REZONABIL
Long Fong - Restaurant chinezesc în București
Fără alte introduceri și fără a povesti cum de am ajuns acolo, semnalez existența unui restaurant chinezesc bun în București. Se numește Long Fong.
Adresa: Bulevardul Libertății, nr. 2, București.
Mai exact, de la Piața Constituției, pe Bulevardul Libertății, trecând de Piața Francofoniei, dar înainte de a ajunge la Piața Regina Maria, la parterul unui bloc, veți vedea intrarea cu terasă îngrădită a restaurantului cu specific chinezesc, Long Fong.
Program de lucru: Zilnic între orele 11.00-22.00.
Pentru mai multe informații, meniu, prețuri, impresii clienți, etc... accesați site-ul locației!
Nu aveam o rezervare prealabilă. Când am ajuns noi, toate mesele de pe terasă erau ocupate sau își așteptau clienții. Deși terasa este protejată cu umbrele, soarele atingea parțial unele spații, așa încât am fost bucuroși să ocupăm o masă în interior, cu aer condiționat și fără zgomotul străzii.
Foarte pe scurt, ce am comandat noi?
Bineînțeles, mai întâi băuturi pentru că toți (trei persoane adulte și o adolescentă) eram obosiți de alergătura pe sub soarele fierbinte al Bucureștiului la început de septembrie. Apă minerală rece (care s-a repetat în câteva rânduri), o bere și o Coca-Cola.
Aperitivul a fost Colțunași cu sos de soia (carne de porc tocată, ceapă, varză - 5 bucăți), apoi fiecare a comandat ceea ce și-a dorit. Pui cu sos dulce acrișor (carne de pui pane în sos de roșii), Cuib de cartofi umplut (cartofi, pui, porc, vită, morcov, ardei gras, sos iute, sos de soia), Supă acră picantă (pui, ou, morcov, urechi de lemn, bambus, oțet, sos de soia, ardei iute), Coaste de porc picante (coaste de porc, ceapă, usturoi, ardei iute, susan). Din curiozitate și poate pentru completare, a mai fost comandat Orez asortat (orez, legume, șuncă, mazăre, porumb), Paste de orez cu carne și legume (paste de orez, ou, carne de porc tocată, legume) și o porție de cartofi prăjiți (normali, adică nepicanți, din care ne-am înfruptat toți, mai ales eu care ador cartofii prăjiți).
La final, desertul a fost tot o ciudățenie - Înghețată prăjită - care pe mine nu m-a atras deloc. Tineretul, da, a comandat în unanimitate și a degustat înghețata învelită într-o crustă de aluat și prăjită în ulei bine încins.
Nu mă voi referi la prețuri. Acestea - și altele - pot fi consultate pe internet. De altfel, nu am făcut eu plata și n-ar fi fost elegant să cer detalii în legătură cu nota achitată la final.
Dacă mi-a plăcut?
Din respect pentru nepoții mei care au ales localul și au făcut invitația, pentru frumusețea interiorului decorat cu inspirație chinezească, pentru rigurozitatea aranjamentului de pe mese, voi spune că mi-a plăcut. Preparatele? Ei, bine, nu prea! Nu prea pentru că erau excesiv de iuți pentru gustul meu. Din ceea ce am comandat noi, doar cartofii prăjiți și puiul cu sos dulce acrișor nu erau iuți. Acesta din urmă era, însă, prea dulce față de un sos clasic, de roșii.
Dacă recomand acest local?
Nu îl recomand decât celor obișnuiți cu bucătăria asiatică. Preparatele sunt multe și foarte variate, aproape că nu știi ce să alegi din meniul acela atât de stufos. Dar, în marea lor majoritate preparatele sunt picante, unele chiar prea iuți.
Trebuie să spun și că restaurantul face livrări la adresă, iar în zilele de lucru, între orele 12.00-14.30 oferă meniul zilei în două variante - pe bază de pui (35 lei) sau pe bază de vită (40 lei).
Trimis de iulianic in 09.09.24 15:10:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 [Restaurant Belli Siciliani] O mare teapa — scris în 23.07.24 de ux134965 din SEATTLE