EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La trei mici şi o bere la restaurantul City Grill Primăverii
Era o duminică de vară în aprilie şi atât eu, cât şi o prietenă ne-am hotărât să ieşim undeva, să mai vedem lumea şi să stăm undeva în aer liber. Ne-am hotărât să mergem la o terasă în care meniul să fie la preţuri medii. Din cele câteva sute de lei care ne rămân de la lună la lună din pensile decente obţinute după jde ani de prestat în câmpul muncii, ne putem permite câte o iesire odată de două ori pe lună. Vroiam un local decent, nu o cârciumă, amplasat într-un cartier în care clienţii să fie oameni de condiţie medie. Zis şi făcut, internetul ne-a pus la dispoziţie mai multe opţiuni, dar am ales City Grill Primăverii care nu era foarte departe de locuinţa mea. După ce am consultat prognoza meteo am rezervat on- line o masă în grădină pentru ora 14. Prietena mea a venit la mine, de unde pe aplicaţie pe telefon am comandat un taxi cu care am ajuns în 10 minute.
City Grill
Este un lanţ de restaurante înfiinţate în Bucureşti. Primul a fost cel din bdul Prinăverii nr 3 deschis în 2004. Au urmat: City Grill- Covaci în centrul vechi al oraşului; City Grill Băneasa în incinta ansamblului Shopping Center la et. 1; Family City Grill cu livrare gratuită în Bucureşti (minimum 100 lei) şi jud Ilfov (minimum 150 lei); City Grill Delivery, comenzi on-line pentru acasă şi City Grill terminal Schengen, o cafenea deschisă în 2011 în aeroportul Henri Coandă.
Locaţia din bul Primăverii
Am străbătut o terasă acoperită, lungă şi destul de îngustă în care destul de mulţi clienţi stăteau la mese şi am ieşit în grădină. Chelnerul ne-a condus la masa rezervată şi faţă de cât de aglomerată era grădina duminica, dacă nu am fi reţinut-o, cred că nu găseam una liberă.
Atmosfera localului
Era multă bucurie şi distracţie printre comeseni, tradusă cu un zumzet în surdină. Am citit undeva că oamenii merg la restaurant ca să se simtă într-o comunitate chiar necunoscută, cu toate că nu socializează cu cei aşezaţi la alte mese. Alegi să mergi la un restaurant ca să te simţi bine, să fi servit, cu toate că poţi mânca acasă la fel, la jumătate de preţ.
Uitându-ne în jur am văzut oameni tineri sau între două vârste, unii însoţiţi de copii care au venit aici ca să mai uite de obligaţiile şi îndatoririle zilnice. Cât despre noi, ne-am dat seama că în pofida vârstei pe care o avem (eu, mai am câteva luni până la 90, ea 86 cu bătaie) şi a unor boli cronice dar nedureroase care ne limitează deplasările, suntem în cea mai liniştită, pot spune fericită perioadă a vieţii: copiii sunt la casele lor, nepoţii au crescut, nu mai avem grija serviciului, a gospodăriei şi a aprovizionării pentru mai multe persoane, nu mai investim în aparatură, haine, obiecte asa încât ne încadrăm fără grijă în pensie, fiind singure trăim cum ne place: ne culcăm şi ne trezim când vrem, mâncăm ce ne place şi e uşor de preparat, acceptăm ca firesc şi fără revoltă ˝distrugerile˝cauzate de trecerea timpului şi am devenit mai înţelepte pentru că nu ne mai enervează nimic şi nu mai intrăm în situatii conflictuale ca în tinereţe.
Ce am servit?
O chelneriţă tânără şi zâmbăreaţă ne-a adus imediat băuturile comandate: pentru mine, bere fără alcool Ursus (18 lei), pentru prietenă, una normală (17 lei) ambele reci. A venit cu lista de meniu. Aveau de toate, - vedeţi în poze câteva feluri şi preţuri- dar la vârsta noastră mănânci mai puţin. Ne-a tentat câte o portie de mici pentru că aveai de unde alege: Micii lui Iordache (de vită şi miel) , Micii de Lehliu Gară, (vită şi porc, picanţi), Micii de Obor (vită şi porc, mai puţin condimentaţi) Micii de Medgidia (oaie, porc şi vită). Am ales micii de Medgidia (3 mici mari, 240 gr) cu carne de oaie care le dă gustul specific. În porţia de 38.5 lei mai erau incluşi si cartofi prăjiţi şi trei sortimente de muştar: dulce, iute sau aromat. Ca să fie meniul complet am comandat si câte o salată de vinete cu maioneză, dată în două (32 lei) şi o porţie de papanaşi cu smântână şi dulceaţă (39.5 lei) Ne-a costat pe fiecare câte 105 lei în care am inclus si bacşisul de 10%. Serviciul a fost impecabil.
Am sporovăit până spre ora cinci după care bine dispuse şi cu moralul beton am comandat un taxi şi ne-am dus acasă unde urma să vedem un episod din serialul 1001 nopti. Spuneţi şi voi, nu e o perioadă linistită chiar fericită departe de tumultul vieţii reale pe care am trăit-o din plin cu bune şi rele?
Trimis de Michi in 17.04.24 09:13:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi: Să vă fie de bine! O ieșire frumoasă într-o zi tot la fel de frumoasă și călduroasă de aprilie, într-o companie plăcută! Prețurile cum bine spuneți au fost decente, de fapt nu mai contează, rezultatul este important v-ați simțit bine și ați socializat! Cât despre vârstă este doar un număr, este o perioadă liniștită, stabilă și mulțumitoare!
@Michi: Să vă fie de bine! Mi-ați făcut poftă de mititei, aș trage o fugă până la Obor să mă înfrupt cu micile bunătăți. 😁
Referitor la mititei vă ofer câteva exemple de reclame drăguțe de la sfârșitul veacului al XIX-lea:
# Plăcute macmahoane Cu Dorna preparate, Mâncări foarte gustoase Cu sosuri minunate. Şi mititei d’ăî prima Invenţia lui Iordache, Găseşti numai ’n grădina Lui nea Rusescu Tache... (Adevărul, iulie 1892)
# Grădina „Unirea României” a lui Marin Gheorghiu, str. Berzei 78:Mâncări și beuturi forte bune, mititeii renumiți, bere de Luter. În toate serile orchestra lui Mihalache-Barbu Vist cu o fórte bună cântăreață. (Universul, mai 1891)
# La BUTURUGĂ, Cișmegiu: a sosit pelinul așteptat și vinurile. Zilnic bere rece și proaspătă, mititei, fleici și mezeluri. Muzica încontinuu ziua și noaptea. Serviciul foarte curat și cinstit. (Universul, iunie 1902)
@Michi: Să vă fie de bine!
Asa mare pofta mi-ati făcut, că acum o să fug și eu la terasă să comand o porție de mititei.
Frumos obicei v-ați făcut să ieșiți în oraș cu prietene și să petreceți frumos timpul.
Vă îmbrățișez cu mare drag și să ne revedem cu bine!
@Michi:
”Spuneţi şi voi, nu e o perioadă linistită chiar fericită departe de tumultul vieţii reale pe care am trăit-o din plin cu bune şi rele?
Ba daaa! Sunteți minunată. Vă doresc viață bună și de acum înainte. Să fiți sănătoasă!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ