EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Probabil cele mai bune șnițele mâncate vreodată...
Într-o zi plăcută de februarie, undeva pe finalul ei, am mers într-un grup restrând de prieteni către un local recent deschis, intitulat Herr Kiki.
Locație: Str Schitul Darvari nr 4, sector 2, București, RO
Cont Social Media: Facebook
Am ajuns relativ rapid, folosind metroul până la piața Romană apoi mers perpedes cam 15 minute. Am evitat mersul cu mașina știind că zona este destul de sufocată de mașini iar găsirea unui loc de parcare putând fi uneori o întreagă aventură.
Locația este afacerea unui român (adică Kiki sau Cristi mai bine zis), întors anul trecut din Germania, unde s-a școlit preț de câțiva ani, aducând aici conceptul de... șnițelărie.
Herr adică Domnu și Kiki... adică domnul Kiki. Mi-a plăcut ideea logoului (folosind chiar chipul lui) plus fontul similar cu cel de la KFC chiar dacă aici nu poate fi vorba de Fast Food.
Pentru cei care sunt mai umblați pe la restaurantele din București, de menționat că locația despre care vă vorbesc este urmașul lui Salsa Picante care a fost închis, s-a făcut un rebranding, s-a schimbat meniul, etc... cam tot.
Dar locația este la fel de frumoasă, intimă, prietenoasă. Au și o curte mică unde vara sutn așezate mese și puteți savura preparatele, în aer liber. Și apropo, se află vis-a-vis de... Schitul Dârvari, schitul care denumește și strada.
Revenind. Meniul... nu credeam că un banal șnițel poate fi prezentat în atât de multe feluri. Dar ce-i cu acest șnițel?
Termenul "șnițel" derivă de la "schnitzel", un preparat culinar originar din Austria, care a devenit popular și în țările învecinate, inclusiv România. Astfel, șnițelele (le le le vorba Loredanei 😂) sunt cunoscute sub numele de "schnitzel" în Austria și în alte părți ale Europei Centrale și de Est.
Tradițional, un schnitzel vienez este făcut din carne de vițel, care este bătută subțire, pane în ou și pesmet și apoi prăjită în ulei. În România, termenul "snitel" este folosit pentru a denumi această varietate de feluri de mâncare, fie că este făcut din carne de porc, de pui sau de vită.
Deci, snitelele au rădăcini în bucătăria vieneză, dar sunt un element popular și în bucătăria românească și în alte bucătării din regiune.
Așadar ce iese când combini priceperea unui bucătar român cu rețeta șnițelului din Germania? De menționat că și în Germania există o versiune a snitelului, cunoscut sub numele de "Schnitzel", care este similar cu varianta austriacă. Schnitzel-ul german este, de asemenea, făcut în mod tradițional din carne de porc sau vițel, bătută subțire, pane în ou și pesmet și apoi prăjită în ulei.
Schnitzel-ul german poate fi servit cu diverse garnituri, precum cartofi prăjiți, cartofi piure sau salate. Este unul dintre preparatele cele mai cunoscute și apreciate din bucătăria germană și este consumat în întreaga lume.
Ei bine iese ceva bun de tot!
Cu greu ne-am hotărât asupra comenzii... nu de alta dar banalul șnițel era prezentat foarte bine în meniu iar varietatea nu ne-a ajutat deloc.
Aveam de ales... să fie cu carne de...
- porc / file de porc
- antricot de vită
- piept de pui
- piept de curcan
Apoi alegerea sosului care acoperă șnițelul... aici lucrurile devin și mai serioase, oferta incluzând printre altele și...
-Paprika
-Gorgonzola Sosse
-Zwiebell (dulceață de ceapă, panko. Chivas)
-Curry Ananas Sosse (panko, anans, curry, smantână de gătit)
-Bauern (panko, măsline kalamata, peperoni, porubm, ceapă, sos de roșii, telemea de capră)
Pluuuus multe alte variante cu care nu vreau să vă mai plictisesc, dar ați prins voi ideea.
Noi am ales Șnițelul Kase Sosse din piept de curcan, panko, sos de brânzeturi fine cu rucola și roșii cherry plus
Șnițelul Ziguener Sosse din file de porc, panko, brocoli, conopidă, morcovi, ceapă, ardei gras și... chilli, acesta fiind simțitor de picant dar nu exagerat.
A venit și comanda destul de repere și am primit câte 2 șnițele IMENSE, fiecare cât palma unui adult, însumând ca și cantitate (conform meniului dar și ochiometric), aproape 500 de grame sau mai bine zis, juma de kil de jnițăl!
Noroc că am mers pe jos înainte și am avut loc să bag șnițelul. Trebuie să recunosc că am dat lupte grele cu cele 2 bucăți dar le-am dovedit! Ca și garnitură am ales evident... cartofi prăjiți. Am stropit carnea cu clasica apă cu întuneric, apă Borsec dar și ceva cocktailuri mai slabe.
Prețul unei porții de șnițel costă între 39 și 89 de lei. Având în vedere calitatea preparatelor, diversitatea, locația și personalul amabil, eu zic că merită.
Șnițelele... le le le au fost moi în interior și crocante în exterior, prăjite la fix iar sosul a fost demențial de bun!
La final am ales și un desert, mai exact Cremșnit cu cremă de vanilie care cu greu și-a făcut loc în stomac. Ca și preț, nu că ar fi relevant, daaar undeva peste 100 de lei cu tot cu desert și băuturi.
De menționat pentru potențialii doritori că locația fiind încă în plină dezvoltare, nu prea ține deschis spre seară (după 5-6) fiind axată mai mult pe meniul zilei pentru multitudinea de firme aflate în proximitatea șnițelăriei.
Dar puteți suna înainte și faceți o rezervare pentru că organizează și evenimente private pentru grupuri.
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 12.02.24 14:55:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- GALERIE FOTO cu toate pozele încărcate de ⭐ValentinB_88⭐ la acest articol
- VEZI toate pozele încărcate în această rubrică Unde mâncăm în București?