vremile alea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
georgiana
[26.11.10 07:55:53]
»

Foarte interesanta poza nr 8! Nu am mai vazut asa ceva, doar am auzit! Dar... nu-i cam prea mica portia pentru un om normal ???

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[26.11.10 08:24:44]
»

@georgiana > da' ce, tie ti se pare ca io mi-s normal? ! stiu si eu... mie mi-a ajuns. e drept, avea un gust asa... special, de... "as mai lua o portie", dar am supravietuit si cu aia; dupa cum aratam si in articol, ceea ce am mancat la Sighisoara, sub aceeasi titulatura, avea o pita adevarata si parca si era mai multa...

PS (@david &all) profit de ocazie ca sa spun inca doua vorbe, de incheiere: NU mergeti acolo fara rezervare! (decat daca aveti bafta si rabdare) si sa amintesc si de faptul ca, la plecare, aceleasi domnisoare ce te intampina la sosire, te petrec si iti multumesc frumos pentru vizita si te invita sa revii, daca ti-a placut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
cosminp
[26.11.10 09:06:50]
»

prima data m-am uitat la poze.

inteleg ca preturile sunt medii-moderate.

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[26.11.10 09:19:50]
»

@cosminp, din al meu p. d. v. , tinand cont si de calitatea serviciului si a preparatelor, preturile sunt... mici! poti descarca meniul in format pdf de pe saitul lor si vezi tot ce poti manca si bea acolo si la ce pret. poti de asemeni sa studiezi si ofertele de meniuri "de criza", pentru pranz, la preturi mai mult decat decente as spune eu. poti vedea si conditiile in care poti obtine reduceri!

cate restaurante mai "cu mot" decat asta au asa ceva?

Andox
[26.11.10 09:55:40]
»

Dragos, ciorba aia sigur nu era doar o mostra?

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[26.11.10 10:13:14]
»

@andox... deh! uite, cine stie, cunoaste.

trandafir 1970*
[26.11.10 15:12:58]
»

Restaurantul Caru' cu Bere este un loc unde as reveni cu placere!

Atmosfera, mancarea delicioasa, muzica si dansurile populare ma fac sa ma simt mandra ca sunt romanca si ma bucur ca inca isi pastreaza acest restaurant "parfumul" autentic al traditiilor noastre!

Felicitari pentru review: pe cand o mini-intalnire Afa aici, mai ales cu userii care ne viziteaza Capitala?

ninaa
[26.11.10 18:09:41]
»

Uite asa imi aduceam si eu aminte de el, de cand era o bodega si mergeam cu surorile si cumnatii mei la cate o iesire in oras. Deh, acum 35 de ani erau alte vremuri. Imi place cum arata acum, sigur ii vom trece pragul. Felicitari pt rw.

Michi
[26.11.10 20:41:08]
»

Acum doi ani, vara, pe baza de rezervare caci resturantul era plin, am fost cu niste prieteni romani stabiliti in America veniti sa revada locurile tineretii. Au fost incantati de menu (au ales bucate traditionale) dar si de calusari. Sper sa postez una-doua poze. Un vot pentru redarea atmosferei.

M-am laudat degeaba pentru ca nu stiu sa incarc o fotografie facuta de mine la review-ul lui DRAGOS.

ascent
[27.11.10 00:18:04]
»

AmFostAcolo, dar nu de curand... Interesanta povestirea, dar privind pozele... mi-am adus aminte cat de gustosi erau micii acolo... !

dorgo
[27.11.10 15:47:41]
»

@Dragos... n-a fost cumva Capsa prima si cea mai vestita berarie din capitala, acolo unde se aduna spuma (nu de pe halbe) ci a poetilor si literatilor vremii? sau ma insel ca si-atunci cu legea gravitatiei?

Cred ca francezul a baut numai vin, ei nu se prea au cu berea, nemtii insa da!

Asemenea review-uri apetisante ca acesta de fata, ar trebui interzise, mai ales cand vorbesti si despre ciorba de fasole cu ceapa rosie!! , caci eu cel putin, trebuie automat sa ma duc la frigider si nu mai pot citi ce-au scris altii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[27.11.10 18:18:16]
»

@dorgo, Casa Capşa NU a fost şi nici nu este o berărie, ci un restaurant/cafenea, 'templu' al boemei artistico-literare, dar şi al politicienilor şi al VIP-urilor din cele străinătăţuri...

a pornit dintr-o cofetărie deschisă iniţial de 2 dintre fraţii Capşa, evoluând spre ceea ce a devenit ulterior, prin 1886, odată cu deschiderea Hotelului omonim şi transformarea ei în cafenea. (click aici)

dacă e să comparăm datele, Caru' cu Bere a apărut în urma cofetăriei Capşa, dar înaintea cafenelei. acu', spune tu care a fost primul... din punctul tău de vedere.

PS "francezul" e francez doar de puţini ani, doar am spus că acum 30 şi ceva de ani eram colegi de clasă la Spiru Haret. aşa că bea bere fără probleme...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[16.12.10 21:26:59]
»

aşa cum am promis, am fost şi aseară acolo; acelaşi serviciu excelent, mâncare bună...

am luat şi ciorba aia de fasole, dar am luat în plus un "platou Caru' cu bere" şi unul "cu cârnaţi". primul a venit însoţit de niste cartofi la cuptor şi al doilea de varză călită. murături la ambele. deşi fiecare era prevăzut ca porţie pt. 2 persoane, vă spun cu mâna pe inimă că pot mânca 3 oameni dintr-una! mai ales dacă vor să ia şi ceva la desert.

mai pun o poză-două...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
popescu.borsa*
[28.02.11 12:04:21]
»

Am fost de Dragobete, împreună cu iubitele mele, la "Caru cu Bere".

Sper să nu fie nici o supărare dacă pun si eu câteva poze aici.

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[28.02.11 12:21:09]
»

Sigur, dom' Popescu, doar că, din păcate, aşa cum am mai spus şi altora, fiind vorba de o destinaţie generică (Restaurante... din Bucureşti), aceste poze vor rămâne ulterior "agăţate" pe la te miri ce articol mai fără poze - nu direct de articolul meu, care descrie Caru' cu bere. Deci e MUSAI să scrii la fiecare unde sunt făcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
popescu.borsa*
[28.02.11 12:31:24]
»

S-a făcut.

Nu-i nici o problema dacă mai apar pozele şi pe la alte cârciumioare. Important este să apară şi aici, pentru că despre aici este vorba.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, celeste, chelie_d, cosminp, david, dorgo, georgiana, Michi, popescu.borsa*, trandafir 1970*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086142063140869 sec
    ecranul dvs: 1 x 1