ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.01.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JAN-2025
Familie
PREȚ 450 + 40 tips
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Alt masterchef...

TIPĂREȘTE

Din miniseria „să mâncăm de la masterchef” , astăzi aș vrea să vă povestesc despre restaurantul lui Joseph Hadad, Mace.

Ieri m-am văzut pentru prima oară pe anul ăsta cu feciorul meu și am ieșit la o cafea prin târg. Dar, după cafea și o plimbare pe străzile din centru, pe lângă piața Amzei, ni se făcu foame. Știam că nu cu mult timp în urmă, era în zonă un restaurant din lanțul „La mama” și am vrut să mergem acolo. Surpriză! nu mai este deschis...

Nu-i bai, e plină zona de cârciumi de toate felurile. Și mergând noi încă vreo 200 de metri, îmi pică ochii pe firma asta. Îl întreb pe băiat dacă are ceva obiecții să intrăm aici și ne decidem să încercăm, neavând - evident! nicio rezervare. Am avut baftă (chiar era full, la ora aia!) și ni s-a găsit o masă chiar de două persoane (cam micuță, dar ok pentru noi), pe terasă. În interior, restaurantul are mese pe două niveluri - parter și subsol. E foarte fain amenajat, stil marocan, inclusiv vesela.

Fiind atât de plin de lume, nu am făcut poze în interior, doar câteva cu bucatele - sper să fie apetisante, și una cu exteriorul la ceas de seară.

Evident, specificul este oriental, dar se strecoară și un burger, șnițel, fripturi prin meniu.

Noi am ales câte ceva de antreu, apoi un fel principal.

De băut - eu o citronadă de casă (delicioasă! cu miere și mentă), că eram venit cu mașina, copilu' o bere la draft.

O să încerc să descriu puțin ce am mâncat: eu am luat o gustare caldă - vânătă coaptă la șamotă, roșie coaptă la cuptor, tahina (pasta de susan), pătrunjel, usturoi, sumac. Plus o pâinică de-a lor. El, o gustare rece - tartar de ton roșu: ton roșu, avocado, ulei de susan, semințe de susan cu yuzo.

Felul principal: eu am fost curios cum este un pește marocan (dorada file, ardei capia, roșii, usturoi, pătrunjel, lămâie confiata, coriandru, pasta de ardei iute rosu, ulei de măsline, chimion) și am constatat că e delicios, servit direct din tajine, fierbinte și aromat! Am luat și o porție (porțioară de fapt) de orez Azad (orez, șofran, migdale, stafide, ceapa, pătrunjel, anason, pudra de ghimbir, scorțișoară). Ăsta nu m-a prea dat pe spate, oricum porția de pește a fost suficient cât să mă satur fără altceva.

Băiatul a ales o porție de paccheri de casă cu sos de roșii (roșii decojite, roșii cherry, busuioc, ulei de măsline, usturoi confiat, brânză Parmezan) și una de cartofi copți picanți. După spusele lui, foarte bune toate.

Aș fi vrut să mai încerc și un desert, dar sincer nu mai era loc...

Așadar, am cerut nota și am părăsit incinta...

Serviciul foarte bun, atmosfera plăcută - de încercat!


[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 13.01.25 18:56:05
Validat / Publicat: 13.01.25 19:20:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 228 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 MACE by Joseph Hadad. Fel principal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14400 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076062917709351 sec
    ecranul dvs: 1 x 1