Si-Lounge Restaurant București. Deci, da!
![](/images/printer_off_32.png)
Știu, ieri m-am jurat că nu mai scriu pe sait până prin vară, doar că astăzi m-am sucit! Pentru că de ce? Păi, românul, din toate motivele face un motiv de mâncat. Te-nsori, faci nuntă, mâncare, băutură, gălăgie. Ți se naște plodul:botez, masă mare, mâncare, băutură, gălăgie. Iei la facultate? Petrecere, băutură, gălăgie. Mierlești, aicea-i mai nasol de tine, că, deși ești eroul principal, nu prea mai participi dar esența e aceeași: masă, mâncare, băutură, gălăgie. Deci, dacă din toate putem face o chilamba, de ce să nu închei și io sezonul toamnă-iarnă pe AFA cu un review despre mâncare, băutură și de-astea?În cazul meu, am mers la fiie-mea, la București : mâncare, băutură, gălăgie...asta nu, că stă la bloc și nu se face. De-aia, ca să pot să mă exprim sonor, am ales să merg la o crîșmă unde să pot abuza de decibeli.
Io, care nu-s atât de bucureștean ca marea majoritatea a saitului, o să vă deschid ochii despre o locație de-am văzut că nimenea n-a scrisără despre ea. Am o motivație certă: sunt bun la inimă și-mi place să-mi împărtășesc gândurile de bine, mă dau mare că nimeni n-a scris pe AFA despre ea, locația zic, și-n plus Cornel n-are ce face și-o să-mi dea punctaj de-ăla, de zici c-ai câștigat la LOTO, de-o să vă-nverziți toți de oftică, hi, hi, hi ce bine-mi pare! Spuneam că mie-mi place să fac fapte de bine? Da, așa-i, fapte de bine pentru mine, să fim bine înțeleși!
Deci, azi o să vă-ndrug o poveste despre un restaurant din București de se cheamă Si-Lounge. Am bântuit pe-acolo pe la jumatea lunii noiembrie 2024, când am fost în vizită la familia plodului de-l am și ea n-a avut ce face, s-a prefăcut că e bucuroasă de vizită și ne-a invitat la restaurant. Bine, nici ea proastă, știa că eu o să plătesc, nici Luminița mea nu e chiar cu suflet de zână bună, doar tocmai ce v-am spus că e fiie-mea!
Nu o să vă las să orbecăiți prin București, o să vă indic adresa exactă unde-l puteți găsi, restaurantul, de el vorbesc : Strada George Constantinescu 2-4, București 077190. Da, e-n Pipera!
Ce-avem noi aicea :
Dacă vrei să mănânci bine, fără să te bați pe o masă ca-n vremurile de demult, Kaufland PopUp Si-Lounge Restaurant e locul potrivit. Situat într-o zonă de fițe din București, are o parcare generoasă, în așa hal încât nu poți, nici de-a dreacu', să parchezi și tu pe trotuar, cu avariile aprinse, gen” 5 minute, boss, să moară mama!” .
Fiind cumva jumatea lui noiembrie, chiar dacă 2024, cel mai călduros an de când se fac măsurători meteorologice, ajuns la restaurant, nu te duci la terasă, vrei la adăpost. Cumva suprinzător ambientalul, o mare hală, cu profil industrial, așa e tema. Dacă e hală de producție, asta e, la urma-urmei se produce o stare de bine, deci, producție să fie! Mai ales că restaurantul are un logo prietenos” Mâncarea bună aduce oamenii împreună!” . Da, așa e, hai să ne-așezăm la o masă!
În general românul este posesiv, el s-a bătut de-a lungul istoriei pentru pământ, pentru limbă, pentru religie, pentru pâine și pace. In extenso, putem spune că românul se poate bate și pentru o masă la restaurant, nu mă contraziceți, am văzut io, propriu și personal, ba chiar și-n restaurante mai bengoase. Ei, aicea nu-i posibil! Sistemul de rezervări funcționează impecabil – trebuie doar să ai cont pe telefon să poți apela, apoi să te organizezi cu maximum trei zile înainte și ai loc garantat. Nicio bătaie, nicio înghesuială, chiar e plictisitor de civilizat !
Dacă tot ne-am așezat la masă, am și fost băgați în seamă de o chelneriță. Tânără, frumoasă, cu ochi de numa-numa, care m-a-ntrebat ce-am dori. Eu, ca bărbat de încă mă consider, m-am pierdut cumva dar tot responsabil am rămas, din ceea ce mi-aș fi dorit de la fătuca aia m-am referit doar la ce aș fi vrut să beau și să mănânc, restul am înghițit în sec, ce naibii, eram la masă cu nevastă-mea, fiie-mea și ginerele-mi. Ne-am spus fiecare oful, în ceea ce privește băuturile, don'șoara aia și-a notat, atent, în tabletuță și s-a tirat. Io am oftat, dar i-am explicat Adrianei că din cauza căldurii din ambient nu din alte cauze...
Meniul: pentru toate gusturile
Cod QR pe masă, scanezi cu telefonul, îți apare meniul direct pe Google și gata, te uiți, analizezi și-apoi comanzi ce-ți poftește inima.
Tot la fata cu pricina, care, între timp, venise cu băuturile. Fiecare a comandat, de mâncare zic acuma, cam ce-a tânjit: Adriana- confit de rață cu salată rucola, eu și Mihai, bărbați, deh, câte un antricot de vită, Luminița un langoș cu somon afumat, pentru toți platou cu garnitură din cartofi prăjiți cu trufe și alt platou cu cartofi prăjiți cu parmezan și nu mai știu ce moft de humus, nu m-a inspirat, dar era un must pentru copiii noștri, care mai bântuiseră pe-acolo și știau cu ce se mânîncă felul ăla.
După ce am dat comanda am continuat cu filosofiile despre viața curentă: câte maimuțe urmează să se transforme în oameni conform teoriei darwiene, de ce nu-și arată Luna și fața ailaltă sau ce influențe are ciclul lunar asupra dezvoltării sistemului osos la melc, mă rog, discuții decente, nu foarte aprinse pentru că eu am băut doar o vodcă (100 ml) cu pepsi, fetele câte un Mojito iar Mihai a dat-o cu apă plată, el era șoferul, deh, deci, n-aveam de un's-avem combativitate. Plus că nici atmosfera nu era de Valsui, lumea vorbea-ncet, de m-am străduit s-aud ce-i spunea o blondă de stătea lâng masa noastră ăluia de-o însoțea, dar n-am reușit, neam!
Când era cât pe ce să ne plictism de-așa discuții elevate, hop, a și venit ceea ce comandasem și, ca buni moldoveni de ne aflăm (Luminița nu mai recunoaște că-i moldoveancă, ea spune că-i din Vrancea!) am năpădit bucatele de ni le-o adus, mai ales că arătau bine, de prima oară-am crezut că-s din gips și că-s doar de reclamă, ca tava aia de baclavale de stă, la mare, la Mamaia, la o gheretă de vinde dulciuri turcești. Nope, nu erau din gips, ba chiar erau bune!
Toaleta: testul suprem – curat, civilizat, fără expediții periculoase
Ultimul și cel mai important test al unui restaurant – buda! Și aici, surpriză: e curat, civilizat, fără surprize neplăcute. Ce-i drept, drumul până acolo e un pic alambicat, dar dacă ajungi, merită.
Și-acum, darul!
Ei, am abuzat noi ce-am abuzat de timpul și spațiul alocat prin rezervare, după care, la un moment dat, am hotărît să ne-aruncăm în viață. Am chemat fata de ne servise și-am cerut nota ca apoi să poată să ne dea pe drumuri. În paralel cu așteptarea notei, formasem apelul de urgență pentru salvare, fie să-mi dea oxigen, sau, în caz de nevoie, să vină și să-mi preleveze un rinichi, cică le-a crescut prețul pe piața neagră!
În cel mai rău caz mă gândeam c-am de spălat un teanc de străchini ceva mai mic decât Vf. Moldoveanu sau, de spălat pe jos hala aia, care era cam jumate din Pipera. Mă rog, orice treabă începută este rezolvată 50%.
Nota a fost ultra-decentă, prețul s-a dus la 280 de lei, bașca 50 de lei tips-ul, că prea avea ochi frumoși fata aia, calculați și aflați singuri răspunsul. Dacă merită? Ochii ăia... aaa, Restaurantul?! Da, acuma, sincer, cât e glumă nu facem mișto, chiar da. Ne-am simțit bine, am fost băgați în seamă, dar discret, cu amabilitate. Mâncarea a fost bună, băuturile la fel, zâmbetul personalului, deschis și sincer.
Eventualii doritori au și menu vegetarian sau vegan, ori asiatic. Eu asiatic am văzut doar vreo doi runneri, care debarasau, în caz de nevoie.
Verdict Final: Loc de revenit!
Kaufland PopUp Si-Lounge Restaurant e locul perfect dacă vrei mâncare bună, servire rapidă și atmosferă relaxată. Nu trebuie să te bați pe locuri, nu trebuie să spargi pușculița și nici să iei credit la bancă. Doar vii, te bucuri de ce ai comandat și pleci cu burta plină și zâmbetul pe buze.
Nota finală: 9,5/10 – că tot timpul e loc de și mai mult bine!
Finalul apoteotic: Haidi, pa!
Trimis de Yersinia Pestis in 12.02.25 16:25:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
E mult prea departe Pipera de casa noastră, altfel, m-ași încumeta să trec pragul acestui restaurant cu un nume insolit, după părerea mea! Auzi tu: SI: Contemporary - Social Pop - Up -restaurant
, iar deasupra sigla Kaufland?!
Sinceră să fiu, nu-mi plac restaurantele-hală, „plafonul” e mult prea întunecat, iar grinzile de beton și metal evidente, îmi amintesc de vechile hale de producțieBrrrr! Prefer saloanele elegante, cu scaune îmbrăcate în satin și cu mese acoperite cu pânză tip damasc!
Daaaar, nu asta este important , ci întâlnirea cu fiica și ginerele! Mâncarea arată chiar bine, iar prețul final nu e de targă, ca să te citez!
Să vă fie de bine!... și, pupici
@doinafil: Da, e un restaurant ce funcționează sub franciză Kaufland, dar, cel puțin în cazul de l-am descris, asta nu este de rău!
Ambientul este cumva altceva decât te-ai aștepta dar, poate asta-i dă unicitate!
Acuma, normal, fiecare cu bucuriile lui, cu simțul lui estetic, așa că de-asta eu pot spune că nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie! Și, crede-mă, mâncarea chiar a fost bună!!!
@Yersinia Pestis: Mâncarea zici c-a fost bună, servire... cu ochi frumoși, ambient, alea-alea. Dar, citind multe articole de-ale tale de-a lungul timpului, am vaz't io că ești oleacă și sentimental, așa că zic io, întâlnirea cu copiii a fost de fapt cireașa de pe tort, desertul pe care nu l-ați servit la restaurant.
Faptul c-ați servit” desertul” înainte de humus, mumus, cartofi și alte cărnuri face mult mai bine la corazonul omului. Nu știu, zic și io, filozofez la prima oră. De-am greșit, să mă ierți că mi-am dat cu părerea.
Copilul meu, tot prin București și-a” tras” buletin, c-așa a vrut viața. Și când ne mai întâlnim pe-acolo, poți să-mi dai și pesmeți cu apă clocită. Nici nu mă interesează ce-i în strachină. Ora aia de-o stau acolo la un șpriț de apă plată cu apă minerală (ăsta al meu nu bea alcool nici dacă-i cu mașina, nici dacă-i cu metroul), face toți banii.
Să repetați când vă doriți și de câte ori vă doriți.
@Pușcașu Marin: Păi, da, asta era și esența.
Că stau în București nu mai este vreo problemă, în două ore sunt cu coteneața pe roți la ei, problemă a fost când au stat, un an, in Nijmegen, p-ormă, acuma, că-s prin Asia, până pe la Paște, și câte-or mai vrea destinații domiciliare.
Așa că în toate trebuie să găsim esența, să ne bucurăm de ce ne oferă viața, chiar dacă-i doar o vizită la Si-Lounge!
Iar de repetat, bucuria asta să fie la toți că, deh, pentru asta trăim!
Zi bună, cu respect!
@Yersinia Pestis: Eu am citit articolul tau inca de aseara, dar pentru ca eram la scoala nu puteam sa si raspund, asa ca am lasat votul (chiar SB) si comentariul pentru azi. Toate bune si frumoase, tu cu umorul la tine ca de obicei, bucatele si ele minuate (si mie imi place humusul), dar aceasta bucatica din scrierile tale mi-a mers direct la casa sufletului, de-mi venea sa rad in ora, si-ar fi spus doamna profesoara ca rad de Botticelli si tocmai eram la Judecata de apoi, asa ca m-am abtinut.
Asadar ai spus
”... ca buni moldoveni de ne aflăm (Luminița nu mai recunoaște că-i moldoveancă, ea spune că-i din Vrancea!) ...
. Exact la fel spune si sotul meu si ma amuza sa il sicanez mereu, el nu este moldovean, el este vrancean (este din Focsani), si de cate ori se iveste ocazia il mai intep, ii spun ceva de moldovenii lui, si "pardon, tu esti vrancean, tu nu esti moldovean".
Si sa va fie de bine, sa tot gasesti ocazii sa te vezi cu copiii, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Sărut mâna, ai dreptate, nu se face să râzi la ora despre Botticelli dar, mai cumplit, despre amorul propriu al vrâncenilor! Tu de ce crezi că domiciliul cutremurelor e în Vrancea ?!
Cred că, dac-ar fi pe bune, tuturor vrâncenilor ar trebui să la puie, unul dintre nume, apelativul “Richter” , pentru băieți, cu varianta feminină de n-o găsesc acuma, dar, ne putem gândi!
Mulțumesc că-ți pierzi din timp citind ce scriu eu și, mai mult, te amuzi! E bine, zâmbetele fac sufletul mai destins, viața are un farmec în plus, chipul omenesc capătă trăsături mai frumoase, vezi cât bine fac omenirii review-urile mele? 😂🤗😛
Sărut mâna, mersi de vorbe, vizită și vot, mai ales că fu ăla de SB! Când ai chef, te mai aștept la o bârfă, pe saitul ista, vorbim liniștiți, nimeni nu o să știe ce vorbim! 😳
Zi frumoasă! 😊
- Jan.2025 [Restaurant Ever After] Asiatic si iar asiatic - Restaurant Ever After — scris în 01.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Grand Cafe Van Gogh] Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh — scris în 25.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant La Mama / Universitate] La Mama - nu chiar ca la mama acasa — scris în 23.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Ramore Fresh Food - Viilor] Burgeri și Bombardieri de la Ramore... — scris în 20.01.25 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Noua, bucătărie românească] O seară de neuitat — scris în 30.12.24 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Derby Pub & Restaurant] O petrecere de familie şi prieteni la Pub & Restaurant Derby — scris în 22.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ