DEZASTRU
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am luat ţeapă la Hanul Berarilor - casa Elena Lupescu
Este a doua oară în interval de două luni când scriu despre restaurantul Hanul Berarilor Casa Elena Lupescu la care am fost cu foste colege de serviciu în martie 2023, vezi impresii. Impresia a fost excelentă din toate punctele de vedere şi pe drept cuvânt a meritat nota zece ca serviciu, meniu, curăţenie, ambient şi nu în ultimul rând preţ. Restaurantul oferea la prânz trei meniuri: 1. pentru pensionari in trei variante, constând în fripturi sau mici, garnitură, salată şi 300 ml băutură bere sau suc, de luni până vineri inclusiv, între orele 11-13, la preţul de 17 lei/ persoană; 2. meniul zilei în două variante, între orele13-16 tot de luni până vineri, la preţul de 32 lei; 3. a la carte, zilnic la preţuri măricele.
Fiind toate pensionare, normal că am ales primul meniu care a fost excelent. Pentru că unele dintre noi am mai comandat o cafea sau o prăjitură am plătit în plus şi am putut sta cât am vrut.
De data asta ocazia a fost comemorarea unui coleg, fostul nostru şef care ieri, 5 iunie ar fi împlinit 91 de ani dar ne-a părăsit de curând.
S-a rezervat o masă de opt persoane în grădina foarte frumoasă, în ton cu restul localului. Serviciul a fost ca şi data trecută excelent, mâncarea la fel.
Românul este dotat nativ cu o filozofie mioritică, aşa că aplică sintagma ˝morţii cu morţii, viii cu viii˝. Stiam că vom depăna amintiri din perioada de activitate în care-l vom evoca pe ˝şefu˝ dar ne vom şi distra. Din 40 de colegi care am lucrat zeci de ani în acelaş serviciu al unui institut de proiectare mamut cu 2000 de salariaţi, am mai rămas câţiva. Ne-au invitat soţia fostului şef şi fiul acestora la ˝pomana˝ de trei luni. Ne-am adunat cinci foste colege, altele două decomandându-se cu câteva ore înainte pe motive de sănătate, restul fie au plecat într-o lume mai bună, fie nu mai comunică cu ceilalţi.
De ce zic că am luat ţeapă şi mă simt obligată să scriu al doilea review la un interval atât de scurt?
Rezervarea pentru ziua de 5 iunie a fost făcută cu două săptămâni înainte de fiul fostului sef. Acesta a reţinut o masă de 10 persoane pentru ora 11 cu meniu de pensionari şi a reconfirmat cu câteva zile înainte de întâlnire. La acea dată conducerea restaurantului ştia că luni 5 iunie va fi zi liberă în cadrul minivacanţei de Rusalii şi ca atare, nu se va putea servi decât a la carte. Nu i-a comunicat acest lucru (din neglijenţă sau rea intenţie), aşa că deşi 11 era foarte devreme pentru prânz ne-am adunat la ora programată, toţi venind cu taxiurile din cauză de ˝vârstă, ani şi etate˝, spre 80-85, eu aproape 89.
Cum ne-am aşezat la masă, a venit chelnerul să ne anunţe că ziua e considerată sărbătoare şi ca atare, ori comandăm a la carte, ori… Vă daţi seama ce umilitor ar fi fost pentru gazde să ne spună să plecăm că nu poate onora consumaţia? Am comandat ce am fi servit şi la meniul de pensionari, respectiv trei mici cu cartofi prăjiţi şi câte o bere. În plus a la carte am servit câte o cafea. Ca şi data trecută serviciul a fost ireproşabil şi mâncarea excelentă. Faţă de cât ar fi costat la meniul de pensionari 119 lei (7x17 lei), - se pare că pretul a crescut la 20 lei/ persoană, deci 140 lei- la care s-ar fi adăugat 70 lei cafelele, deci în total maximum ar fi fost 210 lei, nota de plată a venit 600 lei, de trei ori mai mare. Admiţând că au uitat/ neglijat ca la confirmarea rezervării să anunţe modificarea opţiunii, lăsând la alegere fie renunţarea fie schimbarea datei, exista soluţia elegantă de a taxa consumaţia la preţurile convenite. Nici nu vreau să-mi închipui ce s-ar fi întâmplat dacă soţia sefului ar fi venit fără fiul ei şi nu ar fi avut la ea o sumă atât de mare?
Am scris nemulţumirea mea pe un sait de specialitate care recomandă restaurantul Hanul Berarilor casa Elena Lupescu. Din 800 recenzii, 59 printre care şi a mea au fost cu nemulţumiri. Am fost bucuroasă că a apărut pe sait, arătând această lipsă de organizare sau rea voinţă intenţionată. Astăzi recenzia nu mai figurează, a fost şteasă deşi ieri mi-a fost trimisă confirmarea prin email. Managerul unităţii Cornel Mihalascu nu a mai răspuns la observaţiile de pe acest sait din septembrie 2021.
Este ruşinos să se profite de oameni în vârstă care ar fi putut fi părinţii sau bunicii celor care manageriază restaurantul.
despre SERVICII
Serviciul a fost ireproşabil
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Am fost induşi în eroare în privinţa preţului consumaţiei. Cel care a făcut rezervarea nu a fost anunţat că luni 5 iunie, ca zi liberă e considerată sărbătoare şi ca atare nu se serveşte meniu de pensionari.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Frumoasă locaţie, frumos aranjament
Trimis de Michi in 06.06.23 08:49:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”... deci în total maximum ar fi fost 210 lei, nota de plată a venit 60 lei, de trei ori mai mare.
Mama Michi, cred că s-a strecurat o greșeală: totalul este 210 lei, (atât cât ați calculat voi) sau 600 lei?!
Dacă suma finală chiar a fost de trei ori mai mare, cred că lipsește un „0” de la 60. (Sau, poate, că a fost cu 60 de lei mai mult (?), adică un total de 270 lei (210+60=270)
Dacă s-au pretat la așa ceva - cu bună știință și nu cu neglijență - este un lucru rușinos, mai ales că veneau acolo pensionari!
Știu locația, este o clădire superbă!
@doinafil: Saru' mâna, merci ca mi- ai atras atentia, da, a fost 600 lei, ( înseamnă că ai citit)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ