BUN
Ventto Pizza & Caffè – Când ţi-e poftă de pizza
Ventto Pizza & Caffè – Când ţi-e poftă de pizza
Decembrie 2024
Duminică seara primesc un telefon de la un vechi amic cu care nu mă mai văzusem de câteva luni bune şi, după ce mai povestim despre una despre alta, ajungem la concluzia că ar fi bine să ne revedem. Concluzia era corectă 😊, nu-l puteam contrazice :D, astfel că accept cu plăcere invitaţia la o cafea şi o pizza pentru a doua zi după amiaza după ce terminam eu programul la serviciu. El ne-a invitat la masă şi tot el a ales şi locaţia, să fie aproape pentru ei, dar şi în drumul meu cu maşina spre casă.
Cunoşteam bine zona, remarcasem şi eu noua apariţie a acestei pizzerii pe un bulevard unde restaurantele de tot felul sunt înşirate ca margelele pe aţă, dar nu apucasem să-i trec pragul.
Este vorba de Ventto Pizza & Caffè, deschisă cu doar un an în urmă la parterul unui bloc, pe colţ, în spaţiul în care mai bine de treizeci de ani a funcţionat o cafenea unde în decursul anilor am băut multe cafele excelente.
Adresa: Bd. Decebal nr. 20, sector 3, Bucureşti
Coordonate GPS: 44.43068 N; 26.13652 E
Telefon: 0771.257.822
Social Media: pe FB
Program: zilnic: 10.00 ÷ 22.00
"Italian Pizza! 🍕 High quality ingredients from Italy! 🍽️ Come and taste it! 😋"
Este o invitaţie tentantă şi totodată o promisiune.
Cei care vin cu maşina au posibilitatea de a folosi parcarea subterană din Bd. Decebal, unde găsesc la orice oră locuri libere, desigur, contra cost sau de a căuta un loc liber gratuit pe străduţele adiacente, o misiune dificilă, dar nu imposibilă. Eu am găsit :D.
Am intrat în pizzerie trecând prin terasa închisă, mi-am salutat prietenii care ajunseseră înaintea mea, apoi am început cu o pauză de ţigară pe terasă.
Am ales o masă situată la etaj care ne oferea mai multă intimitate. Nu am apucat să studiez meniul, îmi era foarte foame, astfel că am comandat, nu chiar în orb, ci mergând pe recomandarea amicilor, o Pizza Ventto, convinsă că nu pot da greş cu „pizza casei” şi aşa a fost. Am ales un sos picant, iar de băut am comandat o limonadă neîndulcită, pentru cafea fiind ora prea târzie, iar de alcool nu se punea problema fiind cu maşina. Ei au luat tot o pizza Ventto, pe care au împărţit-o, şi un sandviş cald, un pahar de vin roze şi o bere fără alcool cu aromă de fructe, o aiureală, în opinia mea.
Băuturile ne-au fost aduse în scurt timp.
De sus vedeam perfect zona de lucru, totul curat, nimic de reproşat.
Pizza comandată de mine a sosit prima, probabil mă „citiseră” că mi-e foame =)), dar nici companionii mei nu au avut mult de aşteptat. Arăta şi mirosea bestial. Cu blat subţire şi destul de crocant, cu topping bogat de Mozzarella fior di latte, Stracciatella, salam Napoli, Pancetta, mix de ciuperci, roşii uscate şi busuioc proaspăt s-a dovedit o alegere excelentă, sosul picant, preparat ca la carte, completând gustul.
Toţi trei ne-am declarat absolut mulţumiţi de cele consumate, precum şi de servirea promptă.
Înainte de plecare am comandat şi o pizza la pachet pentru soţul meu care nu a putut veni la întâlnire.
Nu ştiu cât a costat toată consumaţia pentru că nu am plătit eu, fiind invitată. Dacă ceream să văd nota de plată, atunci trebuia să o şi achit, aşa că nu am vrut să risc :D. Ne-am luat cu vorba şi nici prin meniu nu am apucat să mă uit. Poate data viitoare, pentru că sigur voi reveni 😊
Recomand cu încredere Ventto Pizza & Caffè doritorilor de pizza şi paste
Trimis de nicole33 in 18.12.24 06:19:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@nicole33:
”Arăta şi mirosea bestial. Cu blat subţire şi destul de crocant, cu topping bogat de Mozzarella fior di latte, Stracciatella, salam Napoli, Pancetta, mix de ciuperci, roşii uscate şi busuioc proaspăt s-a dovedit o alegere excelentă, sosul picant, preparat ca la carte, completând gustul.
Din descriere si din poze, arata cu adevarat bine. Si cred ca si gustul este pe masura aspectului.
Cealalta cu ce este? Ca nu e tot Ventto, dupa cum arata!
Sa-ti fie de bine!
- Dec.2024 [Restaurant Grafitti UrbanFood] Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti — scris în 15.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ