EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Nor Sky Casual - acolo unde cerul este limita
Si cum am trecut de hopul primului articol dupa o lunga absenta, hai sa trecem spre al doilea. Din nou dilema, despre ce sa fie? Asa ca uitandu-ma la poze, amintirile mi l-au adus la suprafata pe acesta, Nor Sky Casual Restaurant. Este un restaurant unde voiam de mult sa ajung insa preturile imi puneau o piedica destul de serioasa. Nu este un local ieftin chiar daca vederea Bucurestiului de la etajul 36 este minunata. Am avut insa unul dintre minunatele evenimentele din 2024 asa incat am ajuns si acolo iar acum mi-as dori sa ajung din nou. Asadar intr-o frumoasa zi de aprilie am petrecut cateva ore superbe alaturi de oameni dragi, vreo 40 la numar. Am fost 'organizati' pe 4-5 mese pe 'categorii' :), adica: familia, colegii de serviciu, colegii de business, prietenii lui, prietenii ei. Chiar daca am fost oranizati astfel, aceasta a fost doar pentru usurinta asezarii la mese pentru ca de fapt ne cunosteam cu totii, asa ca a existat destula socializare. Ca sa povestesc putin despre restaurant, asa cum am spus deja, este situat la etajul 36 cladirii Sky Tower, strada Barbu Vacarescu nr 201, zona statiei de metrou Aurel Vlaicu, pagina oficiala este norbucharest.ro. Programul restaurantului este de luni pana vineri intre 12-24, sambata si duminica 10-24. O nota in plus pentru ei, pe langa lifturile ce deservesc cladirea, au si un lift care deserveste doar restaurantul, asa ca nu depinzi de cine are treaba pe la diversele etaje.
Localul este ca un cerc in jurul cladirii asa incat vezi orasul din diverse puncte si este minunat. Exista si un pian dar si o vioara care ofera muzica live (ne-am bucurat si noi de asta) dar in afara programului de pian, muzica ambientala este la o tonalitate care iti permite sa vorbesti cu vecinul. Am crezut ca va fi putin incomod sa avem o petrecere privata de circa 40 de persoane fara sa incomodam sau sa fim incomodati, dar organizarea este perfecta, asa incat ne simteam de parca eram doar noi acolo. Decorurile sunt discrete, astfel incat chiar daca nu este un loc ieftin, merita sa mergi acolo fie doar si pentru o cafea... sau de ce nu pentru un desert despre care voi vorbi mai tarziu. Noi am petrecut cateva ore acolo, vremea era minunata si intre felurile de mancare si alte conversatii, admiram peisajul si incercam sa localizam diferite locuri din Bucuresti. Dar hai sa va povestesc si despre meniu, acesta a fost astfel:Ca aperitive am avut: salata de vinete coapte (cu chutney de rosii cu chives, dulceata de ardei iute si pane prajita), bruschete cu rosii, masine, ciuperci caramelizate, branza si spanac, selectie de branzeturi romanesti cu dulceata de nuci verzi, dulceata de ardei iute si masline, selectie de 'carnuri ' (specialitati autohtone - pastrama afumata, jambon, vanat, curcan copt la jar), humus libanez. Fel principal: antricot de vita din Uruguay, ceafa de mangalita, piept de pui marinat in cer (la gratar), file de biban de mare, Lasagna fara de pacat (am pastrat titlul original) adica lasagna fara carne, cu straturi de cascaval, ciuperci, anghinare, sparanghel, spanac si putin usturoi. Garnituri: piure de cartofi cu trufe si chives, legume coapte pe carbuni, cartofi prajiti cu parmezan, salata verde cu lamaie, salata de ardei kapia, sfecla si halloumi. Desert (si aici voi pastra originalul):- Nor deasupra unui cuib de ciocolata (spectacol meteo pe cerul gurii, cu trei texturi de ciocolata sub un nor de vata de zahar) - Papanasii care ne-au facut celebri (desert romanesc cu design reinterpretat si o reteta clasica de branza de vaci, smantana si dulceata de afine). Open bar cu ce am vrut noi. Acum putina barfa, de obicei la mesele unde nu exista portii individuale ci platouri pe mese, mancarea este pe limita, aici insa daca se termina ceva anume si iti mai doreai, se mai aduceau platouri supliment, astfel incat te puteai satura doar din aperitive, stiind insa tot meniul, am preferat sa le gust doar. Nu pot spune ca a fost ceva care sa nu imi placa, totul a fost minunat, pot spune ca eu si flacaul meu cel mare am devorat dulceata de ardei iute. Felul principal a fost minunat si el, insa de top (si nu credeam sa spun asta) a fost lasagna fara carne, din asta chiar mi-am pus de doua ori, curcubeu pe cerul gurii este putin spus. De baut am mers pe Aperol si Campari orange, si pe un frappe, just for fun. Si pana la desert ne-am mai si plimbat putin, cat sa vedem la o masa trei tinere cu un desert la care ne-au ramas ochii, insa am realizat ca il avem si noi asa ca am inceput sa il astept cu nerabdare. Intre timp incepuse si miniconcertul vioara-pian (o sa vedeti un fragment, chiar iti accentua starea de bine), totul era din ce in ce mai frumos. Si normal, totul a fost incununat cu acel desert minunat, va las sa il descoperiti in poze, a fost chiar divin. Asadar, a fost un eveniment petrecut cat se poate de frumos, a fost de fapt avanpremiera unui eveniment ce urma sa se intample peste cateva luni. Restaurantul este minunat, il recomand cu mare caldura si sper sa va faca placere pozele. Sa ne auzim de bine.
Trimis de mishu in 22.01.25 10:05:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Fain acest restaurant la înălțime, ce bine se vede totul din P13 și nu numai! Mi-a plăcut totul chiar dacă prețurile sunt mari, merită pentru ce se vede de acolo dar și pentru meniu! Asta văd din poze! Chiar dacă ați fost 40 de persoane serviciile au fost pe măsură! Am reținut și faza cu liftul separat! Cred că desertul se referă la acel platou cu multă ciocolată, înghețată, pozele P29 și P30!?
Să vă fie de bine! și să înțeleg că ați repetat câteva luni mai târziu?
@mprofeanu: Cat despre preturi, au fost ok, am avut noroc de o reducere, de fapt cel care a platit, noi am dat "darul", iar repetirul a fost la un alt local, tot de fitze cum spun eu, insa minunat, amintiri pentru o viata. Frecvent imi pun sa vad filmulete ca sa imi aduc aminte cum a fost si cred ca as sta cu orele sa le revad.
Si da, acela a fost desertul . Eu sunt fan vata pe bat, asa ca am avut cea mai buna ocazie sa mananc vata pe bat, pentru ca in parc mi-ar fi rusine, ditamai omul cu vata pe bat, acolo insa era permis .
Multumesc de vizita si aprecieri.
Tare fain acest restaurant la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat!
Dacă am înțeles bine, aici s-a serbat logodna/nunta feciorului care ți-a „dăruit” nepotul/nepoata. După câteva luni ați sărbătorit creștinarea bebelușei/ului la alt restaurant, la fel de fain ca acesta.
Mi-a plăcut tare mult ce-am văzut în farfurii!!! , dar mai ales desertul! Cofetarul a fost foarte inspirat la alegerea vatei de sticlă, care sugerează un nor!
Mie, la 75 de ani, nu mi-ar fi rușine să cumpăr vată de sticlă! Noroc că nu mă dau în vânt pentru ea!
Să fie cu noroc pentru tineri, dar și pentru voi, bunicii!... și mulți
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2025 [Grand Cafe Van Gogh] Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh — scris în 25.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant La Mama / Universitate] La Mama - nu chiar ca la mama acasa — scris în 23.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Ramore Fresh Food - Viilor] Burgeri și Bombardieri de la Ramore... — scris în 20.01.25 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Noua, bucătărie românească] O seară de neuitat — scris în 30.12.24 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Derby Pub & Restaurant] O petrecere de familie şi prieteni la Pub & Restaurant Derby — scris în 22.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Ventto Pizza & Caffè] Ventto Pizza & Caffè – Când ţi-e poftă de pizza — scris în 18.12.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ