REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Scump și mediocru de data aceasta... ce am găsit în ciorba de burtă?
Desi data trecuta ramasesem impresionati, acum au cam dat-o de gard.
Cu ocazia implinirii a 8 ani oficiali de casnicie, am zis sa imi scot iubita mea sotie la restaurant. Am facut rezervare, totul ok. Am ajuns la ora stabilita si de la inceput cam dezorganizati.
Am spus ca avem rezervare si tipul care ne-a si servit ulterior, a zis sa stam unde vrem afara... ne indica o masa mai in colt dar cum erau niste fumatori (si noi nu fumam) am ales alta. De stat in interior nu am vrut, am zis sa stam afara la terasa semi-deschisa.
Asadar ne-a adus meniurile si dupa 7-8 minute am comandat. A trebuit sa ii spunem de 2 ori ce vrem pentru ca nu si-a notat deloc, nici prima nici a doua oara, ce i-am spus. Lipsa de profesionalism... ori notezi, ori tii minte si nu mai ma intrebi a doua oara. Si apropo, masa era lipiciosa... semn ca a fost curata bine inainte (nevoie).
Asadar am comandat:
-2 limonade (una de 14 si una de 16 lei)
-o ciorba de burta (16 lei) la care am cerut si ardei iute si smantana
-muschiulet Cambridge (muschiulet de porc, usturoi, afumatura) 40 lei
-garnitura pentru muschiulet: piure cu pesto si usturoi
Au adus limonadele dupa 5-10 minute impreuna cu 2 plicutele de miere. Desi nu era foarte aglomerat, mancarea a fost adusa dupa 30 de minute. Stau si ma gandesc daca acum cand este lejer, dureaza 30 minute, cand este full, stai 1 ora? ???? Inclusiv alte persoane de la alte mese tipau dupa ospatar sa le ia comanda, ca dura foarte mult!
Ciorba de burta era ok dar una din bucatile de carne avea un mic fir de par infipt in ea... probabil nu fusese bine curatata. Ardeiul era sinucigas, am muscat mai mult prima data si am regretat dupa. ???? Iar smantana... nici prea prea nici foarte foarte.
Muschiuletul sotiei avea usturoiul promis dar afumatura (baconul) il numarai pe degete. Mie mi s-a parut cam fad dar ea a zis ca a fost decent. Garnitura, adica piureul cu sos pesto si usturoi mi s-a parut mediocru, plus ca era cam rece... asta nu trebuie servit cald? ????
Initial voiam sa comandam si desert, dar vazand ce mult am stat pentru mancarea care era mediocra si ce jalnica este servirea, am zis mai bine lasa.
In final am cerut nota de plata unde am constatat ca erau incluse inclusiv cele 2 plicutele cu miere (pe care noi nu le cerusem) adica 2 x 1 leu bucata. De-asemenea si chifla (1 leu) dar si ardeiul iute (1 leu) + smantana (2 lei).
Mai mai sa puna pe bon si servetelele... nu pot sa nu fac comparatie cu turcii in primul rand. La restaurant primeai starter (din partea casei) + paine tot din partea casei. Astia la noi te-ar pune sa platesti si o cota din factura de gaze si curent.
Toata distractia a costat 104 lei, groaznic de mult pentru un fel principal, unul secundar si 2 limonade. Ca sa nu mai fac iar comparatii cu Turcia si sa spun ca mancam cu 100 lei la turci, de 2 ori de ne bateam pe burta, o sa fac cu Romania ca sa fim fair-play.
Ma gandesc la Hanul Domnitorilor din Predeal ca si comparatie cat de cat corecta. Au cam aceleasi tarife si cred eu ca bat cam in aceeasi categorie. Servirea, mancarea, incomparabile.
Sincer pe viitor ma voi gandi de 2 ori inainte daca voi mai veni aici. De dasta asta chiar m-au dezamagit. Ospatari nepregatiti, mese murdare, mancare mediocra, toate la preturi destul de piperate! Cred ca au vazut ca o duc cam bine, pentru ca sus la etaj au si sali pentru evenimente private si au inceput sa fie mai delasatori.
Daca mancarea sau servirea erau ok, mai era cum era, adica macar 1 din 2 dar ambele au dat kicks. Eu vin la tine ca si client si tu trebuie sa imi vinzi un produs, un concept, conceptul restaurantului tau care nu tine doar de mancare ci si de primire, servire, curatenie, amabilitate personal, mancare (gust, plating, miros, etc) plus altele.
Am lasat poze si cu meniul, bonul dar si ce am mancat. Uitandu-ma acum din nou prin meniu, cred ca eram mai multumiti daca comandam o pizza... ????
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Ramane pentru totdeauna aceasta problema. Restaurantul este situat in cartierul Rahova pe Strada Margeanului, intre blocuri. Nu exista parcare, zona fiind extrem de aglomerata.
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 06.07.22 19:37:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@⭐ValentinB_88⭐: Start vot! Am sa încep prim a va ura cât mai mulți ani impreuna și aniversari in locuri de care sa va aduceți aminte cu plăcere.
Nu as vrea sa mai comentez felul in care a decurs ceea ce trebuia sa decurgă o cina planificata.
Mi-am adus aminte însă cu ocazia aceasta de o cina in familie cu ocazia zilei mele de naștere, unde la restaurantul unde făcusem rezervarea nu au putut sa ne dea masa pentru ca era ocupată, și respectivii erau deja destul de gălăgios așa încât probabil ca ar fi ieșit cu scandal. Patronul ne-a rugat frumos dacă nu putem reveni următoarea zi, cu promisiunea ca ne va face 50% la nota de plata. Cum eram doar noi familia, adică 5 persoane am spus ca nu este o problema. Am revenit următoarea seara, și chiar dacă patronul nu era acolo, promisiunea a fost respectata.
Asa încât, omul sfințește locul.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Buna Mishu! Multumesc pentru gandurile frumoase, vizita si vot!
Intr-adevar nu a fost exact cum planificasem dar am trecut peste neplaceri si am apreciat faptul ca eram impreuna si sanatosi. Pana la urma la final de zi cred ca asta este cel mai important aspect. Restul lucrurilor sunt trecatoare.
Mai in gluma mai in serios ii spuneam sotiei... decat sa fi venit la astia sa fi spart 100 lei, mai bine ne luam cate o shaorma. ????
@⭐ValentinB_88⭐:
”Mai in gluma mai in serios ii spuneam sotiei... decat sa fi venit la astia sa fi spart 100 lei, mai bine ne luam cate o shaorma.
si ar fi fost si mai romantic (si mai ieftin) sa o preparati voi acasa
@⭐ValentinB_88⭐:
”Mai mai sa puna pe bon si servetelele... nu pot sa nu fac comparatie cu turcii in primul rand. La restaurant primeai starter (din partea casei) + paine tot din partea casei.
Mi-ai adus aminte si imi venea sa plang (ma rog, mai mult figurativ): la sfarsitul lui martie, beam cafea pe terasa la cafeneaua hotelului JW Marriott Istanbul Bosphorus cu 6.5 lei. O cafea extraordinara, una din cele mai bune cafele pe care le-am baut!
Si da, in Turcia, apa, painea, salate, startere, sau alte adaugiri, sunt "din partea casei".
Nu stiu de ce, dar mie mi se pare ca in ultimele luni totul merge de la prost la si mai prost. Totul este din ce in ce mai scump si mai prost, iar atitudinea oamenilor este din ce in ce mai aiurea. Parca i-a schimbat covidul.
Mă miram... așa ieftină ciorba de burtă... dar, plus ardei, smântână... mă scoate din sărite metoda asta... mai bine zici 20 lei ciorba cu ardei și smântână... parcă sună altfel...
Știm cu toții că prețurile au luat-o razna... dar, serviciile lasă de dorit!!!
Să vă fie de bine și mulți ani fericiți împreună!
În rest numai de bine!
@Yoda: Din pacate comparatia asta cu "noi vs turcii" o sa dainuiasca multa vreme. Poate ca nu-i corecta din toate punctele de vedere (ei au alta economie, alt TVA, alte salarii, etc) dar cred ca este omeneste sa compar ce primesc aici de X lei si ce primesc de aceeasi X lei (sau ma rog conversia in alta moneda) in alta țară.
La final cand trag linie, tocmai din acest motiv prefer sa pierd 2 zile prin cazari intermediare, sa ma duc la vecinii turci si sa fiu tratat asa cum trebuie tratat un turist, decat sa stau la noi unde intai primeaza profitul, bunastarea clientului/turistului fiind undeva printre ultimele locuri.
Aici nu este vorba doar de a manca la restaurant, asa-i toata industria Horeca & Hoteliera din Romania. Praf si pulbere. Bani multi si servicii proaste in majoritatea cazurilor.
@ANILU: Multumesc pentru vizita, ecou si urarile de bine! Sarut' mana.
Intr-adevar parca e mai bine sa fie 19-20 si sa fie ciorba "all inclusive" dar probabil explicatia este ca nu toata lumea doreste smantana si ardei, desi cred ca 70-80% probabil asa o mananca, cu "de toate". Dar cum spuneam, smantana a fost naspa, ardeiul iute rau de iti lua gura foc iar felul 2 cam uscata carnea.
Incomparabil cu Hanul Domnitorilor din Predeal care practica tarife similare. Chiar ma uitam acum in meniul lor de la vizita anterioara si ciorba de burta era 15.9 lei
Eh aia este... sa fim sanatosi.
@⭐ValentinB_88⭐: Trebuie sa spun ca la inceput nu am priceput ce treaba are mierea. M-am gandit ca o fi vreo noua moda, sa mananci ciorba de burta cu miere.
@Yoda:
Mierea are rolul de a mai plusa 2 lei pe bonul de la final. La fel cum ardeiul si smantana sunt extra la ciorba, si mierea este extra pentru limonada. Cat de curand cred ca o sa apara si
1 x felie de lamaie = 1 ron
2 x servetele uscate = 2 ron
100 grame PUR curatat vesela = 2,5 ron
4 x metri cubi aer conditionat = 10 ron
Vorba aia, dati un leu pentru muzeu. ????
În primul rând vreau să vă felicit și să vă urez "La mulți ani "sănătoși, frumoși și fericiți alături de soție!
Ideea cu restaurantul a fost minunată, păcat că mâncarea și serviciile nu au fost pe măsură așteptărilor!
Eu de când m-am obișnuit cu all inclusive în sejururi, rar mai merg pe la restaurant și când se întâmplă mă mir de preturile mari pentru o mâncare care de cele mai multe ori m-a nemulțumit!
Ne-am făcut un obicei, ca de zilele aniversare, să plecăm undeva în afară, astfel sigur nu putem da greș cu alegerea, cel puțin comparativ cu ce e la noi in țară! ????
Eu tot mai sper că va fi bine și la noi, nu știu când, dar încă mai sper!
@elenaadina:
”Eu tot mai sper că va fi bine și la noi, nu știu când, dar încă mai sper!
Nu stiu ce sa zic, dar nu vad semne bune. Daca ne uitam la atitudine: ok, de acord, mancarea e complicat sa o faci buna, iti trebuie ingrediente de calitate, bucatari priceputi, retete, samd. Dar atitudinea? Amabilitatea? Atentia si grija pentru client? Astea nu costa si ar trebui sa vina natural. Eu vad ca majoritatea chelnerilor sunt sictiriti, plictisiti, neatenti, uituci, samd. Si o sa tot fie asa pana la sfarsitul sfarsitului. Ei chiar nu realizeaza de unde isi iau salariul, au senzatia ca ala e un drept, ceva care li se cuvine. Imi tot vine sa-i intreb: "frate, daca iti urasti atat de tare clientii, de ce nu ti-ai ales o meserie in care sa nu ai treaba cu oamenii? Ceva gen explorator, speolog, sau alpinist..."
Am fost in Bulgaria acum vreo zece zile si la carciuma la care mancam la pranz servea un baiat care vorbea foarte bine engleza, venea de trei-patru ori sa ne intrebe daca e totul in regula si daca mai trebuie ceva, sau daca mancarea a fost pe gustul nostru, ciorba ne-o aducea in 5 minute dupa ce comandam, iar meniurile ni le punea pe masa in momentul in care ne asezam. Si vreau sa mentionez ca ciorbele costau 11.50 lei, inclusiv cea de burta si ca erau chiar bune.
@Yoda: Ai perfectă dreptate în tot ce ai spus, dar eu tot mai sper, e țara noastră și o iubim, așa că nu putem decât să sperăm că va fi bine și la noi!
Vacanțe frumoase îți doresc! ????
@Yoda:
” Dar atitudinea? Amabilitatea? Atentia si grija pentru client? Astea nu costa si ar trebui sa vina natural. Eu vad ca majoritatea chelnerilor sunt sictiriti, plictisiti, neatenti, uituci, samd. Si o sa tot fie asa pana la sfarsitul sfarsitului. Ei chiar nu realizeaza de unde isi iau salariul, au senzatia ca ala e un drept, ceva care li se cuvine. Imi tot vine sa-i intreb: "frate, daca iti urasti atat de tare clientii, de ce nu ti-ai ales o meserie in care sa nu ai treaba cu oamenii?
Din pacate in ultimii 2-3 ani majoritatea celor din industrie sunt tineri lipsiti de experienta si urmaresc numai banii, sa primeasca bacsis si sa aibe cat mai putin de munca.
@resita2009:
”Din pacate in ultimii 2-3 ani majoritatea celor din industrie sunt tineri lipsiti de experienta si urmaresc numai banii, sa primeasca bacsis si sa aibe cat mai putin de munca
pai și cine va pune sa le dați bacșis?
Eu când nu sunt mulțumită nu las bacșis, nici măcar 5 bani.
Horeca are o mare problema in ultimul timp. Multe persoane cu experiența s-au reprofilat in timpul pandemiei și a rămas ceea ce vedem cu toții. Cred ca e și o lipsa de implicare a patronului, care se întreabă de ce i se duce de râpa afacerea. Asta ca Bonus pe lângă toate scumpirile din ultima vreme.
@⭐ValentinB_88⭐: la câți mai mulți ani Fericiți împreuna!
Sper ca nu ați lăsat micile neplăceri de la restaurant sa va strice seara și aniversarea.
Cât despre comparația cu turcii, ... mi-e greu sa cred ca ii vom ajunge vreodată, cel puțin pe partea de al inclusive. Pe partea de ospitalitate, eu am întâlnit-o comparabil și in România, ce ii drept la restaurante mici, cum ar fi Ciuperca Mică din Sovata sau la pensiuni: Vila Bella Borsec, Pensiunea Maria Boroica din Poienile Izei, Pensiunea Agnes Vișeul de Sus. Pe partea de șosele nici măcar nu îndrăznesc sa visez ca vom fi ca ei (tocmai am citit articolele foarte detaliate pe care le-ați scris din vacanta de acolo).
@MarinaCo: Buna Marina! Multumesc pentru gandurile frumoase, vizita si ecou dar si pentru faptul ca ti-ai rupt din timpul tau si mi-ai citit articolele (si le-ai si votat). Sarut' mana!
Intr-adevar suntem la ani distanta de turci. Nu ne putem compara cu ei la nici un capitol. Ai dreptate in ceea ce priveste ospitalitatea de la noi. Nu toate merele sunt "stricate", mai sunt si locatii unde gasesti oameni faini care isi iubesc meseria si reusesc sa te faca sa te simti bine dar parca din ce in ce mai putin.
Weekend frumos!
@MarinaCo:
”pai și cine va pune sa le dați bacșis?
Eu când nu sunt mulțumită nu las bacșis, nici măcar 5 bani.
perfect de acord cu ceea ce spui, eu cand nu sunt multumit de serviciile primite fac in felul urmator:
”II cer nota de plata si ii spun ca datorita servirii doresc sa platesc cu cardul...
ultima experienta a fost la Caciulata (vezi impresii https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=104686&d=unde-mancam-in-calimanesti-caciulata--calimanesti-caciulata)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ