ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.01.2025

BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mulțumit, aproape încântat

Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh

TIPĂREȘTE

Poate ca vi se pare o alaturare ciudata, putin socanta la prima citire, dar nu-i deloc asa, am sa va explic imediat si sper ca daca sunteti dezamagiti, sa cititi in continuare. Am fost invitata de o prietena la teatru, si aceasta a fost piesa propusa: Funeralii fericite, si inainte de asta sa mergem sa bem o cafea langa teatru, la cafeneaua Van Gogh.

Acum ca s-a lamurit misterul, sa mergem mai departe. Cafeneaua Van Gogh se afla pe strada Smardan nr 9 fix langa teatrul unde aveam noi piesa de vazut. Compania de teatru FF Theater este una independenta, cu pasionati de teatru pe care vor sa il exprime in felul lor liber.

Bun, asadar acum sa povestim putin mai mult despre aceasta cafenea, afara este si o terasa care vara nu cred ca face fata, si in continuare sunt mentinute afise cu 'daca nu aveti rezervare va rugam sa asteptati pentru a fi condusi la o masa libera'. Nu a fost cazul nostru acum, desi era multa lume in interior, cred ca afisul este valabil vara, asa ca daca in perioadele calde vreti sa ajungeti acolo e mai bine sa va faceti rezervare. Am fost preluati imediat ce am ingtrat pe usa de un tinerel care ne-a si lipit doua masute avand in vedere ca urma sa fim 3 persoane.  Meniul se scaneaza cu telefonul asa ca destul de repede am putut sa ne uitam sa vedem ce sa luam. Acum as sa spun in continuare ca mi se pare incomod sa vad meniul pe telefon, Telefonul nu este suficient de mare sa p; ot vedea menikul bine si inca il prefer printat, dar a fost ok, stiam ca nu vom lua de mancare ca nu avem timp, ci ceva de baut si un dulce.

Sa va spun ce contine meniul: aperitive diverse, supe, paste, burgeri, quesadilla, garnituri, clatite americane, desert, si diferite bauturi alcoolice sau non alcoolice, cafea, sucuri. In final alegerea noastra a fost: un gin tonic si o apa, o salata de fructe, limonada, o Pavlova si un cocktail Negronni... cred ca stiti al cui e :). Povesti (nu ne vazusem de mult), savurat produsele, apoi pentru ca mai aveam ceva timp, am studiat mai pe indelete ingteriorul. Aruncasem la venire ochii roata si normal, Van Gogh era prezent pe toti peretii, acum insa am facut si ceva poze, atat la parter cat si la etaj. Scara este minunata, patrunzi in lumea lui Van Gogh intr-un fel minunat, o sa vedeti in filmulet.  Ce am mai remarcat insa, cred ca au fluctuatie de personal, am vazut cel putin 3 tineri care erau invatacei... pe tricourile lor pe spate scria 'trainee', si insa se descurcau bine.  La final prietena a platit nota de plata (pe care era inclus si bacsisul) si am plecat spre teatru.

Spuneam mai devreme ca piesa se joaca intr-un sediu pe Smardan la nr 5, etajul 1, un spatiu intim, la un moment dat poti avea 'norocul' ca actorii sa-ti pice in brate, atat de aproape se afla actorii de public. Venisem la teatru usor sceptica avand in vedere subiectul, dar piesa a fost super savuroasa, am ras cu lacrimi la un moment dat, asa ca am plecat spre casa intr-o stare de bine, care urma sa se continue si sambata (inca azi), cu vizitarea muzeului Theodor Aman. Acest muzeu l-am mai vazut in urma cu cativa ani, dintr-o alta perspectiva insa, acum am mers cu 'scoala' :), avand in vedere ca urmez cursurile Scopii Populare de Arta. Si pe acest motiv am fost 30 de persoane (de la diferite discipline- pictura, iconografie, grafica, arta decorativa, etc) impreuna cu p; rofesoara de la cursul de istoria artei. Acolo insa am solicitat sa avem ghid, si a fost cu totul si cu totul deosebit, asa ca in curand am sa va povestesc despre acest muzeu, vazut dintr-o alta perspectiva.

Asadar, va las sa va bucurati de pozele/ filmuletul din cafenea, dar si de o poza de la piesa de teatru ca sa vedeti cuim arata locul. Alegeri inspirate si sa ne auzim de bine.

Trimis de mishu in 25.01.25 22:53:36
Validat / Publicat: 26.01.25 09:03:43
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 158 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P17 Cafeneaua Van Gogh - Pavlova
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

1 ecouri scrise, până acum

Mitica49
[27.01.25 14:57:38]

Se pare că a venit rândul meu să dau votul de SB.

Pe de altă parte, la subiect adică, și mie mi se pare că găselnița asta cu citirea meniului pe smartphone/tabletă sau alte astfel de device-uri, nu este prea fericită, mai ales dacă ai o vârstă, cazul meu, și ai vrea litere mai măricele, ca să nu fie nevoie să te adresezi unei alte persoane, mai tânără evident:” nu-mi spuneți și mie ce scrie aici, că eu mi-am uitat ochelarii acasă (când tu de fapt îi ai în buzunar) !” Se pare că de acum ar trebui să mergem la restaurant cu laptopul după noi că are ecran mai mare.

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mitica49
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?: