BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bir, iki, asa ajungi, cu prietena la turci - Restaurant Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse
Ma gandeam la toate articolele scrise despre mancatoriile din Turcia, bucate gustoase, preturi de vis, de iti vine sa stai numai la restaurant, pe cand la noi, restaurantele turcesti sunt destul de piperate. Cred ca daca turcii ar realiza ce profit pot face la noi s-ar deschide mult mai multe restaurante turcesti (desi aici ar adopta repede preturile pietii). Ceea ce n-ar fi rau (sa avem mai multe restaurante turcesti) avand in vedere cat de buna este mancarea turceasca, si pe acest considerent am mers si noi (eu si prietena) cand am ales sa ne intalnim la un restaurant turcesc.
Asadar intr-o calduroasa zi de vara, am decis sa descindem la restaurantul “Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse“pagina oficiala imperialrestaurant.ro, situat in Str. Jean Louis Calderon nr. 33, sector 2, cu o nota buna pe Google 4,5* din 203 recenzii. Pozitia lui centrala ii asigura o vizualizare buna, desi pare usor retras, insa se pare ca este destul de cunoscut.
Eu am ajuns prima la intalnire, ospatarul m-a condus la masa rezervata si pana a venit prietena am avut timp sa arunc un ochi pe terasa si altul in meniu, daca aveam mai multi ochi vedeam cum impart privirile????.
Daca ne uitam in meniu avem:
Mezze - 24 ron / 150g
Hummus, babaganoush, salata de vinete, frunze umplute, asta mi-a placut cum suna si erau foi de vita umplute cu o masa de orez, ceapa, fistic, stafide, sigara Boregi (foetaj cu telemea si verdeata), saksuka (vinete, dovlecel, rosii, ardei gras, ardei iute, usturoi) si acum realizez ca vad usoare modificati in compozitie fata de ce am mancat la Cluj ???? si inca cateva feluri (printre care si masline negre/ verzi pane.
Aperitive pe baza de carne, branza, legume si am sa mentionez de aici cel mai ieftin (38 lei) – grill sucuk – carnati turcesti la gratar (300 g) si cel mai scump (138 lei) platou turcesc pentru 2 persoane – pastrama de vita, masline, parmezan turcesc, branza turceasca, branza toulum, rosii, nuca, miere (900 g), au si un sortiment de supa (25 lei) – supa zilei, deci depinde ce nimeriti.
Urmeaza ca feluri in meniu: burger; Turkish street food; bucate la cuptor; produse din carne (vita/ miel) sau acea vita speciala Waygu (din Japonia, SUA, Australia) servite cu spanac si piure de cartofi si al caror pret este intre 450 – 900 lei portia de 250 g. Cred ca la pretul asta ar trebui sa imi faca si mie masaj nu numai animalului.
Despre acesta rasa de vita se spune ca are continutul cel mai mare de acizi omega 3 si omega 6, ca ar fi hranita cu tarate, in unele regiuni se pune in mancare bere sau vin, nu conteaza, este cea mai scumpa carne din lume, dar doar daca as castiga la LOTO mi-as permite-o.
Urmeaza in meniu vita Black Angus (Ro si SUA) cu preturi cuprinse intre 155 si 575 lei, insa si gramajul difera (300 – 1 kg) dar si felul in care este gatita.
Urmeaza peste, salate, garnituri, deserturi, si partea de bauturi reci sau calde, racoritoare sau alcoolice.
Acestea fiind zise, am ales pentru inceput bauturile, eu o bere bruna, prietena un vin roze si o sticla de apla plata, apoi niste mezze, ea a vrut babaganoush, eu sigara Boregi dar si niste lipii, niste baloane umflate de asta as fi mancat cu branza si as fi fost multumita.
Ca fel principal am mers pe ceva simplu, ea Bicak arasi pide (adica o “barcuta” cu carne de vita, mix legume, condiment) iar eu pe Mix pide (tot o “barcuta” dar cu carnat sucuk si cascaval). Daca pana acum am gresit ceva in cele spuse mai sus scuze, asta e, asa am vazut/ copiat ????.
Oarecum ne saturasem cu mezzele comandate, a fost grozav (am gustat una de la cealalta) iar pidele au fost foarte bune.
Am povestit despre ce am mancat/ baut insa nu am spus nimic despre loc, daca sunteti din Bucuresti sau cunoasteti orasul, e simplu, este in buricul targului (zona Universitate – Facultatea de Farmacie mai corect) si totusi este destul de retras.
Nu este chiar aglomerat (preturile sunt destul de prohibitive) si asta face ca locul sa fie relaxat. Cat am fost noi acolo (ca mese mai importante) era un grup de turisti carora le-a placut locul pentru ca i-am gasit acolo si au plecat putin inaintea noastra, si un grup de 3 cupluri care aveau o aniversata, careia i-a fost adus un buchet de flori imens (flori formate din baloane – o sa vedeti “buchetul” in poze, s-a amuzat sarbatorita)
Am vazut insa si clienti fideli (se vede dupa cum sunt tratati de ospatari), cu gusturi deja cunoscute, si sunt in special turci – asta puteam sa o vedem noi foarte usor.
Terasa este destul de micuta insa interiorul este minunat decorat, nu am sa va mai povestesc eu, o sa vedeti in poze, este chiar frumos, iar toaletele sunt impecabile. De multe ori restaurantele sunt mai micute, terasele sunt mult mai incapatoare, aici dimpotriva, terasa este destul de micuta insa la interior sunt destul de multe locuri, si arata chiar bine.
Ne-am simtit foarte bine, iar spre final prietena a vrut sa comande ceva pentru sot insa nu se mai putea, bucataria se inchisese. A fost surpriza noastra sa constatam ca ramasesem ultimele si ca localul se inchidea la ora 22.00.
A fost o intalnire minunata, un loc placut si unde nu as spune nu, daca as fi invitata.
Trimis de mishu in 06.10.22 20:33:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu:
Bir, iki, üç cum ați fost voi şi la turci
Dacă ţi-ai propus să mă enervezi cu articolul ăsta, ei bine, ai reuşit.
”Ma gandeam la toate articolele scrise despre mancatoriile din Turcia, bucate gustoase, preturi de vis, de iti vine sa stai numai la restaurant, pe cand la noi, restaurantele turcesti sunt destul de piperate.
Nu poţi compara preţurile de la restaurantele turceşti din Turcia cu cele de la restaurantele turceşti din România sau din altă ţară. Nu cred că ar fi o comparaţie corectă. În plus, şi în Turcia preţurile variază, uneori destul de mult în funcţie de categoria restaurantului precum şi de oraş/zonă, ca peste tot în zonele turistice totul este mai scump şi deseori mai prost.
În Bucureşti, mie restaurantele turceşti&arăbeşti mereu mi s-au părut mai scumpe decât cele cu alt specific, poate cu excepţia celor pescăreşti&seafood, pe care oricum nu le frecventez, dar din alte motive.
”Cred ca daca turcii ar realiza ce profit pot face la noi s-ar deschide mult mai multe restaurante turcesti (desi aici ar adopta repede preturile pietii). Ceea ce n-ar fi rau (sa avem mai multe restaurante turcesti) avand in vedere cat de buna este mancarea turceasca, si pe acest considerent am mers si noi (eu si prietena) cand am ales sa ne intalnim la un restaurant turcesc.
Nu ştiu ce să zic. Nu ar fi rău să fie mai multe restaurante turceşti la noi dacă astfel ar mai scădea preţurile, în cazul unei oferte mai bogate şi al unei cereri relativ constante.
Am descoperit bucătăria turcească în urmă cu mulţi ani şi m-a cucerit, la propriu, încă înainte de a ajunge prima dată în Turcia. Recunosc că am avut şi profesori buni .
În cazul locaţiilor de acest gen din Bucureşti în urmă cu peste 15-20 ani, nu am putut să nu remarc că majoritatea clienţilor erau turci. Între timp şi românii au prins gustul bunătăţilor turceşti şi le frecventează tot mai mult.
Am fost suficient de masochistă să citesc la ora asta un asemenea review, dar pozele le las pentru altă dată
O recomandare bună, de reţinut, dar cam scumpă.
Să vă fie de bine şi să repetaţi!
@nicole33:
”Bir, iki, üç
sa numar in turca pana la 10 stiu (stiam si zecile insa le-am uitat, mai stiam zilele saptamanii acum cred ca le incurc, stiam cum se spune la nisip si vreo 2-3 vorbe "intelepte" .
Si apropo de aceste vorbe intelepte, mama avea la serviciu in echipa ei, 2 turcoaie (mama si fiica) ce veneau de pe insula Ada Kaleh atuci cand oamenii au fost mutati de acolo. Ea se imprietenise cu fiica fiind de o seama si incepuse sa invete ceva cuvinte si normal, intotdeauna prinzi cel mai repede cuvintele "interzise", e mai fun. Unul dintre colegi a vrut sa invete si el ceva insa nu reusea, si atunci mama, draguta cum e ea de mlte ori, i-a spus ca il ajuta ea sa invete cum se spune "Buna ziua! ". S-a chinuit, insa a reusit, doar ca nu era "Buna ziua! " ci o scurta trimitere la locul de origine, apoi i-a spus domnului ca i-ar face o mare surpriza mamei turcoaicei daca i-ar spune cateva cuvinte pe limba ei, ceea ce omul foarte fericit a facut. Numai ca turcoaia s-a inosit de mama focului si a inceput sa o boscorodeasca pe fata pe limba ei (nivelul asta deja o depasea pe mama ) si a intervenit mama cerand pace, spunand ca ea l-a invatat pe barbat ce sa spuna. Replica a fost "Da, dar pe tine tot Sagide te-a invatat, asa ca ea e de vina! " Asa ca astea au fost primele contacte ale mele cu limba turca pe la sfarsit de ani ' 70.
Cat despre
”Dacă ţi-ai propus să mă enervezi cu articolul ăsta, ei bine, ai reuşit.
eram precisa , dar ca o consolare, tot mai bine ar fi la turci, la noi si din cauza de preturi, parca nu prea iti vine sa te bucuri de multe produse si tenatia exista, putirinta mai greu.
Insa faptul ca exista persoane (turci mai ales) care deja si-au facut o obisnuinta din a manca acolo inseamna ca e de bine.
Cat despre poze, nu vor fi prea traumatizante pentru ca nu sunt prea multe, dar au fost excelente.
Multumesc de vizita, ecou si aprecieri, si poate te induri si de poze.
@mishu: Apetisant! Gastronomia otomană și-a pus amprenta pe cultura culinară a multor țări aflate sub ocupație sau în sfera de influență a Imperiului otoman. Continuăm și astăzi în România să ne delectăm gustativ de bucatele otomane de altădată, adaptate și transformate.
???? În weekendul acesta, 7-9 octombrie, se desfășoară în Parcul Titan ediția de toamnă a festivalului Anatolian Food Fest. Organizatorii ne invită să degustăm preparate din bucătăria turcească, să ascultăm muzica a doi cântăreți contemporani și să participăm la concursuri (pe FB). Rica ederim!
Arata foarte bine si sigur gustul era pe masura. Daca si pretul ar fi fost = cu cel platit direct la ei... era parfum. ????
@tata123 ????: Anul acesta au fost o multime de astfel de targuri prin Bucuresti mai ales in Parcul IOR/ Al. I. Cuza si am ajuns si noi o data, si este mai mult decat ispititor, insa in acest weekend nu am cum sa ajung dar ii invidiez pe cei ce vor ajunge si pe tine daca planuiesti sa ajungi acolo.
Este o bucatarie gustoasa si in tot ce fac pun pasiune si atunci si bucatele sunt deosebite.
Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.
@⭐ValentinB_88⭐: Oooof! Cam asa este, daca restaurantele de profil ar fi mai ieftine cred ca as ajunge mai des pe acolo, insa asa, doar inghit in sec. Insa mai vedem ce ne mai aduc vremurile .
Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.
Arată totul foarte bine, atât interiorul restaurantului cât și mâncarea pozată de tine! A fost, sunt sigură, un răsfăț pentru papilele voastre gustative, dar - cred - că nu și pentru buzunare!
Pentru cum arată locul și pentru mâncarea gustoasă, ca să te „regalezi” din când în când, merită să mai mergi acolo, altfel... cu majorările astea care-au năvălit peste noi, rămâi dator la toți furnizorii!
Felicitări pentru tot!
@doinafil:
”A fost, sunt sigură, un răsfăț pentru papilele voastre gustative, dar - cred - că nu și pentru buzunare!
, ai dreptate cu "rasfatul" pentru buzunare, insa are si asta avantajele si dezavantajele lui, adica, "din cauza" preturilor, te limitezi la comanda , nu comanzi asa cum iti spun ochii ci doar buzunarul, si "datorita" preturilor si faptului ca te-ai limitat la comanda, in final ce am luat a fost arhi suficient, altfel daca am fi comandat tot ce ne cereau ochii, in mod sigur am fi luat jumatate acasa .
Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.
@mishu: Ai dreptate când spui că ochii sunt cei care ar alege de toate! Din cauza asta eu prefer să mergem în vacanțe și să ne cazăm în locuri unde este inclus - în prețul cazării - și micul dejun, iar pentru cină să mergem să mâncăm unde vrem noi.
Mai facem și alegeri de vacanțe unde cazarea și cele trei mese sunt incluse, sau la „all inclusive” , însă eu nu mă prea bucur de ele, în ceea ce privește mâncarea. Preferăm să mergem doar la demipensiune, sau- dacă nu se poate - eu să „sar” peste prânz, pentru ca să nu fiu nevoită „să văd” atâtea oferte la care nu pot „să pun frână” ! Asta mi-am propus pentru viitor, sper că voi și reuși!
Mâncarea turcească este renumită de mult timp pentru gustul ei, iar popoarele vecine - și nu numai - au „furat” sau „adaptat” rețetele ei la bucătăriile lor!
Mulțumesc pentru răspuns și... !
@doinafil: Avantajele lui Ai sau UAI sunt tocmani dezavantajele unei vacante, insa uneori sunt bine venite, ca in cazul meu care ma indrept spreo o scurta astfel de vacanta, in care scopul principal este leneveala, vreau sa nu fac nimic decat sa ma odihnesc, sau in fine, putina miscare light de tot.
Si eu prefer cazarile cu MD doar, care iti ofera timp liber dar si posibilitatea de a testa ceva mai multe locuri de luat masa.
Si am mai facut o aroganta de leneveala, pentru sfarsit de ocombrie am facut o rezervare la o pensiune (doar o noapte) si voi fi cu familia mea de care vreau sa ma bucur pentru ca in ultima vreme am cam fost alergati cu totii in diverse directii, asa ca vom fi impreuna la sfarsit de saptamana (cazare doar sambata) asa ca la pensiunea respectiva am preferat sa am si pranzul, cina si micul dejun in ziua urmatoare. Daca vremea va fi prietenoasa, poate ne vom plimba putin si prin jur, daca nu, vom sta la pensiune si vom lua jocuri cu noi ca sa ne distram. Oricum va fi frumos ca suntem in familie.
Asa incat, nu ne ramane decat sa ne bucuram de fiecare iesire oricum este ea, daca este cu oameni dragi.
@mishu: Dacă este vorba despre o noapte sau două, cu AI, nu-i „bai” , m-aș „băga” și eu la atât de puțin timp! Dar ce te faci dacă ai 7 sau 10 zile de cazare cu AI!?
Este bine venită leneveala de care vrei să te bucuri alături de familie! Este așa de frumos că vă reuniți în acest week-end! Vă doresc să leneviți, ca să vă reîncărcați bateriile!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ